Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Manga&Anime (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=139860)

Xantro 01-11-2008 21:07

W To-Love-Ru cenzura pojawiła się przed R+V ale tylko w mandze ^^. A co do Shin-Chana sam z chęcią bym obejrzał 100 odcinków = +-12h czyli -+ 650 to w uuuuj czasu ;]. Nie mówiąc już o dostępności i ściąganiu.

Rayza 01-11-2008 21:15

nawet w anime insider #61[?] jest artykół o roznicach w madze i anime w EL
od pon ogladam Strike witches zapowiada sie extra komedia/akcja/ecchi? ^^
bo artykuł w AI mnie zachecił ^^

Koszyk 01-11-2008 21:21

@UP

Artykuł jesli juz : P

dziwne ze 2gim razem napisales dobrze :D

Nari 01-11-2008 21:24

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Xantro (Post 2318509)
Zacząłem czytać To-LOVE-ru mangę. Nie widze tej strasznej cenzury (może się jeszcze nie zaczęła) a fabuła wciągnęła mnie wręcz nieziemsko xD. W Anime denerwuje to że pominęli połowe wątków, a połowe zmienili :<.

Jako tako cenzury nie będzie. Czasami niektóre elementy anatomii ludzkiej zostaną zasłonięte, lecz w niezbyt specjalny sposób określający cenzurę. Czyli przykładowo czasami zostanie trochę ubrań, bielizny, lub określone części zostaną zasłonięte przez, przykładowo, inną osobę. Do mangi to-love ru nakłonił mnie Rayza-chi zaspamowując mnie obrazkami przez co zepsułem sobie dobrą częśc serii ; P.

@Rayza
Sto lat, sto lat! A, chyba już było ; P.

Rayza 01-11-2008 21:34

@koszyk
dyslekcja+laptop+IE bez słownika=brak orty xp
@nari
ALE POZNAŁEŚ JĄ!
@
cos mi dzis odwala xD

Quezacoatl 01-11-2008 21:55

Cytuj:

@
cos mi dzis odwala xD
Ale powiedz coś nowego...

Cytuj:

Jako tako cenzury nie będzie. Czasami niektóre elementy anatomii ludzkiej zostaną zasłonięte, lecz w niezbyt specjalny sposób określający cenzurę. Czyli przykładowo czasami zostanie trochę ubrań, bielizny, lub określone części zostaną zasłonięte przez, przykładowo, inną osobę.
Więc coś w stylu cenzury w Negima... Chociaż widząc drobne mgiełki, pary, włosy lub wstążkę zasłaniające niektóre punkty to IMO nie jest jakaś straszna cenzura. Lepsze to niż nietoperki czy czarne paski.

Przykład (Evangeline ofc <3)

Nari 01-11-2008 22:06

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Quezacoatl (Post 2318609)
Ale powiedz coś nowego...

Więc coś w stylu cenzury w Negima... Chociaż widząc drobne mgiełki, pary, włosy lub wstążkę zasłaniające niektóre punkty to IMO nie jest jakaś straszna cenzura. Lepsze to niż nietoperki czy czarne paski.

Przykład (Evangeline ofc <3)

W TLR cenzura rzuca się o wiele mniej w oczy i, bądź co bądź, jest dosyc rzadka jak na ilość pokazywanych scen.

@edit. 5-ty ep Clannad wydaje mi się znacznie poniżej poziomu pierwszej serii. Nie wiem czemu, ale wygląda na to, że Clannad zaczyna upadac tak jak kiedyś ZnT. Mam nadzieję, że to chwilowy kryzys.

Badon 01-11-2008 22:17

a jednak mnie wciagneło te "Higurashi no Naku Koro ni"
zpoczatku mi sie kreska nie podobała taka cukierkowa ale potem wciąga... =]
jak narazie ogladam 6 odc =]

Serious Sam 01-11-2008 23:24

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Nari (Post 2318623)
@edit. 5-ty ep Clannad wydaje mi się znacznie poniżej poziomu pierwszej serii. Nie wiem czemu, ale wygląda na to, że Clannad zaczyna upadac tak jak kiedyś ZnT. Mam nadzieję, że to chwilowy kryzys.

