Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   RPG (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=26)
-   -   League of Legends (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=226565)

Yoh Asakura 03-03-2011 23:45

Nie zmusić do zaatakowania jego, tylko zainicjować i przyjąć na siebie pierwszą falę obrażeń, ewentualnie wyłożyć kogoś na tacy swojej drużynie.

Argen 04-03-2011 00:59

To prawda, tank nie musi tauntować całego battla, wystarczy, że przeciwnicy zmuszeni będą wysrać w niego skille kiedy jego team wychanneluje/zajmie dobre pozycje/itp.

Tibijczyk222 04-03-2011 10:40

Znerfili mi ulti, janny(nie spowalnia juz jak wlazisz w storm) i mojego ulubionego summonner spella - ghosta. Czy bylo to w jakim kolwiek stopniu overpowered?

Rybzor 04-03-2011 11:04

Jezu, Jarvan jako jungler jest po prostu epicki. Rammus chowa się przy jego gankach, miazga na całego. 6 lvl i zatrzymanie przeciwnika/przeciwników(!) na 3,5 sekundy = tego się po prostu nie da przeżyć : D

Yoh Asakura 04-03-2011 11:16

Cytuj:

6 lvl i zatrzymanie przeciwnika na 3,5 sekundy = tego się po prostu nie da przeżyć : D
Flash
R Kassadina, E Ezreala, W Nidalee, W Tristany i masa innych. Rammus nadal lepszy, głównie za sprawą za długiego taunta, z którego się już nie wyflaszujesz.

A Jarvan ma za dobre early, żeby go marnować do jungli ;p

Cytuj:

Znerfili mi ulti, janny(nie spowalnia juz jak wlazisz w storm) i mojego ulubionego summonner spella - ghosta. Czy bylo to w jakim kolwiek stopniu overpowered?
Ulti Janny jest op samo w sobie, bo to magiczny przycisk "Zresetuj team fight", ale ghost był imo ok, może faktycznie trochę za długi.

Rybzor 04-03-2011 11:20

Rotf, byłem na 100% pewien, że napiszesz flasz bo to typowe pseudo tempe negowanie lolkinga, jakiego w tym temacie setki i aż rzucało się na myśl, a ja na to:

Po pierwsze - flaszem to można uniknąć każdego ganka junglera. Nie rozumiem co to za argument. Myślałem, że jak ktoś uważa się za pro (a nie koniecznie nim jest), to wie, że ganki nie polegają na wbijaniu na lajna co 5 minut, kiedy wiadomo, że przeciwnik ma oba spelle, tylko na harasie - spaleniu flesza, no i killu. Ewentualnie spaleniu flesza przed użyciem ulti i dopiero potem ulti podczas tej samej akcji. No i ciesze się, że wg ciebie każdy gracz ma flasza wybranego w spellach, rotfl.
Cytuj:

głównie za sprawą za długiego taunta
Jeżeli maksujesz taunta junglując ramusem w pierwszej kolejności to graty, ale jak dla mnie na 6 lvlu to to jest sekunda : D. No, chyba, że junglujesz na 18 lvlu i gankujesz lajny, to zwracam honor ; /.

Podsumowując: argumenty z dupy, jak zwykle. Jarvan jest pro gankerem i tyle.

@down
trashtalk.

Yoh Asakura 04-03-2011 12:22

Taunt obniża resy, więc jest przydatny do jungli, mieć 2 punkty na 6 lvlu to nic złego, jeden w powerballa, dwa w defensive curl, 2 w taunta. Z ulti Jarvana można spokojnie wyjść lub je przetrwać (nie jestem pewien, czy członkowie drużyny jarmana mogą włazić w to gówno czy nie).

Patrząc na to, kto dysponuje jakim CC, to najlepszym gankerem w grze jest Janna.

@Edit:
http://i53.tinypic.com/14c75ds.png

Build for the lulz, ale thornmail zrujnował mój dzień :D

Knight Patryk 04-03-2011 14:41

To the arena

Erverse 04-03-2011 17:53

http://img196.imageshack.us/img196/5885/beztytuukmd.jpg

OMG ;d najdłuższa gra jaką grałem... kennen z sionem zlamili early przez co było trochę ciężko później, przed 10 minutą bot był pushnięty aż pod drugi turret...

