Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   RPG (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=26)
-   -   Zezenia - MMORPG czyli lepsza Tibia (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=145222)

Res Khmer 04-04-2009 22:55

Stwierdziłem, że lepiej dodać to w postaci nowego postu. Jutrzejszego dnia zostanie wprowadzony kolejny update aktualizujący Zezenie do wersji 3.1. Tak więc do rzeczy.

Tym razem ekipa tworząca Zezenię zaserwuję nam kilka znaczących zmian, bardzo ważnych dla funkcjonowania systemu pvp. Najbardziej znaczącym unowocześnieniem będzie war system. Od tej pory każda z grup będzie mogła wypowiedzieć wojnę innej grupie, przy czym wojna rozpocznie się gdy lider drugiej grupy przyjmie wyzwanie. Członkowie zwaśnionych grup w przypadku śmierci będą tracili 4 % zdobytego doświadczenia, a nie jak w przypadku normalnej śmierci 1 %. Fragi zdobyte w wojnie nie będę liczone jednak jako nielegalne, i nie będzie skutkowało to zdobyciem murder state.

Owy update wprowadzi także kilka nowych questów. Przynajmniej jeden z nich będzie przeznaczony dla najbardziej zaawansowanych graczy.

Oprócz tak znaczących zmian do mapy zostanie dodane nowe miasto, Caerfa. Od tej pory każdy gracz będzie mógł stać się mieszkańcem wybranego miasta, by w przypadku śmierci pojawić się w głównej świątyni miasta, którego jest obywatelem.

Pozdrawiam i zapraszam
Res Khmer

Bigzone 10-04-2009 20:00

Zaczalem grac wczoraj. Poczatek troche trudny zwlaszcza dla rangera i maga, ale jak sie ogarnie pierwszy quest, kupi wedke to po piatym lvlu mozna grac.
Troche pkerow, ale zawsze mozna sie szybko wylogac bo pz mija po 10 sec, przynajmniej wiem ze jak mnie tera kickie to na 90% przezyje a nie jak w tej je***ej tibii, w ktorej sie pada na non-pvp tylko przez neta :S

Polecam gierke malo ludzi jest, no ale to dopiero poczatek tej gry :evul:

Tr0k 15-04-2009 16:12

Jeżeli o mnie chodzi, to zezenia mi się podoba.
Nie rozumiem dlaczego niektórzy tu się tak bulwersują, że jest podobna do Tibii... jest podobna bo ma być i bardzo dobrze.

Niestety istnieją pewne powody, dla których ta gra nigdy się nie rozwinie i nie radziłbym nawet zaczynać w nią grać.
Dlaczego?

Otóż twóca zezenii, rzekome cudowne dziecko tak naprawdę na tworzeniu gier zupełnie się nie zna a 99,(9)% kodu zezenii jest skopiowane z niejakiego phobosonline.
Odkąd k-zodron skopiował sobie kod phobosonline (który dostał po znajomości) w grze nie zmienił zupełnie nic.

Jeżeli ktoś nie wierzy to niech popatrzy na screeny:
phobosonline:
http://www.kelekian.net/site/port/images/Phobos2.jpg

zezenia:
http://zezenia.boo.pl/Graphics/Screen2.jpg

Tak więc projektowi zezenia online wróżę i życzę szybkiego upadku, który nastąpi jak tylko ktoś znajdzie w niej błąd bo o to, że k-zodron nie będzie go umiał naprawić jestem w 100% pewien :)

piternet 15-04-2009 21:12

Właśnie zacząłem w to grać, kto wie może coś z tego wyjdzie ;p?

