Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Tajemnice Rookgaardu (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=13)
-   -   Odpowiedź na zagadki: Mino Mage / Spike Sword / Domki (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=73450)

Dark Alphadron 07-07-2008 15:51

Potwierdzam post wyżej. Owa postać została stworzona przeze mnie i nazwana "Skromny Człowieczek". Nie zmieniając w niej absolutnie niczego, nie otrzymując damage, nie odzywając się... ogólnie jedynie ruszając z miejsca, eskortowany przez Soru Haltona, znanego jako Milan Ognia doszedłem do drzwi. Nic to nie dało, ani drgnęły. Postać owa obecnie robi mi za depo.
Poza tym "Humble" nie znaczy "Słaby". Słabość też nie jest oznaką skromności.
//EDIT//
Niejaki Michos, znany wam pewnie, mówi, że jego także eskortował Milan. I z pół forum pewnie też, bo obiecał im, że każdemu chętnemu pomoże.

Vindem 08-07-2008 14:15

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez MaveriC (Post 771332)
Dokladnie panie stonoga...i w tym momecie te kilka tysiecy prawdziwych rookstayerow..dochodzi na wyspe....zabiera miecz.....i co sie okazuje?
ze na rooku nie ma zadnych potworow...kazdy respawn jest zastawiony gosciem ktory ma ssa....poczym .....ludzie ktorzy wczesniej przechodzili...rooka w 3 h...teraz przechodza go w 1 dzien albo i wiecej....
Czy cos takiego oplacalo by sie CIPsoftowi???? chyba nie...i to prawdopodobnie jest powod zamkniecia tego questa.....tak....jak powiedzialem wczesniej...1 SS na rook to wszystko na co moglbym sie zgodzic...

Hmm masz racje, bo jeżeli jest już ten quest to tylko jedna najbardziej zdeterminowana osoba dostanie ten miecz. Bo to jest tak jak z domkiem...
sec zaraz wyjaśnię o co im chodzi...
Więc. Mamy/widzimy domek i tam są przecież jakieś itemki. Player kładzie je tam żeby pochwalić się lub coś innego. No i jeżeli on wejdzie do tego domku i zabierze je zniknął nie? A nie pojawią się znowu po SS. Właśnie i na takiej zasadzie działają WSZYSTKIE pomieszczenia z rare itemami. Możesz wziąć je tylko jeden jedyny raz na servie. To jest taka nagroda za poświęcenie czasu aby do niej dotrzeć. I wątpię aby to sie po każdym SS respiło czy coś. Nieprawdaż? Rozmawiałem troszkę na ten temat z GM-em ale oczywiście obowiązuje go tajemnica zawodowa więc nie mógł za dużo powiedzieć, ale potwierdził moje przypuszczenia.

LolnY_dawac_haslo 08-07-2008 14:59

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Vindem (Post 2167666)
Hmm masz racje, bo jeżeli jest już ten quest to tylko jedna najbardziej zdeterminowana osoba dostanie ten miecz. Bo to jest tak jak z domkiem...
sec zaraz wyjaśnię o co im chodzi...
Więc. Mamy/widzimy domek i tam są przecież jakieś itemki. Player kładzie je tam żeby pochwalić się lub coś innego. No i jeżeli on wejdzie do tego domku i zabierze je zniknął nie? A nie pojawią się znowu po SS. Właśnie i na takiej zasadzie działają WSZYSTKIE pomieszczenia z rare itemami. Możesz wziąć je tylko jeden jedyny raz na servie. To jest taka nagroda za poświęcenie czasu aby do niej dotrzeć. I wątpię aby to sie po każdym SS respiło czy coś. Nieprawdaż? Rozmawiałem troszkę na ten temat z GM-em ale oczywiście obowiązuje go tajemnica zawodowa więc nie mógł za dużo powiedzieć, ale potwierdził moje przypuszczenia.