Jeszcze nie ogladalem, ale szkoda, jak by sie stoczylo, bo to jedne z najlepszych anime, jakie widzialem...

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Badon (Post 2318643)
a jednak mnie wciagneło te "Higurashi no Naku Koro ni"
zpoczatku mi sie kreska nie podobała taka cukierkowa ale potem wciąga... =]
jak narazie ogladam 6 odc =]

Fajnie, tylko nie zniechecaj sie, jak czegos nie bedziesz rozumial.''Większość'' wyjasni sie w 2 serii.

@topic
Cholera...wiecej na hentaia nie spojrze - tak to jest, jak czlowiek ma za duzo czasu...

@
Tak propo, kończę Melancholie, a potem Green Green.

Quezacoatl 01-11-2008 23:53

Cytuj:

@topic
Cholera...wiecej na hentaia nie spojrze - tak to jest, jak czlowiek ma za duzo czasu...
Kolejna ofiara tentacli! Dlatego zawsze mówię... nie wiesz czy to zniesiesz? Nie próbuj!

Cytuj:

W TLR cenzura rzuca się o wiele mniej w oczy i, bądź co bądź, jest dosyc rzadka jak na ilość pokazywanych scen.
Oj, tutaj cenzura opiera się głównie na odpowiednim dobraniu konta i naturalnych odruchach zasłaniania się...

Ale mniejsza, przynajmniej mam pewność, że w Negima nie wyskoczą mi z jakimiś pieprzonymi nietoperzami...

Grocix 02-11-2008 00:06

@Up
Tentacle nie sa jeszcze takie zle, ciekawie sie robi jak wychodza np. laski z penisami (bodajze w Black Bible) >.>

Corgar Frizz 02-11-2008 00:10

O widze że ktoś tu tytułem Bible Black zarzucił ;p. Co do Elfen Lieda. Anime widziałem dawno temu, więc 1 chap wydawał się podobny.

BTW. Pisałem tylko o podobieństwie 1 chaptera do 1 odcinka. A nie całości anime do mangi

Nipah!
Corgar Frizz

Quezacoatl 02-11-2008 03:07

Cytuj:

@Up
Tentacle nie sa jeszcze takie zle, ciekawie sie robi jak wychodza np. laski z penisami (bodajze w Black Bible) >.>
Bwahahaha... XD
She males i sex między facetami już mnie nie ruszają...
Ukryty tekst:
Wiesz co mnie moze troche zniesmaczyc? A no np coś TAKIEGO!

Koszyk 02-11-2008 10:04

@UP
Mniam.

Serious Sam 02-11-2008 11:52

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Quezacoatl (Post 2318779)
Kolejna ofiara tentacli! Dlatego zawsze mówię... nie wiesz czy to zniesiesz? Nie próbuj!

No co ty... masz mnie za mięczaka? Po 2 dniach minie minie i znów będzie ok.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Grocix (Post 2318798)
@Up

Zaraz...te z penisami? ... też widziałem.. <rzyg> ... może to potrwać więcej niż 2 dni...

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Quezacoatl (Post 2318859)
Ukryty tekst:
Wiesz co mnie moze troche zniesmaczyc? A no np coś TAKIEGO!

Mniam, mniam.

Rayza 02-11-2008 12:25

heh,ale z was słabiaki, mało jeszce widzieliscie jesli przerazaja wasz shemale,czy to drugie :D , wejdzcie sobie na ang. nonsensopedie i na artykuł o FMA i zjedzie na dół :D mnie już nawet takie rzeczy nie przerazaja ^^

Grocix 02-11-2008 12:51

@Up
Że Homonkulusy?:D Swoja droga, artykul wymiata.

Koszyk 02-11-2008 13:03

albo jestem glupi albo nie moge znalesc...

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Nonsensopedia
Wyniki wyszukiwania
Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru

Dla zapytania "full metal alchemist"
Skocz do: nawigacji, szukaj
Nie znaleziono w tytułach

Rayza 02-11-2008 13:13

@koszyk
thiz iz on englisz werzion...
@..
czy tylko ja dopiero teraz zauwazyem ze koszyk ma 16 lat Oo?
dał bym direct link do tego obrazka ale jestem na laptopie...

