Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Potwory (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=17)
-   -   Gdzie Mam Expic? Porady dla niezdecydowanych (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=1807)

Drakon Pierwszy 26-11-2005 08:49

:] NO według mnie na tym lvl to skile masz świetne :D lepsze niz ja ppalem na 16 lvl B) a lepiej ci trenować będzie na cyclopach za tchais
;) A tak wogule to kto mi powie gdzie jeszcze mozna expic na moim lvl oprucz DARK KATEDRY :D AMAZONUW :D I CYKLOPUW :D mam 16 lvl i skile 42/29 8o moze powinienem shilding poćwiczyć :baby: ????

shymchuck 26-11-2005 10:40

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Propan Butan
skoro o exp. i skillach mowa mam pytanko czy skile 50+/40+(palek) sa dobre na 13lvl ? narazie skilował na koledze ale sie zbuntował, wiec zastanawiem sie co lepsze ghule czy dwarfy??

ghule to zły pomysł bo wysysają życie. O wiele bardziej polecam dwarfy nawet do 60 możesz se na nich jechać ale od 55 już lepsze cyce tylko shielding podnies.

shymchuck 26-11-2005 10:41

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Drakon Pierwszy
:] NO według mnie na tym lvl to skile masz świetne :D lepsze niz ja ppalem na 16 lvl B) a lepiej ci trenować będzie na cyclopach za tchais
;) A tak wogule to kto mi powie gdzie jeszcze mozna expic na moim lvl oprucz DARK KATEDRY :D AMAZONUW :D I CYKLOPUW :D mam 16 lvl i skile 42/29 8o moze powinienem shilding poćwiczyć :baby: ????

Wiesz poćwicz skille i to mocno bo naprawde nie masz się czym pochwalić :P

Sir Marilion 26-11-2005 11:02

shymchuk istnieje coś takiego jak opcja 'edytuj'; on niech lepiej poćwiczy skille w czytaniu słownika :evul:

Propan Butan 26-11-2005 13:33

na dwarfy jakis czas chodzie ale to pe exp a skiluje od 2dni i juz amm 53/42
i powiem ze juz niechce mi sie:( (niechce m isie kamieni do skillowania zbierac) a co do cyców to juz neijedna osoba mi poleca ,jutro przejde sie zobaczyc jak mnie hitają

Sir Marilion 26-11-2005 14:47

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Propan Butan
na dwarfy jakis czas chodzie ale to pe exp a skiluje od 2dni i juz amm 53/42
i powiem ze juz niechce mi sie:( (niechce m isie kamieni do skillowania zbierac) a co do cyców to juz neijedna osoba mi poleca ,jutro przejde sie zobaczyc jak mnie hitają

W tym rzecz że masz przed nimi uciekać...

Magma 26-11-2005 14:58

Skille i level w podpisie, gdzie mam expić? I gdzie skillować, do jakiego skilla?

Propan Butan 26-11-2005 17:37

najlepiej znajdz sobie kolege z którym bedziesz skilowac jesli go neimasz to dwarfy+roty do 50/40 conajmniej aha najlepiej to kamienie+full def ja tak teraz skiluje

Cardo 27-11-2005 11:25

Witam mam dwa pytanka:
1)Od jakiego lvl i skilli knight moze wziasc solo vampa zeby duzo uh niezeszlo(eq p set d shield k axe)
2)Od jakiego lvl i skilli knight moze expic w mintwalin i ile uh na 1h expa zejdzie i ile zrobie expa 1h(eq jak u gory)

Cardo 27-11-2005 11:31

mam 2 pytania:
1)jakie skile i lvl dla knighta na solowanie vampira zeby duzo uh nieszlo
2)jaki lvl i skile zeby knigghtem expic w mintwalin ile uh zejdzie na 1h i ile expa w 1h zrobie(eq p set dragon shield k axe)
ps:pytanie moze sie powtorzyc bo nieiwem czy pierwszym razem wyslalem(dopiero zaczynam na forum:)

Berials 27-11-2005 12:37

re:UP

1. Na Vampa... 70/70, broń jednoręczna + tarcza i dobry eq ale to i tak się nie opłaca.
2. Mint na Twoim eq sobie odpuść, nie przejdziesz przez most nawet. A co do wymagań, 75/75, dobry eq aby Archery nie tłukly z przesadą. A co do exp, sądze że 20/30K expa na godzine wyciągniesz, strata UH nie wiem jaka ale jeśli zrobisz lootbaga zwróci się z dużą nadwyżką.

Romeo'Cruz 27-11-2005 13:56

Pyttanek kilka:
1)jakie skile knighta i jaka bron na:
a)guardy
b)larvy i scaraby
c)hydry(blokowania)
2)Jaki lev na MASOWY hunt na dragach(ja+30sorc+45sorc)?

Wojtini12 27-11-2005 14:33

Gdzie moge expić knightem 25lv skille 75/75 dobre eq (bs, v shield, c armor) ? Żeby nie szłą zbyt duża ilość uhów, alebo żeby za loot sie zwróciły :)

woodzio 28-11-2005 09:41

Gdzie mam expic ze skilami 60/60 z 15 lvl???

Prosze powiedzcie bo niewiem!!!!

Silver Drag 28-11-2005 10:02

Proboj dwarfy soldki , ew. roty , dwarfy zwykle ;p

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Wojtini12
Gdzie moge expić knightem 25lv skille 75/75 dobre eq (bs, v shield, c armor) ? Żeby nie szłą zbyt duża ilość uhów, alebo żeby za loot sie zwróciły :)

dwarfy guardy , cyce , Mintwalin

Vil 28-11-2005 10:34

guardy sie nie zwroca, exp tez lichy...

