Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Morgana (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=188)
-   -   Wydarzenia z Morgany (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=70602)

Vacek 04-02-2007 22:06

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Majsterek (Post 1246201)
hehe. Wcale nie napisałem że się martwie także nie wiem co pijesz do mnie. Chodzi mi ogólnie że ostatnimi czasy bardzo mało gra co do niego zbytnio nie pasuje. A w te problemy z netem to też nie chce mi się wierzyć. To że raz mu sie w Veno przydarzył kłopot z siecią to już nie masakra. A propo wklejania to wypadki chodzą po ludziach :p

Nie miał problemów z siecią. 2 osoby go spingowały (jeżeli wiesz co to znaczy...).

Majsterek 05-02-2007 09:09

Dokładnie...

Jaz 05-02-2007 15:00

Chyba Cie pojeb*alo, skoro mowisz ze 2 osoby go spingowaly lol. To co, on ma neta 12kb/s ?
Do pingowania potrzeba CO NAJMNIEJ 10 osób ale musiałyby się baardzo sprężyć
(no chyba, że z wszystkich kompów w kafejce go pingowali :p )

Vacek 05-02-2007 16:38

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Jaz (Post 1247310)
Chyba Cie pojeb*alo, skoro mowisz ze 2 osoby go spingowaly lol. To co, on ma neta 12kb/s ?
Do pingowania potrzeba CO NAJMNIEJ 10 osób ale musiałyby się baardzo sprężyć
(no chyba, że z wszystkich kompów w kafejce go pingowali :p )

Lol! Haha :> Więc coś ci o tym powiem. Są 2 rodzaje pingowania: atak DoS i DDoS. Atak DoS może przeprowadzić jedna osoba, za to do ataku DDoS potrzeba wiele zainfekowanych przez Ciebie komputerów, zwanych ZOMBIE. Tak więc gdy mówię, że spingowały go 2 osoby, mam na myśli to, że 2 osoby zaatakowały go w tym samym czasie DoS'em. Tak więc milcz jeśli się nie znasz :)

Jaz 05-02-2007 18:13

Hm w sumie mądrze mówisz więc może masz i rację :P Sroki za to up, no ale choć mam troche pojęcia o pingowaniu plx ? :d

@edit, down

Nooo mniej niz NIC ? o;

Vacek 05-02-2007 18:32

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Jaz (Post 1247777)
Hm w sumie mądrze mówisz więc może masz i rację :P Sroki za to up, no ale choć mam troche pojęcia o pingowaniu plx ? :d

;) Loozik :p Następnym razem nie wypowiadaj się na tematy, o których wiesz mniej niż nic ^^

KILLERUS 05-02-2007 18:38

Chociaz nie gram na morganie ale bardzo fajne dzieje sie tam dziejom :cup: bardzo mi sie podoba ze grace ale szkoda zamnie tam nie ma:cup:

Majsterek 05-02-2007 21:45

Co za różnica 2 czy 8 osób. Ostatnio zauważyłem że na morganie strasznie szerzy się cwaniactwo i PA. Mam na myśli Isopetha który jak to napisał do jednego z graczy że ma prawo do wywalania ludzi z expowisk. No cóż... Wkońcu jest z Fire ale kiedyś trafi na nieodpowiednią osobę ( tylko 110 lvl ).
Victeron padł z ręki Vilde Granke i Essde'Inferno ( Thumpe ). Czyżby znów jakieś potyczki?

grook 05-02-2007 22:16

Mi sie zdaje ze hurri bedzie narazie milczec a gdy sami ocenia z emozan atakowac to tak zrobia i wtedy sie zdziwicie naby(nie pisze nooby bo szkoda mi obrazac noobow;p)

Gumball 06-02-2007 00:14

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez grook (Post 1248590)
Mi sie zdaje ze hurri bedzie narazie milczec a gdy sami ocenia z emozan atakowac to tak zrobia i wtedy sie zdziwicie naby(nie pisze nooby bo szkoda mi obrazac noobow;p)

milczec ? to czemu hurri sprzedaj doslownie wszystko rare itemy domki runy a nawet postacie ?

grook 06-02-2007 11:19

nie wime ale mi sie zdaje ze jescze pokaza na co ich stac chyba ze juz sami sie poddali to niehc sprzedaja... ale wierzylem ze hurri na cos wiecej stac ...

