Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Wegetarianizm (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=154455)

sphinx123 04-02-2008 12:55

Panu Kowkowi skończyły sie argumenty chyba ^^ Doszliśmy do tego że wegetarianizm to szit i bujda, można zamknąć <3

janek@ 04-02-2008 14:17

Weganizm dla dopiero rozwijającego się dziecka/organizmu to zbrodnia przeciwko jego zdrowiu. Powinno być karane (zmuszanie przez osoby trzecie). >.>

Dan the Automator 04-02-2008 21:46

Cytuj:

Kowek
Zainteresowania:
Anarchizm, prawa zwierząt, globalizacja, wegetarianizm, polityka, muzyka, Nostradamus.
Spoko, jest jeszcze czas na wyrośnięcie z takich pierdół.
A anarchizmu to pewnie na oczy nie widziałeś, to co "reprezentujesz" to jakies lewackie anarcho-kolektywizmy, śmieszne idee dla zbuntowanych dzieciaków. Prawdziwy anarchizm to anarcho-kapitalizm, polecam.

metiu 04-02-2008 21:54

@up
Tak właśnie jest, że ktoś reprezentuje coś, z czym styczności nigdy nie miało.

MiodUs 04-02-2008 22:18

Miałem gdzieś filmik z gotowania kurczaka żywcem... hmm...

A tak na serio- niestety, zwierzęta giną w męczarniach, ale my musimy jeść mięso. Owszem, są alternatywne drogi dostarczania składników odżywczych, które są w mięsie. Ale mnie do jedzenia mięsa przekonuje jedno - kły.

Pozdrawiam kolegę, który chce udowodnić swoje racje na forum, na którym 99% ludzi je mięso, w tym ja...

Vlad Dracula 04-02-2008 22:21

OMG Człowiek jako najwyżej stojące stworzenie w szczeblach ewolucji(haha ale fajnie to napisałem) ma prawo robienia z niżej stojącymi istotami co sobie życzy może nawet wybić do ostatniej sztuki i co? Wegetarianizm jest jeszcze gorszy niż mięsożerstwo bo:
1.Jesz więcej roślin, które są potrzebne do produkcji tlenu. 2.GHAGHAAGNSUIAHDIGVAD.
3.BDABG??d35345

Pozdrawiam!

Mapa_Europy 04-02-2008 22:39

@Vlad Dracula
Ach, te twoje argumenty :)
@topic
Według mnie wegetarianizm to głupota. Bo... (czytaj up)

Pozdrawiam
@edit
Najdziwniejsi według mnie są fruterianie :P

Dark Horseman 04-02-2008 22:54

Fruterianie(czy jak im tam) to juz na bani maja pogrzane na maxa xP

Vil 05-02-2008 02:08

wegetarianizm traci glupota w momencie gdy usilnie probuje przekonac innych o swojej wyzszosci.

janek@ 05-02-2008 13:59

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Vlad Dracula (Post 1881753)
OMG Człowiek jako najwyżej stojące stworzenie w szczeblach ewolucji(haha ale fajnie to napisałem) ma prawo robienia z niżej stojącymi istotami co sobie życzy może nawet wybić do ostatniej sztuki i co?

Twoim tokiem myślenia pies ma też prawo ciebie zeżreć. :D
Człowiek wcale nie jest na najwyższym szczeblu ewolucji... jego jedyną zaletą jest inteligencja, która została ukształtowana w celach obronnych. Gdybyś porównał swoje klepki z takim tygrysem to byś się zdziwił ile on potrafi wykonać bez używania czegokolwiek w porównaniu do ludzi.

Sory za post, ale wytrzymać nie mogę gdy widzę ludzi uważających się za pępek świata. ;/

Hieyan 06-02-2008 12:43

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez janek@ (Post 1882341)
Twoim tokiem myślenia pies ma też prawo ciebie zeżreć. :D
Człowiek wcale nie jest na najwyższym szczeblu ewolucji... jego jedyną zaletą jest inteligencja, która została ukształtowana w celach obronnych. Gdybyś porównał swoje klepki z takim tygrysem to byś się zdziwił ile on potrafi wykonać bez używania czegokolwiek w porównaniu do ludzi.

Sory za post, ale wytrzymać nie mogę gdy widzę ludzi uważających się za pępek świata. ;/

rotfl XDDDD
Ogólnie wszystkie twoje posty są głupie i zawierają pseudo-naukowe wywody, ale ten bije wszystko.

@edit
Ktoś dobrze ujął to, co piszesz w postach w twoich notkach:
Cytuj:

Zadziwiającym jest jak on dużo wie jednocześnie tak dużo nie wiedząc.

Shanhaevel 06-02-2008 14:44

Cytuj:

Człowiek wcale nie jest na najwyższym szczeblu ewolucji...
To ktoś jest wyżej? Czemu o tym nie wiem? Czemu NIKT nic o tym nie wie?

Cytuj:

jego jedyną zaletą jest inteligencja
Jedyna, ale zajebiście ważna zaleta.

Cytuj:

, która została ukształtowana w celach obronnych.
To już materiał na inną dyskusję.

Cytuj:

Gdybyś porównał swoje klepki z takim tygrysem to byś się zdziwił ile on potrafi wykonać bez używania czegokolwiek w porównaniu do ludzi.
A teraz sobie porównaj co potrafi zrobić człowiek bez pazurów i kłów jak u tygrysa.

