Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Nie wierzysz w UFO? Zmienisz zdanie. (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=190525)

Leader'Acrix 27-08-2008 11:51

Heh nie wiedziałem że tak łatwo można pomylić "UFO" z muchą lub innym owadem .

Xevixon 27-08-2008 12:38

Nie czytałem całego tematu bo mi sie nie chciało. Jeśli cos się powtórzy to sorry. : P
Ja mam tylko jednjo pytaie ;x dlazcego te wszystkie ufo na różnych filmach ma kształt spodka?
Osobiście uważam, że nie ejsteśmy sami ponieważ istnieje wiele ukłądów słonecznych, gwiazd, planet a przecież istnieja jakas tam strefa życia ( na discovery to słyszałem ;d czy gdzies), w której planeta ma odpowiednie warunki do hmm... rozwijania się. Więc byłoby to niemożliwe zebyśmy w tak wielkiej przestrzeni byli sami.

Xaax 27-08-2008 13:17

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Mr.Pride (Post 2246766)
Cze
Ufo-istnieje
Bóg-wg mnie nie istnieje.xD
Koniec swiata w 2012-bulszit!Wiele razy mial byc koniec swiata a jakos dalej istnieje...
Egrozcyzmy-Nie uwazam ze sa zwiazane z Bogiem,poniewaz nie wydaje mi sie zeby Bog(jak by istnial)pozwolil na cierpienie tylu osob.
''Geje z Hiszpanii"-Fejk jakich duzo.Maja jakies zdjecia,filmy czy cos?
Pozdro

Myślę dokładnie tak samo.

Kup.Se.Musk 27-08-2008 14:43

Miliony filmów, miliardy zdjęć, plotek i pogłosów, zero namacalnych dowodów. Teraz odpowiedźcie sobie na pytanie "czy istnieje ufo".

Viste 27-08-2008 15:11

@up
Coś jak z Bogiem, masa filmów, cała kupa opowieści a jako takich namacalnych dowodów w sumie brak. A jednak w to, tak samo jak w ufo ludzie wierza;p

Valariazz 27-08-2008 15:22

co do...

Boga - mysle ze cos o wiele silniejszego od nas musi istniec.. nie chodzi mi tu o jakas mega-hiper silna postac tylko o cos, co moznaby nazwac bogiem. Nie wierze jednak w tego boga, ktory rzekomo stworzyl swiat w 7 dni (tj w 6 a siodmego palil maryśke), tego o ktorym mowa w testamentach i tego, w ktorego to "wierzą" (czytaj albo maja taka nadzieje albo po prostu sa chrzescijanami bo od chrzescijan sie urodzili) chrzescijanie. bo tylko jest tych bajek o nim, a dowodow brak

Ufo - co do tych stateczkow pojawiajacych sie w wielu filmach na youtube... nie sadze zeby chociaz 1/100 z nich byla prawdziwa, ale jestem przekonany ze na swiecie nie tylko ziemia jest zamieszkana bo to wrecz niemozliwe.

tyle.

Anerian 27-08-2008 15:48

up: Zgadzam się z tobą, nigdy nie wątpiłem w możliwość życia poza zmieskiego, ale w UFO na ziemi to ja mam za mały "murzdżek" jak to niektórzy sądzą żeby uwierzyć (przynajmniej we wszystkie dotąd znane mi przypadki UFO).

Qapek(...) 27-08-2008 16:10

W UFO nie wierzę, chyba że by mnie porwało. Ale wiara w UFO i wiara w życie pozaziemskie to dwie różne rzeczy. Niektórzy tutaj mylą te dwa pojęcia.
A co do tego drugiego: Nie chce mi się przedstawiać wszystkich argumentów,
ale jestem pewien że gdzieś we wszechświecie na pewno są jakieś żywe organizmy, mniej lub bardziej złożone.

Zalgadis 27-08-2008 16:21

Ja w KOSMITÓW (nie ufo, bo ufo to niezidentyfikowany obiekt latający) uwierzę jak ich zobaczę, to samo z Bogiem.

