Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Profesje (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=21)
-   -   Pytanko do Paladynów (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=121236)

dregmi 08-05-2007 23:12

Cytuj:

a Ci na forum co tu piszą że palek zły i w ogóle blee pewno zrobili jakies 10lvle max i nie mieli kasy na exp bo nie robili ani lootbagów ani nic i narzekają...
Ja swoim palkiem w ogole lootbagów nie robie a na brak kasy nie narzekam -.-
Probujesz wmowic ludziom zeby robili lootbagi a malo kto lubi je robic wiec w ten sposob sie ludzie zrazaja do palka...

dregmi 09-05-2007 00:05

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Budelmud (Post 1419889)
Lootbagi to bezsens

Podpisuje się pod tym.

Moim zdaniem lootbagi są dla tych ktorzy nie umieja zarabiac normalnie na expie.

alkoOholik 09-05-2007 00:19

Omg... dla mnie robienie lootbagu to przyjemność... lubie sobie posiedzieć na mintwallin i pod koniec expa zebrać loocik warty ileśtam kasy... Nie trzeba robić lootbagów oczywiście jak kto woli... mówie tylko jeden sposób żeby mieć coś kasy przy sobie

Skowerowypallek 09-05-2007 19:33

Co jest złego w robieniu lotbagów? A wogule jak ktos nieumie grać pallkiem to odrazu stwierdza ze palek sux.Każda profesja ma wady i zalety a porównujac ceny boltów do mf to jest roznica np ; jak sorec expi na guardach ile mf idze a ile boltow pallkowi.:D Każda profesja ma wady i zalety!

Marciniek 09-05-2007 21:30

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez dregmi (Post 1419966)
Podpisuje się pod tym.

Moim zdaniem lootbagi są dla tych ktorzy nie umieja zarabiac normalnie na expie.

Prowadząc średniej wielkości firmę budowlaną (z nadziejami na rozwój) będziesz się pchać na przetargi budowy wielkich osiedli mieszkalnych ignorując kolejki prywatnych klientów, którzy chcą stawiać własne domy? :baby:

Cenarius 09-05-2007 22:04

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez dregmi (Post 1419966)

Buhahah chyba żartujesz większość graczy może spokojnie wyjść na + albo na 0 bez loota a mimo to robi go dlaczego? bo po co zarobić 10k jak można 100k? :p
Cytuj:

Lootbagi to bezsens
n/c

alkoOholik 10-05-2007 00:20

Panowie up... nie kłócić się z nim... [ironia]on wie lepiej... lootbagi sux[/ironia] tak to jest gdy newbie(nooby) wypowiadają się na tak trudne dla nich tematy ;x

Candi 10-05-2007 20:04

Skoro oni mówią, że lootbagi są bezsensu to nie wmawiajcie im, że tak nie jest. Mają swoją rację i dzięki takim osobom my możemy robić lootbagi m.in. z przez nich zabitych potworków :)
Jak dla mnie paladyn nie jest postacią dla noobów i to oni piszą posty, że paladyn to najgorsza profesja.
Poczekajmy na letni update może Cipsoft coś doda paladynowi. Wkońcu ma zbalansowac postacie.

Pokemon123 10-05-2007 23:43

To prawda :D . Ale ja kocham lootbagi . Oh ile ja na nich kasy zarobilem to nie licze B)

Vil 11-05-2007 03:17

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Candi (Post 1423005)
Skoro oni mówią, że lootbagi są bezsensu to nie wmawiajcie im, że tak nie jest.

wez pod uwage ze czesc kont na forum istnieje tylko po to, zeby robic szum i prowokowac uzytkownikow do kretyskiej dyskusji na glupie tematy.

Kup.Se.Musk 17-05-2007 22:35

Witam.
Piszę w tym temacie ,bo po co tworzyć nowy?:) Dobiłem 40 dista swoim paladynem i tu kłania się pytanie.Czy dalej skillować?Czy lepiej iść już expić?Przypomnę ,że gram na serwerze non-pvp gdzie o wiele trudniej się skilluje.Po pierwsze z kumplem ,ani na monku nie poćwiczę.Po drugie mogę trenować tylko na stworach.W dodatku przychodzi jakiś noob mówisz "no kill" ,a koleś z premedytacją zabija ci mooby.Mam 35k...więc proszę o szybką i konstruktywną odpowiedź.

