![]() |
Cytuj:
Cytuj:
|
Cytuj:
1. Nadzwyczajna siła po prostu ogromna przy skillach 65 hit w dragona za 200 ze zwykłego r spearka hity zawsze wchodzą wysokie nie mówię tu już nawet o p bełtach które można kupić w sklepie za śmieszną sumę a hity wychodzą niewiele gorsze od SD. Wiem co mówię bo na 35 lvl zabiłam w ank dl wastując 4 uh i 8 mf na 35LVL!!!! Potem parę razy padłam ale dlatego, że nie nosiłam eq :P. 2. Ekonomia pall przed up rzadko teraz właściwie zawsze wychodzący na + bez użycia niczego prócz r spearów może bić silne potwory mocniej niż sorc z visa/hmm/explo/gfb a p bełtem potrafi mocniej niż sorc z sd. Niby właśnie super ale nie nie lubię grać aż tak na łatwiznę. 3.You see NEXT NOOB GRAJĄCYM PALKIEM BO TERAZ SĄ PRO MASTAH he is paladin. ALL palki gdzie nie patrzeć: pall pall pall pall knight pall pall pall pall knight knight pall pall drut. Gram teraz sorcem gra bardzo ciekawa bo idąc nie jesteś na 100 % pewna/y że zysk 1000000000000000000000000000 krotny dzisiaj na vampirach było waste ale nie duże jakieś 500 gp. Przedwczoraj trochę słabiej bo na d lair 7k~~waste. I wiem, że teraz znalezienie sorca/druta (tu trochę łatwiej teraz sporo osób też chcę grać bo trzeba więcej uhów i sioherów) na deserta jest prawdziwą sztuką. Pomagałam parenaście razy bo ludzie pare dni szukają i nie mogą znaleźć. Jedno jest pewne :coś jest nie tak... |
pall to teraz idealna profesja
leczy sie taniej od knighta bije niemal tyle samo ...w dodatku z daleka... szybko moze chodzic sam na silniejsze potwory typu hero/bk/dragi itd. nie wspominajac juz o powerboltach za 6gp i 100 palach ktorzy bija solo demony up/down jednym slowem zal xd |
Balansacja IMHO nieudana. Magów mogli zostawić. Magowie byli najlepsi a knighci i paladyni jakoś nie płakali jak teraz magowie. Dlaczego? Bo nic im nie odebrano. Podczas kiedy magowie dostawali najwięcej (tańsze manafluidy i szybsza mana), to knighci też czerpią z tego korzyści (Leczenie manasami + exura "bo UHami się nie opłaca". Także knight szybciej się leczy samą maną niż przed update). Knight expi za darmo.Co prawda musi kupować/lootować/wziąć z questa broń raz i koniec, a mag musi kupować mf i/lub runy żeby móc expić. Biorąc pod uwagę ofensywę (knight broń a mag exori vis/sd). Knight może pójść na np. scaraby nawet na 20 lvl, skille powiedzmy 60/60 i rzadko się leczy. A mag bez mf ma marne szanse na przetrwanie, ponieważ mana mu szybko zejdzie na visach, a jak chce tam expić z summonem to musi i tak kupić mf i mieć odpowiedni level. Grałem sorcem, druidem i knightem i gra knightem mi sie podoba najbardziej. Przed i po update.
Signed, Aggro. |
Cytuj:
|
Cytuj:
W dmg/s sorc dalej wygrywa z assasin starami czy ice rapierem. A wiesz co będzie teraz? Ulepszą trochę magów (niekoniecznie bezpośrednio) i wszystkie dzieci zaczną płakać, że specjalnie przestali grać sorcami, a teraz znowu są lepsze i będą pierdolić głupoty, że ich całe przedszkola i 50% innych tibijczyków odejdzie z Tibii. Cytuj:
Nowe czary miały rekompensować stratę siły magii knighta. Już widzę, jak rzuca bronią za więcej, jak 150. Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Teraz sorc na małym lvlu wbijając szybko mlvl potrafi expić szybciej niż przed upem. Cytuj:
Cytuj:
Może przesadziłaś trochę, ale nie dużo lub system przeliczania dmg dla pala jest inny (może dodatkowo pal omija armor?). Cytuj:
Nie zakładałbym się, czy walniesz mocniej od explo sorca. P bolt lepszy od SD? Może pojedyncze strzały, ale średnia niższa (chociaż 6gp a 250 to jest różnica). Assassin Star jest lepszy od SD, ale cenowo wychodzi gorzej. |
Cytuj:
======= V wg kalkulatora w granicach 50-150. |
Taki Goblinsworder ładuję sobie "exura" na po 150hp-200hp <Mogę się mylić>
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
A tak w ogóle, bo nie wiem- Lodowe Wyspy są dostępne dla Free czy nie???
|
Cytuj:
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 00:56. |