Drugi raz piszesz to samo, drugi raz zmyślasz... NA RAZIE NA PEWNO NIE DA SIĘ ZDOBYĆ SPIKE SWORDA (Slythia)!

http://img141.imageshack.us/img141/8...rzblackgd9.png

Evulmasta 09-07-2008 13:50

Hehe sam próbuje roziązac tę zagadke

i akurat kiedy się pyta Toma o Cipfrieda ten odpowiada cos dziwnego ale nie umiem tego przetlumaczyc bo kiepsko mam z eng. B) aaaa i może jeszcze Norma jest do tego zamieszana? fakt ze ona rozmawia tylko z pacc ale jakos nikt o niej nie mówi ;)

Ozurtes 09-07-2008 14:01

A zauważyliście, że przed updatem jak się Dallheima pytało o spike sworda, odpowiadał coś, że zabijał nim cyklopów? Nie pamiętam dokładnie co mówił, ale coś na pewno xD Tak czy inaczej, teraz na to nie reaguje...

rukplajer 09-07-2008 19:33

nie wiem czy zauwazyliscie ale zmienili kolor majtek obiego...mysle ze to ma cos wspolnego ze spike swordem chmmm

Dark Alphadron 09-07-2008 20:29

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Vindem (Post 2167666)
[...] I wątpię aby to sie po każdym SS respiło czy coś.[...]

Źle wnioskujesz. Nie zapominaj, że można "zmusić" Spike'a do zniknięcia, a po save serwera już jest. To działa raczej na innej zasadzie.

Azestowy 11-07-2008 23:46

brass armor

Chciałbym oznajmić tym, którzy nie wierzą, że do mino maga da się dojść.
Jeśli dalej nie wierzycie wpiszcie u Dixi trade i click-nijcie sell , a tam zobaczycie brass armor za 150 gp, a brass wypada tylko z minomaga na rooku.[ITEM]brass armor[/ITEM]

Slythia 12-07-2008 00:39

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Azestowy (Post 2174559)
Chciałbym oznajmić tym, którzy nie wierzą, że do mino maga da się dojść.
Jeśli dalej nie wierzycie wpiszcie u Dixi trade i click-nijcie sell , a tam zobaczycie brass armor za 150 gp, a brass wypada tylko z minomaga na rooku.[ITEM]brass armor[/ITEM]

Podobno kiedyś brass armor wypadał ze zwykłych minotaurów, stąd może być ta możliwość sprzedaży.

Anitaaa 12-07-2008 00:41

@2x up
Brass Armor od dawna dało się sprzedać na Rooku, tyle że u Obi'ego, a nie Dixi.

Morderff 12-07-2008 01:08

@up
Nie gram nie sprawdzam, lecz wg. Tibia.pl Armor można sprzedać u Normy, Dixi, Al Dee i Obiego ;]

Azestowy 12-07-2008 04:36

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Slythia (Post 2174636)
Podobno kiedyś brass armor wypadał ze zwykłych minotaurów, stąd może być ta możliwość sprzedaży.

LOL!? Co ty wygadujesz?! Sprawdź sobie potworki i zobaczysz, że brass wypada tylko z mino maga na rooku.

Azestowy 12-07-2008 04:38

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Anitaaa (Post 2174639)
@2x up
Brass Armor od dawna dało się sprzedać na Rooku, tyle że u Obi'ego, a nie Dixi.

Poprawka, teraz TYLK0 u Dixi, przecież wprowadzono nowy teasery i teraz Obi sprzedaje tylko bronie, a Dixi pancerze, skupuje też...

Slythia 12-07-2008 09:19

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Azestowy (Post 2174772)
LOL!? Co ty wygadujesz?! Sprawdź sobie potworki i zobaczysz, że brass wypada tylko z mino maga na rooku.

A ktoś kiedyś się do niego dostał? Nie? Więc o czym rozmawiamy? Niektórzy podobno mają jeszcze brass arma...

Istnieje taka ładna opcja "edytuj".

GargoinX 12-07-2008 09:40

Pozwolę sobie zacytować swojego posta z innego tematu:
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gargoin_rtn (Post 2174844)
Bystrość ludzi mnie dobija. Zawsze tak było od nie pamiętnych czasów, ponieważ kiedyś zwykłe minotaury upuszczały brass armor. Brass armora można było sprzedać w sklepie, a gdy Cipy usunęły z minotaurów brass arma, zapomnieli usunąć możliwości sellania i tak już zostało.

Wyjaśniło się? Tak? To dobrze.

