Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Profesje (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=21)
-   -   Mag, bardziej obeznani mogą spojrzeć... (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=117407)

Fagaro 04-03-2007 20:49

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Cadonis (Post 1300842)
Za to żal patrzeć jak ~90 MS składa się od dwóch 40 S + kilku noobcharów które nawet SD nie mogą używać. I to bynajmniej nie dlatego że te 40 sorce miały wysokie mlvle albo ten 90 MS miał niski :)

A robienie SDków na "późniejsze demon hunty(?)" to faktycznie objaw inteligencji.

na eterni byla sytuacja ze 166 ms padl w wojnie podczas bitwy a wieczorem noob chary go dorwaly w kazz jak kupowal blessy (i nie mial wszystkich wykupionych jeszcze)

Kanaretto 04-03-2007 21:45

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Vil (Post 1296347)
Nie tobie to oceniac.

Vil dostane za to bana pewnie z 10 punktow za obrazanie medatora ale jakos ostatnio D4rqu zaczol do ciebie sie kozaczyc i stawac przeciwko tobie i dostal bana zaloze sei ze mu wjebales z 10 punktow za ch** wie co i jestem pewny ze to ty dla mnie jestes idiota zrobie sobie nowe konto a te mi banuj prosze :)
P.s za lizanie dupy powinnienes punktowac jak widze teksty "vil najlepszy mod "to mi sie zygac chce czemu za to nie punktujesz ?
Jak to D4rqu powiedzal "Jak ci post nei pasuje to usuwasz" buntowal sie dostal bana ja bede next i S-R-A-M na to :*

Vil 04-03-2007 22:21

Ide o zaklad, ze mniej wysilku kosztuje mnie banowanie twojego konta niz ciebie zalozenie nowego.

Kasuje wylacznie posty odznaczajace sie debilizmem lub naruszajace regulamin.

D4rqu dostal bana za caloksztalt robienia z siebie debila.

nock keciron 04-03-2007 22:56

Ja proszę o zamknięcie tematu i gdybym był modem, zrobiłbym tak... (wiem, wiem, wszyscy z Vilem na czele powiecie "ALE NIE JESTEŚ" ;)) Temat ten to jeden wielki offtop i nikt już nie odpowiada na pytanie zawarte w pierwszym poście tylko wszyscy kłócą się o to czy Vil sprawiedliwie kasuje posty czy nie...

K@lit@ 04-03-2007 23:36

Ja mam 79 lvl Ms .. mam 58 mlvl ...

To jaki chcesz miec mlvl to tylko kwestia twojego gustu ;) Każdy wbija mlvl jaki mu sie podoba mi sie podoba jaki mam ...

A tak wogóle Mlvl szybko sie wbija na Expie :p Więc Expij .. Mlvl sam ci sie wbije w odpowiednim czasie... Exp zacznie ciężej wchodzić a mlvl podgoni go, więc nie ma sie czym przejmować ;) Nie mówię żebyś nie robił żadnych runek :p Ale rób to stopniowo ... Ogólnie zajmuj sie expem :) Narq :D

sat 05-03-2007 04:56

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez nock keciron (Post 1301327)
Temat ten to jeden wielki offtop i nikt już nie odpowiada na pytanie zawarte w pierwszym poście tylko wszyscy kłócą się o to czy Vil sprawiedliwie kasuje posty czy nie...

na ircu jest zasada: kto ma opa, ten ma wladze. na niektorych forach jednak moderatorzy przeginaja ( swoista autocenzura ) i nie pozwalaja pisac nikomu slow krytycznych wobec modkow ( obojetnie czy slusznych, czy nieslusznych ). ja osobiscie wszystkich uzytkownikow traktuje tak samo, bez wzgledu czy w podpisie jest napisane moderator, czy tez cos innego.

Vil 05-03-2007 10:09

Co innego slowa krytyczne wobec moderatorow a co innego konsekwencja w pisaniu glupot w praktycznie kazdym poscie i dopisywanie "pewnie zaraz moderatorzy skasuja bo nie chca przyznac ze knight wali noobskie hity".

Regulamin jest bardzo prosty do zinterpretowania i nie przypominam sobie zeby jakies posty zostaly skasowane wbrew temu co w nim jest. A teraz wrocmy do tematu.

misiekblade 05-03-2007 20:34

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Piotrek Marycha (Post 1299107)
Ta, jedenemu zaimponujesz a drugi cie wyśmieje że moglbys miec duzo wyższy lvl

Czyli na to nie ma rady. gdybyś miał duży lvl na malym mlvlu to jeden cie wyśmieje a drugiem zaimponujesz. :P xD

Piotrek Marycha 05-03-2007 21:20

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez misiekblade (Post 1302471)
Czyli na to nie ma rady. gdybyś miał duży lvl na malym mlvlu to jeden cie wyśmieje a drugiem zaimponujesz. :P xD

no nie wiem... ja mam taki dziwny zwyczaj że nie wysmiewam ludzi z wiekszym lvl ;)

