Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Tajemnice Rookgaardu (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=13)
-   -   Odpowiedź na zagadki: Mino Mage / Spike Sword / Domki (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=73450)

Paabloss 27-05-2008 23:02

Moim zdaniem:
Dźwignia u Toma otwiera te kraty obok[jakiś magazyn czy coś]
Spike Sword jest do zdobycia, bo po co on by tam był? Dla jaj?!
Ten kolo co wrzucił SS'a na wyspę to któryś z NPC! tylko który?
Teleport za Mino Magiem nie ma nic wspólnego z Spike Swordem:(

@rusiek 28-05-2008 10:23

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Halinka (Post 2041994)
-I tabliczka przy swordzie na pewno nie jest tam dla picu. Tylko skromny może dotknąć SoFa.

Skromny...hmm. Skromny to może być 1lvl ^^
1lvl + dziura ktora da sie wyjsc z miasta na tym 1lvl...hmm

Slythia 28-05-2008 12:07

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Mystlich (Post 2063247)
Na pewno posądzicie mnie o propagowanie ots-u ale muszę wam to powiedzieć:

Otóz na stronie

www.tibia.org.pl/forum

W dziale Ots/Mapy jest rl mapa Tibi z czasów 7.6 i jest tam Rookgard.Mapka została skradziona przez hakerów i w ten oto magiczny sposób trafiła na Torga.

Otóz ową mapę pobrałem na swojego OTS-a(wiem już dostanę warna za to ;/) i ku mojemu zdziwieniu okazało się że BRAKUJE punktów na których następuje sie żeby SS zniknał.Poprostu pola te są czarne.Może czas szukać 3 punktu na tej mapce.Polecam ściagnijcie OTS-a i tą mapkę i koniecznie MapEditor i szukajcie tego punktu i action id-ów po bardzo dużo dowiedziałem sie z tej mapy

Chce tylko pomóc i nie bluzgać mnie że OTS-a popieram ;/

Nie tylko Ty wpadłeś na ten pomysł. Mapka została już sprawdzona, nie ma żadnych innych punktów.

@up
To także już sprawdzono.

Ps. Zapraszam tutaj:
http://www.forum.tibia.pl/showthread.php?t=175294
Być może parę spraw się wyjaśni.

kenin 28-05-2008 19:35

Moj kolega jest tutem pytalem sie o ss ale mowil
Cytuj:

taa tylko ze spike sword znika po resecie
no nie wiem nie wiem
sprobujcie przekopac okolice spike sworda pickem moze cos sie znajdzie

Slythia 28-05-2008 20:11

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez kenin (Post 2082374)
Moj kolega jest tutem pytalem sie o ss ale mowil

no nie wiem nie wiem
sprobujcie przekopac okolice spike sworda pickem moze cos sie znajdzie

Tutorzy sa zwyklymi graczami, nic wiecej nie wiedza...

Paabloss 28-05-2008 22:40

Dzisiaj z nudów siedziałem w miasteczku na Rooku i pytałem NPC'ów o imiona innych NPC i co zobaczyłem... ?
Kod:

22:32 Przyjazny Rookslayerek [10]: CipFried
22:32 Seymour: A humble monk with healing powers, and a pupil of the great Quentin himself.

HUMBLE?? bardzo mnie to zdziwiło ponieważ to samo słowo widnieje na tabliczce koło SOF'a...

Rook_Guardian 29-05-2008 10:47

To spytaj cipfrenda o 'job' to ci powie, że on jest 'humble monk'.

Charin 29-05-2008 12:50

Wiesz, mam jędną prośbę..... Czy mógłbyś tego im nie mówić, niech tylko wybrańcy posiądą tą wiedze... Ta wiedza powinna byc zastrzerzona tylko dla 50 poziomów na rookgardzie. Mówie to ponieważ wiem, że w końcu jak powiesz to to będzie marny quest....

Dindsuk 29-05-2008 18:41

a slyszeliscie i kims takim jak Hugo the humble? btw on byl monkiem ;p

Speedrun 30-05-2008 17:40

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Nynon (Post 774936)
cipfried, dalheim, lily, haycynth i kto jescze?? Moze vorath?!:evul:

ja mysle że to ten strażnik na pacc birgde

*****tibia***** 31-05-2008 18:42

hmmmm...

[quote=Stonoga;771425]Skończyłem na Hiacyncie. Zna ktos go? Cos mi świta jkabym go gdzies juz widział... Gdzies poza miastem. Wie ktoś może gdzie ejst ów Hiacynt czy Haiacynt. Może na PACC Area? Pomóżcie mi!

moze chodzi o tego sprzedajacego life fluid?

