Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Harry Potter and the Deathly Hallows (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=107303)

Re006 24-07-2007 18:05

Nie przepadam za HP, moim ulubionym fantazy jest http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=3722 .
@up:
Czytałeś to?

Uther92 24-07-2007 18:06

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Memorientes (Post 1566805)
Lubie tą serie tylko dla tego że aktualny papież stwierdził że jej czytanie jest grzechem.

Psze księdza, zgrzeszyłem...obejrzałem ekranizacje HP na tvn'ie ;(;(;(;(

Dego 24-07-2007 18:08

Hmm Nie czytałem i chyba nie będę czytał byłem kilka razy w kinie na HP ale nie czytałem książek.
Mam nadziej że ten ton będzie najlepszy z całej sagi.
Pzdr.

Lupus 24-07-2007 18:43

Ja jestem ciekaw kiedy wyjdzie Spolszczone wydanie tej ksiazki ,a co do Calej Serii jest naprawde wciagajaca chociaz J.K.R zdazaly sie bledy np.w 6 czesci
skrzaty domowe sie deportowaly w Hogwarcie ( a przeciez nie mozna tego robic ) wiec mysle ze jej juz sie znudzilo pisanie o Harrym.

Calen Futh 24-07-2007 18:45

@up: A mi się wydawało, że magia skrzatów jest inna od magii czarodziejów, a co za tym idzie skrzaty się mogą w Hogwarcie deportować.

.Matrik. 24-07-2007 19:58

W 7 części mnóstwo razy jest dosłownie mówione, że magia czarodziejów jest inna niż skrzatów.

Dawergo 25-07-2007 12:22

chcialbym prosic jeszcze raz o streszczenie 7. czesci hp, jakis link tutaj albo pw prosze :(

.Matrik. 25-07-2007 22:06

Skończyłem. Dziwne, że już nie będzie Pottera. Chyba, że jak ktoś zapowiedział, Rowling napisze ciąg dalszy. Już widzę te zapowiedzi...

Harry Potter: 45 years later

Mimo, iż sławny Harry Potter, Chłopiec ,Który Przeżył, jest już stary i zgrzybiały, musi ruszyć do akcji - gdyż na horyzoncie pojawił się nowy przeciwnik. Mając w zamiarach przejąć Ministerstwo Magii, by wprowadzić darmowy Proszek Fiuu dla emerytów, Geriatryk Prostata , potężny czarnoksiężnik zagraża światu. Czy Harry, chwytając swą magiczną laskę, razem z przyjaciółmi - Wymioną i Runem - powstrzyma złego maga?

I z tyłu:

Jeśli myślisz, że sztuka czytania zanika, zwłaszcza wśród staruszków, to niezawodny znak, że jesteś...

Nieomylnym!
Ale wciąż mugolem.

Tja.

Ricalone 27-07-2007 02:06

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez .Matrik. (Post 1569290)
Skończyłem. Dziwne, że już nie będzie Pottera. Chyba, że jak ktoś zapowiedział, Rowling napisze ciąg dalszy. Już widzę te zapowiedzi...

Harry Potter: 45 years later

Mimo, iż sławny Harry Potter, Chłopiec ,Który Przeżył, jest już stary i zgrzybiały, musi ruszyć do akcji - gdyż na horyzoncie pojawił się nowy przeciwnik. Mając w zamiarach przejąć Ministerstwo Magii, by wprowadzić darmowy Proszek Fiuu dla emerytów, Geriatryk Prostata , potężny czarnoksiężnik zagraża światu. Czy Harry, chwytając swą magiczną laskę, razem z przyjaciółmi - Wymioną i Runem - powstrzyma złego maga?

I z tyłu:

Jeśli myślisz, że sztuka czytania zanika, zwłaszcza wśród staruszków, to niezawodny znak, że jesteś...

Nieomylnym!
Ale wciąż mugolem.

Tja.

RESPEKT _/

Heidar 27-07-2007 11:21

Wydaje mi się, że to wycinek z Barry'ego Trottera ;) Póki co mi zostało czekać na spolszczenie do października, bo za cholerę nie mam zamiaru wydawać 100zł na nowego Pottera :P

Meryba 27-07-2007 12:14

Dzisiaj idę do kina na Szarego Portfela i Zakonnice Feliksa. Książkę kupie na 100 %, ale dopiero po spolszczeniu.

.Matrik. 27-07-2007 13:27

Ja sam to napisałem...

Calen Futh 27-07-2007 19:24

Ma ktoś link do strony z tłumaczeniem Harrego ? Wszystkie trzy site'y, z których korzystałem zostały po kolei zamknięte ;x Jakby ktoś mógł pomóc to PW czeka.

Ryłek 27-07-2007 20:04

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Calen Futh (Post 1572607)
Ma ktoś link do strony z tłumaczeniem Harrego ? Wszystkie trzy site'y, z których korzystałem zostały po kolei zamknięte ;x Jakby ktoś mógł pomóc to PW czeka.

Może się przydać dla następnych. MR wynajęło detektywów, którzy mają za zadanie wyszukiwanie pirackich tłumaczeń w sieci i doprowadzenie do zamykania tych serwisów a imo i tak lepiej przeczytać w oryginalne, choćby w pdfie.

Czarna_Mamba 27-07-2007 20:22

Co do filmu, o Bony, ale pocięty. W końcu w ponad dwugodzinnym filmie nie ma miejsca na 949 strony czystej epiki.

Poza tym, nie mogę już się doczekać mojego siódmego tomu. Ciekawe co mnie napadło, aby mieć egzemplarz z Londynu?

Heidar 27-07-2007 20:24

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez .Matrik. (Post 1571965)
Ja sam to napisałem...

Zwracam honor i przepraszam!

Calen Futh 27-07-2007 20:30

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ryłek (Post 1572660)
Może się przydać dla następnych. MR wynajęło detektywów, którzy mają za zadanie wyszukiwanie pirackich tłumaczeń w sieci i doprowadzenie do zamykania tych serwisów a imo i tak lepiej przeczytać w oryginalne, choćby w pdfie.

No i właśnie dlatego mi 3 strony z których korzystałem zamkneli xP

Ryłek 27-07-2007 23:59

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Czarna_Mamba (Post 1572690)
Co do filmu, o Bony, ale pocięty. W końcu w ponad dwugodzinnym filmie nie ma miejsca na 949 strony czystej epiki.

Poza tym, nie mogę już się doczekać mojego siódmego tomu. Ciekawe co mnie napadło, aby mieć egzemplarz z Londynu?

Ciekawe jak zamierzają wyciąć cokolwiek z ekranizacji Deathly Hallows - tam nie ma miejscu na bzdury w stylu czyszczenie Grimmauld Place ;-)

Co do OotP, widziałem z cienkiego telesynca, w przyszłym tygodniu jadę do Gdańska, to może jak będzie czas skoczę do kina, żeby nie było, że narzekam a widziałem w gównianej jakości ;p

Gogar 28-07-2007 00:03

Film fajny, czy poobcinany to nie wiem, bo nie pamiętam całej 5 części, w październiku zbiorę jeszcze raz wszystkie tomy i przeczytam serię od początku.

Ryłek 28-07-2007 02:00

Ta, ja teraz 'zaliczam' wszystkie po angielsku, zaczynam od numer #2 na mojej liście (bo Deathly Hallows 'niestety' zbiło ten tytuł z podium) - Więźnia Azkabanu.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 01:39.