Carbon_Lord 27-08-2008 16:28

Co sądzicie o tym artykule:
http://www.paranormalium.pl/286,2,artykul.html
Opowiada on o Chupacabrze, być może to wybryk natury, bądź experment naukowców, albo istota pozaziemska, bądź poprostu nieodkryte zwierzę.

Ponadto polecam www.paranormalium.pl
Fajna stronka dla tych co lubią paranormalne rzeczy ;)
Osobiście bardziej interesuję się Kryptozoologią niż ufo. Człowiek bada kosmos, a nie zna swjej planety do końca... Kto wie co czycha w dźunglach, pod ziemią albo w rowach, takich jak mariański.

Co sądzicie Chupacabrze?

Jelcz 27-08-2008 16:38

Kilka potwierdzonych/udukomentowanych faktów:

-Ufo istnieje i Było na naszym świecie wiele lat zanim powstał człowiek.
-Na naszej planecie nie przebywała tylko 1 rasa obcych lecz kilka- 1 z nich zamieszkiwała Atlantyde....
- celem ich było wydobycie surowców (złota?)
-Czlowiek nie pochodzi od małpy- żadna z samic małpy obojętnie jakiego gatunku nie posiada łechtaczki, więc kobieta też nie powinna jej posiadać.
-na ziemii panuje inna grawitacja niż na innych planetach, więc kosmici szybciej sie starzeli i przestali pracować- jedynym wyjściem było stworzenie niewolników poprzez krzyżowanie różnych ras na ziemii- tak powstało homo sapiens.
- cały stary testament- są to zapiski kosmitów (Atlantów) zmienione przez czlowieka na własne cele więc Bóg nie istnieje (ludzie byli manipulowani tak przez kosmitów)....
reszte dokoncze później jak mi sie zachce :)))

Valariazz 27-08-2008 17:12

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Jelcz (Post 2247307)
Kilka potwierdzonych

No to potwierdz mi je, bede zafascynowany.

Btw mowisz ze zadna malpa nie ma lechtaczki - a pomysl, czy pierwsze zycie na ziemi.. znaczy sie pierwsze istoty... mialy w ogole glowe, nogi itp? Pewnie ze nie. Wszystko musialo jakos ... wyrosnac xd

Askaral 27-08-2008 17:14

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Tentotrix (Post 2246249)
nie rozumiem..przecież napisałem ,że strach przed śmiercią powoduje,że ludzie znajdują sobie Boga,który (według nich) ich zbawi i tym samym unikną smierci...czyli wiara pozwala przezwyciezyc strach przed śmiercia ...tak jak napisałeś...więc nie rozumiem o co Ci chodzilo :)

Kiedys przeczytalem w pewnej ksiazce bardzo madre slowa, i nimi ci odpowiem, chociaz i mi czasami ciezko wierzyc ;p
"Lepiej jest wierzyc niz nie wierzyc. Dlaczego? Jesli wierzysz i okaze sie ze masz racje, to cale swoje zycie przezyjesz w spokoju, i bedziesz gotow kiedy nadejdzie twoj czas. Jeslisie pomylisz, to smierc bedzie koncem twojej swiadomosci, i nawet nie bedziesz wiedzial ze sie pomyliles. Jesli jednak nie bedziesz wierzyc, i okaze sie ze nie miales racjii, wtedy nikomu nie powiesz "a nie mowilem?"

Granteon 27-08-2008 17:17

Co do kręgów w polu to proponuje obejrzeć to:
cz. 1 - http://www.youtube.com/watch?v=V4Bu__GATB8
cz. 2 - http://www.youtube.com/watch?v=qWGl6...eature=related
cz. 3 - http://www.youtube.com/watch?v=_lycP...eature=related

Dziwna sprawa...

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez qq2 (Post 2243657)
90% tych "pr0" filmów z UFO, to fotomontaż.

Skoro 90% to fotomontaż, to zostaje 10% prawdziwych, więc świadczy to o istnieniu UFO (UFO to skrót, który po przetłumaczeniu na polski oznacza Niezidyfikowany Obiekt Latający, a nie ludzi z marsa...)