Marchewki 16-04-2009 07:25

ja czekam na phobos online jedna z bardziej dopracowanych gier tego typu :) no tylko że czekać można jeszcze dłuuuuuugo :( od prawie 2 lat przyglądam się phobos online

piteer_rookgaard 30-04-2009 17:18

0_o widze ze Zezenia ma poparcie.. no to Zezunia - I'm coming 8o

Frezko 30-04-2009 22:00

Zezenia na 99.9% nie wypali bo praktycznie wszystko jest tam jak w real tibi nawet niektóre grafiki są identyczne jedyny sposób że by wypaliło to pozmienianie niektórych elementów że by nie był podobne i zmienienie trochę tej gry zresztą i tak jeśli ta gra się stanie sławniejsza to cipsoft ją zniszczy bo będzie bał się konkurencji

piteer_rookgaard 30-04-2009 22:22

@up

jakos otsow cipsoft nie niszczy...
ta gra moze zawierac te elementy ktorych cipsoft juz nie popiera wiec ma szanse zagarnac troche graczy

Vasth 30-04-2009 22:23

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Frezko (Post 2534473)
Zezenia na 99.9% nie wypali bo praktycznie wszystko jest tam jak w real tibi nawet niektóre grafiki są identyczne jedyny sposób że by wypaliło to pozmienianie niektórych elementów że by nie był podobne i zmienienie trochę tej gry zresztą i tak jeśli ta gra się stanie sławniejsza to cipsoft ją zniszczy bo będzie bał się konkurencji

HA HA HA -.- Cipsoft gowno moze. Zezenia nie wypali na 100% poniewaz jest jedynie kawalkiem Phobos'a Online ktory jak narazie nie wystartowal. Dodam jeszcze iz mozna zasugerowac ze Cipsoft zgapil pomysl i grafiki z Ultimy Online.

Res Khmer 30-04-2009 22:58

Graliście kiedykolwiek dłużej w zezenię? Ta gra charakteryzuję się całkowicie odmiennym pvp niż tibia. Każdy kto spróbuje od początku nie będzie mógł się przyzwyczaić, bo mechanika gry jest po prostu inna.

Co do rozwoju gry, to wszystko zależy od twórców, którzy mam nadzieję wydadzą kolejny update w przeciągu dwóch tygodni.

Powiem tak, warto spróbować, mimo że jedyny europejski serwer jest ogarnięty wojną, która raczej nigdy się nie skończy - gdyż żadan ze stron nie ustąpi, nawet jakby puścić ich wolno (tu fragi z wojny pomiędzy The Lost Army a Octopus + Pride:P http://forum.zezeniaonline.com/index.php?topic=3022.0). Wierzę, że wejście kolejnych graczy może troszkę ustabilizować sytuację na Tiptice.

Graczą z Polski zdecydowanie odradzam startować na Platonie (serwer zlokalizowany w USA) ze względu na wszędobylskie lagi, bo nawet nie ma jak naszym braciom z oceanu dołożyć.

Dodam od siebie, że jeżeli ktoś będzie miał problemy ze startem, bo wiadomo różnie bywa, to służę pomocą. Tak więc jeżeli tylko masz ochotę zacząć, nie wiesz jak się do tego zabrać, ciężko Ci idzie, to naskrob do: Hum Bum Rimkum, a może odpowiem ;p.

Pozdrawiam
Res Khmer

Frezko 01-05-2009 10:03

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez piteer_rookgaard (Post 2534488)
@up

jakos otsow cipsoft nie niszczy...
ta gra moze zawierac te elementy ktorych cipsoft juz nie popiera wiec ma szanse zagarnac troche graczy

Nie niszczy otsów ponieważ mu nie zagrażają większośc otsów upada w miesiąc
a taka gra z elementami z tibi wyglądem itd w którą zaczło by grac dużo graczy i przenosic się z tibi na nią to cipsoft na pewno by zrobił coś w tej sprawie

Cytuj:

Vasth
HA HA HA -.- Cipsoft gowno moze. Zezenia nie wypali na 100% poniewaz jest jedynie kawalkiem Phobos'a Online ktory jak narazie nie wystartowal. Dodam jeszcze iz mozna zasugerowac ze Cipsoft zgapil pomysl i grafiki z Ultimy Online.
No tak ale Tibia się różni od ultimy w wielkim stopniu . Koleś z Zezeni zna się trochę na rzeczy bo robi swoje updaty i wprowadza nowe elementy no ale trochę masz racji bo jak by mu rzeczywiście wyskoczył jakiś problem poważniejszy to koleś by nie wiedział co z nim zrobic

piteer_rookgaard 01-05-2009 11:52

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Vasth (Post 2534490)
(...) Zezenia nie wypali na 100% poniewaz jest jedynie kawalkiem Phobos'a Online ktory jak narazie nie wystartowal.[...]

