Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Updates (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=166)
-   -   Co chcecie w nowym update? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=114757)

Abus_LoLo 30-04-2007 00:06

Wiem co hcialbym w nekst uptejt :] :] :] :]
Poprostó "FRI ITANS FOR AL " B) B) :p
Ale by bylo sóper :p :p :p

Dragone 30-04-2007 00:21

Ja bym chciał, aby szybciej szły skile :P i przy dedzie mniej itemek żeby leciało :D bo mam złe wspomnienia po dedach :P

@Down ale pacca niekupie bo szkoda mi kasy możliwe że konkurs smsowy. Ale wątpie czy wygram,
przeważnie chce, aby te skile leciały szybciej. :P

Abus_LoLo 30-04-2007 03:43

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dragone (Post 1396786)
Ja bym chciał, aby szybciej szły skile :P i przy dedzie mniej itemek żeby leciało :D bo mam złe wspomnienia po dedach :P

LoL wystarczy wykupic PACCa i blogoslawienstwa i juz bedzie ci mniej spadalo przy dedzie B) :]

Bigzone 30-04-2007 09:43

przede wszystkim fajnie byłoby zrobić więcej czarów, armorów etc. bo te które są już nudzą...albo po update poprustu zamienić wygląd takiego c armora lub p armora i innych itemów...

Yoomek 30-04-2007 16:47

mogloby być wiecej domków i jakieś nowe potwory jak zawsze, zmiana wygladu neiktorych itemów jak i jakas nowa rozdzka dla sorc i rod dla druidow

Prometheus 30-04-2007 17:00

Znając Cip-soft to wprowadzą dużo ulepszeń.. i oczywiście dla pacc i najwięcej dla sorca.

Shor'tugal 30-04-2007 17:31

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Yoomek (Post 1398163)
mogloby być wiecej domków i jakieś nowe potwory jak zawsze, zmiana wygladu neiktorych itemów jak i jakas nowa rozdzka dla sorc i rod dla druidow

Taa.... Ma być wyrównanie profesji a ty chcesz jescze bardziej polepszyc sorkow i drutow. Gz for u =*

Ballor Lurt 30-04-2007 19:30

Chciałbym osłabienia magów. NIE POLEPSZANIA KNIGHTÓW/PALLADYNÓW tylko osłabienia magów. Po prostu po ostatnich updatach miarka się przebrała. Kiedy zaczynałem grać magowie mi imponowali, byli naprawdę świetni w PvP, niezastąpieni w PvM, po prostu cud. Trudna profesja, i owszem, ale bardzo dochodowa. Jednak Knighci i Paladyni wcale nie mieli gorzej. Wiele huntów bez blokera i paladyna było bez sensu, nieopłacalnych. Wszystko zmieniło się na gorsze w grudniu 2005r. Wtedy to przyszedł update 7.6, zimowy update. CipSoft
wprowadził rózgi. Od tamtego czasu knight i paladyn to gatunek na wymarciu.

PLague 30-04-2007 20:09

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Shor'tugal (Post 1396711)
A dlaczego od 15 lat? Pewnie dlatego ze ty sie akurat ledwo co miesczisz >.<, -.- . Bez sens... A jak niby ma sprawdzac ile kto ma lat? Moze po tym co noobek wpisze w formularzu :D ?

W jakim wieku jest najwięcej nubów? Właśnie, 10 - 13. Czternastolatki już tak nie bardzo n00bią, ale takie dzieci, które chodzą do podstawówki... Zgroza >.<

Mikszto 30-04-2007 21:01

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Midarth (Post 1237333)
1. Nierealne, zrobienie czegoś dla knighta jest niemożliwa, już lepiej byłoby coś zabrać innym profesjom, wg. Cipsoftu oczywiście.

2. Mogłoby być ciekawe, ale przesadzasz z lvlem, bo wtedy te czary musiałby być silniejsze od UE. Coś pomiędzy fire strikiem, a GEB mogłoby być dobre, aczkolwiek mało przydatne.