Koszyk 02-11-2008 13:28

a czy to ze mam 16 lat zmienia cos? : P

Serious Sam 02-11-2008 14:04

@up
Wątpię ^^

@topic
Ale tam nic nie ma takiego strasznego ; /

Corgar Frizz 02-11-2008 14:32

Dżizus!! Te humunculusy są naprawdę straszne.... a tak na serio to angielskie poczucie humoru znowu mnie mocno zadziwiło.

Co z tego że koszyk ma 16 lat? To że nie może wszędzie piwa kupić. A to bardzo komplikuje życie części społeczeństwa. No chyba że jest się otaku. Wtedy można zastępczo z piwem używać mangi.

Nipah!
Corgar Frizz

Rayza 02-11-2008 14:40

@co do wieku koszyka
chodziło mi o to z do puki nie poznałem jego prawdziwego wieku myslałem ze ma z 20 lat xD to jakoś tak mi wygladał dojarzalej ,starzej xD
@
Niewiem czy to o co mi chodziło to widzialiscie bo mialem na mysli gosci z FMA w yaoi hentai...

Koszyk 02-11-2008 15:04

@UP

Dobrze ze nie slyszales mojego glosu przez vt/ts/kom czy cokolwiek : P w gildi na vt dawali mi wlasnie z 20+ lat :P

Corgar Frizz 02-11-2008 15:33

Równowaga musi być i tyle.... Czasem ktoś kto ma 17 lat (Rayza) zachowaniem przypomina 12 latka, a czasem 16-latek wypada na 20-latka ;p

=========================================
Naruto manga spoiler
Ukryty tekst:
Co sądzicie o walce Kakashi vs Pein? Niby na ostatnch panelach widać że sytuacja jest dość nieciekawa, ale jednak ostatni jest całkowicie zaciemniony i widać tylko zarys głowy kakashiego.

Nipah!
Corgar Frizz

Koszyk 02-11-2008 15:38

Niektorzy nie czytaja mangi... : < tylko czekaja na anime :D wiec nie bardzo moge sie wypowiedziec :P

Otakuma 02-11-2008 15:56

Kakashi to cwany koleś i ciężko jest go zabić, ale

Spoil
Ukryty tekst:
Jak można zauważyć kadra konohy sie zmniejsza, skoro nawet Jiraiya został pokonany w walce z Painem, Asuma zginął to wszystko jest możliwe. Chociaż wątpię by Kakashi zginął w tak prosty sposób. Coś mi się wydaje że Naruto powoli skłania się ku końcowi.

Nari 02-11-2008 16:14

Ukryty tekst:
Jak jakiś bohater umiera w Naruto, to przeważnie ma jakiś klimat tej śmierci, czy cuś... Patrz Jirayia, czy Itachi. W każdym razie chapter przypomina mi scenę z Zabuzą i Haku, Kakashi chce zniszczyc jedno z ciał, Akimichi pusłużyli za unieruchamiające psy a kolejne ciało Paina, dosyc podobne do lalki Sasoriego, bardzo szybko przemieszcza się i ratuje ciało Yahiko u którego na twarzy widac było strach, czy też zdziwienie.

Quezacoatl 02-11-2008 16:27

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rayza (Post 2319137)
heh,ale z was słabiaki, mało jeszce widzieliscie jesli przerazaja wasz shemale,czy to drugie :D , wejdzcie sobie na ang. nonsensopedie i na artykuł o FMA i zjedzie na dół :D mnie już nawet takie rzeczy nie przerazaja ^^

Ukryty tekst:

Ha

Ha

Ha...

Chcesz sprawdzić czy jesteś twardy? Polecam "2 girls, 1 cup". Jak zdołasz obejżeć całość nie zwracając ostatniego posiłku to uznam, że mozesz znieść tyle co ja. :>

Rayza 02-11-2008 16:36

ahaha tylko na tyle cie stać :D?
ja widziałem parę 4 kącików z 2 shemale i 2 yaoi w przecukrzonych kolorach i z wyolbrzymieniem =D z znanych seri jak naruto czy LS czy tez DN

@co do henatia move
obejrzyj sobie move jak mały chłopak rape'uje "Pudzianke"

Koszyk 02-11-2008 16:51

@Quezacoatl

Ten ostatni byl troche nie smaczny...

co do 2girl1cup... hmm obejrzyj 2girls1finger : >

2girls1cup to mam na telefonie i puszczam znajomym, ciekawe sa ich reakcje.

