![]() |
Ktoś z BLa może mi powiedzieć co to za cudaczna gildia End Game? Powstała z połączenia Wiewiór i czegoś tam jeszcze.
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
I nareeeeeszcie Sinestra down o\
|
gratz!!!!
a my dopiero 4/13 HC :( |
witam
skorzystam z tego tematu aby przyszpanowac moim nowym blogiem z informacjami o Wow'ie. Zaczalem go prowadzic od kiedy stalem sie wowowym emerytem kiedy moja gildia sie rozpadla i zrobilem sobie przerwe na jakis czas. Dla potwierdzenia wiarygodnosci moje postacie to Jarosz i Jarrosz na realmie Terrokar. Mozecie smialo sprawdzic na armorach na battle.net A wiec blog: http://jaroszwowhelper.blogspot.com/ |
Obtained Maldo's Sword Cane.
\o/ |
Jaki serwer polecacie? Alliance, głównie zależy mi na normalnych cenach w AH i zbalansowanym ilościowo PvP, i żeby nie było samych chamów-polaczków (BL odpada).
|
Moze Burning Blade? Kiedys tam wlasnie gralem, po stronie ally. Przyjemna atmosfera, byly z 3 polskie gildie, polaczkow raczej brak. Najwiecej czechow i slowakow.
@topic. Myslalem zeby wrocic do gry ale nie wiem czy to ma sens. Skonczylem po tym gdy z pol roku raidowalem icc i doszedl tylko smieszny rs i poprostu sie nudzilem. Teraz ZAJEBISCIE chce mi sie znow grac ale nie mam duzo wolnego czasu i raczej cale wieczory po 5h raidowania odpadaja, gralbym po 2-3h. Eh:/ Co myslicie? |
Czas, który możesz na raidowanie poświęcić pozwoli ci co najwyżej na robienie normali, co znudzi ci się szybciej niż farma ICC, więc... nie wiem czy warto.
|
u nas niestety 25 man nie wychodzą bo osób brakuje.... ale teraz znów jest ten dreszczyk jak jest progress ;D Nefarian padl i w piatek udalo sie zabic halfusa hc 10 man :D kolo 20 wipow razem zeszlo ale nie jest zle jak sorbet pisze, ze to jeden z trudniejszych encounterow na 10 man :)
w poniedzialek-wtorek chimareon musi pasc a przyszly reset maloriak, na razie takie plany. chimek bardzo trudny jest na 10 man? |
@
Ty na serio wziąłeś że halfus jest trudny na hc ? O_o |
Cytuj:
Cytuj:
|
Cytuj:
co do dpsu nie mamy problemu bo prawie kazdy z glownego skladu jest full geared i dobrze ograny, najwiecej problemu bylo z tankowaniem tego bo mamy starszych wiekiem tankow i troche bledow robia ale jak na razie jest git ;) poniedzialek, wtorek chimek musi pasc, w przyszlym resecie zaczniemy maloriaka, moze sie uda :) dobranoc |
Cytuj:
Co do halfusa na HC to nigdy go nie biłem na 25 manie (normal i HC), ale na 10HC bez dobrych tanków i bardzo mocnego heala jest ciężko. Głównie to jest tam najważniejsze. |
kurcze z halfusem nie mamy najmniejszych problemów już, w sumie jest łatwy, każdy te 55-60k dps ma, dobrzy healerzy tylko niekiedy tankowie ci wcześniej urodzeni mają problemy z przerywaniem novy. Innym tematem jest chimek ... 3 dni wipowaliśmy i kurcze wczoraj mieliśmy 2 próby 250k i 120k ale ogólnie źle weszliśmy w ostatnią fazę, totalny faceroll tutaj jest. W tym resecie pada. Kogo byście radzili następnego bić? Maloriak czy Atramedes? Duży problem jest z addami na Atramedesie? Doradzacie samych rdps? Z rdps każdy robi 17k +, warkowie tyle i więcej tylko pytanie się nasuwa czy opłaca się ich brać skoro w 2 fazie mogę /dance albo się mylę?
|
Cytuj:
Co do wyboru bossa - to zależy. Atramedes to dps check, a Maloriak to tank&heal check. |
Witam dzisiaj zarejestrowałem się na Wowa i otrzymałem 10 dniowe darmowe konto mam teraz takie pytanko. Gdy wchodzę do SW po jakimś czasie zawiesza się gra i trza robię Alt+Ctrl+Delete bo inaczej nie da się wyjść z gry. I tera nie wiem czy to jest jakieś ograniczenie tego konta czy coś jest nie tak. Mógł by ktoś pomóc?
|
Cytuj:
Spraw sobie lepszego kompa. |
Valiona i Theralion z pozycji rogala jest bardzo ciekawą walką.