@Down:
Hahaha! You made my day ;)

Azestowy 12-07-2008 10:39

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Slythia (Post 2174848)
A ktoś kiedyś się do niego dostał? Nie? Więc o czym rozmawiamy? Niektórzy podobno mają jeszcze brass arma...

Istnieje taka ładna opcja "edytuj".

Eee? Dostał się do niego. Mam kumpla i on ma kluczyk. Imienia nie zdradzę.

Azestowy 12-07-2008 10:41

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gargoin_rtn (Post 2174870)
Pozwolę sobie zacytować swojego posta z innego tematu:
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Gargoin_rtn Pokaż post
Bystrość ludzi mnie dobija. Zawsze tak było od nie pamiętnych czasów, ponieważ kiedyś zwykłe minotaury upuszczały brass armor. Brass armora można było sprzedać w sklepie, a gdy Cipy usunęły z minotaurów brass arma, zapomnieli usunąć możliwości sellania i tak już zostało.

Wyjaśniło się? Tak? To dobrze.

Jak groch o ścianę... Da się zdobyć nawet Teraz brass arma i Da się dostać do minomaga.

Slythia 12-07-2008 10:42

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Azestowy (Post 2174932)
Eee? Dostał się do niego. Mam kumpla i on ma kluczyk. Imienia nie zdradzę.

Mogę się założyć, że nie ma ; ). Widziałeś, jak otwierał te drzwi? Wątpię...

@Azestowy
Proszę! Jeśli uważasz, że da się dostać to udowodnij to. W przeciwnym razie zostaniesz tutaj wyśmiany. Uwierz, niektóre osoby tutaj dłużej zajmują się poszukiwaniem zarówno sofa, jak i brass arma. Są osoby, które od razu odkryłyby ten quest, gdyby istniał... Mam uwierzyć, że Twojemu anonimowemu koledze się to udało i na dodatek, nikomu tego nie mówi? Nie, jednak mówi... Ty wiesz... Lecz coś mi tu nie pasuje... Dlaczego tylko Ty? Gdyby była to prawda to miałbyś newsy na wszelkich stronach dotyczących tibi, jak w przypadku mojego sofa...

Od zawsze można było sprzedawać brass arma, sama chciałam z tego skorzystać...

Tocallo 12-07-2008 11:27

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Slythia (Post 2174938)
Mogę się założyć, że nie ma ; ). Widziałeś, jak otwierał te drzwi? Wątpię...

@Azestowy
Proszę! Jeśli uważasz, że da się dostać to udowodnij to. W przeciwnym razie zostaniesz tutaj wyśmiany. Uwierz, niektóre osoby tutaj dłużej zajmują się poszukiwaniem zarówno sofa, jak i brass arma. Są osoby, które od razu odkryłyby ten quest, gdyby istniał... Mam uwierzyć, że Twojemu anonimowemu koledze się to udało i na dodatek, nikomu tego nie mówi? Nie, jednak mówi... Ty wiesz... Lecz coś mi tu nie pasuje... Dlaczego tylko Ty? Gdyby była to prawda to miałbyś newsy na wszelkich stronach dotyczących tibi, jak w przypadku mojego sofa...

Od zawsze można było sprzedawać brass arma, sama chciałam z tego skorzystać...

Za późno, on juz zostal wysmiany. Jego wiek ewidentnie tłumaczy ten spam na całe forum + pisanie bez sensu.

Maciek-Chester 12-07-2008 12:40

Coś znalazłem ale neiwiem czy to to

Siemka chciałem zaprowadzić kolegę do BearRoom questu i tak sobie idę i coś wymyśliłem ale nie wiem czy to jest to jak się idzie do BearRoomu to się idzie przez takom jaskinie ze stołem i tam są te ashes a jak idziesz tam na duł to dostajesz present Box i talerz kubek i dzbanek próbowałem coś wykombinować i kłaść na ashes te itemki ale niewiem czy to wo gule to : / może coś pomogłem nie wiem

Rocket Slayer 12-07-2008 12:46

@up

1.Ash to syf, nic z tym nie zrobisz.
2. Nie pomogłeś nam.
3. Najdłuższe zdanie jakie na tym forum widziałem. GZ
4. interpunkcja plx!

Mati_Fighter 14-07-2008 10:47

Mam jedno pytanie... CO TARANTULA ROBI NA ROOKU?!?!?!?!?!?!