aha no to sam sobie odpowiedziales :)

@up

W tej chwili 18090 graczy gra na 1123 serwerach (otservlist.org)
a teraz zobacz jeszcze czołówke z www.ots-list.org

mało graczy gra?

w tym momencie jest wiecej graczy na otsach (ok 20.000)
a na RL - 17.000

wiec sory ale nie pier**l :confused:
Zezeni raczej nic CIPSOFT nie zarzuci, bo jest robiona na podobienstwo, wszystkie grafiki sa inne, giera jest robiona od zera. A otsy to przerobione skrypty Tibii. Wiec jezeli chcieliby cos robic to by juz to robili. Wystarczy troche pomyslec i popatrzec w przyszlosc.

Frezko 01-05-2009 13:26

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez piteer_rookgaard (Post 2534740)
aha no to sam sobie odpowiedziales :)

@up

W tej chwili 18090 graczy gra na 1123 serwerach (otservlist.org)
a teraz zobacz jeszcze czołówke z www.ots-list.org

mało graczy gra?

a na RL - 17.000

wiec sory ale nie pier**l :confused:
Zezeni raczej nic CIPSOFT nie zarzuci, bo jest robiona na podobienstwo, wszystkie grafiki sa inne, giera jest robiona od zera. A otsy to przerobione skrypty Tibii. Wiec jezeli chcieliby cos robic to by juz to robili. Wystarczy troche pomyslec i popatrzec w przyszlosc.

Ta ale otsy nie trwają długo i na nich nie trzeba płacic nie licząc tych kilku nielicznych co pacca się kupuje smsem za 2.44 a cipowi zależy bardziej na graczach stałych którzy kupują pacca i płacą za grę a Zezeni się nie czepiają bo nawet nie wiedzą że takie coś istnieje tam gra max 200 graczy jak nie mniej na niektórych ots jest więcej . Nawet gdyby cipsoft się dowiedział o tej grze to i tak uznał by ją za otsa. dopiero jak by zaczęła zagrażac sprawą finansową cipsoftu w tedy cipsoft by się tym zainteresował i nie gadaj że ta gra jest robiona od podstaw i że wszystkie grafiki są inne bo tam 50% jest zerżnięte z tibi

piteer_rookgaard 01-05-2009 15:26

no to pokaz mi 2 sprite'y ktory sa takie same
a jak wiadomo cipsoft tez chce zeby bylo duzo FACCow

FACC = gracz
gracz = PACC
PACC = $$$

jakby bylo tak jak mowisz to by zrobili tylko swiaty Premium i jeden pewnikiem dla all:baby: bo po ch*j marnowac kase na utrzymanie serwerow?

rownie dobrze mozesz zarzucic cipom zerzniecie z UO, Diablo, WoWa
kazdy orze jak moze tylko Cipom cos ostatnio sie nie powodzi 50% graczy gra na OTS, do niedawna 50% to boterzy, kilkaset osob gra na rooku, nie wspominajac ile osob gra na FACC

ale to temat o grze a nie o cipsoft ..

Frezko 01-05-2009 17:01

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez piteer_rookgaard (Post 2534886)
no to pokaz mi 2 sprite'y ktory sa takie same
a jak wiadomo cipsoft tez chce zeby bylo duzo FACCow

FACC = gracz
gracz = PACC
PACC = $$$

jakby bylo tak jak mowisz to by zrobili tylko swiaty Premium i jeden pewnikiem dla all:baby: bo po ch*j marnowac kase na utrzymanie serwerow?

rownie dobrze mozesz zarzucic cipom zerzniecie z UO, Diablo, WoWa
kazdy orze jak moze tylko Cipom cos ostatnio sie nie powodzi 50% graczy gra na OTS, do niedawna 50% to boterzy, kilkaset osob gra na rooku, nie wspominajac ile osob gra na FACC

ale to temat o grze a nie o cipsoft ..

