Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Czy wieżycie w duchy , demony itp ?? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=178717)

Derv 24-06-2008 15:40

Nie wierzę. Mimo tych wszystkich filmów itd. które prawdopodobnie są zwykłymi fotomontażami.
Skoro według niektórych oni (duchy,ufo) naprawdę istnieją to dlaczego widzieli je tylko nieliczni,a żaden duch czy coś w tym stylu nie pokazało się na przykład na jakimś rynku gdzie zobaczyło by to więcej osób?

Perfect*Doll 24-06-2008 16:41

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Wylansowany (Post 2113049)
W demony, duchy, wymysły szatanistów nie, z powodu braku dowodów. :/

PS. Pisze się "wierzycie'.

Nie znasz religii Satanistycznej to się nie wypowiadaj, kitten.

_DaviD_X 24-06-2008 17:06

Zapraszam na forum PEA //pea.org.pl/phpBB2/index.php gdzie mozemy gleebiej przedyskutowac temat ; )

Valard 24-06-2008 20:18

Ja wierze w istnienie pewnych "form energii", których oddziałowywanie jesteśmy w stanie poczuć.

Zamor1 24-06-2008 21:25

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Derv (Post 2135949)
Nie wierzę. Mimo tych wszystkich filmów itd. które prawdopodobnie są zwykłymi fotomontażami.
Skoro według niektórych oni (duchy,ufo) naprawdę istnieją to dlaczego widzieli je tylko nieliczni,a żaden duch czy coś w tym stylu nie pokazało się na przykład na jakimś rynku gdzie zobaczyło by to więcej osób?

Tak samo jest z Duchem sw. czy z Maryja. Tez sie objawia nielicznym, przez co ludzie nie wierza w istnienie tej trojcy.
W zasadzie to nie uwierze dopoki nie zobacze na wlasne oczy :)

PLague 24-06-2008 21:34

Jestem chrześcijaninem, więc wierzę, że duchy i demony istnieją, ale nie takie, jak je przedstawiają mass media, tanie sensacyjki i stereotyp fantasy.

Darkk'Horsemanzz 24-06-2008 21:47

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Derv (Post 2135949)

Bo sie wstydzil :<

Omg, mylisz ze byty niefizyczne maja taki sam tok myslenia jak ludzie...

Widziales kiedys swoj rozum? Masz zdjecia? Nie? Czy to znaczy ze go nie masz? No chyba tez nie.

Grocix 24-06-2008 22:09

@Up
Taaak? To gratuluję poziomu edukacji, bo z tego co się orientuję, już w podstawówce, a na pewno w gimnazjum, uczą jak wygląda i funkcjonuje mózg :)

Michoss 24-06-2008 22:25

Mózg to organ, mam wrażenie że "rozum" w jego wypowiedzi to umysł, dusza, To-coś-co-pozwala-nam-żyć-a-nie-być-dużą-bakterią.

Darkk'Horsemanzz 24-06-2008 22:27

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Grocix (Post 2137020)
@Up
Taaak? To gratuluję poziomu edukacji, bo z tego co się orientuję, już w podstawówce, a na pewno w gimnazjum, uczą jak wygląda i funkcjonuje mózg :)

Powiedzialem:Rozum. Inteligencja.Umysl.itp
Nie mozg. :)

Up

Dziekuje panu wyzej xP wie o co 5 xd

Grocix 24-06-2008 22:47

@Up i 2 up
Gratuluję pojęcia aluzji... Chodziło mi o to, że jest to jedno i to samo...

Darkk'Horsemanzz 24-06-2008 22:58

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Grocix (Post 2137121)
@Up i 2 up
Gratuluję pojęcia aluzji... Chodziło mi o to, że jest to jedno i to samo...

mozg=umysl lol
rzodkiewka=milosc
kieblasa=everybody pomarancze

...

Grocix 24-06-2008 23:02

@uP
A czym myślisz? Sercem? Wątrobą?

Darkk'Horsemanzz 24-06-2008 23:41

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Grocix (Post 2137157)
@uP
A czym myślisz? Sercem? Wątrobą?

Istotnie mozgiem, ale czy WIDZIALES cos takiego jak rozum?

Edit. A tak naprawde mysle penisem ^^

domin3x 25-06-2008 00:20

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Darkk'Horsemanzz (Post 2137275)
Istotnie mozgiem, ale czy WIDZIALES cos takiego jak rozum?

Edit. A tak naprawde mysle penisem ^^

Kurwa, a widziałeś coś takiego jak uczucie?
A myślisz, że takie coś istnieje?

Darkk'Horsemanzz 25-06-2008 00:43

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez domin3x (Post 2137372)
Kurwa, a widziałeś coś takiego jak uczucie?
A myślisz, że takie coś istnieje?

Ale ja wlasnie nie z tych co musza dotknac zeby uwierzyc xP

Michoss 25-06-2008 00:45

Mózg to tylko układ nerwowy sterujący ciałem.
Dżdżownica też ma układ nerwowy, a jednak nie obserwujemy u niej emocji czy inteligencji.

Uczucie? Podwyższenie tętna, szybszy oddech, impulsy elektromagnetyczne w mózgu-skoro już sprowadzamy wszystko do materialności.

Lord Dreathan 25-06-2008 00:59

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Darkk'Horsemanzz (Post 2129939)
Do gadania z duchami nie trzeba seansow ; o

Chyba mnie nie zrozumiałeś. Zadałem dość banalne pytanie, ale widocznie masz problem z czytaniem ze zrozumieniem. Ja jakoś nie widzę abym sugerował, iż seans spirytystyczny był takim o "gadaniem z duchami" jak to określiłeś. Może rozwinę swoją wcześniejszą myśl z poprzedniego posta. Otóż, czytając trochę na temat owego wywoływania duchów postanowiłem o tym trochę poczytać. Niby brzmi dość banalnie, jednakże trzeba do tego trochę rekwizytów. Poza tym, z tego co mi wiadomo, nieumiejętne prowadzenie seansu może prowadzić do niebiezpiecznych konsekwencji. I tu rodzi się pytanie: wierzyć czy nie wierzyć? Na przykładzie ludzi z mojej klasy: Na wycieczce postanowiliśmy sprawdzić jak ludzie zareagują. Z początku sceptycy mówili "pff, ja w to nie wierzę". Mimo to, gdy już zaczeliśmy rozstawiać przedmioty na ziemi, nagle wszyscy się zmyli powtarzając "chyba was poje... ide stąd". Czekam na wasze opinie (mam nadzieję, że tym razem bardziej obiektywne, a przede wszystkim - na temat.)

P.S @Wieszok - Szczerze mówiąc, nigdy nie słyszałem o metodach, które opisałeś. Sprawdzę później na czym polegają.

Grocix 25-06-2008 01:21

@Michoss
Tylko, że objętość samego mózgu dżdżownicy jest kilkaset tysięcy razy mniejsza, nie sądzisz? Na sterowanie wszystkim musi znaleźć się miejsce, a co do uczucia to zgadzam się, takie jest wytłumaczenie.

Michoss 25-06-2008 01:54

Wielkość "mózgu" dżdżownicy jest proporcjonalna do jej rozmiaru. Biorąc pod uwagę, że dżdżownica nie ma kończyn, oczu, układów większości zmysłów, i organów, to w jej układzie nerwowym znalazło by się wiele miejsca na emocje czy uczucia. A człowiek, nawet silnie upośledzony takie ma.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 20:41.