*****tibia***** 31-05-2008 19:59

?!

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Mysterious Flash (Post 787314)
Gdyby zdobyli Wand of cosmic energy, to i tsk by nie mogli strzelac, poniewaz jest dla sorca, a nie dla no-voc

vocation moze bic ze wszystkiego bo inaczej nie bilo by ze spear (pall)

Slythia 31-05-2008 20:04

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez *****tibia***** (Post 2087775)
vocation moze bic ze wszystkiego bo inaczej nie bilo by ze spear (pall)

Po pierwsze, edytuj posty.

Mylisz sie. Druid moze wziac speary i uzywac ich. Lecz knight nic juz z rozdzka nie zrobi. Nawet sprawdzilam - no vocation nie moze uzywac dwurecznych mieczy, przeznaczonych dla rycerzy.

Milan ognia 31-05-2008 20:19

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Slythia (Post 2087783)
Po pierwsze, edytuj posty.

Mylisz sie. Druid moze wziac speary i uzywac ich. Lecz knight nic juz z rozdzka nie zrobi. Nawet sprawdzilam - no vocation nie moze uzywac dwurecznych mieczy, przeznaczonych dla rycerzy.

Na TS sprawdziłaś?

Slythia 31-05-2008 20:23

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Milan ognia (Post 2087831)
Na TS sprawdziłaś?

Nie, na Harmoni ; ).

Michax 06-06-2008 08:14

A morze na mintwalin jest gdzieś ukryty teleport do minohell?

Raciczak 06-06-2008 13:06

Golden Key :D

Wiem co zrobic aby miec keya do otwarcia drzwi w minohell :D :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: 8o 8o 8o 8o 8o 8o 8o 8o

ok pisze:

Wejdzcie sobie na youtube.pl i tam popatrzcie :D ale trzeba sie troche nameczyc z tym quesciorem :)

Raciczak 06-06-2008 13:09

Golden Key :D

Ludzie!!!! portal u mino maga prowadzi do pokoju nagrod gdzie moza zdobyc SS w skrzyneczce :D

Befsztyk 06-06-2008 13:45

Ludzie!!!a cipfried daje 200 levelowcom na rooku golden seta i excallibuga 8o
i edytuj posty syneczku

Mystlich 06-06-2008 16:55

http://pl.youtube.com/watch?v=PO9Vpf...eature=related

Czy to możliwe......chodzi o końcówkę filmu !

Kedug 06-06-2008 18:09

Up raczej nie pewnie to tylko dobrze zrobiony fake

Szlaja 06-06-2008 18:34

Erm... Ludzie skonczcie temat "Telepord za mino magjem profaci do miecza karpofaneko jak frytki!" Bo w wielu ksiegach na Rookgaardzie w bibliotece pisze (I w Mintawlin (?)), ze teleport powstal po to by z miasta Minotaurow przybywaly na Rook'a posilki (hamburgery, etc. (lol -,-))! Jednak tp ten byl niestabilny i czesto wywalal gdzie indziej. A gdy ludzie atakowali MH (M Hell) to MM stchorzyl i spierdolil do komnaty obok. Zamknal drzwi na MAGICZNY (Tak! Tak! Magiczny!) zamek.
Co do NPC... Slyszalem ze z ta babka nad Obim (nie pamietam imienia) zmienia sie Varoth (Czy jakos tak o.O). Moze ktos na niego trafil kiedys? A moze to bujda All'dee, aby nikt nie kupowal u Obiego, tylko u niego? Kto wie?

GoblinKiller 07-06-2008 16:49

Moim zdaniem MM to boss (tak jak na arenie) i moze nic z niego nie wypada, albo jakis przedmiot do questa. Drzwi moga byc na klucz i levelowe. Jakby tego questa nie bylo to cipy NIE TWORZYLYBY (OD POCZATKU) TEGO MIEJSCA Z MM I CALEJ HISTORII 8o8o

PS Uwazam tez ze moze trzeba kombinowac cos jak SS znika (kilka sekund po zniknieciu) np.prubowac otworzyc drzwi lub kombinowac cos w mino hell;);):cyclops:

xXxKaiserxXx 07-06-2008 16:56

Moim zdaniem jest to zrobione żeby zachęcić ludzi do gry i do szukania zagadek...

Cheetos 07-06-2008 17:11

tak jak z kolegą up
poprostu cipy chca zachecic główkowania :P

Azestowy 18-06-2008 17:54

Mino mag/ss

Mój sąsiad ma kumpla, który wie jak zdobyć SS. A jeśli chodzi o mino maga, mam kumpla który ma znajomego ktory ma brass armor i kluczyk do mino.

