![]() |
Cytuj:
No możliwe niemniej magiczne profy mają MOŻLIWOŚĆ bicia na tym 80 lvlu 200-300k expa na godzinę, a knighty - 30k, coś jest jakby "nie tak" Cytuj:
po 2 "kumple na nitach maja rox exp i kasę" tja? ciekawe, 130+ eki mają tam "niezły exp" który sorc może wyciągać właściwie od 30 lvla (ino tu - z blokerem, wow) albo od 45, solo. z kasą - możliwe, ino na co ją potem wydać? mamy powiedzmy te 500k na poty i co dalej? jakieś pg? nie, na nity, zarabiać kasę, i tak w nieskończoność Dle tak?, czyli mówimy o PoI - bo inne respy to respy dragów + paru dli Na tym poi możemy biegać 80lvl magiczną, 80 rpkiem i dajmy na to... 140 ekiem, malutka różnica... Mi nie chodzi o to, by każdy bił 1kk expa w minute etc, najlepszy balans prof był w 7.2. Thar~ Edit: Kiedyś było przekonanie chcesz zwiedzać tibię - wybierz knighta, dzisiaj 100 lvlowa magiczna albo rp wejdą wszędzie np dhq(ofcoz bez samego questa) i mogą tam sobie expić, knight do samego zwiedzenia dhq (przejścia przez te parenaście sqm od schodow do tp) potrzebuje shootera/ów |
Cytuj:
|
nighty ida we 2 calkiem ladnie, reszta porazka
|
Cytuj:
|
Cytuj:
wprowadzenie hydr a raczej loota z hydr to byla najglupsza rzecz jaka zrobili, przez pol roku ludzie osiagali tam kosmiczne profity, gospodarka zaczela upadac. Soule sa dobrym rozwiazaniem , nie daja mozliwosciu non-stop robienia run na bocie : p jak gracz siedzi przy ekranie to chwyci jakas bron i bedzie bil slabe potwory robiac runy. ale badz co badz cip wprowadzajac tiq, hydry , poi mogl bardziej przylozyc sie do tego |
@up
Wprowadzenie hydr oraz taniego visa to było stworzenie przewagi sorkow/druidow nad innymi profesjami. Od tamtej pory łatwo było zrobić dobre 200k expa na godzinę i to z porządnym profitem. W ten sposób powstało multum 100 lvlych sorkow - profesji będącej jedna z najtrudniejszych do gry przed updatem. @kwestia souli Wolałem oglądać farmy druidów porozrzucane po świecie tibii niż obecnie knightów/drutów/sorków expiących afk na bocie albo tzw. bad mages (chociaż po wprowadzeniu potionów to zjawisko praktycznie zniknęło). I soule to złe rozwiązanie, w szczególności w czasie gdy je wprowadzili. Zrobienie wtedy bp SDków na FACC to był cały dzień gry. Chyba komus się w dupach poprzewracało. @down Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
Np: http://forum.tibia.pl/showpost.php?p...postcount=2376 Cytuj:
Pzdro :) @Dwon Nie to, że bym chciał tak szybko expić, bo ogólnie to gram tylko by ludzi ubijać, chciałbym stare uhy, by knight byl spowrotem tankiem, a nie przyspieszaczem respa dla innych prof lol. Niemniej jest troche dziwne, że byle 60 lvl mag/druid może robić 200++k expa/h, lol Co do "koleś jest nadziany" no niby ma 130 ek~ale sporo kasy mu idzie na aola/blessy bo pada co chwile (kicki lagi etc, nie temu że nie wyrabia)ale zamiast sd można luzem używać icicle itp~ pozatym zauważ że gdy mu dropnie jakiś dsm/rh na 6 bp sd np. to ma waste malutkie...albo nawet profit lol. Taki 60 druid expi na djin tower, gdy ja na oczyszczenie respa zuzylem 7 bp mfow i bp ghp.... Knightem poprostu siedzisz cały czas na małpach/zlowiach/lizardach robiac maksymalnie 30-50k/h(w tym te 50k to na 90 lvlu~) Cytuj:
150 ek to moze z 40-50 lvla ubić....bo wtedy ma mało capa mfow itp...ale i tak ten 50 lvl ma szanse mu zwiać do dp.... |
@up
Skomentuje to tak: O ja jebie.. nie myslalem, ze mozna na 60 tam expic solo koles jest nadziany i wali z sd ale idac tam knightem tez trzeba byc nadzianym. @Patysiak No ja bym nie powiedzial czy ma szanse zawolac kumpli. Kiedys 100+ kngitha gildia bila 15 minut i on zdazyl napisac do kumpli itd gdy teraz on nawet nie zdazy napisac, a juz bedzie tabliczka. Co do ucieczki moze mam slabe pojecie bo nigdy profesja magiczna nie wbilem wiekszego lvla niz 46 ale chodzi o to, ze taki ms to: mega haste+ time ring+bohy+ m walle i jak zablokuje kolesi m wallami to juz go nie zlapia. Knightem zeby uzyc m walla to 9mlvl plax. Ja oczywisice nie mowie, ze zawsze tak bedzie ale ms jednak ma wedlug mnie wieksze szanse na ucieczke niz taki knight. A 130ek vs 130ms to ten ms na upartego ujedzie na exurce gran/vita wiec tez tak szybko nei padnie. @Thar W pewnym momencie odczulem, ze mowisz jak bys chcial robic tyle samo albo wiecej expa od magow/palkow (moze sie pomylilem). @topic Wedlug mnie kngith nie musi tyle robic expa ale tepo expa magow, a knighta jest kompletnie inne. Bez przesady zeby knightem ciagle robic 60k expa max bez waste, a magiem 200k jak sie fartnie to i ze zwrotem. Sam gralem kngihtem i przyznam, ze bicie malp, lizardow itd w pewnym momencie stalo sie nudne gdy druidem poszedlem 4 fun na dla i zmarnowalem 6mf i kilka icicle, a knightem caly plecak potow. Roznica jest taka, ze druid ma 44 lvl, a knight 67 ;s. |
tak jak mowicie zeby bardziej zbalansowac postacie trzeba by bylo wrocic do starego exori visa itp~ oraz knightowi albo dac lepsze bronie ktore maja po 60 attk wtedy hity by sie zwiekszly (mozna nawet czesciowo zauwazyc ze cipsoft z updatu na update daje coraz silniejsze bronie rekompensujac [chyba?] i tak slaby attk najtow albo dac najtowi wiecej hp (zauwazcie ze co z tego ze najt by mial 2x wiecej np. hp jak by leczenie zostalo takie same wiec przedluzylo by tylko o kilka procent przezycie w przykladowm trapie. Moim zdaniem tak jak pisze zeby zrobic cos z najtem to trzeba kilka waznych pierdolow pododawac a reszte zostawic
|
@Up
Uhy, oddać uhy, to wszystko... |
@up
Niby tylko uhy ale nie wiadomo jakby sie to mialo do dalszej gry choc sadze, ze oddajac uhy juz bylby wielki postep. Dobra czekamy na lepsze jutro (czyt. zimowy update) i moze na cos wpadna bo jesli tak dalej bedzie to tylko knight >npvp i prawdopodobnie bot. |
Cytuj:
|
Prawda jest taka , ze nie myslicie obiektywnie bo Cipsoft tak naprawde jest w dupie . Narzekacie a nie myslicie nad rozwiazaniami .
