Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Niusy (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=12)
-   -   Nowe elementy gry (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=103526)

music@l 25-11-2006 14:40

Po co na mainlandzie banki ? jeżeli będą procenty od kasy rosły to okej ale wtedy każde miasto miałoby swój bank o odpowiednim (zmiennym) oprocentowaniu. Jeżeli tak nie będzie to po co banki na mainie jak mamy depo, okej dla Rookstayerów się przyda ale dla mainlandzistów?

@EDIT

do autora
czyli transferowanie to znaczy noszenie ze sobą karty debetowej i płacenie nią w sklepach? będzie super jak tak będzie W CAŁEJ TIBII bo wtedy jak ktoś mi ukradnie kartę (zbije mnie) to będę mógł ją zablokować i już Pk nie będzie mógł wybrać kasy! o i jeszcze dobrze byłoby gdyby takie klimatowe bankomaty zrobili na przykład wczęści ściany wulkanu Kazordoon (:]) będzie się kładło kartę i otworzy się okienko ile kasy czhcę wybrać i karta z kasą do plecaka, ale chodzi o to żeby to było tak w klimacie gry :)
A może Cipsoft wprowadzi kredytówkę :) będziemy mogli zaciągnąć se kredycik i potem spłacić :]

Super

Pawelan 25-11-2006 14:48

To nie są banki. To są konta bankowe. Tak jak w realu. Idziesz se do jakiego miasta chcesz, do jakiego banku chcesz, a tam i tak mozna z bankomatu hajs podjac.

Vicious 25-11-2006 14:52

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez music@l (Post 1097279)
Po co na mainlandzie banki ? jeżeli będą procenty od kasy rosły to okej ale wtedy każde miasto miałoby swój bank o odpowiednim (zmiennym) oprocentowaniu. Jeżeli tak nie będzie to po co banki na mainie jak mamy depo, okej dla Rookstayerów się przyda ale dla mainlandzistów?

Tylko jak kasę włożysz do depo w thais to nie będziesz mógł jej zabrać w np. venore.

Widzewszystko 25-11-2006 15:42

Fajnie sie zapowiada ;] Ten dziennik będzie sopx i Banki ale mam nadzieje, że niebędzie sie zarqabiało jakiś % od sumki bo wtedy hlvle znowu sie bardzo zbogacą;p (wyobraźcie sobie 500 Cc na 10% rocznie -no jakiś taki h lvlek a taki jakiś gostek co ma 20k-taki ja ;p)
Pozdro

Gareen 25-11-2006 15:55

@up
Ta masz racje. Na szczescie nic nie bylo napisane o oprocentowaniu kapitalu w banku :P

Filipeck 25-11-2006 15:57

szczerze się wam przyznam, że to pierwszy update, który mnie w zapowiedziach niczym nie zraził. Bo ładne AB, questy, trochę dodatków do fabuły, a teraz coś co bardzo zmieni grę, a nie naruszy jej delikatnej struktury :) zapowiada się bardzo dobrze, bo niewiele zmieni a dużo doda, takie powinny być wszystkie updaty (chociaż ten 7.6 nie był taki zły ^^^, 7.7/8 z nowymi potworami był genialny) no to na ten brakuje skali :D cieszę się, że mam pacc, to sobie pooglądam :D

Shargen 25-11-2006 16:22

Update taki sobie...Tibia powoli traci swoj stary klimat
a tak z innej beczki NOWE servery wychodza tylko na wakacje????

Vlad Dracula 25-11-2006 17:02

Ciekawe czy bedzie mozna wpłacać jakieś klejnoty[nie kojażyć]

Pszemek LP 25-11-2006 17:03

Najbardziej podoba mi się pomysł z kontami bankowymi :> Wkurzające jak masz kase w Carlin a jesteś np. w Thais czy Venore ;)
Podoba mi się też pomysł z dziennikiem zadań... Przynajmniej będe wiedział jakiego questa jakim charem już wykonałem :P
Usprawnienie poczty tibijskiej? Nie za bardzo jarze ale pewnie nie utrudni niczego xD
Reszta mnie nie obchodzi... Jam jest FACC :D

Ginaw 25-11-2006 22:01

Jedno co mozna zaobserwowac przez pare ostatnich update to to ze tibia sie upraszcza, co do sposobu grania. Wszystko staje sie latwiejsze.. i coraz podobniejsze do innych MMORG... Niegdys w tibii podobalo mi sie wlasie to ze byla taka.. skomplikowana, nie jasna itp

No ale trzeba isc z duchem czasu :]

