Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Potwory (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=17)
-   -   Gdzie Mam Expic? Porady dla niezdecydowanych (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=1807)

Clubertex 31-08-2010 09:17

siema a więc pacc sie skończył A niema nigdzie w poradnikach gdzie expić sorkiem bez paca ... mam zamiar pograć tak miesiąc niestety - gdzie moge expić ? 65sork 63 mlev (dobrze by było niedaleko pz , mam pełno huntów)
rozważałem warloki=waste , guardy = nuda , chcesz szybko wbic lvl przy małym waste.

souldare 31-08-2010 10:52

Bez pacca nieznajdziesz chyba lepszego expa od dwarf guardow ja gralem 40 sorcem na faccu i mi sie wydaje ze tam najlepiej sie expi mozna ze soba jeszcze zabrac jakies runki itp

maciej53 31-08-2010 11:11

45 RP, Skille 77/60 EQ: Demon helmet, Paladin Armor, Demon Shield, Golden Legs, BoH, Royal speary. Gdzie expić z jakimś profitem, albo chociaż bez waste (na zero)?
Szukam też jakiegośś miejsca z niekoniecznie świetnym expem ale za to dobrym zarobkiem

plewcio0 31-08-2010 12:00

Gdzie mogę expić 51 pallem 83/67 razem z 50 knightem 76/75 ?
Obie postacie są na facc'u.
Każda miejscówka jest mile widziana.
I jakie questy możemy we dwóch ogarnąć?

souldare 31-08-2010 13:10

Jesli chodzi o questy to najmniejszy problem wiekszosc jest napisana na www.tibia.pl jak by wam braklo osob zawsze mozna poszukac na game-chat

Sequenzo 31-08-2010 15:13

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez plewcio0 (Post 2780018)
Gdzie mogę expić 51 pallem 83/67 razem z 50 knightem 76/75 ?
Obie postacie są na facc'u.
Każda miejscówka jest mile widziana.
I jakie questy możemy we dwóch ogarnąć?

Na Facc to wielkiego wyboru nie macie...
Hellgate, OF, DC(w tp), D lair Venore, Poh(znając życie wiecznie zajęty)

AdiZgOlekk 31-08-2010 16:39

daj kase jakiemus kumplowi z paccem niech ci w chuj icicli nakupi nie zaluj kasy nakup se tego w chj i wyjeb na dragi na vdlu exp 60k/h jakies i napewno na dluzsza mete sie zwroca te icicle przynajmniej w polowie xd lepszego rozwiazania nie ma na facc raczej

Czinox 31-08-2010 18:36

Gdzie można expić taką postacią:

Druid 26 lvl 22 mlvl. PACC Chce znać miejscówkę eq i kasa nie gra roli

stanislaw001 01-09-2010 12:49

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Clubertex (Post 2780008)
siema a więc pacc sie skończył A niema nigdzie w poradnikach gdzie expić sorkiem bez paca ... mam zamiar pograć tak miesiąc niestety - gdzie moge expić ? 65sork 63 mlev (dobrze by było niedaleko pz , mam pełno huntów)
rozważałem warloki=waste , guardy = nuda , chcesz szybko wbic lvl przy małym waste.

każdy chciałby szybko wbijać lvl a nie wiem na co liczysz pisząc o facc i szybkim expie.

Thais Dragon Lair
Venore Dragon Lair
Fibula
Poh
Druid Room na Poi (propozycja z tibiawikia dla magów 70+)

Cytuj:

Gdzie można expić taką postacią:

Druid 26 lvl 22 mlvl. PACC Chce znać miejscówkę eq i kasa nie gra roli
tiquanda trapwood
mistrock
yala factory quarter
yala mutated humany<- polecam, 60 knightem miałem tu dobry exp, a nie raz widziałem 30 magów
tiquanda Reptile and Crustacean Cave
może spróbować na earth'ach edron
barbarian camp

VarianWrynn 01-09-2010 16:42

40 master sorcerer, 35 magic level.
Eq
Hat of the mad
Platinum amulet
Vampire shield. Spellbook of enlightenment
Focus cape
Wand of inferno, Starstorm , ew. Decay
Blue legs
Boh.
Earth elementale wiecznie zajete wiec odpadaja.
Wyzej wspomniane culty sa dosc hardcorowe i jest waste.
Szukam expa 45+ exp/h (jak najwiecej) jednak musze wychodzic na 0 (lub zarobic ,jednak exp jest dla mnie priorytetem). Podajcie kilka miejscowek jesli znacie wiecej niz 1.
Myslalem o ancient scarabach jednak nie wiem czy dam rade.

stanislaw001 01-09-2010 17:10

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez VarianWrynn (Post 2780160)
Eq
Hat of the mad
Platinum amulet
Focus cape
Blue legs
Boh.
Szukam expa 45+ exp/h (jak najwiecej) jednak musze wychodzic na 0 (lub zarobic ,jednak exp jest dla mnie priorytetem). Podajcie kilka miejscowek jesli znacie wiecej niz 1.