Zaknaifen 06-03-2007 11:45

A moim zdaniem to zależy od człowieka, jaki zechce mieć mlvl ;p
Można na 20 lvl mieć 40 mlvl, ale jak sie nieużywa HMMów, ani Visów itd. to na początek niejest to potrzebne aż tak bardzo, bo hity od wanda i tak niezależą od mlvl (no choć im większy mlvl tym większa Exura Gran i bardziej się leczymy=mniejszy waste ;p)

Masterex 06-03-2007 11:59

To w końcu robić ten mlvl czy nie ?? Mam 31 Ms z 37 i mlvl, bo trochę robie runek na expienie i czy opłaca mi się robić !!?? I co to da jak bd robił, a jak nie ??~~

Lexing 06-03-2007 13:33

UP: Nie opłaca się. Btw. Expiło z runami to się w Tibii 7.4.

Fagaro 06-03-2007 14:12

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Masterex (Post 1303183)
To w końcu robić ten mlvl czy nie ?? Mam 31 Ms z 37 i mlvl, bo trochę robie runek na expienie i czy opłaca mi się robić !!?? I co to da jak bd robił, a jak nie ??~~

M level daje Ci 3% sily magi, przeklada sie to na około:
1,1 dmg z hmm
7 hp mocy uha
5 dmg z sd
3 dmg z explo
1,5 dmg z vis

Jeden level daje 2% magi, czyli:
0.7 dmg z hmm
5 hm uha
3,5 sd
1 dmg vis
ORAZ 30 punktow many, 5 hp, 10 capa, 1% predkosci poruszania sie oraz prestiż wśrod innych graczy (moj druid na 27 levelu ma 53 m level wytrenowany kiedy nie mozna bylo kupic uhow w sklepie. Ludzie go nie szanuja a potem sie dziwia sdkami za 160 dmg. Mam tez sorca 40 level z 36 m levelem czyli nizsza moca czarow a nie jest on tak czesto zaczepiany)

Generalnie, powinienes wychodzic z zalozenia ze m level sam wpadnie. Jesli masz stac pod domkiem i sie nudzic robiac runa to lepiej isc na polowanie, ale jesli nie mozesz akurat polowac (lagi, malo czasu, zajety w rl, brak kasy) to nic nie stoi na przeszkodzie zeby pare run sobie zrobic.

Tayam 07-03-2007 13:05

heh

z rozdzki na malym mvl szybko leci :baby:

enderty 08-03-2007 09:07

najbardziej oplaca sie expienie bo i tak m lvl wchodzi przy nim

szmytek 08-03-2007 15:10

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez enderty (Post 1306199)
najbardziej oplaca sie expienie bo i tak m lvl wchodzi przy nim

no to rzeczywiście zabłysnąłeś swoim postem

Gwi@zd@ 08-03-2007 18:25

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez szmytek (Post 1306488)
no to rzeczywiście zabłysnąłeś swoim postem

Ty tez tak zablysnoles ze hoho -.- bez sensu takie komentarze to nic nie ma do tematu

Ascaron 08-03-2007 18:57

Ja na początku jak wbije 8lvl magiem lub druidem to bije 2 mlvl na lvl a potem jak mlvlem dobije lvl to tylko robie jeden mlvl na lvl to znaczy że zawsze mam wyższy mlvl od lvla o 1 czyli naprzykład mam 25 lvl i 26 mlvl o tak ciągle jak grałem druidem lub magiem to tylko mój sposób

Gwi@zd@ 08-03-2007 19:01

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ascaron (Post 1306878)
Ja na początku jak wbije 8lvl magiem lub druidem to bije 2 mlvl na lvl a potem jak mlvlem dobije lvl to tylko robie jeden mlvl na lvl to znaczy że zawsze mam wyższy mlvl od lvla o 1 czyli naprzykład mam 25 lvl i 26 mlvl o tak ciągle jak grałem druidem lub magiem to tylko mój sposób

Na dluzsza mete nie pociagnie :
1.80 lvl Nie wbijesz wiekszy niz hmm z 65 mlvl
2.Jak zabraknie ci kasy to zazwyczaj sie robi 2 dni runy i sprzedaje a za kase z run idze expic :)

bollo 11-03-2007 01:03

Ja mam obecnie 45 lvl i prawie 50mlvl i wbijałem mlvl tam że wbiłem około 25lvl robiłem mlvl z 10 mlvl w górę potem chyba 31 lvl i sie z mlvl wyrównało i robiłem mlvl chyba do... 43? potem już miałem z orki choć teraz jak kupiłem pacca to robie rukni szybko i mlvl wchodzi

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 04:28.