Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Updates (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=166)
-   -   Moje propozycje na nowy update (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=159218)

Smoly 20-02-2008 21:42

Hmm , mam mieszane odczucia co do Twoich "pomysłów" przede wszystkim :

Po co zabezpieczenia przed hackiem ? Po czorta to ? Wystarczy mieć mądrą głowę + zabezpieczenie komputera i już nikt Ci nic nie zrobi , nie wchodzić na żadne podejrzane strony, nie ściągać wspomagaczy, nie wchodzić na strony "gdzie są odpowiedzi na tutora".Ponadto jakiś antywirus + spyware i NIC Ci się nie wbije

PRIMO : Moim zdaniem, powinno być w Tibi takie coś, jak w realnym życiu, czyli w BANKU potrzebny jest nam KOD PIN.Gracz wymyślałby taki kod na stronie domowej tibii logując się wcześniej do swojego konta.I już po hacku itemów, chociaż ta kasa by była

Drugą sprawą , dotyczącą utani gran hura : Widać, że padłeś od Sorcerera/Druida , który dogonił cię z e-hura :D . Gdyby Sorc/Druid nie mieli tego , to praktycznie w PvP byliby nikli..Każdy Knight/Pall by ich doganiał, co wiąże się z trapem w 5 sekund i szybką śmiercią.Mówię tutaj o wojnie, lub większym "dymie".

Cytuj:

- odebranie magicznym najmocniejszych summonów które dają im znaczną przewagę w low lv pvp
Od summonów też padłeś ? :D. Co z tego, że dają przewagę ? To może dajmy Knightom mniej życia, bo to też im daje przewagę w trapach/ucieczkach ? Tak można by wymieniać, jeżeli summony byłyby zabrane Sorcom/Drutom to coś musiałoby być zabrane Knightom/Pallom.

Cytuj:

- zabezpieczenie przed wysłaniem wielu itemów w krótkim czasie
Tutaj to już w ogóle owned..Czyli taki lootbag 80k capa z (załóżmy) gdzie mam rubbishów na sell od groma , musiałbym wysyłać z tydzień, bo jest zabezpieczenie ? To ja dziękuję za taką grę.Tak samo run itp do innego miasta (jako przygotowanie na hunt) ,też nie mógłbym wysyłać..Phi.

Więcej mi się nie chce, bo trochę za dużo pisania by było >,,<

Enjoy ";..;"

mezowski86 21-02-2008 01:31

Smoły: ten pin to dobra sprawa. Przy zabezpieczeniu przed wysłaniem wielu itemów na raz miałem na myśli inne rozwiązanie. Resztę tego co napisałeś jest kompletnie bez sensu. Pomyśl logicznie, sorc 30lv jak zrobi 2fe to ubija knajta/pala 30lv zanim zdążą się wyleczyć, a sorca i druta 30lv jak mu wejdzie to nawet na 1 turę. Kompletnie bez sensu to jest. Kwestia utari gran hur, dlaczego sorc/druid bez tego byliby nikim? Jak to by ich każdy pal/knajt doganiał? Przecież wtedy wszystkie profesje miałby taką samą prędkość na danym lvlu. Nie rozumiem cię, możesz to wyjaśnić?

Vil 21-02-2008 23:24

PIN tak samo latwo przechwycic jak acc number i haslo.. lmao.

Rohas 22-02-2008 18:35

Najlepiej niech zrobia te gre calkowicie platna. Kolejki 100+ to juz normalka na n-pvp, a i n44bow by duzo odeszlo ;-)

Etoric-.- 22-02-2008 18:59

moze niech zrobia?;d dla nobow pvp enfo:!:! 1//1 pasy oen!?:baby::baby::baby:

TheaTron 22-02-2008 23:58

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Etoric-.- (Post 1915749)
moze niech zrobia?;d dla nobow pvp enfo:!:! 1//1 pasy oen!?:baby::baby::baby:

...

moja propozycja-tibia 7.6 tyle ze z hitami meele takimi jak sa teraz :)

Rafals from hell 24-02-2008 02:35

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Smoly (Post 1912009)
PRIMO : Moim zdaniem, powinno być w Tibi takie coś, jak w realnym życiu, czyli w BANKU potrzebny jest nam KOD PIN.Gracz wymyślałby taki kod na stronie domowej tibii logując się wcześniej do swojego konta.I już po hacku itemów, chociaż ta kasa by była

Najlepiej by było, gdyby dla lepszej weryfikacji konta i szybszej procedury logowania, wprowadzić zamiast ACCNUMBER i hasła NIP oraz numer dowodu osobistego. hahahahaha

Nie wygłupiajcie się tak ludzie...

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Smoly (Post 1912009)
Od summonów też padłeś ? . Co z tego, że dają przewagę ? To może dajmy Knightom mniej życia, bo to też im daje przewagę w trapach/ucieczkach ? Tak można by wymieniać, jeżeli summony byłyby zabrane Sorcom/Drutom to coś musiałoby być zabrane Knightom/Pallom.

Myślę, że duża ilość hp u knighta nie ma teraz dużego znaczenia i wystarczy 2 sorców z tym samym lvl co knight i pozamiatane, knight nie zdoła się wyleczyć, natomiast sorc na zbliżonym levelu co knight wali granhura i po sprawie... jest już bezpieczny.

Piotrek Marycha 26-02-2008 23:18

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez mezowski86 (Post 1912535)
Kwestia utari gran hur, dlaczego sorc/druid bez tego byliby nikim? Jak to by ich każdy pal/knajt doganiał? Przecież wtedy wszystkie profesje miałby taką samą prędkość na danym lvlu. Nie rozumiem cię, możesz to wyjaśnić?

powiedz mi, ktora profesja powinna byc szybsza, ta która na 100 lvlu ma 600+ hp, czy ta ktora ma ~1500?

Kanaretto 26-02-2008 23:56

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Piotrek Marycha (Post 1925643)
powiedz mi, ktora profesja powinna byc szybsza, ta która na 100 lvlu ma 600+ hp, czy ta ktora ma ~1500?

Ale na otwartym polu w dzisiejszych czasach nic ci nie da ugh bo dostaniesz paralyze i koniec , a zadlugo on trwa (3 sek to naprawde dlugo jak cie 15 osob na takim ank leje) zebys mogl uciec. Ale co nie zmienia faktu ze masz racje , sorc/druid musza miec taki czar.

Harpun 27-02-2008 01:42

Ja bym pomyślał o lepszym szyfrowaniu pakietów i przesyle danych, przykładowo free proxy i log packets są w stanie wszystko odczytać, co idzie do serwera i z powrotem...
A to już może posłużyć do napisania prostego macra.

Ciekawe wypowiedzi niektórych osób, przeczytam jeszcze parę stron i może się do niektórych postów odniosę.

R3T 03-03-2008 11:18

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Niup (Post 1814539)
- Przy każdym logowaniu na serwerach zapisuje się IP i hardware fingerprint klienta. Skończyłoby się MCkowanie oraz można by było wytropić hakiera za pomocą zapisanego IP/fingerprinta.

Powinienes wiedziec ze napisanie programu maskujacego badz zmieniajacego te dane to nie problem dla daniela i napewno dolozyl by go nam gratis do blackd

Cytuj:

Ta, i jak chcesz zrobic ta poprawe? 200ms to normalny ping przy polaczeniach z serverami miedzynarodowymi.
A ja myslalem ze dla niemieckich 50ms a dla amerykanskich 150 ms

@Topic
Przywrocic uhy i sile sorca sprzed 7.6

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 08:51.