Dindsuk 14-07-2008 10:52

chodzi sobie fkułko i nie musisz tego pisac w 2 tematach chociaz lepsze to niz calkiem nowy temat

DK-LOG.911 14-07-2008 19:07

ej, ludzie
czy ktoś z was próbował zrobić chleb, albo upiec ciasto na minohell?
ja ide sprobowac. nie zal mi 2 gp (mam 3k w depo). jak cos sie uda dam znac:D

Rocket Slayer 14-07-2008 19:23

TAK, MAMA MNIE WYSYŁA DO MINO HELL CODZIENNIE PO BÓŁKI I CHLEP. JAK JESZCZE TATA SIE DOCZEPI TO PO PIWO. SERIOOO??? MI BY BYŁO ŻAL TYCH 2GP DAJ MI PLISSS. TYLKO NIE PIECZ ZA DURZO CHLEBA BO MIECZ KARBOWANY JAK FRYTKI ZNIKNIE!!!!!111oneoneonee

pl?

Błędy napisane celowo.
To była ironia.

3 x up
Tarantula straszy takich tipijczykuff jak ty by sie moczyły w nocy!!!111

Wybaczcie, nie mogłem się powstrzymać.. xD

Ssij ja lejter!

DK-LOG.911 14-07-2008 19:41

@up
NOOBIE
to byl naprawde pomysl, MOZE TO COS DA!
a twoi starzy nie boja sie ze ci minos zrobi kose, albo ch*ja oderwie?
WEZ SIE ZASTANOW!X(X(X(
[MONSTER]<---TWOJA STARA[/MONSTER]
[MONSTER]<---TWOJ STARY[/MONSTER]
[ITEM]<---STARA TWOJEGO STAREGO (nie rusza sie biedna)[/ITEM]

Morderff 14-07-2008 19:45

@up
To był bez sensowny pomysł, tak jak i Twoje teksty o rodzicach, które nikogo nie ruszają a mnie osobiście żenują i śmieszą szczególnie kiedy ktoś myśli, że w ten sposób komuś dokucza (kogoś denerwuje)

@edit, down
Tak próbowałem domyśl się co z tego wyszło.

DK-LOG.911 14-07-2008 19:56

@up
::co do rodzicow...
wiem...:(powinienem to dodac do sygny :x: )

::co do pomyslu...
A PROBOWALES??

perek1892 14-07-2008 20:09

Chciał bym powrucić do minotaura na skałce.Można się do niego dostać podstawiając skrzynki pod skały tak samo jak na mainie na różnych questach robi się z parcelami. http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...279c0a961.html

Może to już było ale szukałem i nie znalazłem więc dodałem.:)

@down
Przepraszam bardzo a czy ja coś muwiłem o SS??
Pomyśl nad tym co piszesz!

eee czego nie odkrył?? aaa jak zdobyć SS.Nie sory ale ty trochę wyprzedzasz temat...bo ja nic nie pisałem o "zdobywaniu" SS-a".

Rocket Slayer 14-07-2008 20:15

I co z tego?

Wiem co masz na myśli! Zrobimy z boxów most taki jak z klocków LEGO i dostaniemy się do Karbowanego Sworda of Żury

Nie, tego jeszcze nikt nie odkrył. Walnąłeś newsa.

Morderff 14-07-2008 20:40

@up
Rocket nie przeginaj, jak Cie coś denerwuje to nie rób z siebie głupka tylko zachowaj to dla siebie albo napisz w miarę z kulturą, bo powoli przeginasz.

Mystlich 14-07-2008 20:46

@up
On tak samo jak ja troszeczkę jesteśmy mamy w pamięci reklamiarza Naruto OTS :/

Rocket Slayer 14-07-2008 20:56

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Morderff (Post 2179299)
@up
Rocket nie przeginaj, jak Cie coś denerwuje to nie rób z siebie głupka tylko zachowaj to dla siebie albo napisz w miarę z kulturą, bo powoli przeginasz.

Jak Cię coś denerwuje to może nie zwracaj na to uwagi? Będzie lepiej. A po co ja to piszę, nie jestem psychologiem... Gdzie tutaj zachowałem się niekulturalnie?
Lubię ironię/sarkazm więc będę stosować ile głupich postów będzie.