3. Już lepiej zrobić więcej serwów non-pvp, bo co byś zrobil jakby Ci jakiś noob ukradł lootbaga, a nikogo by nie było w pobliżu? Albo 2 nooby ukradły Ci lootbaga, czyli słowo 2 przeciwko twojemu.

4. To już by totalnie zabiło klimat rpg... Może jeszcze wprowadzić bramki ograniczające ilość osób przebywających na danym terenie?

popieram, 100% racji!

Vizharan 30-04-2007 22:55

Żeby w quest logu zapisywały sie wszystkie questy a nie tylko niektóre

Albertus 01-05-2007 10:32

to tak
najpierw cos dla profesi

knight :

opis : ( knight nie powinien miec duzo dobrych czarow poniewarz to taki z lekka duren co macha bronia ale macha nia dobze )

nowe czary :

- cos co zwieksza hity od 10-30 ( na 1 mlv ) 20-40 ( 2 mlv ) 30-50 ( 3 mlv )
40-60 ( 4 mlv ) 50-70 ( 5 mlv ) 60-80 ( 6 mlv ) 70-90 ( 7 mlv ) 80-100 ( 8mlv )

'' ten czar pomogl by bardzo dla knightow dzialal by przez 5 minut zabieral by
hmmm. 100 many

= wytlumaczenie dla nie kapujacych =
jezeli knight ma 1 mlv i zaluzmy ze udezy 15 w rota a zazuci ten czar to udezy
25-45

- szarza : przez 10 kolejnych ciosow wali kombo ( 2 ciosy naraz )

" to dalo by knightowi efekt jaki ma sorc vis + ruzdzka zabieralo by 50 many

jezeli knight ma udezyc 15 to walnie 15+15 co daje 30

to tyle czarow dla knighta bo mowilem ze knight to taka profesja ktura
jest silna ale glupia

umiejetnosci :

- mozliwosc wladania 2 jednorecznymi bronmi ( atakuje kombo z 2 broni ale dostaje sie wieksze hity )

- troszke szybciej rosnace skile tak o 20 %

- mozliwosc nalozenia 2 tarczy co nie atakuje tylko 2* wiecej defa przydatne wczasie blokowania

- mozliwosc udezenia tarcza -use i w cel- i wtedy potwor / czlowiek nie atakuje tylko stoi w bez ruchu na 10 sekund ( oczywiscie tym lepszy potwor tymwiekszego shieldingu wylaga zeby udezyc demona trzeba by bylo miec 100 shielidng a i na to jest extauzed ze mozesz tylko raz jednego potwora udezyc bo pozneij bedziewiedzial co zrobisz i zablokuje cios

to tyle dla knighta inne profesje opisze jak bede mial czas narq pozdro

mdf 01-05-2007 10:49

Moim zdaniem powinni zrobić bagi, które można było by kupić u NPC w miastach, np. za 50 gp, które mógłbym otwierać tylko ja i osoby w party. Nie było by wtedy problemu ze złodziejami lootbagów...;)

Kumulus 01-05-2007 11:11

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez mdf (Post 1399668)
Moim zdaniem powinni zrobić bagi, które można było by kupić u NPC w miastach, np. za 50 gp, które mógłbym otwierać tylko ja i osoby w party. Nie było by wtedy problemu ze złodziejami lootbagów...;)

nareszcie ktoś coś mądrego wymyślił. Chociaż czasem fajnie jest chodzić noob charem i kraść looty, a jaka zwała jest jak okradziony koleś sie burzyć zaczyna :P

Droczek 01-05-2007 11:18

Ja aktualnie gram palkiem chcialbym:

- Mniejsza czestotliwosc łamania sie broni dystansowych

-Distance Ring

Bardzo uciazliwe sa kamyki tzreba duzo kasy w to pakowac a szczegolnei ze gram na non-pvp

