Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Fake'i (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=61)
-   -   [MMORPGFAKE] Bitwa o Marienburg (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=172555)

Archtyp 27-04-2008 18:54

...

#Offtop:
@Up
Robisz grę strategiczną, a nie turową. Zastanów się. Nic nie trwa wiecznie i gra upadnie (mam nadzieje że za kilka lat :D), bez żadych bitew. Stanowczo nie. Niech inni sięwypowiedzą!

@Topic
WIĘCEJ! WIĘCEJ! WIĘCEJ!!!!!!!

Xevo123 27-04-2008 19:10

@Up Zgadzam się , co za dużo to niezdrowo :D
@topic Czekamy na next party , gracze już są , a narazie zbyt dużych efektów nie widać :D Zobaczymy jak to się potoczy (oby z moją myślą).
Coś mi się wydaje , że jak nie ma narazie nawet zwykłych graczy to tych najeźdźców tym bardziej nie będzie :P

TaTaskers 27-04-2008 19:26

Coż...
Mape poprosił. -juz mu na pw dalem
Ludzi ma.- wystarczy wysłać na pw i na stronie napisać, że ktoś kogos atakuje
Potworki mu na PW dalem, więc...
Wystarczą tylko chęci...

Osar_Delving 27-04-2008 21:37

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Anerian (Post 2026801)
Pomysł i wykonanie bardzo mi się podoba xD. jeśli zastosujesz się do rad napisanych wyżej, a fake nie upadnie to będzie superowo xD, fajny był pomysł z podawaniem początkowych lokacji i tego co w nich się na początku znajduje (np. mała kuźnia itp.) tak samo z surowcami. Lubie takie gry typu plemiona, ogame etc. Zakładanie sojuszy też fajowy pomysł xD. Jakbyś się bardzo postarał mógłbyś dodać także różne badania które można by wykonywać i które wzmacniałyby istniejące jednostki w różnoraki sposób lub dawałoby możliwośc budowania nowych budynków, lub rozbudowy starych (wiem za dużo gier strategicznych). Badania można by wykonywać w akademii, po jej zbudowaniu, tak samo niektóre w kuźniach itp. Można by też wprowadzić czynnik ludzki, czyli cywili mieszkających w wiosce. To że muszą gdzieś mieszkać i coś jeść (jedzenie byłoby surowcem). Tak samo żołnierzom trzeba by płacić za służbę, a także za ich ekwipunek. Żołnierze także musieliby jeść. Pieniądze brałyby się z podatków (można by regulować wysokość podatków, ale wiązałoby się to z zadowoleniem mieszkańców). Mam jeszcze pare innych pomysłów. Jeśli ci się podoba, a nie masz czasu opracować to wszystko to napisz mi msg, a ja wszystkim się zajmę i ci okażę do wglądu.

Ufff, ale się rozpisałem.:D

@Down: A słyszałeś może o strategi turowej :?

LOL z tego to by wyszła gra nie na takie forum jak tibia.pl tylko na osobną stronę:-) Można tak zrobić, ale ja sam NIE DAM RADY. Bym musiał powołać zaufaną grupę a z tym są problemy bo przykro mi ale nikomu narazie nie za bardzo ufam. Będzie to w jakimś update, ale jeszcze nie teraz.

Dyngi 27-04-2008 21:42

Hm... fajny nawet jest ten pomysl z tymi surowcami itp... .No troche przytym roboty jest założyło by się forum i jazda,jeśli można prosić to osoby które są chętne do zrobienia takiej sesjii rpg na osobnym forum pisać na pw :D

Osar_Delving 27-04-2008 21:48

@up
ZUO!!!!! JUŻ PODRABIAC MÓJ POMYSŁ CHCESZ? ZŁZŁOZŁO!!!!^&%$$&$@#@

Xevo123 27-04-2008 21:49

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Osar_Delving (Post 2027205)
@up
ZUO!!!!! JUŻ PODRABIAC MÓJ POMYSŁ CHCESZ? ZŁZŁOZŁO!!!!^&%$$&$@#@

Hehe , zamiast pisać bzdury lepiej daj nowe obrazki ;P :p

Anerian 27-04-2008 21:55

Hehe, ja i te moje gigantomaniaczne pomysły xD. Sorka ale jak słucham sountracków Zimmera na winampie to mi odbija :faceoff:
Za dużo Supreme Commandera ;(

Czekam na next party bo fajnie się zapowiada xD

Kogucik302 27-04-2008 22:00

Słabe... Chuj

Dyngi 27-04-2008 22:01

Osar :D ZOU atakuje hah xD ... a ty byś nie pomógł w projekcie,albo ty panie wyżej masz fajne pomysły :D serio ...