@wojtini12:

jesli masz pacca+ postmana = Mintwallin
jesli nie masz pacca, ale za to duuuuzo cierpliwosci = Mintwallin

cyce sa beznadziejne... Jesli juz takie tempo expienia cie zadowala to lepiej pojsc na minosy pod Kaz/ na Senje - przynajmniej zarobisz kase..

od 30-35 lev proponuje elfy na powierzchni w Elf Fortress, na przemian z minosami ( zeby sie nie znudzilo i zebys nie zbankrutowal ). Levele pojda bardzo szybko, uhy dosc szybko ale koszty praktycznie beda sie zwracac z loota, nadrobi sie na minosach.

@Romeo'Cruz

-guardy z jednoreczna od 80/80 powinny sie zwracac, 75/75 z dwureczna
-mass drag hunt robi sie ebz blokera, uzywajac ds, szkoda uhow blokera
-skille na larvy troszke lepsze niz na roty, 50/50 powinno wystarczyc do szybkiego expienia
-co do scarabow i hydr nie wiem ..

Łukasz789 28-11-2005 15:32

Dobra ziomy...
Sam jestem knightem obecnie prawie na 22levem ( mialbym z 50 ale moge grac tylko w sobote i niedziele ito po 1godzinie, coz tacy rodzice).
Od 17levela i skilow 45/40 chodzilem do ghostlandu (przynajmniej 60 many i exane pox[czar na odtrutke]) .
Do Ghostlandu wchodzimy przez jaskinie krolikow i kierujemy sie w lewo az do dziury, jestesmy zaraz pod ziemia czyli nazwijmy to poziom -1, schodzimy jeszcze nizej (poziom -2) i sobie chodzimy zabijajc ghule i scorpy (Mi levelszedl w godzine jeden albo i troszke mniej , a mlevel tez idzie bo na scorpach czesto trzeba exana pox bo zatruwaja mocno).
UWAGA!!!!! Nie schodzcie na nizsze poziomy bo sa tam juz lepsze potwory takie jak Demon skeletony stalkery i inne , a pozatym ghule i scopry ale w duzych grupach , wiec radze tam isc dopiero na 27-29 levelu z BP Uh i BP GFB.
Z tej wyprawy jest tez duzy loot bo z ghuli wypada duzo kasy (srednio 20gp) oraz brass helmety,viking helmet i mace .
Mi po paru levelach tam zrobionych poprostu mi sie znudzilo wiec postanowilem isc gdzie indziej.
Otoz jezeli niektorzy wiedza gdzie to jest to dobrze , bo ja nie umiem za bardzo wytlumaczyc drogi ale sprobuje :
1. Dochodzimy do mostku dwarfow idziemy nim na dol i w prawo.
2. Idziemy do pustyni i kierujemy sie na max dol ale w prawa strone max.
3. Idziemy w dol co jakis czas idziemy jedna dwie kratki w bok az dojdziemy do NPC Lorbas (na tibia.pl w mapach jest to chyba zaznaczone gdzie to wiec latwo znajdziecie)
4.idziemy dalej w dol az do swiatyni.
5. idziemy na dol albo w lewo i na mostek
6. Na dole w swiatyni sa Wild Wariory ,Bandity i SMuglery (jednymslowem gowna), na mostku obok swiatyni jest to samo ale mozna spotkac jednego centipende(tez gowno jak cholera).
7. Broń boze nie idziemy na sam dol w podiemach po lewej stronie bo tam jest Assians (nie wiem czy dobrze napisalem ale to taki bandyta czarny).

Dobra mam nadzieję ze niektorym pomoglem , nie czepiajcie się za bardzo bo gdybym mial wiecej czasu i myszke(tata daje mi myszki tylko w sobote i niedziele na godzine:/) wiec pisze sama klawiatura i mi trudno wkleic i zrobic tu mapke.

P.S.: JEszcze mozecie z lepszymi skilami 55/50 isc kolo thais na cyce (tzw. gora cycow) ale jezeli macie skile 49/46 i lepszy eq to idzcie na wzgorze miedzy carlin i Ab (kolo huntera , sa tam 1-2cyce) i walcie je z defa.

POWODZENIA!!!!!

AUREA RULEZZZ < POLACY RULEZ<<< LEGIA RULEZ!!!!!

Drakon Pierwszy 29-11-2005 08:07

hej gdzie morze poexpic pal na 17 lvl ze skilami dist 45 :baby:

kamil35s 29-11-2005 09:27

Drakon mozesz spróbowac isc na cycki tylko ostroznie i pojedynczo ale lepiej potren jeszcze troche.

Knight 18 lvl skille 43/41 ile jeszcze mam trenic zeby na luzie chodzic sobie na soldki ? bo jednego dam rade na pewno ale 2-3 duzo hp trace a mam 3 mlvl 90% to go :p wogóle to nienaiwdze trenic i wole chodzic se z sabre na balance i na roty i dwarfy na przyklad skile nieźle ida a i troche poexpie przy okazji czy to jest dobry pomysl?

Seymoor 29-11-2005 13:14

A więc mam Knighta 22 lvl skille 60/60 ( Crown Arm. K legs F axe Vampirka Crus Helmet) I niewiem gdzie expić (mam 4 mlvl) Mout Sternum odpada tam tyle ludzi chodzi że...Soldy troche słaby exp.Poh boje sie tam troche (Dragi zlurowane Itp.).Chodzi mi oto aby sie na Uhy zwracało.Świat Secura Bardzooo dużo ludzi i znaleść wolne expowisko to....(Non-Pvp).Z góry dzięki za pomoc. :)

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 08:48.