Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Niusy (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=12)
-   -   Druga zapowiedź update'u. (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=197951)

john91 15-11-2008 19:55

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Xr3 (Post 2336407)
Pozwolę sobie zacytować mój poprzedni post ze wcześniejszej strony:

3/4 tych pierdół, jest robiona pod gówniarzernię, na czym najprawdopodobniej stracą doświadczeni gracze. Uważam, że lepiej dmuchać na zimne...

Znalazł się "dorosły", który ma 17 lat...

Wszyscy gadają, że Tibia upodabnia się do WoWa, a mógłbym się założyć, że może i połowa z was nawet nigdy w to nie grała, a gada tak bo jest to teraz popularne ;]

Mam nadzieję, że nastepne teasery przyniosą ciekawsze rzeczy, bo jak narazie ten up oceniam połowicznie.

Dragones5 15-11-2008 20:16

Tibia podobna do wowa? Przeciez to skandal i oczernienie tak slawnej i swiatowej klasy gry jak tibia. Jak mozna w ogole mowic, ze taka super gra jak tibia jest podobna do jakiegos dennego wowa co? A tibia 7.4 to przeciez tam bylo tak super, ze szok...

A tak na powaznie to przestancie pie*dolic, ze wszystko wziete z wowa skoro to podstawa mmorpg tylko wprowadzona dosyc pozno. Dla mnie update zapowiada sie ciekawie i dzieki temu wracam chyba na rl tibie. Jednego jestem pewny, bedziecie w to grac pomimo tych wszystkich update i mam male pytanie do was: Jak mozna stwierdzic, ze cos jest zje*ane skoro tego nie widzieliscie na oczy i nie probowaliscie? Po 2 zdjeciach umiecie stwierdzic, ze cos jest dobre albo zle? Niezly skill _/

Szewcu 15-11-2008 20:25

Żałosne co oni robią ... buffy ... ;( to śmieszne, ja nie wiem ...
ta Tibia już nie bedzie Tibią ... jak dla mnie tylko to że widać co leci z potwora to dobry pomysł (mniej thiefów) ... a te czary to porażka ... a moze Tibia 3D ? ... żal, żal i jeszce raz żal ... taka Tibia jak jest teraz jest dobra tyle że bronie od lvl ;p

Pacek 15-11-2008 20:44

Jedyne co jest w stanie uratowac ta gre to wprowadzenie systemu PvP z prawdziwego zdarzenia, jakas arenka PvP czy cos w tym stylu.

Co do update to CiP wkońcu poszli po rozum do głowy i zaczerpneli dobre wzorce party chanel, party buf tylko ze jak zwykle cos mi sie zdaje ze spieprza to dokumetnie jak to bylo do tej pory z dobrymi pomyslami a updateow widzialem juz sporo.
A boterzy byli są i będa, kiedys 60% osob zalogowanych to byly farmy druidow teraz boty expia zycie jednym slowem kupujcie pacc i nienarzekajcie

Michoss 15-11-2008 20:45

O muj borze to jurz nie bendzie tibia.
O MUJ BORZE! DODALI CZARNE JAGODY! GRANIE F TIBIE STRACIO SĘS!

Przestańcie już zrzędzić. robicie to za każdym razem. Nie da się już wytrzymać.

@Edit
Przekazuję:
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ptakuba
"Przestańcie gadać, że to czy to jest źle, bo i tak będziecie w swoje piksele grać, nie liczy się to czy gra jest dobra, tylko to, ile w tej grze macie expa.
Niech sobie dodają z WoWa, na złe im to nie wyjdzie, nic lepszego nie wymyślą. A klimatu już ta gierka nie odzyska, bo gracze typu "oddawaj mój exp" już go doszczętnie zniszczyli.
Dysbalans? Apfff. Jak jesteście takimi pro graczami, to chyba dysbalans jest dla was niczym, nie? Już mówiłem - powrzeszczą, ponarzekają, i będą expić dalej.
A co upka - wg. mnie średni. Wypowiem się jak dadzą wszystkie teasery.
Pierzasty"

Droid 15-11-2008 20:48

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Prostynick (Post 2335990)
Na test servie jeden z cm'ów wspomniał o runach niszczących magic walle bo podobno przez m walle dużo osób pada na pk... A może to był żart, ale i tak niszczenie zniszczonej już gry idzie pełną parą.

a o runie desintegrate nie slyszlaes??
ma wady tylko 1sqm zasieg i blokuje pz po uzyciu

Levi 15-11-2008 20:48

Update zapowiada się ciekawie, paladyni znowu coś dostaną choć i tak są nieźle wypasieni...Trochę zaczynam żałować ze porzuciłem swojego paladyna (bardziej żałuje ze względu na runki niż na czary)
W końcu paladyn i knight będą mieli szansę dogonić profesje magiczne które na utani gran hur zostawiały wszystko za sobą daleko w tyle.
Loot podawany w party- bardzo dobry pomysł.
Czary dla drużyny, bonusy dla niej- dobry pomysł na zachęcenie do pracy zespołowej.