... i ogólnie zacznij myśleć.

Vlad Dracula 06-02-2008 15:20

Nie wiedziałęm, że ktoś stoi wyżej niż człowiek o.0

Cytuj:

Gdybyś porównał swoje klepki z takim tygrysem to byś się zdziwił ile on potrafi wykonać bez używania czegokolwiek w porównaniu do ludzi.
A co tygrys to Chuck Norris?

Kowek 06-10-2009 23:24

Dawno mnie nie było, ale na kilka postów odpiszę. Tak na spokojnie.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dobo (Post 1881676)
Spoko, jest jeszcze czas na wyrośnięcie z takich pierdół.
A anarchizmu to pewnie na oczy nie widziałeś, to co "reprezentujesz" to jakies lewackie anarcho-kolektywizmy, śmieszne idee dla zbuntowanych dzieciaków. Prawdziwy anarchizm to anarcho-kapitalizm, polecam.

Nie no, gratuluję, według Ciebie nie mogę się czymś takim interesować? Nigdzie nie napisałem, że reprezentuje jakiś anarchizm - to tylko zainteresowanie, tak samo jak reszta.
Cytuj:

Panu Kowkowi skończyły sie argumenty chyba ^^ Doszliśmy do tego że wegetarianizm to szit i bujda, można zamknąć <3
Nie skończyły - to po prostu temat rzeka i nie wiadomo, kto będzie miał rację, gdyż każdy ma inne przekonania.
Cytuj:

Weganizm dla dopiero rozwijającego się dziecka/organizmu to zbrodnia przeciwko jego zdrowiu. Powinno być karane (zmuszanie przez osoby trzecie). >.>
Nie znam dzieci wegan, ale dzieci wegetarian owszem - są zdrowiutkie, tylko wystarczy robić wszystko "z głową". Trudniej, owszem, ale da radę. ;]
Cytuj:

Pozdrawiam kolegę, który chce udowodnić swoje racje na forum, na którym 99% ludzi je mięso, w tym ja...
Pozdrawiam Cię również bardzo serdecznie. :D
Cytuj:

wegetarianizm traci glupota w momencie gdy usilnie probuje przekonac innych o swojej wyzszosci.
Hehe. :) Najlepsze jest to, że nie uważam się za kogoś wyższego - jestem z wami na równi, nawet jeśli różnimy się pod względami poglądów :)

Poza tym - temat napisałem 2 lata temu, teraz mam troszkę inne podejście do tego wszystkiego, aczkolwiek nic w moich poglądach się nie zmieniło (Pozdrawiam pana Moderatora - znawcę od gówniarsko-buntowniczych rzeczy ;)). Nie wiem tylko po co się tyle wykłócałem, skoro to i tak bez sensu. :D

Pozdrawiam serdecznie. :P

Gonzo 07-10-2009 00:38

to może ja coś dodam...

... jestem wegetarianinem z powodu prywatnych przekonań, nikomu nic nie narzucam, nie prawię kazań na temat "jedzieniemięsatozuo", więc nikomu nic do tego.

propagandy typu "jedzeniemięsatozuo" uważam za idiotyczne, przecież każdy żyje jak chce.

btw. grupa dla wegetarian:

http://forum.tibia.pl/group.php?groupid=330

Thero 07-10-2009 07:43

Zawsze po wejściu w jakiś stary topic czytam swoje posty i łapię się za głowę. :)

@Topic
W imię wegetarianizmu właśnie postanowiłem nie zjeść ostatniej kanapki.

Lasooch 07-10-2009 15:56

Pewnie te słowa już tu padły (może nawet sam pisałem, lol), ale nie lubię wegetarian, bo zjadają jedzenie mojemu jedzeniu.

Beh0lder 07-10-2009 16:09

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lasooch (Post 2661796)
Pewnie te słowa już tu padły (może nawet sam pisałem, lol), ale nie lubię wegetarian, bo zjadają jedzenie mojemu jedzeniu.

A ja nie lubie miesozercow bo zjadaja tych co jedza moje jedzenie co za tym idzie potrzeba wiecej takich co zjadaja moje jedzenie ;( (moze troche pogmatwane ale da sie chyba zrozumiec)
@top jestem wegetarianinem bo miecho smierdzi i jest glutowate jadam tylko te z mcdonalda a ze u mnie w miescie go nie ma wiec nie jem wcale miecha :P

Yoh Asakura 07-10-2009 16:11

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lasooch (Post 2661796)

A ja nie lubię ciebie, Lasooch, bo zjadasz MOJE jedzenie!

Lasooch 07-10-2009 16:24

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Beh0lder (Post 2661810)
A ja nie lubie miesozercow bo zjadaja tych co jedza moje jedzenie co za tym idzie potrzeba wiecej takich co zjadaja moje jedzenie ;( (moze troche pogmatwane ale da sie chyba zrozumiec)

Zrozumiałe, ale nielogiczne. Skoro zjadam tych co jedzą Twoje jedzenie, to chyba właśnie dobrze, bo zostaje więcej żarła dla Ciebie.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Beh0lder (Post 2661810)
@top jestem wegetarianinem bo miecho smierdzi i jest glutowate

Chyba nie widziałeś mięsa :/

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 02:06.