![]() |
Mam taki jeden malutki smieszny ale jest.
Nie moge od 2 dni wchodzić na linki zamieszczane na forach, np z GG, i innych rzeczy moge wbijać lecz jednak jak ktoś napisze na forum np, www.google.pl to nie wejdzie mi i przeglądarka poda błąd illegal, bla, bla,.. Jestem lekko rozbawiony, ale i też zdegustowany takim czymś,.. |
@Hellraiser
Pokaż plik hosts. |
Cytuj:
http://img67.imageshack.us/my.php?image=servicesmv2.jpg w pliku recycler zapisane są moje logi :/ powiedz co mam z tym zrobić? @edit a w logach wszystko co działo się na komputerze:/ |
A weź mi wrzuć ten services z recyclera na rapida...
|
@ Hell
Start -> Uruchom -> %homedrive%\WINDOWS\system32\drivers\etc\hosts Napisz, co tam u Ciebie się znajduje. |
Jak gram w tibie pare minut to mi się wiesi komp;(
|
|
1. Kupiłem LCD Philipsa do starego kompa, niestety często się wyłącza, generalnie są z nim problemy. Komp: PIII 567 , Riva2.
2. Nie było mnie w domu przez tydzień, a od czasu kiedy wróciłem mam kłopoty z netem. Co jakis czas net przerywa na 5-20 sek., zone alarm gaśnie itp. Nie mam też dostepu do sieci przez jakies 2 minuty od czasu wlaczenia komputera. Jeśli potrzebne są jakies dokladniejsze informacje, prosze o sygnał. |
Thot,
nie podałeś najważniejszej informacji dotyczącen neta. Mianowicie jakiego typu masz połączenie z siecią? Neozdrada, osiedlówka, radiówka, gprs, modem czy co tam jeszcze można mieć. |
@Hellraiser
Otworzył być plik hosts notatnikiem? |
Cytuj:
# # To jest przykładowy plik HOSTS używany przez Microsoft TCP/IP # w systemie Windows. # Ten plik zawiera mapowania adresów IP na nazwy komputerów # Każdy wpis powinien być w osobnej linii. # W pierwszej kolumnie powinny być umieszczone adresy IP, a następnie # odpowiadające im nazwy komputerów. Adres i nazwa powinny być oddzielone # co najmniej jedną spacją # # Dodatkowo, komentarze (takie jak te) można wstawiać w poszczególnych # liniach lub po nazwie komputera, oznaczając je symbolem '#'. # # Na przykład: # # 102.54.94.97 rhino.acme.com # serwer źródłowy # 38.25.63.10 x.acme.com # komputer kliencki x 127.0.0.1 localhost To chyba nie to co? |
Przepraszam, że w oddzielnym poście.
Przy włączeniu komputera, przez pierwsze 5 minut nie mam połączenia z internetem. Korzystam z osiedlowego stałego łącza. Co jakiś czas internet przerywa na okres od 5 sekund do około minuty. Mogę się mylić, ale dzieje się tak tylko wtedy kiedy korzystam z przeglądarki, albo gram online. |
Witam od jakeigos czasu myszka sama mi chodzi przesuwa ikonki i klika
skanowałem kompa avastem i lavasoftem i nie wiem co to za wirus gdy wyciagnelem myszke z kompa to dalej jezdzi helpp |
po formacie kompa wszystko co z netem zwiazane mi zle chodzi. W tibii np. przy ustawionych framerate na max moje fps sie waha miedzy 2 a 8 a powinno byc MINIMUM 25 zeby sie dalo normalnie grac. To samo mam z filmikami w internecie np na youtube, mimo zbuforowanego filmu odtwarza sie jakby chcial, a nie mogl. Sterowniki mam, directX mam, service packa mam tam jakiegos. W ogole ten komp cos dziwnie chodzi drukarka tez "laguje" podczas drukowania Kompa formatowali jacys noobscy informatycy ze sklepu, wiec nie wiem co jest z tym kompem.
@edit jeszcze jedno mam modem w VECTRA |
Miałem ten sam problem do pewnego czasu...
Cytuj:
A więc spróbuj komputer uruchomic normalnie. Próbuj próbuj aż się uda, następnie wlącz defragmentację (Start-programy-akcesoria,narzędzia systemowe-defragmentator dysków. Tak oto zdefragmentuj wszystkie dyski, zrestartuj kompa i jeżeli komp Ci sie uruchomi normalnie to bedzie git a jeżeli nie to niewiem jak Ci pomóc (; |
Cytuj:
|
@up napisalem ze mam, tibia bez sterownikow to dopiero slaba grafika...
|
Don_Mokate
Start => Uruchom => msconfig => zakladka uruchamianie, następnie przepisz mi wszystko co tam masz. Pozdrawiam, JustPlay. |
|
Mój problem jest taki:
Kiedy włączam kompa dioda HDD sie świeci, a POWER nie. Muszę restartować kompa kilka razy. Przeważnie za 4-5 razem, po upływie 10 minut się włącza. Sugerowano mi, że to może być wina zasilacza. HELP;( |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 06:36. |