Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Morgana (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=188)
-   -   Wojna Na Morganie (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=161711)

Kafffffar 12-04-2008 19:04

Wlasnie miedzy innymi dlatego plan "spalił na panewce" bo 400 k to zbyt duzo :) Nie warto bylo ryzykowac 400k. Dlatego prowadzilem ta rozmowe bo myslalem ,ze peyments zostanie duzo bardziej zmniejszony i wtedy bedzie mozna pokombinowac Xd

Aaaa i zazwyczaj ktos pyta sie o peyments gdy jego gildia przegrywa (aczkolwiek nie uwazam zebysmy przegrywali Xd) :)

tak apropo to znajac Shejq to tylko Cie wysmieje XDdd

Dobra koniec tego tlumaczenia z mojej strony bo to mija sie z celem 8o

OWRZ 12-04-2008 19:27

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kevon (Post 1997002)
A moze " Czy gry potrafia uzalezniac " wez z takim pytaniem to moze na jakies inne forum, nie tutaj.

Na pewno mature bedziesz pisal? Po twoim ostatnim poscie ( cos o swiniach, chlewie itp. ) wnioskuje, ze chyba testy kompetencji bracie.

hmmm poprostu nudze sie :) cały czas wojna... ale zakończenia jej nie widac a to co wtedy napisałem to był tekst z takiego artykułu ;p heh

Madzinia 12-04-2008 20:16

Hmmm komisarzyk a po co wam nasze ip?
Wy i ping?8o8o8o nie możliwe , na tibia.com tak temu zaprzeczacie więc napewno nie chodzi o to.

Ahrall 12-04-2008 20:38

Phi no jasne, ze ipy nie sa im do tego potrzebne.
poprostu chca zrobic wam najazd na chate i tyle;/;/;/

Btw. Kto dołączy z Pay???
Chyba 3 osoby.....

Kino_00 12-04-2008 21:09

Co do naszego dojscia do wojny:
Nie dochodzimy tylko dlatego (jak to przypuszczał Kafar), że jesteśmy polakami i nie lubimy RC, tylko z tego powodu, że kilku ziomków z Roxando na*******ało naszego w ank ...

Seith 12-04-2008 21:36

Pech ;)

Jakoś nie będę płakał, że doszło do NPNP kilku knightów i low lvl magów ;] Ogólnie to fajną gildię mieliście, przed battle było was 28 a przed disbandem już tylko 18 :)

Ahrall 12-04-2008 21:56

@Seith, czy jak wolisz Smo Ki
Może i nie płaczesz narazie, ale jeszcze zobaczysz, ze te low lvl wejda ci do dupska...

Scrater 12-04-2008 22:21

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Seith (Post 1998759)
Pech ;)

Jakoś nie będę płakał, że doszło do NPNP kilku knightów i low lvl magów ;] Ogólnie to fajną gildię mieliście, przed battle było was 28 a przed disbandem już tylko 18 :)

Nie kazdy z gildi, musi walczyć, nie którzy nie chcą bo mają kumpli po drugiej stronie, drudzy czasu inni ochoty... Pozatym wydaje mi sie do NPNP doszły osoby, które liderzy i vice chceli z gildi PAY. IMO

Seith 12-04-2008 22:36

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ahrall (Post 1998793)
@Seith, czy jak wolisz Smo Ki
Może i nie płaczesz narazie, ale jeszcze zobaczysz, ze te low lvl wejda ci do dupska...

Smo Ki też nie jestem :/

@Scrater
//care

Scrater 12-04-2008 22:50

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Seith (Post 1998868)
Smo Ki też nie jestem :/

@Scrater
//care

SOrry, ale nie skumałem z tym 'care'
Mogłbyś rozwinąć swoją wypowiedz? Dzieki.

Seith 12-04-2008 22:52

Pomyśl dłużej, może kiedyś zrozumiesz.

Lavi0 12-04-2008 23:02

Dzięki że nikt nie wpadł.

http://img177.imageshack.us/img177/2458/ehheg1.jpg

Chons 12-04-2008 23:14

super!!!!!!!!

