![]() |
Emo – muzyka wywodząca się z punk rocka, ale punk rockiem nie będąca. Podstawową różnicą między emo a muzyką punków jest to, że wszystkie piosenki emo są pisane na jednych i tych samych skalach i że są do dupy. Inną cechą tego gatunku muzyki jest identyczna tematyka wszystkich utworów: jest to smutek i niezrozumienie przez świat. Ulubioną tonacją emo jest e-moll. Gitarzysta gra akord e-moll na pustych strunach prawą ręką, a lewą podcina sobie żyły pokazując swą głęboką depresję.
Najbardziej klasyczni wykonawcy emo to Dashboard Confessional, Nation of Ulysses, Heroin i Funeral Diner. Mniej klasyczni to na przykład My Chemical Romance i Lostprophets (ewentualnie Fall Out Boy). Są też wykonawcy zupełnie nie emo, którzy nie wiedzą, co to znaczy być prawdziwie smutnym i odrzuconym, aczkolwiek wyglądają (AFI) lub brzmią (Panic! At the disco) jakby wiedzieli. Różnica między punk rockiem a emo jest taka, że przesłanie punk rocka to Fuck the system, a przesłanie emo to Fuck the world because it doesn't understand me. Now I will go and kill myself. |
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Według mnie emo to dzieci niewyżyte i próbujące być punkami. Osobiście znam jedną emke:) i uważam że powinna isc do psychiatryka.
Raz jak zobaczyłem całą ręke pocharataną żyletką to myślełem że walne ją w łeb. No przeciez to idiotyzm takie żeczy robic. Dodatkowo kłoci sie o byle co ze swoimi koleżankami. Ogólnie nie lubie emo. ;) |
@filiplol
weź słownik albo jakąś inną "żecz", bo to aż w oczy wali :/ |
@up:
Jeśli chodzi Ci o to że nie używam takich liter jak "ą" , "ć" itp. to tak nie pisze ich za często lecz staram się. A z ortografii jestem kiepski (nie jestem dyslektykiem ani niczym innym, poprostu Polski to trudny język). @down: Dla twojej informacji Polski jest jednym z najtrudniejszych języków świata więc ironia Ci się nie udała. ;/ |
Cytuj:
A co do emo to jakoś nie mam okazji ich spotykać więc mi nic nie wadzą. |
Cytuj:
|
Wkurzają mnie kontrasty.Głupio śmiejąca się emo-dziewczyna. Oczywiście kryptopustak, ale myśli że dzięki mroochowi, paskom i grochom nabierze wyrazu i rozumu.
|
Cytuj:
|
Och och, ilu specjalistów od muzyki emo ;).
http://youtube.com/watch?v=TnhnUiYdN1E Tak do tematu. Jestem świadomy że temu bliżej do emo-violence/screamo, ale daje ogólny pogląd na "muzyke dla lalusiów" ;) O, albo taki polski Gas Chamber Melodies http://youtube.com/watch?v=Tp6r4bnDgHg |
Cytuj:
|
Przejrzyj inne jego posty. Albo jest mistrzem ironii albo totalnym kretynem..
|
Emo ssaja :<...wkoncu chca pokazac ze są tró i krieg ;>
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Kretynów tu nie brakuje.. Raporty wysłane, czekamy na egzekucję xP
@topic Nie wchodźcie na fotka.pl. Od ilości true emo tam można dostać ataku histerii/śmiechu (jak kto woli). @down(?) Nie bierz tego tak do siebie ;-) |
Ja który zostałem nazwany"dzieckiem fotki.pl", muszę się zgodzić, istna "pseudo" plaga, ale to normalne ne tego typu "serwisach".
|
Cytuj:
Pozdro dla Normalnych:) P.S. i dla kolegi pare postów wyżej chyba Nerud przeczytaj temat zanim zaczniesz się wypowiadać :/ |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 14:47. |