Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Potwory (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=17)
-   -   Gdzie Mam Expic? Porady dla niezdecydowanych (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=1807)

Tardax 21-01-2011 10:13

idz na cyclopy :D:D:D:D:D:D:D

Senders 21-01-2011 11:01

Dla expa Cyclopy na PoH'u a dla loota Mino Tower Kazordoon albo Kopalnie Dwarfów Kazordoon

--- Senders dodał 2 minut i 59 sekund później ---

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez kubulek9 (Post 2798024)
Teraz ja poproszę doświadczonych o rady ;)
EQ: B. robe, Demon Shield, Magma Boots, Crusader Helmet.
Level 42, mlv. 41 Sorcerer
Konto FACC(chociaż zamierzam zakupić niedługo premium dlatego też poproszę o porady gdzie expić na PACC'u) Dodam ,że mój net laguje czasem więc raczej chodziłoby mi o "bardziej bezpieczny exp" ;) Waste może być, bo raczej bardziej zalezy mi na expie niż na kasie ;) Więc poproszę o rady gdzie w takiej sytuacji expić na FACCu i analogicznie na PACCu ,bo jak wspomniałem zamierzam w niego zainwestować.
Z góry dzięki i pozdrawiam ;)

Nie ma bezpiecznego expa z waste -.-. jeśli masz tylko lagi to Facc mały resp Dragon Lair a Pacc Tomby. Jeśli duże nie wybieraj się na nic lepszego niż cyclop'y a jeśli dochodzą do tego kicki nigdzie nie wychodź...

Pacyn 21-01-2011 11:32

@up
a wiesz może ile wyciągne na tych cycach ?
a i czy bedę miał waste
i w co warto sie wyposażyć na tego expa ;]

Sardox 21-01-2011 13:45

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez kubulek9 (Post 2798024)
Teraz ja poproszę doświadczonych o rady ;)
EQ: B. robe, Demon Shield, Magma Boots, Crusader Helmet.
Level 42, mlv. 41 Sorcerer
Konto FACC(chociaż zamierzam zakupić niedługo premium dlatego też poproszę o porady gdzie expić na PACC'u) Dodam ,że mój net laguje czasem więc raczej chodziłoby mi o "bardziej bezpieczny exp" ;) Waste może być, bo raczej bardziej zalezy mi na expie niż na kasie ;) Więc poproszę o rady gdzie w takiej sytuacji expić na FACCu i analogicznie na PACCu ,bo jak wspomniałem zamierzam w niego zainwestować.
Z góry dzięki i pozdrawiam ;)

Moje propozycje:

-Necro (Yalahar)
-Dragi

Cytuj:

@up
a wiesz może ile wyciągne na tych cycach ?
a i czy bedę miał waste
i w co warto sie wyposażyć na tego expa ;]
To ile wyciągniesz musisz sprawdzić sam. O waste nie ma mowy, a eq które posiadasz jest odpowiednie.

Pacyn 21-01-2011 14:21

Gdzie mam expić takim charem :
http://zapodaj.net/9c140af5366d.jpg.html
Prosze o szybkie odpowiedzi może to być hardkor exp !!!

Helixaw 22-01-2011 12:27

Paladyn 63lvl facc
83/67
15ml

gdzie mogę szybko poexpić na facc? na poh/guardy+gs wchodzi w porywach 35k/h expa, chciałbym coś więcej, bo jednak powolutko to leci :(
jakieś propozycje? hellgate chyba odpada? DLi nie lubię...

miki23gd 23-01-2011 13:03

Witam,
Moja postać to 25 lvl EK PACC
skille 50/50 Dobre Eq
Szukam expowiska gdzie będzie szybki exp, może być waste
Pozdrawiam

Sculler 23-01-2011 13:04

Gdzie expić 16 druidem?? Jak wbije lvl 20 zamierzam kupić pacca. Gdzie mam expić 20 druidem z pacciem? Prosze o napisanie gdzie expić od 20 lvla druidem z pacciem.

miki23gd 23-01-2011 13:10

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Sculler (Post 2798603)
Gdzie expić 16 druidem?? Jak wbije lvl 20 zamierzam kupić pacca. Gdzie mam expić 20 druidem z pacciem? Prosze o napisanie gdzie expić od 20 lvla druidem z pacciem.