Imperek 13-04-2008 02:24

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ahrall (Post 1998107)
Co ma kultura do tego??? Jaka kulture mial Garax??? Odpowiedz: ZYDOWSKĄ!!!!!

Odrobina uświadomienia. Kultura i tradycja żydowska ma korzenie ze 2 tysiące lat dłuższe od polskiej. Na jej bazie rozwijały się inne kultury, na jej bazie powstała nasza religia, co w przypadku Polski łączy się też z rozwojem kultury.

Nauczcie sie może wreszcie jeden z drugim, że wyzywanie w ten sposób świadczy o waszym znikomym poziomie świadomości i wiedzy, a przede wszystkim o rasizmie na wynędzniałym poziomie.

Kafffffar 13-04-2008 02:45

Nic nie poradze na to ,ze niektorzy pisza tak ,a nie inaczej o czlonkach RC. Sam przyznam ,ze przyzwyczailem sie do tego i jak wchodze na venta to pytam. "Jakies zydy online?" dlatego ,ze tak jest szybciej i wygodniej .Ale nie pisze takich rzeczy na forum bo wtedy mam chwilke nad zastanowienie sie nad tym i wiem ,ze to mija sie z celem (pisanie ,ze Garax mial kulutre "Zydowska" itp) .Nie jestem rasista i nie mam nic ani do Zydow ani do Czarnych;)

Kino_00 13-04-2008 03:28

Ja też nic nie mam do murzynów. Nawet z chęcią bym sobie kupił jednego xD!

Xig-ennon 13-04-2008 08:51

@ Lavio

Zajebiste. Pozwol, ze ustawie to na avatar. :cup::cup:

Jezior666 13-04-2008 10:03

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kafffffar (Post 1999157)
Nic nie poradze na to ,ze niektorzy pisza tak ,a nie inaczej o czlonkach RC. Sam przyznam ,ze przyzwyczailem sie do tego i jak wchodze na venta to pytam. "Jakies zydy online?" dlatego ,ze tak jest szybciej i wygodniej .Ale nie pisze takich rzeczy na forum bo wtedy mam chwilkę nad zastanowienie sie nad tym i wiem ,ze to mija sie z celem (pisanie ,ze Garax mial kulutre "Zydowska" itp) .Nie jestem rasista i nie mam nic ani do Zydow ani do Czarnych;)

Kafar proszę Cie przestań bo widzę ze gadasz głupoty XD sam gadasz na żydów i wogole i przypominam o aryjskiej armii o której mówiłeś czyli nasza gildia :) a o nich jako żydach :) no ale spx :)

Kafffffar 13-04-2008 10:16

Devres przeciez napsialem ,ze z przyzwyczajenia sam juz tak mowie XD
Ale z ta aryjska armia juz nie przesadzaj Xdd Musialem Ci sie z kims pomylic ^^

Valyrr 13-04-2008 12:02

Macie cos na rozluznienie ;)

http://pl.youtube.com/watch?v=ehEXQi...eature=related

Madzinia 13-04-2008 12:12

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Imperek (Post 1999145)
Odrobina uświadomienia. Kultura i tradycja żydowska ma korzenie ze 2 tysiące lat dłuższe od polskiej. Na jej bazie rozwijały się inne kultury, na jej bazie powstała nasza religia, co w przypadku Polski łączy się też z rozwojem kultury.

"odrobina uświadomienia"
po 1. Kultura Polska (czyt.Słowian) ma swój zalążek około 1800 lat p.n.e więc nie wyskakuj z taką bzdurą że żydostwo jest 2000 lat starsze.
po 2. "na jej bazie powstała nasza religia" GÓWNO PRAWDA , rodzima wiara Polska została wyparta przez "chrześcijaństwo" w około VI w.n.e a więc nie powstała jak to ujełeś tylko została nałożona.
po 3. Nie mów chrześcijaństwie jako o "naszej religi" ponieważ jezus to ŻYD , JAHWE(czyt.bóg) został wymyślony przez ŻYDÓW , Biblie napisał ŻYD , tak więc naszą tego nazwać nie można.