Spai 06-02-2007 12:03

Vilde Granke i Essde~ zabili Victerona niby dlatego ze Victeron kiedyś zabił Vilde i ten się teraz zemścił , przynajmniej on tak twierdzi...

Nizahe Inferno ma retired , ponieważ wojna się zakonczyła i musi zając sie sprawami w rl - tak napisał na forum tibia.com :)

Hurricane to przeszłość kolejna wojna na Morganie za nami :)

@Vacek
Co trzeba mieć aby spingować konkretny komputer? NP. Co mieli crakerzy ktorzy pingowali Nizahe Inferno , ip jego komputera czy co? Nie znam się na tym ... więc moze mi wytlumaczysz ?:>

Vacek 06-02-2007 18:43

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Spai (Post 1249482)
@Vacek
Co trzeba mieć aby spingować konkretny komputer? NP. Co mieli crakerzy ktorzy pingowali Nizahe Inferno , ip jego komputera czy co? Nie znam się na tym ... więc moze mi wytlumaczysz ?:>

IP, lepszy komputer i internet od ofiary i umiejętność pingowania ^^ Ja Cię nie będę tego uczył, gdyż jest to nielegalne w świetle prawa polskiego.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Art. 267. § 1.
Kto bez uprawnienia uzyskuje informację dla niego nie przeznaczoną, otwierając zamknięte pismo, podłączając się do przewodu służącego do przekazywania informacji lub przełamując elektroniczne, magnetyczne albo inne szczególne jej zabezpieczenie, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.

Spai 06-02-2007 19:13

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Vacek (Post 1250379)
IP, lepszy komputer i internet od ofiary i umiejętność pingowania ^^ Ja Cię nie będę tego uczył, gdyż jest to nielegalne w świetle prawa polskiego.

Nie chce zebys mnie tego uczył... Dzięki za info :)

Gumball 07-02-2007 18:26

Coraz wiecej osob placi to juz jest koniec

Czemu hurri juz sie nie udziela ?

Vacek 08-02-2007 00:47

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gumball (Post 1252676)
Coraz wiecej osob placi to juz jest koniec

Czemu hurri juz sie nie udziela ?

Eh... Może im się nie chce, może nie chcą się dłużej kompromitować... Kto to wie... Najbardziej brakuje mi Didera i Nirka ^^

pitt6ull 08-02-2007 12:23

@Vacek
Jesli chodzi o pingowanie to kazdy firewall ma opcje wylaczenia odpowiadania na pingi. Wiec jesli by nie potrafil tego wlaczyc (w co watpie skoro juz tak dlugo gra) to wyszedlby na zwykla sierote.

Vacek 08-02-2007 16:14

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez pitt6ull (Post 1254103)
@Vacek
Jesli chodzi o pingowanie to kazdy firewall ma opcje wylaczenia odpowiadania na pingi. Wiec jesli by nie potrafil tego wlaczyc (w co watpie skoro juz tak dlugo gra) to wyszedlby na zwykla sierote.

Jeżeli byś się w to zagłębił to wiedziałbyś, że nie ma skutecznej ochrony przed atakiem DDoS\DoS! Jeśli to byłoby takie łatwe, to może odpowiesz mi na pewne pytanie? A mianowicie: jakim cudem takie serwery jak firmy SCO, Microsoft, portal Gazeta.pl, CNN czy też Yahoo uległy atakowi DDoS?? :)

Dider Z Rivii 08-02-2007 18:19

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Vacek (Post 1253706)
Eh... Może im się nie chce, może nie chcą się dłużej kompromitować... Kto to wie... Najbardziej brakuje mi Didera i Nirka ^^

Tez cie kocham

Soul's 08-02-2007 18:40

Sorry, you did not pass the tutor exam. The following question has been answered wrong:
"What does the login message "Account disabled for 5 minutes" mean?"
You may repeat the exam in two months. Until then use the time to study the documentation again. We hope to welcome you as tutor in the future.

:/

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 00:01.