Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Updates (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=166)
-   -   [PRAWDA NA TEMAT UPDATE] - dla evul knightów i pallów. (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=154581)

anaman 25-11-2007 19:33

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Piotrek Marycha (Post 1763964)

zżera mnie ciekawosc na jakim huncie ci 4bp mf schodza, bo takim przykładowym 50 rp można wbijac 50k/h przy kosztach prawie zerowych, z ogromnym plusem, co dla sorca a nawet knight jest abstrakcją

oby... :evul:

Wyraźnie napisałem, że na dragach -.-.

Piotrek Marycha 25-11-2007 19:51

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez anaman (Post 1764188)
Wyraźnie napisałem, że na dragach -.-.

w poscie ktorego komentowales nie bylo sprecyzowane..., ale wracajac do tematu to tez nie bardzo wiem jak mozna na dragach mf uzywac (najwyzej pojedyncze sztuki, napewno nie bpki), no chyba ze mowisz o biciu Dli tez, wtedy sie zgodze

Kenti 26-11-2007 15:08

@up(Piotrek~)
Powiedz mi gdzie ty expisz haha i zuzywasz bp manafluidow i masz 50 k expa.
Mowisz ze dragi nie wiec jedyne jak mi sie wydaje rozwiaznie to ze chodzisz na cyclopy. Cyclop 150exp.

50000 / 150 = 333 cycki masz 60 mniut wiec mowie juz srednio musisz zabijac cyclopa co 10 sekund.

Zdradz mi to miejsce!!! HAHA w 4 h bede miec level

zal.ru

Piotrek Marycha 26-11-2007 16:54

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kenti (Post 1765032)
@up(Piotrek~)
Powiedz mi gdzie ty expisz haha i zuzywasz bp manafluidow i masz 50 k expa.
Mowisz ze dragi nie wiec jedyne jak mi sie wydaje rozwiaznie to ze chodzisz na cyclopy. Cyclop 150exp.

50000 / 150 = 333 cycki masz 60 mniut wiec mowie juz srednio musisz zabijac cyclopa co 10 sekund.

Zdradz mi to miejsce!!! HAHA w 4 h bede miec level

zal.ru

big camp - w porywach 0-4 manasy na godzine, i wiecej niz 50k/h
oF - w porywach do 3-4 manasów na godzine, niecale 50k/h
dsy/necro na drefii, tu rekord od 1/2 do 3/4 bp mf na godzine , szok! (z zastrzezeniem ze najpierw trzeba odlurowac ghosty, ale z tego co widzialem to ludzie czesto to robia) - exp tez w poblizu 50k/h
znalazloby sie cos jeszcze napewno
BTw, na te dwa pierwsze expowiska mozna isc na lvlu grubo niższym niz moj (i twoj) obecny

mendible 26-11-2007 16:58

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Piotrek Marycha (Post 1763964)
a z kąd my mamy wiedziec? jeszcze nie bylo upa, a pozatym nie wiem co rozumiesz przez slowo "korzystniejsze"

zżera mnie ciekawosc na jakim huncie ci 4bp mf schodza, bo takim przykładowym 50 rp można wbijac 50k/h przy kosztach prawie zerowych, z ogromnym plusem, co dla sorca a nawet knight jest abstrakcją

oby... :evul:

no wież ja ci mogę powiedzieć gdzie schodzą te 4 bp mf np na hydrach gdzie rzekomy palladyn okolo 50-60lvl idze ze mną na te hydry klepiemy je w 2 i ma expa okolo 700 ale wiadomo im to zawsze mało i jedzie z exori con to wtedy im schodzą te mf i placze ze ma waste

to co podkreślone
no policzmy to na palcach jednej ręki zrobi lootbag na speary kupi z 100 hmm....
nawet nie wiem ile stoją dokładnie ale mysle około 1-2k + 5 bp mf 5.5k
7k
razem dajmy dobra niech bedzie 8k i expi z 4h jak nic na dragach

Sir Dark Archeon 26-11-2007 17:12

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Memento Mori (Post 1758179)
Moze nie bylo mnie na frostach, ale raczej nie maja mega super hiper kombo z dista po 1k+, ktore mogloby zabic na 1 strzala druta z energy ringiem. O ile knight 'umie grac' na tyle, ze wie co sie wokol niego dzieje to spokojnie utrzyma przy zyciu tego 60lvla. A z reszta siohanie to tez sztuka ktorej mozna sie nauczyc i zeby przezyc 'prawie wszystko' wystarczy troche myslec.