Ogólnie stawiam im ocenę bardzo dobrą. Zostały chyba jeszcze dwa pokazowe artykuły obrazujące update. Mam nadzieje że nie zepsują sprawy.
A gracze narzekający na to że są update, że powiększa się teren gdzie ludzie mogą expić...że są nowe bronie,questy...nie rozumiem ich.
Za przeproszeniem trzeba być idiotą aby myśleć że update=zuo!

Obawiam się jednego:
że magowie i druidzi będą bić za dużo z tych nowych świętych runek.
Ale pewnie to będzie coś takiego jak ice hmm ;P
Zresztą poczekamy zobaczymy.

Na koniec:
Pamiętajcie! Kto stoi w miejscu ten się cofa.

dziobek1992 15-11-2008 20:50

mi sie podobaja te nowe opcje czyli chanel w party i te runki i nowe czary dla pallka :)

Ghost419 15-11-2008 21:12

Dopiero 2 teasery a już narzekacie, poczekajmy lepiej na upa a potem będziemy dyskutować.

Piotrek Marycha 15-11-2008 21:15

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Askaral (Post 2335894)
Tak, mag udupiony, przeciez czar ktory bedzie zwiekszal innym magom mlvl o powiedzmy 10 jest tak zalosnie lamerski ze az zal o nim wspominac

albo powiedzmym o 2... i po co ci taki szajs wtedy?
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez BaxCrow (Post 2335954)
Buffy w grze 2D - :D :D :D :D porażka.

a to buffy sa po to zeby na nie patrzeć, tak?
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez sebastiano (Post 2336137)
spójrzcie druid to postać lecząca i wspomagająca innych graczy ,a sorc to postać ofensywna.

Moim zdaniem dobrze ,że Cipsoft utrzymuje druida postacią wspomagająca

olaboga, ty grales kiedykolwiek w tibie?
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Tore (Post 2336303)
Zauważ że napisałem Śmierdzi WoW'em ale nie napisałem że to źle

a jak powiem przykładowo że ty śmierdzisz, to bedziesz sie zastanawiał czy to komplement czy nie, w zależnosci od tego czym bedziesz smierdzial?
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Piio (Post 2336408)
Charge - typowy skill warriora i feral druida w wowie

nie, to jest angielskie(taki język, wypadałoby to wiedzieć) słowo oznaczające "szarżę"
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Pacek (Post 2337151)
Jedyne co jest w stanie uratowac ta gre to wprowadzenie systemu PvP z prawdziwego zdarzenia

zonk, własnie system PvP jest jedna z głównym elementem który mnie trzyma w tej grze

--Cienius-- 15-11-2008 21:49

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Xr3 (Post 2336309)
Ponieważ mały smyk, który dostanie w łapy pacca + masę urozmaiceń dla dzieci (nie będę wymieniał), będzie klaskał uszami i namawiał innych swoich koleguf do kupna Premki. Na chwilę obecną zdanie Marcinka Dragona wielkiego krula Tibji liczy się bardziej, ponieważ taki gracz nie myśli. Gracz myślący (np. Cachero, Taifun) jest co najwyżej utrapieniem - "zadaje zbędne pytania" i narzeka. Za zbanowanie go za nic, potrafi napluć Cipom w twarz, zniechęcając młodszych graczy do tej gry. Całe to przedsięwzięcie jest nastawione na tą pierwszą grupę, która z biegiem czasu, staje się coraz większym i bardziej liczebnym dostawcą kasy. Pół biedy, że dzieci wydają swoje ostatnie pieniądze na Premium Account - Rośnie pokolenie bladych i grubych nerdów, które zamiast zabrać się do nauki, albo wyjść na dwór, siedzą całymi dniami i opalają Tibijskim słońcem swoje kaprawe ryje. Innymi słowy, Cipsoft wyniuchał na dziatwie dobry biznes ;).

Stary masz pelna racyje i piwo Ci sie nalezy... Jak bedzie wygladala przyszlosc Polski?