|
Hej, zrobiłem tutorial PvP dla magów i jestem ciekaw waszej opinii
http://www.youtube.com/watch?v=9tBfDtFU4wY Komciajcie! |
Krew mi się z uszu puściła zanim zdążyłem wyłączyć muzyke : |
Ogólnie ok, 4/5 :p |
Haha, muszę to napisać : D WoW ma pierwszy od początku spadek graczy o 5 %! I dalej spada! WRESZCIE gracze się obudzili i nie dadzą sobie wcisnąć pierwszego lepszego gówna robionego na siłe, tylko po to, żeby dawać iluzję że coś robią :) Ułatwianie raidów, wtórności, nieciekawa fabuła i NUDA. Najlepszym dodatkiem był TBC, WoTLKowi nie umiem wybaczyć zabicia LK, jednak oceniam go tylko na trochę gorszego od poprzednika, podczas gdy Cataclysm - no cóż, syf jakich mało. Jeśli Blizzard faktycznie się postara może uda im się to odrobić, jeśli zaś będą robić to samo co dotychczas, to mogą liczyć na dalszy spadek :)
|
Lol. Pierwszy w historii spadek? Serio w to wierzysz? : o
|
Cytuj:
|
PROSZE CIĘ JUDYTA NIE DRAMATYZUj.
|
No i dobrze. Może wyjdę na nooba, ale Wotlk był o wiele lepszy. Po pierwsze to główne miasto dla wszystkich mimo lagów było fajnym miejscem, gdzie można było popatrzeć na każdą rasę. Po drugie definicja raidowania i ogólnie end game'u była przyjemniejsza - mimo, że WoWowego PvP nie znoszę, to w Wotlku chętnie łaziłem na premade bg z kumplami z gildii.
A teraz co? Na pvp nawet nie ma co patrzeć, a raidowanie stało się drugą pracą - komplikacje komplikacjami, ale niektóre encountery są bardziej złożone niż nie jeden program :x I atmosfera tego dodatku jest cienka. A szkoda. |
ale na tbc tez tak bylo...
|
Cytuj:
W Wotlku EPICKI Ulduar soundtrack ,jak i z resztą sam Ulduar, który tak mocno ociekał zajebistością, że aż mi się monitorem wylewało, sama otoczka jak i Lich King powodowały że w Wotlka chciało się grać (ja w cataclysma aktywnie grałem może 30 dni, potem logowałem się raz-dwa razy na tydzień na około 2 godziny, 15 dni przed zakończeniem pre-paida stwierdziłem iż cata jest tak do dupy i że nawet nie ma się co męczyć.) Jedyne co cata miał dobre to heroici (trzeba było trochę pomyśleć) i te dodatki gildyjne. |
Cytuj:
|
@Kołbaś
Zgadzam się. Jeśli chodzi o trudność raidy w Cata są genialnie zrobione, może poza wyjątkami gdzie HC jest łatwiejsze od normala. Ja tam lubie męczyć się nad jednym bossem długo, nie wiem jak inni. |
Jedynym przypadkiem bossa latwiejszego na HC niz na normalu jest Shannox.Zreszta zawsze ludzie ktorzy zabili 1 bossa na heroicu albo nie zabili nic tylko patrza na wowprogress i sie podniecaja ze Paragon i Method czyszcza w 1 dzien 4 bossow beda gadac ze ta gra jest za latwa.Prawda jest taka, ze poprostu gildie sa juz coraz lepsze poniewaz mechaniki bossow nie sa w stanie niczym zaskoczyc graczy grajacych od podstawki albo tbc stad te szybkie cleary nowych raidow.
PS.Sorbet Ty grasz teraz w Signum? |
No
nooooooooooooooooooooooooooooooooo |
Nie wiem jak komuś, kto grał większość WotLK, może się podobać ten dodatek z prespektywy rajdowania. Pierwszy rok to były mega nudy. Naxxramas był parodią rajdu, niesamowicie prosty, tak samo jak zresztą heroicki do niego prowadzące. Ulduar był genialnie zrobiony graficznie i podniósł poprzeczkę. I to był chyba najlepszy rajd WotLKa. ToC to fabularny loophole, a sam "turniej" sam w sobie był kpiną i porażką. ICC miało fajny klimacik, jednak sposób w jaki Blizzard kupował nim czas (otwieranie skrzydeł po kolei, żeby ostatniego rajdu dodatku gracze nie ogarnęli znowu w 1 dzień, bo nie wypada + extra czas na następny dodatek) obsysają. Do tego poziom trudności dalej był słaby, dopiero HC dostarczał wyzwań na odpowiednim poziomie.
W porównaniu do WotLK, Cata z o wiele przyjemniejszym etapem levelowań, bardziej skomplikowanymi rajdami, instancjami i masą rzeczy jest sto razy lepszy. To co niszczy cata, jest fakt, że twórcy przez ograniczenia gry nie mogą nam zaserwować nic nowego. System jest taki sam od 7 lat i to się przejadło. |
Zgadzam sie z eerionem :)
no ale jak ktos ma za duzo w dupie to mu sie gra nie bedzie podobac juz ;) pograjcie sobie z allods online i juz ;) |
czy jezeli mam postac na serverze x to czy bede mogl zalogowac sie ta sama postacia na server y?
gdzie gracie? ja rano pobralem triala i ciskam, jutro zamierzam kupic podstawke+tbc :D |
1)Nie bedziesz mogl.
2)Najlepszy server dla poczatkujacych polakow to Burning legion. |
@
Dużo polaczkuf, ale idzie zdzierżyć :) |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 13:18. |