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Tentotrix (Post 2246029)
Co do Boga...ludzie wierzący w wszechmogącego to ludzie SŁABI,którzy boją się prawdy,boją się śmierci(przyznacie ,że wizja "spania" na wieki wieków,nie jest za ciekawa.)Dlatego wymyślili sobie jakieś durne historyjki (adam i ewa...pomimo iż naukowcy twierdzą ,że człowiek pochodzi od małpy i dopiero po setkach tysięcy lat ewolucji,powstał człowiek ,którego znamy dzisiaj.)Zauważcie iż udowodniono ,że nawet pierwsze cywilizacje,tysiące lat przed "Chrystusem" szukali bóstw i modlili się np. do świętego kamienia.Dlaczego?Ano dlatego ,że nie potrafili w żaden sposób wytłumaczyć kim oni wlaściwie są i dlaczego zyją(dzisiaj już na te pytania znamy odpowiedz,jednak mohery nie chcą w to wierzyć.)Kiedyś religia była wykorzystywana przez mądrych ludzi do rządzenia.W starożytnym egipcie kapłani,ludzie bardzo mądrzy,potrafili przewidzieć zaćmienia Słońca i wmówić ludzią ,że to Bog się zesłościl.Dzięki temu mogli latwo namówić głupców ,żeby skladali większe ofiary itp...(jest taka scena np. w filmie Faraon.)Tak było,jest i będzie ,że jeśli człowiek nie jest sobie wstanie czegoś wytłumaczyć to myśli ,że to Bóg.Wiecie chociaż na czym opieracie swoja wiare drodzy Katolicy?Na starej książce,w której każdy mógł sobie nawpisywać bajki jakie tylko chcial.Jest wiele innych legend,baśni,mitów ...wymyślonych bardzo dawno temu i co ,wierzycie w nie?to dlaczego wierzycie jakiejś starej ksiażce?Bo sie boicie smierci i tyle.Teraz jest podobnie jak kiedyś w starożytnym Egipcie.50% księży nie wierzy w żadnego Boga,a wybrali taką droge życia dla kasy...o tych księżach słyszy sie w dzienniku , że molestowali,namawiali swoją kochanke do aborcji,kradli itp.Zanim zaczniecie manifestować swoją wielką wiare,radze poczytać biblie,poszukać,pomyśleć a potem dopiero podjąć decyzje czy jest sie wierzącym czy to tylko ściema..jak tak zrobilem...:)

Pierwsza sprawa - nie mieszaj ksiedzów w Boga... Pisząc "Bóg" zalezy jakiego Boga masz na myśli. Jeżeli chodzi o postać z nadzwyczajną umiejetnością to zapewniam każdego, że istnieje. Są dowody, które zwykły śmiertelnik moze zobaczyć, weźmy za przykład chocby nawet te Egzorcyzmy - jak ktoś to napisał - "osoba, która ma demoniczny głós i niepotrafi jej utrzymać 5 chłopa to chyba nie jest choroba psychiczna.". W tym przypadku mozna z pewnościa swteirdzic, że mamy do czynienia z nazdzwyczajną siłą, której nigdy się nie wytłumaczy naukowo... Po za tym jest wiele innych dowodów - przenoszące sie przedmioty itd. to chyba też nie ma nic wspólnego z nauką...

Pavel321 27-08-2008 17:56

Miałem się nie w*******ać ale ...

http://pl.youtube.com/watch?v=WNzg1C-oAKU

whatever 27-08-2008 18:00

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Jelcz (Post 2247307)
Kilka potwierdzonych/udukomentowanych faktów:

-Ufo istnieje i Było na naszym świecie wiele lat zanim powstał człowiek.
-Na naszej planecie nie przebywała tylko 1 rasa obcych lecz kilka- 1 z nich zamieszkiwała Atlantyde....
- celem ich było wydobycie surowców (złota?)