Marsyl 25-11-2006 22:32

ten pomysł z bankiem moze byc udany...zobaczymy..
ale powinni zrobic dp na rooku...bowtedy na maina by sie wchodzilo z 2-5 k a nie 1-2 k

szymi 25-11-2006 22:44

skomplikowatowośc

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ginaw (Post 1098105)
Jedno co mozna zaobserwowac przez pare ostatnich update to to ze tibia sie upraszcza, co do sposobu grania. Wszystko staje sie latwiejsze.. i coraz podobniejsze do innych MMORG... Niegdys w tibii podobalo mi sie wlasie to ze byla taka.. skomplikowana, nie jasna itp

No ale trzeba isc z duchem czasu :]

a według mnie tibia zawsze była jednym z prostszych MMORPG'ów jakie widziałem. w tibii jest intuicyjne sterowanie, nie ma miliona okienek z przeróżnymi dziwactwami, itemy mają maxymalnie 3 cechy (waga, atk, def, a nie jak w niektórych innych grach jakie mój głupi brat lubi po 10) a grafika jest prosta i przejrzysta.

btw obstawiam, że żadnego procentu nie bedzie

Marsyl 25-11-2006 22:55

szymi dobrze mowi, tibia jest stosunkowo prostą grą i nei trzeba sie wysilać żeby w nią grać , np dziwi mnie to ze ludzi stosuja tbi...przeciez to jak wspomnialem latwa gra...a w gre gra sie dla przyjemnosci a nie zeby zdobyc jak najlepszy level czy tam cos..:(

Marek Tibioman 25-11-2006 23:02

Wiedzialem ze po tym newsie ludzie zaraz beda pisac rzeczy typu: a ciekawe czy bedzie oprocentowanie, kredyt/pozyczka?". Ehh.... a btw zapowiada sie spoko update, bo nie ma (jak narazie) zbyt duzo nowosci:p ale poczekajmy do nastepnego (prawdopodobnie ostatniego) newsa o update to sie dowiemy co w nim skopia:(

XIII 26-11-2006 00:49

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Marsyl (Post 1098226)
szymi dobrze mowi, tibia jest stosunkowo prostą grą i nei trzeba sie wysilać żeby w nią grać , np dziwi mnie to ze ludzi stosuja tbi...przeciez to jak wspomnialem latwa gra...a w gre gra sie dla przyjemnosci a nie zeby zdobyc jak najlepszy level czy tam cos..:(

Ale czy robienie runek przez x czasu, zeby osiagnac x mlvl, patrzac sie w monitor, jest ciekawe?
Tak samo caveboty - czy ciekawe jest tluczenie przez x czasu, zeby osiagnac x lvl, tych samych potworkow, jest ciekawe?

@temat
Niech zrobia te gre tylko dla PACC i beda sobie mogli odpuscic te zachety.
Przy okazji, czekam na test server.

Danken00 26-11-2006 09:23

Dobry pomysł z tymi bankami:) ciekawe tylko gdzie je umiejscowią:confused:

PiSowstrzymywacz 26-11-2006 11:12

1. bank-> może być fajnie, raczej zmiana na lepsze niż na gorzsze
2. domki-> jeszcze lepiej, wkońcu będzie można upuścić wodzy fantazjii:)
3. dziennik-> super sprawa, szczególnie że majac kilka postaci można sie pogubić:P

Jedynym słowem update wydaje się narazie wielkim plusem, więc ludzie nie marudzić:D a i tak co 3 post kończy się słowami "niech lepiej zrobią całą grę płateną". Co za naród, co za ludzie:;P

budda89 26-11-2006 13:36

banki na bank ulatwia gre :P i beda przydatne
a co do domkow nie mam pacc wiec sie nie wypowiadam (narazie nie mam)
przydatna rzecz napewno bedzie dziennik, bo watpie aby ktos pamietal jakie qesty juz wykonal a jakich nie..
mam nadzieje ze to nie wszystkie czesci tego update

Cashtan 26-11-2006 14:32

Nie pomysleliscie o tym ze jak pisalo gdzies ze zmiany maja dotyczyc klienta gry to bank moze byc cos takiego jak hotkeys?
Wiecie, takie okienko i tam ile masz kasy , ile chcesz wplacic z jakiego dp itp :P To bylby anti-noob bank, zaden noob by nie blokowal miejsca

@Edit
Dobra, to byl glupi pomysl :D

Smichael 26-11-2006 14:42

update ood wakacji zeszlego roku psuja tylko tibie ja wolalem jak ta gra byla prosta a nie zkomplikowana rody itp zniszczyly frajde z grania drudem / sorcem bo zaduzo noobkow tera nimi gra..
tibia idzie w te strone zeby miec jak najlepszy lvl a nie frajde z gry
np wprowadzenie 45 lvla zeby robic sdki .. duze lvle by robic jakiekolwiek runy.. cipsoft nie mogl se poradzic z cheaterami to wymyslil inne bajery
tak samo z cip botem ktory przesadzil o tym ze lvl góruje a nie tak jak kiedys skill i pomyslunek..

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 03:38.