Prometheus 01-05-2007 14:11

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Albertus (Post 1399628)
to tak
najpierw cos dla profesi

knight :

opis : ( knight nie powinien miec duzo dobrych czarow poniewarz to taki z lekka duren co macha bronia ale macha nia dobze )

nowe czary :

- cos co zwieksza hity od 10-30 ( na 1 mlv ) 20-40 ( 2 mlv ) 30-50 ( 3 mlv )
40-60 ( 4 mlv ) 50-70 ( 5 mlv ) 60-80 ( 6 mlv ) 70-90 ( 7 mlv ) 80-100 ( 8mlv )

'' ten czar pomogl by bardzo dla knightow dzialal by przez 5 minut zabieral by
hmmm. 100 many

jezeli knight ma 1 mlv i zaluzmy ze udezy 15 w rota a zazuci ten czar to udezy
25-45

- szarza : przez 10 kolejnych ciosow wali kombo ( 2 ciosy naraz )

" to dalo by knightowi efekt jaki ma sorc vis + ruzdzka zabieralo by 50 many

jezeli knight ma udezyc 15 to walnie 15+15 co daje 30

to tyle czarow dla knighta bo mowilem ze knight to taka profesja ktura
jest silna ale glupia

umiejetnosci :

- mozliwosc wladania 2 jednorecznymi bronmi ( atakuje kombo z 2 broni ale dostaje sie wieksze hity )

- troszke szybciej rosnace skile tak o 20 %

- mozliwosc nalozenia 2 tarczy co nie atakuje tylko 2* wiecej defa przydatne wczasie blokowania

- mozliwosc udezenia tarcza -use i w cel- i wtedy potwor / czlowiek nie atakuje tylko stoi w bez ruchu na 10 sekund ( oczywiscie tym lepszy potwor tymwiekszego shieldingu wylaga zeby udezyc demona trzeba by bylo miec 100 shielidng a i na to jest extauzed ze mozesz tylko raz jednego potwora udezyc bo pozneij bedziewiedzial co zrobisz i zablokuje cios

to tyle dla knighta inne profesje opisze jak bede mial czas narq pozdro

Za dużo nagrałeś się w Diablo i MuOnline...

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez mdf (Post 1399668)

Zgadzam się w 100% procentach!

Wapniak-zupa 01-05-2007 14:33

no z tymi lootagami to dobry pomysl! ale tez co ziomek wyżej napisal o tym ze przez 5 minut knight ma wieksze uderzenia to potwierdzam! przydalo by sie!!

Abus_LoLo 01-05-2007 15:23

Cytuj:

Moim zdaniem powinni zrobić bagi, które można było by kupić u NPC w miastach, np. za 50 gp, które mógłbym otwierać tylko ja i osoby w party. Nie było by wtedy problemu ze złodziejami lootbagów...
Ej ziom pomysl ubijamy orsha i zaras po dedzie jego laduje na nim 50 takich lootbagowX( i co blokar ani nikt niema loota tak samo mozna na innych potworachX( mysle ze to zly pomysl X(
Wystarczy troche rozumu i sprytu i lootbaga przetransportujesz do najblizszej skrzynki a nie zawsze isc na latwizneX(

@ o knajcie
Mysle ze to bylby spoko pomysl

rezydent 01-05-2007 17:07

lootbag:
to jest jeden z bardziej znanych cech tej gry --- "Drag your lootbag"
nie powinno się go zmieniać, ale noobki które kradną loota mnie wkurzają
+ ułatwi zdobywanie kasy
- w takim razie po co nam cap?
- nadal można nam go wrzucić do wody

@edit - i jeszcze zniżka na pacc dla polaków ^^ w końcu 90zł to u nas nie jest tak mało jak w USA xP
<joke>

WymionoKrowy 01-05-2007 19:15

hmm a wiec ja bym dużo zmienił.
Napewno było by to wyrównanie profesji i więcej expowisk na faccu i paccu to by szybko pomogło wbic wszystkim lvl'e.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 05:58.