Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   RPG (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=26)
-   -   DarkEden (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=12913)

Raczeq 17-10-2004 19:53

Poradzilem sobie ^^ juz gram vamp plx ^^ szkoda ze niema okienek tak jak w tibii do rozmowy ale i tak spoko:]

Emil1 17-10-2004 20:17

Zaraz mam wstawiać ściąganie wię cprosze o szybką odpowiedź:
-W jakim języku jest gra, po jakiemy muwią NPC?
-Expi się na potworach?
-Vampiry zabijają siebie nazwajem lub ludzie? (chodzi mi tu czy vampir zabija vampira, a człowiek człowieka)
-Opłaca się? :D

Faxero paladyn 17-10-2004 20:24

A wiec postaram sie odpowiedziec na wasze pytania..
Raq:
Mozna rozmawiac z osobami za pomoca komendy /nick (to byl przyklad), jednakze musisz caly czas wstawiac ta komende jak chcesz sie porozumiec z osoba, ktorej nie widzisz..
Emil:
-Gra jest w jezyku angielskim choc mozesz tez ustawic na jezyk koreanski ale watpie bys go umial :P
-Oczywiscie ze na potworach :P
-Gdzie nie pojdziesz sa wojny, to moj ulubiony plus tej gry, tak vampy i slayerzy (ludzie) katuja sie az milo patrzec..:D
-Osobiscie sadze ze bardzo sie oplaca, dla mnie ta gra jest lepsza od tibii, tibia przy niej to jest maly mmorpg, jednak to ty zdecydujesz co ci sie podoba... Nie czepiajcie sie BLENDUW
~~Jakby co to mozecie msg do mnie na nick: Ravenfon (vamp)

Hubert-pol 18-10-2004 09:05

Lepszych bajek nie słyszałem w życiu...

Z ludzmi można rozmawiać prościej niż /nick. Naciskasz tą trzecią ikonkę od góry, która jest na pasku do rozmów, tak po lewo na samym dole ;-).

Faxero paladyn 18-10-2004 13:42

No moze racja hubert ale wiesz ja w ta gre gram dopiero 5 dni :\

Ithelios 18-10-2004 15:36

Jest jakiś sposób na komunikację ze slayerami,żeby móc ich zrozumieć vampem a nie tylko "#$%@#$%$^" ??

Adaras 18-10-2004 16:00

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ithelios
Jest jakiś sposób na komunikację ze slayerami,żeby móc ich zrozumieć vampem a nie tylko "#$%@#$%$^" ??

Chyba nie, jedyne co wiem, to w Adam's Holy Place dostajesz różne bonusy, w tym "Translation between races" - tyle, że żadnego slayera tam narazie nie spotkałem (czyżby nie mieli do vampirzej części dostępu?)

Hubert-pol 18-10-2004 17:12

Adaraś, nie muszą wchodzić na strone wapirów bo oni mają "swoją stronę".
Jest Holyland of Adam W (slayerzy), Holyland of Adam C (najsilniejsze potwory dla wszystkich) i Holyland of Adam E (wampiry).

Raczeq 18-10-2004 17:15

Hubert wez walnij jakis ladny poradnik bo ty juz troche grasz w ta gre^^ plx

Adaras 18-10-2004 17:43

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Raczeq
Hubert wez walnij jakis ladny poradnik bo ty juz troche grasz w ta gre^^ plx

Przeczytaj cały temat to dowiesz się praktycznie wszystkiego co aktualnie potrzebujesz wiedzieć - jeżeli nie znajdziesz na coś odpowiedzi, to pytaj.

Xsardi 18-10-2004 18:16

No cóż mam problemik ściągnąłem klienta mam konto ale gdy włączam gre pojawia sie okno chyba updatu i po chwili wygląda to tak:

http://www.w-s.pl/~marek/bez%a0tytu%b3u.JPG

Co mam robić?? ;( X(

@down
No więc pytam
Pomocy ja chce grać :baby: :kat:

Hubert-pol 18-10-2004 18:33

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Adaras
Przeczytaj cały temat to dowiesz się praktycznie wszystkiego co aktualnie potrzebujesz wiedzieć - jeżeli nie znajdziesz na coś odpowiedzi, to pytaj.

Dokładnie ;-)

Możecie poczytać forum: http://s4.invisionfree.com/darkeden

cFaniak 18-10-2004 20:45

Ufff... Przeczytalem calosc, ale ciagle gadaliscie o exp placach powyzej 15 lvl =] A wiec... - pytania:

1. Czytalem w manualu na stronie glownej "Jak zrobic postac?" Wyszlo mi na to, ze wybiera sie swiat. Jaki wy macie i czy to ma znaczenie. I czy wogole te swiaty sa zrobione tak jak w Tibii (dopiero sciagam gre nie smiac sie).

2. Jakie sa latwe exp place od poczatku Vampirkiem, jaki equip kupic, zeby bylo tanio a pozadny i jak dojsc do exp placa podanego - jesli jakis podacie.