Mino tower albo Minotaury w yalahar.
Robiąc lootbagi można się dorobić

Sculler 23-01-2011 14:39

Dziękuje :D

Domgens 23-01-2011 15:02

Cześć, po update przestałem grać Master Sorcererem i zatrzymałem się na 75 poziomie - przedtem przyzwyczaiłem się do wciskania szybko kilku hotów - energy wave i smp :D takim właśnie sposobem zdobyłem 75 poziom. Ponieważ myślę że warto kontynuować grę tą postacią nasuwa się pytanie - na czym teraz zdobywać doświadczenie? Ekwipunek na tą postać mogę mieć każdy, nie ma problemu z tym - posiadam elemental sety jak i softy. Poziom magiczny postaci to 53, zrobiony jest dostęp do całego Yalahar, Banutę i wyspy Goromy. Myślę że Zao byłoby dobrym pomysłem jednak nie zacząłem nawet robić questa. Od razu mówię że taski na WE są już przeze mnie znienawidzone :D

rajkos 23-01-2011 16:35

mam 12 knight eq
K armor
K legs
Dragon shield
Crown Helmet
Dwarven axe
gdzie iść?
dam radę soldierom dwarfom?

voice 23-01-2011 17:08

Czy dam radę na fibuli z początkowym eq knight 9lvl skille 20/19 na roty?
Czy ew. są gdzieś indziej roty, gdzie nie będę musiał kupywać klucza?
Jestem w Thais

Helixaw 23-01-2011 19:47

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez rajkos (Post 2798634)
mam 12 knight eq
K armor
K legs
Dragon shield
Crown Helmet
Dwarven axe
gdzie iść?
dam radę soldierom dwarfom?

Kopalnie będą ok, w zależności od skilli możesz dać sobie radę na soldierach, a jeśli wejdziesz i zobaczysz, że jednak nie opłaca Ci się jeszcze to bij lvl na zwykłych dwarfach i rotach, powinno szybciutko lecieć.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez voice (Post 2798638)
Czy dam radę na fibuli z początkowym eq knight 9lvl skille 20/19 na roty?
Czy ew. są gdzieś indziej roty, gdzie nie będę musiał kupywać klucza?
Jestem w Thais

Dasz radę na rotach, bez problemu. Proponuję jednak zabrać ze sobą dagger/knife i trochę na tych rotach poskillować, uwierz, niewiele czasu Ci to zajmie, a potem expić będzie się o wiele przyjemniej (carrion wormy nie będą tak uciążliwe).

Ponawiam swoje pytanie:

Paladyn 63lvl facc
83/67
15ml

gdzie mogę szybko poexpić na facc? na poh/guardy+gs wchodzi w porywach 35k/h expa, chciałbym coś więcej, bo jednak powolutko to leci
jakieś propozycje? hellgate chyba odpada? DLi nie lubię...

LookamZzaRogu 23-01-2011 23:16

moze nie wielka roznica pomiedzy panem @up, ale tez zadam pytanie bo wrocilem do gry po baaaaardzo dlugiej przerwie i hacku i zastanawiam sie gdzie expic:

pal 74 facc
86/66
16mlvl

eq:
crown helm, knight armor, blue legs, vampire shield, boh, royal speary (czy moze zmienic na cos innego?), mam obsidian knife. ew. jakie eq dokupic? mam 70k

Pacyn 24-01-2011 10:05

Kup sobie Inną zbroję niż k armor.
I ja ponawiam pytanie :
17 druid 15 mlvl
Eq : Spirit Cloack , P legs , Dragon shield , Horseman Helmet (czy coś w tym stylu ^^)
Moge mieć waste .
Bylebym wyciągnoł około 10k na 1h
;]

zakx 24-01-2011 15:57

26 Knight Serwer non-pvp
Skille 55/53
Eq-Crusader helmet, K-armor i legs, Boh, wampire shield, Dragon hammer/SS,Platinum Amulet :)
Proszę o dobre expowisko nie musi lecieć dużo kasy :) :wasabi:

Rassiek 24-01-2011 17:50

Witam.
Gdzie expić?
Palladyn, 35 lvl, facc, eq - c helmet, b robe, dragon shield, p legi, royalki i zwykle bootsy (i pare k w depot, ale to na potki :P ).
Błagam was, podajcie inne propozycje prócz:
Ofa, i dwarfów.
Slyszalem tez, ze na dragach moge expic pojedynczych, a wiec gdzie znajde takie miejsce gdzie jest w miare malo osob, z dragami (ilosc? trudno powiedziec, zebym ogarnal i zeby nie wychodzily dwa naraz, bo bym musial zmarnowac potiony).
Serwer non pvp.

Procz dragów prosilbym o inne propozycje.
Z gory dzieki!

@up
Stary, narazie wyskilluj chociaz 60/60 bo takie sobie masz skille.
Moze dc? trudno powiedziec
btw. nie powiedziales czy masz pacca.

@down
Raczej -1, bo masz slabe skille, ja na lepszym na tym lvlu kiedys expilem swoich knightem, i nie bylo tak zle.
-2, na lepszych skillach, ale bedziesz mial na 80 % waste.

zakx 24-01-2011 22:49

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rassiek (Post 2798817)
Moze dc? trudno powiedziec
btw. nie powiedziales czy masz pacca.

Facc? A jak DC to który poziom ?

lordux 26-01-2011 02:38

mam master sorcerera 39 lvl
eq: plate legs,leather boots,dragon shield,spirit cloak,hat of mad
mlvl 34 z eq
na earth elemntalach padelem 2 maja za dobre combo gdzie moge expic bez ryzyka

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 06:39.