Cytuj:

@up
On tak samo jak ja troszeczkę jesteśmy mamy w pamięci reklamiarza Naruto OTS :/
I nie tylko... także ludzi którzy myślą, że wiedzą a g.... wiedzą.

Cytuj:

@up
Nie no oczywiście rozumiem to ja pewnie nie mam racji i to ja jestem głupi (panie który sie uważa za kandydata na moderatora).
Nie pisałem, że jesteś głupi, uważam że wręcz przeciwnie. Wnoszą stare rzeczy gdyż tylko one są tu poruszane, nic nowego :/

@2 x down
A ty nie zaśmiecasz? zastanów się
Cytuj:

Poczytaj sobie jeszcze raz mój post, a zwłaszcza jego pierwszą część.Może wyciągniesz jakieś wnioski.
i vice versa

Jak Panu/Pani się coś nie podoba - wyślij mi prywatną wiadomość, oszczędź forum.

Morderff 14-07-2008 20:58

@up
Nie no oczywiście rozumiem to ja pewnie nie mam racji i to ja jestem głupi (panie który sie uważa za kandydata na moderatora). Sam krytykujesz spamerów a swoim pisaniem do nich sam spamujesz... Na dodatek Twoje posty które obrażają czy jak Ty uważasz (są sarkastyczne) nic a nic nie wnoszą.
Pozdrawiam

@edit, up
No skoro tak to my też nie zaśmiecajmy tego tematu bo chyba właśnie to nie świadomie troche zrobiłem. Sorry.

perek1892 14-07-2008 20:59

@up2
Człowieku nazwa tematu to " Odpowiedź na zagadki: Mino Mage / Spike Sword / Domki" i była tu też mowa o tym minotaurze.A twoje idiotyczne posty tylko zaśmiecają forum...

Poczytaj sobie jeszcze raz mój post, a zwłaszcza jego pierwszą część.Może wyciągniesz jakieś wnioski.

Cytuj:

Jak Panu/Pani się coś nie podoba - wyślij mi prywatną wiadomość, oszczędź forum.

Marcin24 14-07-2008 21:13

Cytuj:

I vice versa.
@perek1892
Jeżeli szukałeś to słabo. Z Minotaurem na skałce krążyła legenda, że jeżeli się go zabije gołymi rękami to wypadnie z niego klucz do MM, i tak dalej, i tak dalej. Pan Klocek jako pierwszy (chyba) tego dokonał,wszedł na skałkę i zabił Minotaura gołymi rękami. Nic się nie stało. A kwestia tego była już poruszana setki razy.

perek1892 14-07-2008 21:15

@up
No tak jak mówiłem mogło to być.Mój błąd.

@down
Nie zaszkodzi poczytać.

Marcin24 14-07-2008 21:24

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez perek1892 (Post 2179385)
@up
No tak jak mówiłem mogło to być.Mój błąd.

http://www.forum.tibia.pl/showthread.php?t=80401 Tu masz dużo więcej na temat całej sprawy, jak chcesz oczywiście.

DK-LOG.911 15-07-2008 19:23

X(X(X(TEN TEMAT SCHODZi NA PSY!
tu sa 74 posty usuniete! oprocz Pana Klocka i Toma the Tannera/Stonogi nikt nic sensownego nie napisal! zaraz sie wnerwie, zaczne "mowic" i zdobede golden keya tak jak wielki shadow rex!X(X(X(
(koniec wnerwiania sie, aspiryna lyknieta)
moze trzeba cos zrobic z dokumentem przyznajacemu santiago nagrode za lowienie ryb??
(jak ktos powie ze cos takiego nie istnieje to sa o tym 2 tematy. jeden na tym forum, i jeden na rookgaard.pl):x:

RookeR 15-07-2008 21:11

Stonoga pisał coś sensownego? Hmm... Chyba na początku (bynajmniej tak się nam wydawało =P)... Nie wiem czy czytałeś wszystkie posty, no ale nie dane mi jest Cię oceniać =P

Ps. Przesadzasz z emotikonikami (czy jak to się pisze, ale wiecie o co chodzi ":P" itp.)

Pozdrawiam =]

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 04:51.