![]() |
Nie wierzę. Mimo tych wszystkich filmów itd. które prawdopodobnie są zwykłymi fotomontażami.
Skoro według niektórych oni (duchy,ufo) naprawdę istnieją to dlaczego widzieli je tylko nieliczni,a żaden duch czy coś w tym stylu nie pokazało się na przykład na jakimś rynku gdzie zobaczyło by to więcej osób? |
Cytuj:
|
Zapraszam na forum PEA //pea.org.pl/phpBB2/index.php gdzie mozemy gleebiej przedyskutowac temat ; )
|
Ja wierze w istnienie pewnych "form energii", których oddziałowywanie jesteśmy w stanie poczuć.
|
Cytuj:
Tak samo jest z Duchem sw. czy z Maryja. Tez sie objawia nielicznym, przez co ludzie nie wierza w istnienie tej trojcy. W zasadzie to nie uwierze dopoki nie zobacze na wlasne oczy :) |
Jestem chrześcijaninem, więc wierzę, że duchy i demony istnieją, ale nie takie, jak je przedstawiają mass media, tanie sensacyjki i stereotyp fantasy.
|
Cytuj:
Omg, mylisz ze byty niefizyczne maja taki sam tok myslenia jak ludzie... Widziales kiedys swoj rozum? Masz zdjecia? Nie? Czy to znaczy ze go nie masz? No chyba tez nie. |
@Up
Taaak? To gratuluję poziomu edukacji, bo z tego co się orientuję, już w podstawówce, a na pewno w gimnazjum, uczą jak wygląda i funkcjonuje mózg :) |
Mózg to organ, mam wrażenie że "rozum" w jego wypowiedzi to umysł, dusza, To-coś-co-pozwala-nam-żyć-a-nie-być-dużą-bakterią.
|
Cytuj:
Nie mozg. :) Up Dziekuje panu wyzej xP wie o co 5 xd |
@Up i 2 up
Gratuluję pojęcia aluzji... Chodziło mi o to, że jest to jedno i to samo... |
Cytuj:
rzodkiewka=milosc kieblasa=everybody pomarancze ... |
@uP
A czym myślisz? Sercem? Wątrobą? |
Cytuj:
Edit. A tak naprawde mysle penisem ^^ |
Cytuj:
A myślisz, że takie coś istnieje? |
Cytuj:
|
Mózg to tylko układ nerwowy sterujący ciałem.
Dżdżownica też ma układ nerwowy, a jednak nie obserwujemy u niej emocji czy inteligencji. Uczucie? Podwyższenie tętna, szybszy oddech, impulsy elektromagnetyczne w mózgu-skoro już sprowadzamy wszystko do materialności. |
Cytuj:
P.S @Wieszok - Szczerze mówiąc, nigdy nie słyszałem o metodach, które opisałeś. Sprawdzę później na czym polegają. |
@Michoss
Tylko, że objętość samego mózgu dżdżownicy jest kilkaset tysięcy razy mniejsza, nie sądzisz? Na sterowanie wszystkim musi znaleźć się miejsce, a co do uczucia to zgadzam się, takie jest wytłumaczenie. |
Wielkość "mózgu" dżdżownicy jest proporcjonalna do jej rozmiaru. Biorąc pod uwagę, że dżdżownica nie ma kończyn, oczu, układów większości zmysłów, i organów, to w jej układzie nerwowym znalazło by się wiele miejsca na emocje czy uczucia. A człowiek, nawet silnie upośledzony takie ma.
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 20:41. |