![]() |
Ale jest a przy zdjemowaniu potowra na 2 hity na jego lvlu pewnie tak jest zawsze to cos da :) i jak juz psialem to tylko moja opinia
|
Prawda jest taka że zestaw 1h + tarcza jest lepszy niż 2h ale niestety droższy.
Jeśli byś chciał mieć większy dpm niż załóżmy 120att ST to potrzebujesz 115~att RK + 17+att shielda. |
juz 34, moze dzis bedzie 35 ^^ mag i/l. MCPQ roxi : D! a skad mozna wziac te strange baby tomato czy jakos tak do tego jednego soku? : >
|
ostatnio grałem w mapla jak jeszcze na globalu mógł grać każdy, wczoraj ściągnąłem ems zrobiłem soul mastera, dobiłem 17 lvl dziś i byłbym wdzięczny jakby ktoś mi odpowiedział na kilka pytań:
1. eq kupuje się dla niego w perion tak jak dla zwykłego warriora ? 2. gdzie moge expić? bo narazie robię questy i głównie z tego exp dostaje. 3. http://www.hidden-street.net/forum/s...ad.php?t=39022 czy ten build jest dobry ? 4. jak to jest z dexem u soul mastera ? niby czytałem, że więcej jak 40-60 nie dodają, ale jak zerknąłem na bronie w perion na mój lvl to brakowało mi właśnie dexa. 5. i ostatnie pytanie: jak mam zarobićna te eq ? bo jak narazie kupiłem szabelke, jakiś armor i zostało mi ~200 meso, a hunce teraz bubblingi w kerion na questa i strasznie mnie jadą bez eq... |
1. Eq to samo co warrior i w perion :D
2. No na razie rób te cygnusowe questy, a potem to musisz się niestety trochę pomęczyć, jak to z warriorami bywa xP Polecam pig beach, albo slash blastowanie axe i dark axe stumpów w perion. 3. Build dobry, ale ja poszedłem swoim własnym (ta wiem, tysiące rozwiązań na 1st jobie xD) 4. No ja mam 60 i więcej nie dodaję. Tu chodzi o acc, czy będziesz miał wystarczająco dużo, żeby trafiać w potworki. 5. Ja tam zawsze do ~25 nie kupuję nic, bo bez sensu jest wydawać 20k na eq co godzinę. Ale jeśli potrzebujesz kasy, to dzięki temu eventowi z pomidorami możesz się dużo dorobić. Jak będziesz miał regular juicy, to zbierz z dark stumpów 4 liście i zrób z tego leaf flacośtam juice. Na fm'ie za ~60-70k sprzedasz spokojnie :). |
Cytuj:
|
http://img40.imageshack.us/img40/9898/maple0004j.jpg
hehe, moj nowy 35 i/l i nowy nabytek (za 700k, nie mam jakos tam specjalnie kasy na scrollowanie czy tam 100m na itemki, wiec ten staff mi sie podoba) : )) omg, skille zle zrobilem : P mam tylko cold beam na 16 lvl. |
Cytuj:
|
Cytuj:
@edit Myślałem, że można mieć tylko jednego Cygnusa na koncie, a ja założyłem sobie jeszcze Flame Wizarda oO |
Cytuj:
|
Mhm w sumie to powinny kosztować ok. 80-100k, ale mało osób je skupuje. Wczoraj widziałem nawet facet miał ich ponad 100 i sprzedawał 70k each, przyszedłem tam 3 godziny później i ubyło ich może o 6-7. Rekordy biją te leaf juicy, a z resztą to ciężko xD
http://img33.imageshack.us/img33/7515/xd0v.jpg http://img25.imageshack.us/img25/5039/xd1wvc.jpg ^ xD |
Random ss z MPQ, które Pawolka prawie całe przeafczył xP Patrz ile Cię ominęło.