na dragach jest świetny zarobek i większość poradników zaleca dragi po 40 lvlu
możesz też próbować mutated raty+ taski i mutated humany

to tyle jesli chodzi o gwarantowany profit

Suton 01-09-2010 17:31

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez maciej53 (Post 2780015)
45 RP, Skille 77/60 EQ: Demon helmet, Paladin Armor, Demon Shield, Golden Legs, BoH, Royal speary. Gdzie expić z jakimś profitem, albo chociaż bez waste (na zero)?
Szukam też jakiegośś miejsca z niekoniecznie świetnym expem ale za to dobrym zarobkiem

tomby przed tp i częśc za tp możesz spróbować

VarianWrynn 01-09-2010 18:15

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez stanislaw001 (Post 2780167)
na dragach jest świetny zarobek i większość poradników zaleca dragi po 40 lvlu
możesz też próbować mutated raty+ taski i mutated humany

to tyle jesli chodzi o gwarantowany profit

Chodzilo mi raczej o jak najlepszy exp/h bez waste, a nie o zarobek. Nie bilem jeszcze tym msem dragow, bo miejsca ktore znam(v d lair,darashia d lair,crystal lakes w yalahar) sa ciagle zajete i dopoki nie znajde jakiejs innej miejscowki i nie wbije 42 lv(voodoo) raczej nie bede probowal. Humany nie sa raczej dobrym expem(30k/h?) , raty zajete non stop.

Tibijczyk222 02-09-2010 06:45

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez VarianWrynn (Post 2780180)
Chodzilo mi raczej o jak najlepszy exp/h bez waste, a nie o zarobek. Nie bilem jeszcze tym msem dragow, bo miejsca ktore znam(v d lair,darashia d lair,crystal lakes w yalahar) sa ciagle zajete i dopoki nie znajde jakiejs innej miejscowki i nie wbije 42 lv(voodoo) raczej nie bede probowal. Humany nie sa raczej dobrym expem(30k/h?) , raty zajete non stop.

Dolaczam sie do pytania , tez mam 40 ms. Dragi , earthy i mutaty odpadaja.

Ukato 02-09-2010 14:44

Witam, mam 165 rp w wojnie na rs, skile 98 podstawa z full eq 102 ale na rs nie wypada biegać z full eq jeszcze podczas wojny. Pytanie jest do graczy którzy mieli taki przypadek, albo sie dobrze orientuja. Potrzebuje zarobić, nie musi być dużo expa ale żeby był hajs jakiś z tego konkretny w miare. Najlepiej także miejscówkę w miare bezpieczną (czyli żebym w razie mass loga, lub po dowiedzeniu się że po mnie lecą mieć czas na exita/loga) Bardzo proszę o podpowiedzi gdzie mogę zarobić pieniądze gdyż mi potrzebne sa fundusze na walke.

AdiZgOlekk 02-09-2010 18:28

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez VarianWrynn (Post 2780160)
Eq
Hat of the mad
Platinum amulet
Focus cape
Blue legs
Boh.

tarpit tomb -3 ja tam mam swoim sd charem 45msem 45k/h. a co do cultow jak bedziesz dluzej siedzial napewno poleci ci cos ;] wiec sie zwroci na dluzsza mete, fakt hardkorowo tam torche jak lapiesz buly od paru z life draina ale jak ja ogarniam 45msem z 200 pingiem to czemu ty mialbys nie ogarnac... priorytet tam to zbieranie rope beltow i cult robe potem sprzedaz u npc i sie zwroci hunt. lurujesz po 3-4 i flam hurujesz i zwracaj non stop uwage na swoje hp, na hp ponizej 300 lecz sie exura a jak lapiesz juz mocniejsze buly to gran. a ze staminka bonusowa 100+k/h tam jest

Kenotaru 04-09-2010 19:54

75 rp
skill 88/70
eq dobre. xd

Prosiłbym o parę propozycji :)

z góry dzieki.

VarianWrynn 05-09-2010 13:45

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez AdiZgOlekk (Post 2780248)
tarpit tomb -3 ja tam mam swoim sd charem 45msem 45k/h. a co do cultow jak bedziesz dluzej siedzial napewno poleci ci cos ;] wiec sie zwroci na dluzsza mete, fakt hardkorowo tam torche jak lapiesz buly od paru z life draina ale jak ja ogarniam 45msem z 200 pingiem to czemu ty mialbys nie ogarnac... priorytet tam to zbieranie rope beltow i cult robe potem sprzedaz u npc i sie zwroci hunt. lurujesz po 3-4 i flam hurujesz i zwracaj non stop uwage na swoje hp, na hp ponizej 300 lecz sie exura a jak lapiesz juz mocniejsze buly to gran. a ze staminka bonusowa 100+k/h tam jest

Dzisiaj wbilem 45 lvl i mysle ze znowu pojde zobaczyc te culty. Jednak tam strasznie szybko mana schodzi, ile mp powinienem wziac by dluzej zostac, i czy kupic life ringi od npc?

maciej53 05-09-2010 13:54

60 RP, Skille 77/60 EQ: Demon helmet, Paladin Armor, Demon Shield, Golden Legs, BoH. Gdzie expić?

VarianWrynn 05-09-2010 14:19

up
Zmutowane raty,baty,tigery pod arena, mutated humany i raty na wiezach, dragi yalahar/darashia.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 23:40.