Ja nie zwrocilem posilku ; )

Pacz_knight 02-11-2008 17:06

Ukryty tekst:
Hmmm w ostatnim odcinku mangi bylo tak ze Pein wziol jakis gwozdz. Mnie sie wydaje ze wbil ten gwozdz w oko z Sharinganem Kakashiego. Chodz roznie to moze byc...

@edit
Rayza, no oczywiscie. Jak tylko jest cos o Naruciaku to musze byc xd

Rayza 02-11-2008 17:10

lol dyskusja o niesmacznych hentaiach xD
@kakashi vs PEIN
Ukryty tekst:
Demon pein został zniszczony , Human sie nie zjawi bo szuka info, ghost pewnie czeka w ukryciu by wskrzeszać resztę, wiec pewnie hell teraz sie pojawi xD, a kakashi użył kolejnego klona żeby zmylić resztę a sam zbiera siły, a teraz zjawi sie nie spodziewany gość ^^

@pacz
TY TUTAJ!? PS: pisz w hide

DDoS 02-11-2008 17:58

KvsP
Ukryty tekst:
Nie możliwe Rayza już jest użycie po raz kolejny klona, Kishi się nie powtarza. Kakashi straci któreś oko, poświęcił oko, żeby przetrwać i kontynuować walkę. Stracił swoje własne oko i zrobi kontratak MSem :D

Nosz kurde nigdzie nie mogę znaleźć Konjiki no Gash Bell 101-150 w avi :/

Edit:
101-110 znalazłem, brak 111-150.

@down
Ale to by było nudne, 2 razy te same jutsu, Kakashi ma w końcu arsenał innych jutsu. No juz chociażby niech to będzie genjutsu.

Rayza 02-11-2008 18:01

wiesz kishi lubi nas zaskakiwać :D

Serious Sam 02-11-2008 18:08

2 grils , 1 cup - na prawdę mocne.

DDoS 02-11-2008 18:09

Yay 20GB wolnego się zrobiło po uporządkowaniu śmieci na dysku, więc na torrent dorzucamy:

i

Ponawiam, jak ktoś natknie się gdzieś na odcinki 111-150 Konjiki no Gash Bell, już przeżyje inne formaty niż avi (prócz mkv) niech da znać.

Xantro 02-11-2008 18:24

@2Girls1Cup
Mocne, ale nie na tyle żebym posiłek zwrócił... Mój mózg chyba nie ma połączenia z żołądkiem, bo przy takich filmikach nigdy nie rzygam.
@top:
Skończyłem Anime To-Love-Ru. Końcówka beznadziejna, więc czytam dalej mange ;] A co do Mangi Naruto to sam nie wiem co myśleć, trochę szkoda ale obawiam się że to albo :
a) prawda
b)
Ukryty tekst:
Kaszalot wyleci zaraz z jakąś uber techniką i zjedzie Peina

Quezacoatl 02-11-2008 20:06

@DDOS
Descendants of Darkness... Znam postaci z tego anime. Chcesz zobaczyć coś zabawnego?

Co do niesmacznych hentai... Nie będę tutaj kontynuował tej dyskusji bo zaraz się skuszę i wrzucę coś czego sam wolałbym nie widzieć. Z uwagi na to, że jest to forum otwarte nie zamieszczę rzeczy poniżej pewnego poziomu.

Corgar Frizz 02-11-2008 20:39

Co do Naruto:

Ukryty tekst:
Kakashi ma MS'a i swoją uber technikę przenoszenia w inny wymiar.... ale czy dałby radę to zrobić tak szybko? I ponad to jednak jest pokazane że jest został zraniony.... no chyba że umie też zwracać wchłonięte przedmioty i uratował się ręką Deaidary ;p

Rayza... kolejny raz udawadniasz że jednak jeśli chodzi o zboczenie i hentai nie masz sobie równych. Ale żeby się za shemale-yaoi-hentai brać? Totalna załamka... Albo gwałt na pudzian-chan.... A maj gad

Dasz linki?

Nipah!
Corgar Frizz

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 05:33.