3. Od razu szukam fumfli ktorzy mogli by pomoc z mila checia.

4. Jak wysysac zycie i jakie czary kupowac.

5. Jaka plec wybrac. Dla kogo jest wiecej itemow?

Z gory thx.

:confused: - me newbie

@down
No to nie moge dolaczyc do was przez forum? Nie chce mi sie zasmiecac GG i szukac ciagle ludzi czy sa dostepni czy nie.

Edit
Buu widzialem bylo duzo obeznanych osob a jakos nikt nie odpowiada nawet na najlatwiejsze podpunkty z ktorymi sie juz w grze spotkal. Czemu?! ;(

@Ithelios
No nareszcie ktos konkretny =] Thx za wszystko i zrobie od razu jak mowisz (z expieniem). P.S. Mam juz 90% sciagniete =]

Sir Patologia 18-10-2004 21:01

@Re cFaniak
Cytuj:

Looknij na www.killersslayers.prv.pl i dołącz do nas.

Ithelios 18-10-2004 21:45

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez cFaniak
Ufff... Przeczytalem calosc, ale ciagle gadaliscie o exp placach powyzej 15 lvl =] A wiec... - pytania:

1. Czytalem w manualu na stronie glownej "Jak zrobic postac?" Wyszlo mi na to, ze wybiera sie swiat. Jaki wy macie i czy to ma znaczenie. I czy wogole te swiaty sa zrobione tak jak w Tibii (dopiero sciagam gre nie smiac sie).

2. Jakie sa latwe exp place od poczatku Vampirkiem, jaki equip kupic, zeby bylo tanio a pozadny i jak dojsc do exp placa podanego - jesli jakis podacie.

4. Jak wysysac zycie i jakie czary kupowac.

5. Jaka plec wybrac. Dla kogo jest wiecej itemow?

Z gory thx.

:confused: - me newbie

@down
No to nie moge dolaczyc do was przez forum? Nie chce mi sie zasmiecac GG i szukac ciagle ludzi czy sa dostepni czy nie.

Edit
Buu widzialem bylo duzo obeznanych osob a jakos nikt nie odpowiada nawet na najlatwiejsze podpunkty z ktorymi sie juz w grze spotkal. Czemu?! ;(

1.Świat jest tylko jeden :)
2.Na początek-podziemia Castle Limbo.Nie będziesz miał problemów z ich znalezieniem bo jest kilka wejść wewnątrz zamku.Eq,poczekaj aż sam znajdziesz(dużo tego wypada nawet ze zwykłych zombie-to nie Tibia).
4.Każdy wampir na samym początku ma zdolność "blood drain".Po wyborze umiejętności klikasz prawym klawiszem na celu.W przypadku blood drain wróg musi mieć max 30% posiadanego HP(będziesz widział,że krwawi),ale najlepiej wysysać jak jest ledwo żywy(największa szansa powodzenia)
5.Płeć nie ma żadnego znaczenia z punktu mechaniki,itemy(szaty na przykład) są rozdzielone po równo(odpowiednie dla M i F)i nie różnią sie statystykami.

cFaniak 18-10-2004 22:38

Taak, wszystko dobrze zainstalowalem. ODpalam. Czekam. Wszytsko zaladwoane. Juz caly czarny ekran(gra sie wlacza) i wyskakuje jakis blad. Klikam ignoruj i wszytsko jest jakies takie rozowe. W wymaganiach jest 128 ram. JA mam 120 =] czy to to? Plz help
Porsze pomozcie. Blad dotyczy darkeden*****

Zloty man 19-10-2004 10:31

Pomozcie

Kto mnie moze oprowadzic po tych wszystkich miejscach w DE Ja to Sarpax :) Przeteleportowalem sie na perone ale tam sie wszyscy leji nie ma gdzie expic ;( Kto mi pomoze plx
P.S.
Mam 13 lvl B) Zaczolem dzis rano

Juz wiem gdzie expic ale to chyba nie na dlugo bo tam sa slabe potforki

cFaniak 19-10-2004 17:20

Tak ! Juz wszystko dziala. Nabilem sobie 20 lvl. Teraz nie wiem gdzie lazic bo te ghoule czy co to daja slaby loot i wogole. Moze by ktos powiedzial gdzie teraz expic? Z gory thx (sorry ze tak duzo postow pisalem, ale nie chce ciagle edytowac starego bo wszystko by sie pomieszalo).

Raczeq 19-10-2004 17:39

Ej moze stworzymy jakies fajne party w peronie^^ lub gdzies indziej moj nick to Roxpl

Zloty man 19-10-2004 18:32

party

Wszyscy pisza o tym "party" a ja nie wiem co to jest i co to daje (ja vamp) :(
Moze ty ktos to opisac plx
P.S.
Mam juz 17 lvl :D moj nick Sarpax
P.S.
jak moge na privie gadac z innymi ludzmi ?

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 11:14.