Yoh Asakura 04-03-2011 18:51

Patrząc na buildy, to poziom ludzi, z którymi grasz, jest naprawdę żenujący.

Erverse 04-03-2011 19:05

Jakiś czas temu zdałem sobie sprawę, że jeśli ktoś jest niekomunikatywny to nawet się do niego nie będę odzywał, a jak z kimś da się pogadać to zawsze mówię, że możnaby jednak mieć lepszy build, ale taki kennen z guinsoo przez całą grę się nie odzywał i nie reagował więc dałem sobie spokój. A to, że panteon budował się pod as to jednak mi sprzyjało.

_WrD_ 04-03-2011 19:29

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Yoh Asakura (Post 2803164)
Patrząc na buildy, to poziom ludzi, z którymi grasz, jest naprawdę żenujący.

Oświeć mnie, ale o czym ty dokładnie mówisz? Nieakceptowalnym jak dla mnie jest Guinsoos dla Kennena i Nashors dla Katariny, no i te spamy po 2-3 FoN. Reszta ok, tak przynajmniej myślę.

Yoh Asakura 04-03-2011 19:39

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez _WrD_ (Post 2803169)
Oświeć mnie, ale o czym ty dokładnie mówisz? Nieakceptowalnym jak dla mnie jest Guinsoos dla Kennena i Nashors dla Katariny, no i te spamy po 2-3 FoN. Reszta ok, tak przynajmniej myślę.

Katarina z Nashorem, bez Gunblade'a
Warmog na Rammusie to debilizm, gdzie jest Randuins i Frozen Heart, który skontrowałby tamtych w 100%?
Rageblade i Lich Bane na Kennenie to inny styl gry, nie ma się co czepiać

Xin - wtf? Full AS, zero arm pena, warmog? Debil.
Pantheon z zerowym survi, gdzie na niego Randuins to właściwie mus.
Jarman z 2 FoNami i Warmogiem
Renekton z 3 FoNami (rotfl)
Debilny build Nidalee z 2 Rabadonami i Arch Staffem.

A trzymanie Aegisa na rammusie przez ponad godzinę, to naprawdę głupi pomysł

Erverse 04-03-2011 20:04

O randuinie nie pomyślałem, fakt. Frozenheart wypadł mi z głowy. Warmog dlatego, że nie miałem nawet 2k hp w pewnym momencie gry. Whatever, moja 3 gra rammusem. Później i tak dawałem rade przeżyć ulti jarvana i focus 5 ludzi na mnie, sflashować i uciec.

robek 05-03-2011 02:57

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Yoh Asakura (Post 2803170)
Katarina z Nashorem, bez Gunblade'a
Warmog na Rammusie to debilizm, gdzie jest Randuins i Frozen Heart, który skontrowałby tamtych w 100%?
Rageblade i Lich Bane na Kennenie to inny styl gry, nie ma się co czepiać

Xin - wtf? Full AS, zero arm pena, warmog? Debil.
Pantheon z zerowym survi, gdzie na niego Randuins to właściwie mus.
Jarman z 2 FoNami i Warmogiem
Renekton z 3 FoNami (rotfl)
Debilny build Nidalee z 2 Rabadonami i Arch Staffem.

A trzymanie Aegisa na rammusie przez ponad godzinę, to naprawdę głupi pomysł

Sorry joh, ze kazdy nei jest az tak doswiadczony, jak ty jestes ;( nie kazdy patrzy na buildy tych twoich pro z wcg grajacych w elc czy czymkolwiek innym, wiadomo, ze wiekszosc ludzi gra 4fun i gra nie patrzac na pasywy czy na aktywy, bo ma po prostu na to wyjebane - ma x magic resow i co go wiecej obchodzi, czy to fony czy quicksilver. Nie masz czego wymagac od takich graczy, nieraz "na twoim poziomie" 1400 elo (no, 700 winow) zdarzaja sie tacy gracze, wiec nie wiem o co ci w ogole chodzi - graliby powazne rozgrywki to moglbys sie czego czepiac, a normale, gdzie goscie testuja postacie z rotacji, to naprawde.. brak slow dotyczacych twoich postow.

