![]() |
Cytuj:
A jesli Belgowie mają taki przymus, to wypadaloby sie tez zapytac, jak wygladala/ wygladalaby u nich frekwencja, gdyby uczestnictwo nie bylo obowiazkowe, innymi slowy: czy przymus cokolwiek zmienia i czy jest DLA NICH uciazliwy. |
Cytuj:
P.S. Możliwe, że mój post odniósł odwrotny skutek niż ja to wymyśliłem, trudno. |
Cytuj:
|
Cytuj:
Poza tym niektórzy nie głosują w wyborach celowo i jest to ich świadomy wybór, nie lenistwo. Jakkolwiek uważam, że to głupie, ci ludzie powinni mieć do tego prawo. |
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Tez mi cos. W usa to dzieci codziennie modla sie do flagi amerykanskiej. God bless America!
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Idea demokracji jest sama w sobie bardzo dobra. Jednakże wygląda jak wygląda przez głupotę wyborców i niekompetencję władzy. Gdyby nie to, wszystkim żyłoby się zdecydowanie lepiej, a demokracja cieszyłaby się lepszą opinią. Tak samo z kapitalizmem i anarchią wyznawanej przez spidera.
Skoro człowiek może wszystko to może także zabić drugiego, może nie płacić żadnych składek, podatków, akcyz i tak dalej. Robta co chceta. Tak było np. w oświeconej Polsce. Samowolka szlachty (liberum veto, wolna elekcja) doprowadziły do osłabienia państwa, w efekcie czego dostaliśmy się pod 123 letnie zabory, ale przecież robiliśmy co chcieliśmy i mieliśmy do wszystkiego prawo nie? |
Cytuj:
Czyli dalej nie wiemy, czy mam rację a Ci nie chce się ruszyć swojego dupska i wygooglować tą informację. |
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
http://en.wikipedia.org/wiki/Compuls...pulsory_voting Jeśli przyjdzie ci do głowy zarzucić, że Wikipedia nie jest wiarygodnym źródłem i mogłem sam to tam wpisać, na dole masz linki do innych stron. |
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
Pracodawcy powinni dyktować warunki pracownikom, chociaż jeżeli oba środowiska połączy nić współpracy to będzie sytuacja komfortowa dla obu stron. Natomiast gdy pracownicy zaczną stawiać warunki pracodawcom, to ucierpi na tym nie tylko pracodawca, ale również i rynek. :) |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 01:31. |