No wlasnie - nie bylo cie na frostach.. Osobiscie juz wole na dll siochac. Frosty za zje... bo czesto sie przerzucaja i dosc mocno bija z dystansu. Siochanie tam po upie gdzie musisz miec czyste pole by siochnac jest trudne i czesto sie obrywa. Robienie tego na utamie to waste masakra, a bez utamy to ponizej 600hp zbyt duze ryzyko, wiec bezpiecznie i bezstresowo to tam na 100+ mozna isc.
Poza tym... z siokerami roznie bywa, trzeba miec do kolesia zaufanie ze nie wytnie glupiego numeru.
Zreszta aktywnie grajacych druidow po 8.0 jest malo, hlvl juz wogole 1-3 na serwie w dodatku malo ktoremu chce sie isc.
Po upie bedzie moim zdaniem jeszcze gorzej, bo teraz gro z nich bedzie solo grac i nie beda sie przejmowac tym ze ktos ich prosi o pomoc... Taka niestety jest ludzka natura.

kamil00s 28-11-2007 12:35

To co mnie najbardzie martwi to leczenie u palka uhy zostaly oslabione (szczegolnie dla profesji takich jak palek i knight postaci z malymi mlvl) i na dodatek paladyni nie maja Great Health Potion ... ciekawe jak to bedzie ;/

Quozy 01-12-2007 03:40

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez kamil00s (Post 1767382)
To co mnie najbardzie martwi to leczenie u palka uhy zostaly oslabione (szczegolnie dla profesji takich jak palek i knight postaci z malymi mlvl) i na dodatek paladyni nie maja Great Health Potion ... ciekawe jak to bedzie ;/

paladyn ma exura vita chyba co?

Quozy 01-12-2007 03:44

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Sir Dark Archeon (Post 1765199)
No wlasnie - nie bylo cie na frostach.. Osobiscie juz wole na dll siochac. Frosty za zje... bo czesto sie przerzucaja i dosc mocno bija z dystansu. Siochanie tam po upie gdzie musisz miec czyste pole by siochnac jest trudne i czesto sie obrywa. Robienie tego na utamie to waste masakra, a bez utamy to ponizej 600hp zbyt duze ryzyko, wiec bezpiecznie i bezstresowo to tam na 100+ mozna isc.
Poza tym... z siokerami roznie bywa, trzeba miec do kolesia zaufanie ze nie wytnie glupiego numeru.
Zreszta aktywnie grajacych druidow po 8.0 jest malo, hlvl juz wogole 1-3 na serwie w dodatku malo ktoremu chce sie isc.
Po upie bedzie moim zdaniem jeszcze gorzej, bo teraz gro z nich bedzie solo grac i nie beda sie przejmowac tym ze ktos ich prosi o pomoc... Taka niestety jest ludzka natura.

a co to za przyjemność stać i wciskając hotkeya patrzeć jak najt sobie expi ? kasy na uhy wam szkoda, za bardzo się przyzwyczailiście do expa bez waste.
pozdrawiam.

Vardesaavre 01-12-2007 08:59

żal mi cie dziecko

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez BBiX (Post 1753339)
1. Mogli by zrobic jakis limit wiekowy (od 16 lat+), to by zalatwilo wiekszosc problemow na forach i w grze.
2. Te life potion czy jak to sie zwalo.. 600hp moze wystarczy jak wy to mowicie, potwory bez combo.. No dobra, ale powiedzmy ze knight, ktory ma 200lvl i calkiem duzo HP trafia na zgraje EVUL sorcow i drutow, kazdy mu przysadzi za 200hp i jak taki biedak ma sie wyleczyc, jedynie ze zabronia robienia comba PK team'om.

TY KU**myślisz że ktoś będzie przestrzegać tego limitu,jak to sprawdzą itp.

Tego nie da sie zrobić i cipy na tym stracą bo dużo dzieci prosi mamusie: Mamo kupisz mi pacca na urodziny czy choinkę itp.

A:D

Oryginalnie napisane przez Piotrek Marycha Pokaż post
a z kąd my mamy wiedziec? jeszcze nie bylo upa, a pozatym nie wiem co rozumiesz przez slowo "korzystniejsze"

oby...

Pisze się:z kąd-skąd,wiedziec -wiedzieć,bylo-było,pozatym-poza tym,solowo-słowo,ciekawosc-ciekawy,schodza-schodzą,wbijac-wbijać!

Naucz sie pisać :)

poreda 01-12-2007 11:06

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Vardesaavre (Post 1771034)
TY KU**myślisz że ktoś będzie przestrzegać tego limitu,jak to sprawdzą itp.

Tego nie da sie zrobić i cipy na tym stracą bo dużo dzieci prosi mamusie: Mamo kupisz mi pacca na urodziny czy choinkę itp.

A:D

Oryginalnie napisane przez Piotrek Marycha Pokaż post

oby...

Pisze się:z kąd-skąd,wiedziec -wiedzieć,bylo-było,pozatym-poza tym,solowo-słowo,ciekawosc-ciekawy,schodza-schodzą,wbijac-wbijać!

Naucz sie pisać :)

W tym twój przyjaciel Imargam... I połowa twojej boskiej gildii.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 03:16.