Nie ty Kogucik jak co tylko ten 2 up wyzej

Osar_Delving 27-04-2008 22:03

05.01.3014 - Król Pisay wycofuje swoje wojska... Jednak ktoś podąża za nim...
Słychać odgłosy bębnów i zsuwanych kamieni i żwiru.

http://img297.imageshack.us/img297/8025/pisay1jq1.png

http://img297.imageshack.us/img297/9140/pisay2lw8.png

Resztę dodam jak zgadam się z Pisay'em. AA i odwiedzajcie faunę bo Będą Aktualizacje.

Anerian 27-04-2008 22:42

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dyngi (Post 2027244)
Osar :D ZOU atakuje hah xD ... a ty byś nie pomógł w projekcie,albo ty panie wyżej masz fajne pomysły :D serio ...

Nie ty Kogucik jak co tylko ten 2 up wyzej

Och zbytnio mi pochlebiasz :D. Fajna część tylko z deczka mało tego ;/. Ja chce zuo w czystej essencji, a nie jakaś dolina Koom (znawcy wiedzą o co chodzi, choć mało ich na forum) i to nawet bez porządnych trolli i krasnali ;(. Ja chce jakąś dużą bitwe, najlepiej 10000 OWieczek i 100000 LMów kontra 20 Gwiazd Śmierci, 1000 niszczycieli etc. 8o. Chyba z deka przesadziłem, wkońcu rok w miarę odpowiedni co do technologi xD. Rub (błąd celowy) dalej, temat ma się trzymać co najmniej 10 (no dobra 8) lat.

Osar_Delving 28-04-2008 08:02

lol już zyskałem sławę na forum. Ale 8 lat napewno nieprzetrzyma (wtedy będę miał gromadkę dzieci) ale jak ja już stracę chęci (nie, jeszcze nie teraz, za rok może 5) wyznaczę mojego zastępce.

TaTaskers 28-04-2008 09:50

@up i up i wszyscy co są up :D
BLAHAHAHAHahahahahha
Przestańcie z tymi popisami i planami na przyszłość tylko robić fake'a!

@Topic
Nie no... Tu się Osarze nie popisałeś...
Nie podoba mi się graficznie, ilościowo i ogolnie takie bleee...

Tyle :]

P.S. Najdłuższym tematem jaki najdłużej się trzyma to
,,Grafiki na zamowienie" i ma on jakies 3 lata, a wy mi tu mowicie o 8? XD

Nie a teraz na serio...
Moim zdaniem temat wytrzyma max 4 miesiące ale jak autor codziennie będzie się nim zajmował!

Xevo123 28-04-2008 14:43

A te elfy to wręcz walczą? 8o
@topic średnie te obrazki , co racja to racja i MAŁO :/

Arashel 28-04-2008 14:52

Bez urazy...
Ten temat ma już 8 stron a chyba nawet 50 obrazków nie ma...

Osar_Delving 28-04-2008 15:08

@up
A co ty chciałeś? To jest gra turowa a nie fake story. Obrazki są taką "Otuliną rzeczywistości" xD

Xevo123 28-04-2008 15:12

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Osar_Delving (Post 2027952)
@up
A co ty chciałeś? To jest gra turowa a nie fake story. Obrazki są taką "Otuliną rzeczywistości" xD

A Pisay chociaż już napisał swój ruch? Jeśli nie to może kontynuuj historię Huee albo zacznij reszte robić? :/
Pozdro
Xevo :p

Ps. Mylisz pojęcia , bo RPG to Role Playing Game czyli prowadzisz bohatera , lecz nie w sieci a MMORPG to Massive Multiplayer Online Role Playing Game Czyl ito samo co z RPG , lecz w sieci :)

Kogucik302 28-04-2008 18:03

Cytuj:

lol już zyskałem sławę na forum
Skromność... żal.

Nadal uważam, że za słabe.

Pisay_666 28-04-2008 19:07

Podoba mi się, aczkolwiek sądze że powinno to być bardziej rozbudowane oraz powinno posiadać własne forum- to moje zdanie, więc proszę się nie czepiać ^^'

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 21:58.