A więc panie "chcę zabłysnąć z historii" oszczędź sobie tych bzdór.

btw. A co do garaxa i jego kulturom żydowską popieram ponieważ sprzedał się za pieniądze w grze , ino pomyśleć co by zrobił na rl...

Seith 13-04-2008 12:42

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Madzinia (Post 1999496)
"odrobina uświadomienia"
po 1. Kultura Polska (czyt.Słowian) ma swój zalążek około 1800 lat p.n.e więc nie wyskakuj z taką bzdurą że żydostwo jest 2000 lat starsze.
po 2. "na jej bazie powstała nasza religia" GÓWNO PRAWDA , rodzima wiara Polska została wyparta przez "chrześcijaństwo" w około VI w.n.e a więc nie powstała jak to ujełeś tylko została nałożona.
po 3. Nie mów chrześcijaństwie jako o "naszej religi" ponieważ jezus to ŻYD , JAHWE(czyt.bóg) to ŻYD.

A więc panie "chcę zabłysnąć z historii" oszczędź sobie tych bzdór.

Choć Imperka nie lubię to muszę stanąć w jego obronie :).
1) Kultura żydowska (semicka) miała swoje początki w I połowie III tysiąclecia p.n.e. Owszem, zakłada się, że Słowianie mieli swój początek około II tysiąclecia p.n.e, lecz gdy Słowianie dopiero zaczynali skakać po drzewach Żydzi mieli już swoje państwa i miasta i myślę, że to głównie o to chodziło Imperkowi. Należy też zauważyć, że kultura Słowian to nie jest kultura polska. Słowianie jest to tylko kryterium lingwistyczne, a zalicza się do niego Rosjan, Serbów, Mołdawian, Bośniaków, Białorusinów i wiele innych narodów.
2) Od momentu chrztu Polski w 966 roku głównym wyznaniem w Polsce jest chrześcijaństwo, które powstało z judaizmu. Zobacz sobie cechy wspólne i różnice pomiędzy dwoma wyznaniami, tych pierwszych będzie sporo więcej.

Nigdy nie było czegoś takiego jak rodzima wiara polska. W renesansie szlachta podjęła próby stworzenia Kościoła Narodowego na bazie wyznań zreformowanych, lecz im to nie wyszło, a wiarą dominującą zostało chrześcijaństwo.

I jeszcze jedna sprawa. Tuż przed II WŚ w Polsce mieszkało prawie 3.500.000 Żydów. Jestem w 80% pewien, że gdybyś prześledził drzewo genealogiczne swojej rodziny z obu stron znalazłbyś jakieś żydowskie nazwisko, także mówiąc o holocauście, Żydach i piecach może obrażasz swoich przodków...

... a to chyba Ty byłeś kiedy stałeś gdzieś w ank i krzyczałeś, że przodkowie za Polskę walczyli a teraz Polacy w RC marnują ich krew :)

Kevon 13-04-2008 12:55

Dajcie looozu. Ludzie to jest temat poswiecony wojnie na morganie, a nie zydowskiej kulturze.

@Seith
Ty lepiej zrob nowe konto i dalej kozacz nie ujawniajac nicku itp. bo na tym juz jestes spalony.

Seith 13-04-2008 13:02

Wolę jednak pisać na tym :)

xBardolekx 13-04-2008 13:25

COOOOOOOOO??????????////////////
PLLLL??????????????????????/////////
DACIE COS?????????????//////////
KCESH BYC MOJIM CHLOPAKIEM??//

ludzie wyluzujcie.. wszyscy wy warci jesteście tej historii.. przecież każdy wie że kultura żydowska wywodzi się... żartuje :p ale ludzie wyluzujcie