-Czlowiek nie pochodzi od małpy- żadna z samic małpy obojętnie jakiego gatunku nie posiada łechtaczki, więc kobieta też nie powinna jej posiadać.
-na ziemii panuje inna grawitacja niż na innych planetach, więc kosmici szybciej sie starzeli i przestali pracować- jedynym wyjściem było stworzenie niewolników poprzez krzyżowanie różnych ras na ziemii- tak powstało homo sapiens.
- cały stary testament- są to zapiski kosmitów (Atlantów) zmienione przez czlowieka na własne cele więc Bóg nie istnieje (ludzie byli manipulowani tak przez kosmitów)....
reszte dokoncze później jak mi sie zachce :)))

dobra. a teraz powiedz co brales.

Mr.Pride 27-08-2008 19:22

@up
Badz tak laskawy i sie do niego nie czepiaj,kazdy moze miec swoje zdanie...

Fred_Flintston 27-08-2008 19:27

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Granteon (Post 2247365)
Pierwsza sprawa - nie mieszaj ksiedzów w Boga... Pisząc "Bóg" zalezy jakiego Boga masz na myśli. Jeżeli chodzi o postać z nadzwyczajną umiejetnością to zapewniam każdego, że istnieje. Są dowody, które zwykły śmiertelnik moze zobaczyć, weźmy za przykład chocby nawet te Egzorcyzmy - jak ktoś to napisał - "osoba, która ma demoniczny głós i niepotrafi jej utrzymać 5 chłopa to chyba nie jest choroba psychiczna.". W tym przypadku mozna z pewnościa swteirdzic, że mamy do czynienia z nazdzwyczajną siłą, której nigdy się nie wytłumaczy naukowo... Po za tym jest wiele innych dowodów - przenoszące sie przedmioty itd. to chyba też nie ma nic wspólnego z nauką...

Ludzie! To, że coś nie jest na dzień dzisiejszy wytłumaczalne naukowo, to nie znaczy, że to dzieło boga...

Tentotrix 27-08-2008 19:34

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Askaral (Post 2247363)
Kiedys przeczytalem w pewnej ksiazce bardzo madre slowa, i nimi ci odpowiem, chociaz i mi czasami ciezko wierzyc ;p
"Lepiej jest wierzyc niz nie wierzyc. Dlaczego? Jesli wierzysz i okaze sie ze masz racje, to cale swoje zycie przezyjesz w spokoju, i bedziesz gotow kiedy nadejdzie twoj czas. Jeslisie pomylisz, to smierc bedzie koncem twojej swiadomosci, i nawet nie bedziesz wiedzial ze sie pomyliles. Jesli jednak nie bedziesz wierzyc, i okaze sie ze nie miales racjii, wtedy nikomu nie powiesz "a nie mowilem?"

tez kiedys to zdanie slyszalem :P.Ale ja poprostu nie jestem wstanie uwierzyć,z powodów ktore wymieniłem,a udawać ,że się wierzy a tak naprawde nie,nie ma sensu :)

Anerian 27-08-2008 20:16

Hmm, zaczeło się od kosmitów a skończyło na "el chupacabra". Co do chupaci to nie jestem pewien czy do końca można wierzyć (tak samo jak z kosmitami, tyle że nigdy nie widziałem ani zdjęcia, ani filmu pokazującego to zwierzątko, a farmer który rzekomo posiada te zwloki (może już wiadomo że to była jakaś podruba, ale dawno o chupace nie czytałem) i tak nie chce ich pokazać). Co do antlantydy myślę że jest to kultura minojska (achh ile podobieństw??). Co do kobiet powalających 5 mężczyzn i gadających dziwnym głosem muszę sie jeszcze dokształcić. Co do Boga, są potwierdzone zapisy na temat istnienia Chrystusa i tego że byl on niezwykły (zapisy rzymskie, nie chrześcijańskie). A ja będę wierzyłdopóki nauka nie wyjaśni wszystkich niewyjaśnionych spraw, z Wielkim Wybuchem na czele ("Anioły i Demony" sie kłania :P)

edit: Macie to swoje opetanie.
http://www.racjonalista.pl/kk.php/s,...ga.klinicznego

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 11:30.