http://img90.imageshack.us/img90/6441/mpqwiewiora.jpg v @ Pacz Mi w Troyany ~900 póki co :P Best hity mam około 1.3-1.45k ale w potwory typu Moon Rabbit, podatne na ogień :P v @ Emcess To TW było :P Ale ja na ich miejscu chociaż co jakiś czas bym bił żeby coiny pozbierać;d |
@up
Kocham ten pokoj! U mnie hity wchodzily w Toy Troyany po 1k+ i latwo bylo zdobyc maple coiny (potem i tak nie chcialo mi sie ich zbierac bo mialem ich az za nad to). ;) @topic Level 51 wbity. Teraz chce dobic do 58 (ahhh nowe eq zakupione ^^), tylko nie za bardzo wiem gdzie... :confused: |
Adob, hehe widze ze z jakimis lekkimi lamusami graliscie : P 600 do 150? : O
MCPQ ROX! juz 37 ^^ |
TO prawda, że na Globalu można haircoupony kupować za 1mil od NPC? I czy na europe tak będzie można? Bo ja dla jaj sobie zrobilem Amoria Hair questa, a teraz troszku się martwię xD.
Btw. 37 Level bez PQ. Only questy i czysty exp. Nie no dobra, robiłem KPQ :< |
@up
Pierwsze slysze zeby od NPC mozna bylo kupowac kupony na fryzury. To prawda, czy tylko jakas pusta pogloska? Moze ktos potwierdzic? ;) |
[quote=Szlaja;2627743Btw. 37 Level bez PQ. Only questy i czysty exp. Nie no dobra, robiłem KPQ :<[/QUOTE]
Jak się nie umie... xD @Emcess Oni tylko wbili na summony i poszli afk xP |
Cytuj:
|
http://img195.imageshack.us/img195/1...ple0001mul.jpg
kocham MCPQ : DDD zero waste potow, exp baaaardzo kozacki, no i jeszcze calkiem w pytke zarobek za itemki z maple coinow (wymieniam na lionhearty albo na zardy a potem za 140/180k w sklepie, calkiem niezle.) na screenie juz troche mniej kasy, bo kupilem czapke na 40 (i tak ja potem sprzedalem w sklepie, bo kupilem Toymaker Capa, ale to nic) no i kupilem sobie moja obecna czapeczke ^^ oprocz tego jeszcze -1,5kk, ktore musze oddac bratu za nowego Esther Shielda i nowego Spielgmann Necklace (lepszy, ten jest do bani : \\\\\\\) no i to chyba tyle, jak widac wymaxowalem Cold Beam, a teraz nie wiem czy dawac w Thunderbolta, czy tp maxowac : // a, i rozdzka 66 matt, +7, dalem za nia 700k, nie mam kasy na lepsze scrollowanie, wiec mi to starczy.. : ) a za Toymakera 2kk, nie jest jakis tam niewiadomo jak dobry, ale +1 do all statow i wyglad <333 |
If I were u to bym najpierw TB maxowal, no ale ok xP
http://img190.imageshack.us/img190/949/lvlv.jpg http://img25.imageshack.us/img25/491/kurway.jpg Btw. Smegi na euro <33 |
Ja mam do was pytanie. Zacząłm grać w maple story tym soulem. I dawać dla niego dex czy nie warto? Jeśli tak to do ilu?
|
Ja mam 56 dexa x_X chociaż teraz trochę żal, że dałem aż tyle xD 40 powinno wystarczyć xP
|
Gra ktoś na Windii? Bo zacząłem od zera i nie mam kasy :<
|
Moja postać:
http://img517.imageshack.us/img517/2414/posta.png Mam jeszcze do was pytanie. Mam quest A Black Shadow In The Pig Farm, i nie wiem zbytnio co tam zrobić ;/ Może ktoś pomóc? @down -.- |
Na EU1 są kurwy? ;o
Używa się je tak jak relaxera ? Daja 50 hp per stosunek? Fajnego goście mają skilla, to cygnusy takie mają? Oryginalne imiona mają! Swoja droga, to Legia to stara kurwa a Colgate wymiata _/ |
@2up
Musiz wyjśc z Henesys dolnym portalem dwie lokacje w prawo do wejścia do mini dungeonu. Następnie ciągle prosto (ścieżką, nie górą!!!) trzymając myszkę trochę przed postacią, gdy pojawi się ikonka gadania to klikamy, jeżeli z lasu wykoczy koleś wracamy, jeśli nie idziemy dalej i wciąż klikamy. Zaraz wrzuce screena. |
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Wie może ktoś jak wykonać questa z tym jajkiem z 7th-day marketu? Bo klikam na nie dwukrotnie i żadne okienko (ani UI cokolwiek to jest) nie wyskakuje :<
@edit Dobra, poradziłem sobie. Trzeba było zmienić język w Panelu Sterowania. |
@up
Ja tez tego nie moge zrobic... ;/ @topic Czekam na MC 2 i dobijam Blaze Wizardem do 70 (jesli dobrze pojdzie...), a aktualnie zrobilem Thunder Breakera, ktory ma juz 37 lvl. ;) |
Zacząłem grę i mam pytanie...