Ojciec: "Synu, jak ci idzie w szkole?"
syn:"no ostatnio kupilem pacca i zrobilem pani od informatyki druida ktory wafluje jej wiec mam 5"
O: slicznie

Jak teraz widze ze w ogole mlodziez nie uprawia sportu..( nie oszukumy sie na Wfie cwiczy srednio polowa osob) W****a czibórgery z Makdonalda. Druga czesc siedzi na przedszkolu z piwem i szlugami w reku i "ktury level?"

Niestety jak tak sie stoczy przyszlosc Polski to bedzie masowa emigracja ludzi inteligentych.

@topic

Wole WoWa.

Neveroth 15-11-2008 22:42

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Markos_Knight (Post 2336807)
Wszystko mi się podoba! Ale jest 1 wyjątek...udoskonalenie Palla... Niedość, że był silny to teraz będzie jeszcze silniejszy ;/

A tak najbardziej mi się podobają:
-Czar dla knighta blood rage ( takie coś jak ma orc berserker :D )

-to ze widać co wypadło z potworka na party

Zgadzam się z Tobą w stu procentach. Pall i tak jest dość silny ale dlaczego nie ma nic dla MS'a?X(X(

Neveroth 15-11-2008 22:47

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ghost419 (Post 2337210)
Dopiero 2 teasery a już narzekacie, poczekajmy lepiej na upa a potem będziemy dyskutować.

Po updacie nikt nie będzie zaglądał tu i forach o update'ach (przynajmniej 98% nie będzie wchodzić ale te 2% może tak )

Arcan 15-11-2008 22:50

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Neveroth (Post 2337432)
Po updacie nikt nie będzie zaglądał tu i forach o update'ach (przynajmniej 98% nie będzie wchodzić ale te 2% może tak )

Wolę 2% ludzi normalnych, z którymi można przeprowadzić dialog na poziomie, niż 98% dzieci płaczących jak to zuy jest Cipsoft.

Zwieshu 15-11-2008 22:52

skil zwiekszajacy mlvl to tylko czekac az knaj bedzie expil z sd ;p

Crassus 15-11-2008 23:02

Zal

Zamiast robic jakies bzdetne updaty ktore nic nowego nie wnosza mogli by choc raz pomyslec i zrobic nowe serwery ze wzyklym PvP To spowodalo by zwiekszenie sie ilosci graczy bo mnostwo ludzi z checia by poszlo na nowe serwery. Na wielu serwerach wojny trawaja wiele lat ludzie maja dosc to nie lepiej marnowac czas na jakies pierdoly nie wiem czy te Cipy maja iq dziesieciolatka czy tylko udaja takich nie dorozwojow

Virlan 16-11-2008 00:00

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Zwieshu (Post 2337443)
skil zwiekszajacy mlvl to tylko czekac az knaj bedzie expil z sd ;p

O nie! Knight będzie bił z SD za 150 to straszne, będzie dysbalans i w ogóle ;/

Vardell 16-11-2008 00:06

Średnio mi sie to podoba

Średnio mi sie podoba ten update... :evul: Dużo ludzi chce urozmaicania gry tak jak ja no ale nie zabardzo Cipsoft trafia w cel. Moim zdaniem powinni robić ankiety i wpisywać w nich kilka rzeczy które mogą dojść w dajnych update i aby ludzie wybierali te które im się podobają wtedy łatwiej byłoby trafić w "serca tibijczyków". Nie mówie oczywiście o takich dzieciach update'u co narzekaja za wprowadzeniem każdych zmian dot. profesji...
Ale podsumowując kto chciałby pograć sobie w jakaś gre z buffami napewno by pograł bo jest ich mnóstwo, a nasza skromna tibia nie powinna się upodabniać do takich gier, tylko iść w całkiem innym kierunku, bo może własie tego ludzie chcą aby było więcej gier nie nasyconych buffami czy czarami zabijającymi na strzał. Nie powiem tu oczywiscie ze tibia jest teraz ścierwem ze sie w nia grać nie da, bo tak nie jest ale cipsoft powinien pomyslec o innych stronach zmian w grze. :)

Virlan 16-11-2008 00:12

To ty pier....sz głupoty w tym momencie, bo buffy działają NA WSZYSTKICH członków party, tylko sorcowie mogę je rzucać, ale działają także na knightów o ile są członkami party.

i00n 16-11-2008 05:55

Jeszcze powinni zrobić coś w stylu: siła, zwinność, wytrzymałość, inteligencja itp i było by już wszystko to co w innych grach...

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 17:57.