Michci0 18-06-2008 19:40

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Azestowy (Post 2122456)
Mój sąsiad ma kumpla, który wie jak zdobyć SS. A jeśli chodzi o mino maga, mam kumpla który ma znajomego ktory ma brass armor i kluczyk do mino.

to wszystko wyjasnia :)

Ditto 18-06-2008 19:51

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Carbon (Post 2045474)
Wiem ze spike sword quest to bujda :P
ale znam położenie pile of bones trolla 100 oz :D

moze jednak da sie cos odkopac ?:D

trzeba mu zrobic nagrobek, bo juz mu robaki do srodka wchodza przez buzie i dlatego tyle wazy.

Carbon 19-06-2008 15:27

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ditto (Post 2122705)
trzeba mu zrobic nagrobek, bo juz mu robaki do srodka wchodza przez buzie i dlatego tyle wazy.

Że cię brzydko nazwę

W*******laj NOOBIE Z TEGO FORUM!
Wypowiadasz się już w 3 temacie i ciągle spamujesz to jest kolejny raport...

@topic

Rozmawiam dużo z NPC na rooku i się dowiaduje nowych żeczy zaczyna się robić ciekawie

Vlkyria 19-06-2008 16:22

Hmm

ja se mysle ze slyszeliscie pille of bones? to ten quest wzgledem "Shadow Rex" jest w 20% prawdziwy a komnata jest mniejsza i dluzsza :):baby::baby::baby:

seba555 19-06-2008 18:12

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Carbon (Post 2124419)
Rozmawiam dużo z NPC na rooku i się dowiaduje nowych żeczy zaczyna się robić ciekawie

Myślałem że pisze się rzeczy, a nie żeczy :baby::baby::baby:

@down
A pisz se raport, dla mnie to nie strata ;)
Skoro uważasz mnie za nuubka to trudno, mi to nie przeszkadza, ale najbardziej mnie wkurza jak piszą "żeczy", a nie "rzeczy" to jedyne słowo tak bardzo mnie wku****. :)

Carbon 19-06-2008 18:20

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez seba555 (Post 2124939)
Myślałem że pisze się rzeczy, a nie żeczy :baby::baby::baby:

No i co z tego że się pomyliłem?

Raport...

Magmatic 19-06-2008 18:49

Carbon odnosze wrażenie że ty tylko raporty umiesz pisać.. czyżby urzędnik??8o

Carbon 19-06-2008 19:10

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Magmatic (Post 2125054)
Carbon odnosze wrażenie że ty tylko raporty umiesz pisać.. czyżby urzędnik??8o

No nie .... xD

Ale denerwują mnie po prostu nuupy które czepiają się o jedną literkę
a gdyby popatrzyli na swoją twarz to by już się nie czepiali xd

@topic
żeby nie było offtopa nie wiem nic nowego xd

Ditto 19-06-2008 20:14

Carbon a modkowie i tak pisali ze nie maja czasu na czytanie raportow bausbhaushuashuasbhuasbuasuahbsuhaush xDDDDDDD

Carbon 19-06-2008 21:45

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ditto (Post 2125273)
Carbon a modkowie i tak pisali ze nie maja czasu na czytanie raportow bausbhaushuashuasbhuasbuasuahbsuhaush xDDDDDDD

A wiesz że na forum nie tylko jest modek? ; )

Magmatic 20-06-2008 00:14

Dobre.. ciesze się że masz poczucie Humoru!.. co do tematu ja tez nic nie wiem.. nic a nic.. albo.. wiem !! ale wam nie powiem xD

Marcin24 21-06-2008 09:32

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Carbon (Post 2125587)
A wiesz że na forum nie tylko jest modek? ; )

A wiesz, że twoje 4 posty nade mną też nadają się do kasacji? Jak macie tak pisać to lepiej nic nie piszcie. Potem się ludzie skarżą, że jest spam, i że się im nie chce czytać tematu.

Chiki 25-06-2008 17:28

a moze?

A moze chodzi cos z tym questem z jezykiem orkow? Amber go zna,nieprawdaz?a orci i mino maja ze soba cos wspolnego (najlepsze monstry na rooku, sa miejsca w ktorych razem wystepuja.B)

Marcin24 25-06-2008 17:38

Cytuj:

a orci i mino maja ze soba cos wspolnego (najlepsze monstry na rooku, sa miejsca w ktorych razem wystepuja.B)
Minotaury (jako inteligentniejsze) wykorzystywały Orków do pomocy w wojnach, czy innych pracach.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 22:32.