Madzinia 13-04-2008 13:33

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Seith (Post 1999554)
Choć Imperka nie lubię to muszę stanąć w jego obronie :).
1) Kultura żydowska (semicka) miała swoje początki w I połowie III tysiąclecia p.n.e. Owszem, zakłada się, że Słowianie mieli swój początek około II tysiąclecia p.n.e, lecz gdy Słowianie dopiero zaczynali skakać po drzewach Żydzi mieli już swoje państwa i miasta i myślę, że to głównie o to chodziło Imperkowi. Należy też zauważyć, że kultura Słowian to nie jest kultura polska. Słowianie jest to tylko kryterium lingwistyczne, a zalicza się do niego Rosjan, Serbów, Mołdawian, Bośniaków, Białorusinów i wiele innych narodów.
2) Od momentu chrztu Polski w 966 roku głównym wyznaniem w Polsce jest chrześcijaństwo, które powstało z judaizmu. Zobacz sobie cechy wspólne i różnice pomiędzy dwoma wyznaniami, tych pierwszych będzie sporo więcej.

Nigdy nie było czegoś takiego jak rodzima wiara polska. W renesansie szlachta podjęła próby stworzenia Kościoła Narodowego na bazie wyznań zreformowanych, lecz im to nie wyszło, a wiarą dominującą zostało chrześcijaństwo.

I jeszcze jedna sprawa. Tuż przed II WŚ w Polsce mieszkało prawie 3.500.000 Żydów. Jestem w 80% pewien, że gdybyś prześledził drzewo genealogiczne swojej rodziny z obu stron znalazłbyś jakieś żydowskie nazwisko, także mówiąc o holocauście, Żydach i piecach może obrażasz swoich przodków...

... a to chyba Ty byłeś kiedy stałeś gdzieś w ank i krzyczałeś, że przodkowie za Polskę walczyli a teraz Polacy w RC marnują ich krew :)

1: Chodziło mi o początki religi , bo jeśli chodzi o samych Słowian z drzew zeszli o wiele wcześniej.
A judaizm ma swój początek około 2 tysiące lat p.n.e zaczynając od abrahama. więc różnica między dwoma religiami jest mniej więcej 200 lat.
2. (czyt.Słowian) napisałem tak w nawiasie gdyż chodziło mi o ogół w tym Polaków i dobrze wiem jakie kraje należą do kultury słowiańskiej nie musiałeś tego pisać aby podkolorować swój post.
3.A co do cech wspólnych sam sobie odpowiedziałeś na to pytanie poniżej , szlachcie się nie powiodło gdyż nie da się połączyć tych dwóch religii ale jeśli jest ich tak wiele proszę wymień mi parę.
4.Co do moich korzeni uwierz wiele tygodni spędziłem nad badanie mych korzeni i doszedłem o wiele dalej niż 2 wojna św.
5. Nie to nie ja krzyczałem w ankh ;]

ide przenosić meble ;(

HardClan 13-04-2008 13:40

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kevon (Post 1999574)
Dajcie looozu. Ludzie to jest temat poswiecony wojnie na morganie, a nie zydowskiej kulturze.

@Seith
Ty lepiej zrob nowe konto i dalej kozacz nie ujawniajac nicku itp. bo na tym juz jestes spalony.

Spalony czy nie... ale i tak prezentuje wyższy poziom od Ciebie ;)

OWRZ 13-04-2008 13:41

WTF ??!!
zapraszam was na inny dział jeśli chcecie dyskutować na temat religii, przekonań czy waszych korzeni... post ten dotyczy wojny, więc lepiej piszcie o fragach jakie są B)

Rockk-Star 13-04-2008 14:35

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez OWRZ (Post 1999658)
WTF ??!!
zapraszam was na inny dział jeśli chcecie dyskutować na temat religii, przekonań czy waszych korzeni... post ten dotyczy wojny, więc lepiej piszcie o fragach jakie są B)

Wez czlowieku wyjdz z forum. Zydow trzeba tepic!

Rockk-Star 13-04-2008 14:38

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez xBardolekx (Post 1999629)
COOOOOOOOO??????????////////////
PLLLL??????????????????????/////////
DACIE COS?????????????//////////
KCESH BYC MOJIM CHLOPAKIEM??//

ludzie wyluzujcie.. wszyscy wy warci jesteście tej historii.. przecież każdy wie że kultura żydowska wywodzi się... żartuje :p ale ludzie wyluzujcie

Sry ze post pod postem, ale nie zauwazylem kolegi -.-
Zal mi cie czlowieku. Ale jestes smieszny.
Mozna sie smiac?