Może mi ktoś na PW podać swoje gg... potrzebuję pomocy w kilku sprawach... Dziękuję z góry |
Cholera, jak można zdobyć w polsce NXy?
Bo zrobiłem Amoria dla jaj i dostalem fail with razor -,- Jakie są jeszcze haircoupon questy i na jakie levele? |
Cytuj:
|
@up
Jeszcze zostaje allegro, ale kwesta w tym, że trzeba czekać... @Pacz Jak już pisałem wystarczy zmienić język w Panelu Sterowania. A 70 masz zamiar wbić przed czy po patchu? Bo MC 2 będzie 51-69, a poza tym potwory tam będą dawały 1 expa ;/ Więc expić możńa tylko w przypadku ciągłego wygrywania. @topic Ja jak narazie skupiam się na zdobyciu całego setu agenta (jak narazie mam garniak, buty i pelerynkę ;p). @down Garniak akurat zdobyłem na początku ;p Miałem Perfect na Potworach :D |
@topic
Mozliwosc kupna NXC jest rowniez przez PayByCash. Jest to moim zdaniem najlepsze rozwiazanie, jesli ktos ma konto bankowe i moze zrobic spokojnie przelew przez internet. Zadnego kombinowania z PayPalem, po prostu robisz przelew przez internet, lub wypelniasz druczek do przelewow na poczcie. Na forum Clod Parku jest gdzies poradnik jak i co zrobic. ;) @up Mowie glownie o wygranych, bo z potworkow raczej nie po expie, tak jak w pierwszej odslonie MC. Podobno ma sie dostawac wiecej expa, wiec w przedziale poziomowym 51-70 lvl nie bedzie to takie trudne. ;) A co do agentow to tez robie te misje. Jak narazie mam wszystko oprocz garniaka, bo mam problemy z zestawem pytan od Cassandry ;p |
Nie wiem nigdy nie kupowałem przez paybycash tylko przez Paypala i nie rozumiem o co chodzi z kombinowaniem. Przez paypal kupno trwa 20 sec lol.
Wchodzisz na stronę maple story bierzesz paypal logujesz się do paypala , ok i masz nxy:P Szybko , naprawdę. A ja już nie wiem kim grać wbijam 40~~ lvle i chce mi się new chara. I tak w kółko :S |
@up
Tak, ale do zrobienia konto na PayPalu potrzebna jest karta Master Card lub Visa. Moi rodzice maja, ale sa sytuacje gdzie nie kazdy moze miec dostep do tejze karty. Kwestia przyzwyczajenia i wygody. Fakt faktem, przez PayPala jest o wiele szybciej, niz przez przelew. ;) @Robin Wow! Niezle... Widzisz, moja wiedza o Maple jeszcze nie jest taka wysoka, wiec nie kazdego potworka, przedmiot, czy tez NPC znam na pamiec. ;p @edit Dobilem Thunder Breakerem 40 lvl. Hity juz w tym momencie dochodza do 2k ^^ Poszczescilo mi sie tez w Amoria Hair Quescie i zdobylem fajny fryz (potem dodam zdiecia). |
No ja właśnie się zastanawiam kim grać.
Zastanawiam się między -Ditem -Archerem/wind breakerem -Kontynuowanie mojego 41 clerica :S @Kto gra na emsie? |
Clericiem do 47/48 na Wraithach. Następnie gs2@singa -> gs5. W tydzień 8x, oglądając przy okazji TV. Tak zrobiłem na Domestosie.
No chyba, że nie masz ochoty na semi-afk, to mp3, chociaż wtedy byłoby dużo trudniej. Na 8x to już MDT, potem Ghost Pirate'y (na początku koniecznie z ogarniętym DK). Takie sugestie jakbyś zdecydował się na Clera. Re.Down Się nie znasz. ^^ |
Zrobiłem wind breakera. Cleric nudnyyy.
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 05:25. |