rentonB 05-03-2011 12:06

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rybzor (Post 2803128)
Jezu, Jarvan jako jungler jest po prostu epicki. Rammus chowa się przy jego gankach, miazga na całego. 6 lvl i zatrzymanie przeciwnika/przeciwników(!) na 3,5 sekundy = tego się po prostu nie da przeżyć : D

Jarvan jest jak Xin, ma zbyt duzy potencjal na duo lane zeby puscic go do jungli

Alanus Lutinum 05-03-2011 12:08

http://img851.imageshack.us/img851/6018/1407.png

PROSZE PANSTWA, MAMY NOWEGO PRO GRACZA POKROJU YOHA W POLSKIEJ HISTORII GRY LEAGUE OF LEGENDS :D

_WrD_ 05-03-2011 12:34

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez robek (Post 2803180)
Sorry joh, ze kazdy nei jest az tak doswiadczony, jak ty jestes ;( nie kazdy patrzy na buildy tych twoich pro z wcg grajacych w elc czy czymkolwiek innym, wiadomo, ze wiekszosc ludzi gra 4fun i gra nie patrzac na pasywy czy na aktywy, bo ma po prostu na to wyjebane - ma x magic resow i co go wiecej obchodzi, czy to fony czy quicksilver. Nie masz czego wymagac od takich graczy, nieraz "na twoim poziomie" 1400 elo (no, 700 winow) zdarzaja sie tacy gracze, wiec nie wiem o co ci w ogole chodzi - graliby powazne rozgrywki to moglbys sie czego czepiac, a normale, gdzie goscie testuja postacie z rotacji, to naprawde.. brak slow dotyczacych twoich postow.

Nie patrząc na pasywy czy aktywy? Nie obchodzi cię magic resistance? Sorry, ale to ty w tym momencie głupoty pieprzysz. Może mi powiesz, że kupujesz np. Archangel Staff bo fajnie wygląda? Bo ma fajną nazwę? :/
Po to są itemy z pasywami/aktywami, żeby uzupełnić np. braki cc u twojej postaci, wzmocnić je czy po prostu dać ci duże bonusy i przewagę. Na 10 levelu summonera to wiadome, większość ściąga gotowe buildy z mobafire i nawet nie patrzy na opisy itemów, ale na 30 levelu brak wiedzy i pomyślunku nt. buildu dla postaci sprawia, że masz staty typu 0/16 i rating 700. A fun2playem bym tego nie nazwał. Wyrażenie "brak słów" pasuje raczej do twojego posta.

Yoh Asakura 05-03-2011 12:38

Nie podlizuj się już

robek 05-03-2011 13:03

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez _WrD_ (Post 2803210)
Nie patrząc na pasywy czy aktywy? Nie obchodzi cię magic resistance? Sorry, ale to ty w tym momencie głupoty pieprzysz. Może mi powiesz, że kupujesz np. Archangel Staff bo fajnie wygląda? Bo ma fajną nazwę? :/
Po to są itemy z pasywami/aktywami, żeby uzupełnić np. braki cc u twojej postaci, wzmocnić je czy po prostu dać ci duże bonusy i przewagę. Na 10 levelu summonera to wiadome, większość ściąga gotowe buildy z mobafire i nawet nie patrzy na opisy itemów, ale na 30 levelu brak wiedzy i pomyślunku nt. buildu dla postaci sprawia, że masz staty typu 0/16 i rating 700. A fun2playem bym tego nie nazwał. Wyrażenie "brak słów" pasuje raczej do twojego posta.

Mnie nie obchodzi? Mowie o ogole graczy, czytaj ze zrozumieniem prosze. Chcialem poweidziec to, ze jakies pewnie 75% graczy to nie obchodzi i gra 4fun tajk jak pisalem. Reszty nie komentuje, bo to nie dotyczy mnie.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 11:00.