Aby nie robić offtopa:
Gram ,ponieważ bardzo lubię tą profesję.Wolę zagrać postacią rzadszą ,a nie sorciem czy drutem gdzie 80% serwera to właśnie postacie magiczne.W dodatku lubie kusze łuki.Pozdrawiam

P0nury 17-05-2007 23:05

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kup.Se.Musk (Post 1436582)
Witam.
Piszę w tym temacie ,bo po co tworzyć nowy?:) Dobiłem 40 dista swoim paladynem i tu kłania się pytanie.Czy dalej skillować?Czy lepiej iść już expić?Przypomnę ,że gram na serwerze non-pvp gdzie o wiele trudniej się skilluje.Po pierwsze z kumplem ,ani na monku nie poćwiczę.Po drugie mogę trenować tylko na stworach.W dodatku przychodzi jakiś noob mówisz "no kill" ,a koleś z premedytacją zabija ci mooby.Mam 35k...więc proszę o szybką i konstruktywną odpowiedź.

Dużo lepiej expić.

Okrutny 18-05-2007 09:15

Idź expić, albo jak ja - do szkoły ;)

Kup.Se.Musk 18-05-2007 16:39

No to jeszcze jedno pytanie.Jakie kupić wyposażenie Palkowi do 35k?Pozdrawiam

Ghard Lage 18-05-2007 17:08

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kup.Se.Musk (Post 1437348)
No to jeszcze jedno pytanie.Jakie kupić wyposażenie Palkowi do 35k?Pozdrawiam

Narazie do 20lvl starczy ci p-set/łuk/steel helmet/buty/speary/tarcza tak od 20lvl albo 30lvl możesz zamienić buty na bohy, a kiedy będziesz mieć 70 dista to łuk na kuszę. P-seta możesz zostawić dopóki dopóty nie będziesz miał dużej nadwyżki kasy wtedy kup se jakiś crown-set albo co.

Yoshin 18-05-2007 18:06

Nie wiem na jakim servie grasz i jakie tam sa ceny ale napewno moge ci polecic zakup blue robe jest bardzo lekki i napewno ci sie przyda ten cap. Bohy sobie narazie odpusc i tak ci sie zabardzo nie przydadza na niskim lev

Kup.Se.Musk 18-05-2007 18:21

Ja myślałem tak:
1.Najpierw kupić b robe,crown pants i crown helm
2.Następnie bohy.

Mam pytanie do tych crownow(helm i pants) czy będą dobre dla palka ;)?

_Modton_ 18-05-2007 18:55

@up
Crown helm i legsy sa do palka bardzo dobre, ale narazie radze ci kupic tylko
helma, a legsy narazie odpuśc (1 arm wiecej i iles tam K kosztuja).
Zreszta jak padnie to bedziesz ilestam K w plecy, wiec nie radze ;P

p0zdr0 ;)

Candi 20-05-2007 21:50

To zależy na jakie potworki chodzisz...
Ja radziłbym Ci kupić najpierw do 30 levela:
steel helmet
plate armor
plate legs
dwarven shield
łuk i kusze
zwykłe buciki
szal
A później zbyt dużo nie dodawaj i te bohy dopiero od 35 levela, bo po co dednać i stracić bohy na 20 mając mało życia kiedy mały kick i już lezysz...

Salarigoth 20-05-2007 22:15

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Candi (Post 1441779)
To zależy na jakie potworki chodzisz...
Ja radziłbym Ci kupić najpierw do 30 levela:
steel helmet
plate armor
plate legs
dwarven shield
łuk i kusze
zwykłe buciki
szal
A później zbyt dużo nie dodawaj i te bohy dopiero od 35 levela, bo po co dednać i stracić bohy na 20 mając mało życia kiedy mały kick i już lezysz...

Tak to powiem , mdw na expie bedzie mial kicka tez padnie , to nie argument.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 15:08.