Tak ale ci gracze z otsów grali już na real tibi i przenieśli się na otsy że by zobaczyc inne potwory które są na pacc na tych otsach bo nie stac ich na pacc w rl tibi albo szkoda im wydawac kasy więc takie facce cipowi są zbędne a świat Facc to jest jak by demo gry dla tego nie zrobią wszystkich światów premium ale nie można zrzucić że zwalili grafiki od Diablo Czy Wowa bo one działają na innej zasadzie mają kompletnie inną grafikę i Fabułę chociaż przyznam że tibia z wowa zgapiła bardzo wiele UO nie powiem bo widziałem tylko na obrazkach osobiście nie grałem a podobno świetna gra.A to że tibia upadnie to tylko kwestia czasu

piteer_rookgaard 01-05-2009 18:42

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Frezko (Post 2534945)
Tak ale ci gracze z otsów grali już na real tibi i przenieśli się na otsy że by zobaczyc inne potwory które są na pacc na tych otsach bo nie stac ich na pacc w rl tibi albo szkoda im wydawac kasy więc takie facce cipowi są zbędne a świat Facc to jest jak by demo gry dla tego nie zrobią wszystkich światów premium ale nie można zrzucić że zwalili grafiki od Diablo Czy Wowa bo one działają na innej zasadzie mają kompletnie inną grafikę i Fabułę chociaż przyznam że tibia z wowa zgapiła bardzo wiele UO nie powiem bo widziałem tylko na obrazkach osobiście nie grałem a podobno świetna gra.A to że tibia upadnie to tylko kwestia czasu

no i gitara, ale nie mozesz mowic ze wszyscy graja na otsach dlatego ze cos tam, bo kazdy ma inne zamiary:P

jedni chca rozrywki, drudzy klimatu starej tibii, inni czegos innego
cuda-wianki na kiju, ale ja tez przewiduje ze tibia upadnie, bo glownie boterzy zaludniali gre a teraz juz ich nie ma. to tylko jeden przyklad tego. reszte napisze pozniej, bo teraz mi sie nie chce, ale wystarczy tylko zdrowo pomyslec do czego tibia zmierza, i z czym bedzie konkurowac.

Pozdro

Frezko 02-05-2009 09:36

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez piteer_rookgaard (Post 2535001)
no i gitara, ale nie mozesz mowic ze wszyscy graja na otsach dlatego ze cos tam, bo kazdy ma inne zamiary:P

jedni chca rozrywki, drudzy klimatu starej tibii, inni czegos innego
cuda-wianki na kiju, ale ja tez przewiduje ze tibia upadnie, bo glownie boterzy zaludniali gre a teraz juz ich nie ma. to tylko jeden przyklad tego. reszte napisze pozniej, bo teraz mi sie nie chce, ale wystarczy tylko zdrowo pomyslec do czego tibia zmierza, i z czym bedzie konkurowac.

Pozdro

Ja nie mówię że każdy na otsach dla tego że coś tam tylko podałem jeden powód grania na otsach a jest ich dużo.A tibia upadnie na pewno z każdym update odpada jakaś częśc graczy a teraz jeszcze usuwają botów wprowadzają swojego trojana i zgapiają dużo rzeczy z Word of Warcraft

piramjida 02-05-2009 11:07

Cytuj:

a na RL - 17.000
Ty widzisz roznice miedzy 17k graczami w JEDNEJ grze a 20k graczy na wszystkich otsach?

A osobiscie - 15 mag, fajnie sie gra, niezly w pvp, chociaz poczatki dosyc trudne byly (nawet teraz nie jest latwo)

piteer_rookgaard 02-05-2009 11:41

ale ci wszyscy co graja na ots to byli klienci Cipsoftu..

Frezko 13-05-2009 18:09

Zezenia już upadła tylko ona jeszcze o tym nie wie

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 06:49.