Seith 13-04-2008 15:16

Gratulujemy NPNP wspaniałego massloga na 94EK :D:D:D

Seith 13-04-2008 15:28

Raczej do śmiechu- masslog na 94EK, który uciekl Wam z północno-zachodniej wyspy na południowo-zachodnią bez użycia 1 pota :)

Kafffffar 13-04-2008 15:33

Tez mamy wam wypominac wasze smiensze "boat trapy"? Ktore udaja wam sie raz na 10 razy? Bo ja od poczatku wojny z 3 razy dostalem mw za plecy od waszych noobow i po relognieciu zobaczylem z conajmniej 10ppl + online z RC i jakos nie pisze tego za kazdym razem na forum.

OWRZ 13-04-2008 15:34

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rockk-Star (Post 1999771)
Wez czlowieku wyjdz z forum. Zydow trzeba tepic!

pfff... widze że jesteś kolejnym przykładem niedowartościowanego bachora którego nikt nie słucha i chce sie wyżyć na forum... zastanów sie troche co piszesz, co Ci przeszkadza inna religia ? (nie chodzi tu o graczy z przeciwnej gildi npnp) i troche mniej krytykuj bo ten nowy post co dodałeś jest do d**y co do czego to nie wiem :baby:

Seith 13-04-2008 15:35

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Madzinia (Post 1999645)
1: Chodziło mi o początki religi , bo jeśli chodzi o samych Słowian z drzew zeszli o wiele wcześniej.
A judaizm ma swój początek około 2 tysiące lat p.n.e zaczynając od abrahama. więc różnica między dwoma religiami jest mniej więcej 200 lat.

Mimo niektórych opracowań twierdzących, że Abraham był kupcem aramejskim, przyjmuje się, że jest postacią fikcyjną.

Cytuj:

2. (czyt.Słowian) napisałem tak w nawiasie gdyż chodziło mi o ogół w tym Polaków i dobrze wiem jakie kraje należą do kultury słowiańskiej nie musiałeś tego pisać aby podkolorować swój post.

Takie coś dodaje się, gdyby to były synonimy. Niestety kultura polska to co innego niż słowiańska.

Cytuj:

3.A co do cech wspólnych sam sobie odpowiedziałeś na to pytanie poniżej , szlachcie się nie powiodło gdyż nie da się połączyć tych dwóch religii ale jeśli jest ich tak wiele proszę wymień mi parę.

Czy Ty przynajmniej wiesz czym różnią się wyznania reformowane od judaizmu?

Cytuj:

4.Co do moich korzeni uwierz wiele tygodni spędziłem nad badanie mych korzeni i doszedłem o wiele dalej niż 2 wojna św.

Z pewnością.

xd

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kafffffar (Post 1999874)
Tez mamy wam wypominac wasze smiensze "boat trapy"? Ktore udaja wam sie raz na 10 razy? Bo ja od poczatku wojny z 3 razy dostalem mw za plecy od waszych noobow i po relognieciu zobaczylem z conajmniej 10ppl + online z RC i jakos nie pisze tego za kazdym razem na forum.

Wybacz, lecz my zamiast robienia boat trapów expimy.

Gratuluję kolejnego massloga na Vansie czy tam kimś innym hrhr ~:)

Kafffffar 13-04-2008 16:06

Keri Inferno
Apr 13 2008, 16:03:51 CEST Killed at Level 102 by Victeron
and by Koroner

Seith 13-04-2008 16:08

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kafffffar (Post 1999874)

O proszę, 1 z 3 masslogów Wam się udał :)

xBardolekx 13-04-2008 16:08

@2x up

Gratuluję pozostawienia kolegi z pz na pastwę losu ;)

Pensive 13-04-2008 16:15

Zamknji już swój żałosny PYSK.

Seith.

Seith 13-04-2008 16:23

Wyszlo jak wyszlo ^^

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 19:21.