1.Jezeli Cipsoft przywroci uhy to knight jet nie smiertelny w tym momencie ,gdyz sam dostalem 700 od taifuna kiedys a teraz co najwyzej za 320 moze mnie poglaskac . Wiec kngiht nie dosc zeby mogl pgowac naprawde non stop to bylby zasilny w pvp bo paulistinha bylby nie do ubicia na 100%. 2. Cipsoft jeszcze podwyzszy hity w tym momencie wszystkie rodzaje a takze respy dragow sa zajete bo sa tez setki 100~~ek .Wiec cipsoft musialby zrobic w cholere respow dragow zeby dalo sie jakos expic co ciagnie za soba fast exp -> w chuj nowych h lvl -> wiecej botow. 3. Cipsoft zmniejsza hity kazdej profesji , Knight jest w tym momencie jak dla mnie ok bo i tak ciezko go by bylo ubic jakby jeszcze mniej magizcne profy go walily z sd , ale taki ms/ed w tym momencie jest kaleka bo naprawde do 60 lvla mu sie nie zawsze zwraca wiec bylby troche poszkodowany ale na opence bylby nie do zabicia z utamo itp co jak dla mnie juz do konca by zniszczylo klimat tej gry . A o palku nawet sie nie wypowiadam bo ta profesja jest dla mnie smieszna. @Down "nie zawsze sie zwraca" - "nie ma pieniedzy" dwie inne rzeczy , ale to szczegol . |
padaroks polega na tym, ze jesli temu 60 MS/ ED a priori sie nie zwraca, to znaczy ze albo kupuje kase na allegro albo gloduje i konczy gre. Wynika z tego, ze skoro jednak wbija troche wiecej leveli to na czyms musi zarabiac wiecej niz wydaje, a nie sadze zeby latal po minotaurach.
|
Up Zwykle huncę tam, gdzie w miarę pewny zysk, ale zdarza się, że need więcej kasy i można mnie na barbach spotkać :P
|
a tam gdzie ty huncisz, z zyskiem siedza 100ms/ed
|
@ZapodajMuze
Heh, zgadzam się. Cip Soft nie może zwiększyć hitów postaci, bo wtedy będzie cała masa h-lvl bez dobrego miejsca na expa i rozżalenia graczy. (Teraz już są tacy; co będzie potem) Szczególnie problemy są z palkiem, bo to rzeczywiście jest śmieszne, że bierze ileś tam AS-ów czy RS-ów i zawsze wychodzi z zyskiem, czy to z Frostów czy z Demonów. W PvP jest też najlepszy, bo wali większe hity od magów i w dodatku ma więcej hp. Taki sorc/druid musiałby mieć niewiarygodną liczbę manasów i run, żeby w końcu powalić mocno uzbrojonego palka. Knight jest w tej chwili OK. System leczenia dla postaci wysokich leveli jest może trochę kiepski, ale nadrabia to hitami. Magowie mają najgorzej i jeśli ta "balansacja" (co za idiotyzm) ma być taka, że w Tibii 8.5~ magami będzie się "zajesupermegaultrafajnie" grało, a palek znowu będzie profesją do ... to nie wiem czy to wszystko ma sens. @down 1. Po ile chodzi Avenger na non-pvp? A ile trzeba wydać na XXX bp SD czy Icicle? 2. Tu masz rację. 3. j.w 4. Knight też nie ma problemów z capem 5. Postaw knighta-bota na małpach/ żółwiach, wieczorem zobacz zyski. Zapoluj na demony/behemoty magiem, policz zyski. Widzisz różnicę. Dlatego knightem nie opłaca się huntować lepszych stworów - nie ma po co, chyba że dla zabawy. Mimo, że magowie mają lepsze leczenie, knight w ostatecznym rozrachunku zadaje większe hity przy min. wkładzie kasy. Ma więcej hp i nie musi leczyć się tak często jak mag, więc jest 50-50. |
Cytuj:
A czego Ci teraz brakuje grając magiem? -hity większe niz knight na analogicznym poziomie -leczenie lepsze niz knight na obojętnie jakim poziomie -leczenie 5x tańsze niz knight -brak problemu z capem (sd maja 3 użycia, greate mf które dodają 250 many) -możliwość polowania na wszystkie stwory solo (zabij knightem demona albo bhemota) |
Up Najśmieszniejsze jest to, że jeszcze takie pallki i sporo knightów narzeka i mówi, że ms ma lepiej ;P
Jak dla mnie na chwilę obecną all jest ok i każda prof jest rox, ale trzeba umieć nią grać, a nie narzekać jaka to jest słaba i porównywać do innych. |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 21:04. |