Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Tajemnice Rookgaardu (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=13)
-   -   Poison Dagger (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=21681)

Coray 27-11-2006 20:14

Nie rozumiem o co chodzi w tym temacie. Dla mnie sprawa jest jasna ! Wypada bardzo żadko z mino na rooku i na mainie i koniec. ;/

Horgar 27-11-2006 21:14

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Coray (Post 1101430)
Nie rozumiem o co chodzi w tym temacie. Dla mnie sprawa jest jasna ! Wypada bardzo żadko z mino na rooku i na mainie i koniec. ;/

Pewnie, tylko dlaczego nikt go nie ma, a jeśli już rzekomo go posiada to nie chce pokazać??

Ameriov 28-11-2006 00:04

@up
A jeżeli CIPy ustawiły, że np. z co milionowego mino wypada pd, to jak myślisz, jaka jest szansa, że akurat ten milionowy zginie na rooku? 1/1.000.000.000? więc co sie dziwić, że nikt go nie ma? A jeśli rzekomo posiada, a nie chce pokazać to znaczy, że niema, proste nie?

Lukrecja 28-11-2006 10:29

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Bar3k_rox (Post 1099246)
O ile mi wiadomo... koleś na Antice (na rookgard) ma Poison Daggera i dal za niego 340k w platynowych monetach...

No wlasnie tak czytalam pierwsza strone tematu, i myslalam ze pier**lne jak zobaczylam ze Poison Dagger za 800 gp, albo 2k -.-'
Sama widzialam kilka ofert za 400k~.

Pan Klocek 28-11-2006 13:46

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lukrecja (Post 1102192)
No wlasnie tak czytalam pierwsza strone tematu, i myslalam ze pier**lne jak zobaczylam ze Poison Dagger za 800 gp, albo 2k -.-'
Sama widzialam kilka ofert za 400k~.

Nie dziwie sie. Pd jest wart tyle a moze i wiecej.

Zaplace 100k na mainie za pokazanie mi pd na rooku (kase daje na swiecie Aurea). Nie chodzi mi o kupno, ja chce go tylko zobaczyc. Pokazujecie na trade a ja daje kase, nawet jesli nei gracie na tym servie to mozna zrobic world trade albo zaczac grac tam, 100k droga nie chodzi.

Jesli cenisz dyskrecje napisz PW....

@Down
Juz edytowalem... nie zauwazylem. A i tak pisalem to wczesniej ale jkos nikt sie nie odezwal wiec sami widzicie, z tego co tu mozna wyczytac tych PD jest na peczki, ale jakos nikt sie do mnie jeszcze nie odezwal. Ciekawe czemu? No chyba ze 100k to za malo zeby pokazac na trade pd?!

Rycerski Cinek 28-11-2006 14:56

@up

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Pan Klocek (Post 1102289)
Chodzi mi o kupno, ja chce go tylko zobaczyc.

Zdecyduj sie , nie powinno byc:
Cytuj:

Nie chodzi mi..
??;p
Btw. Juz to kiedys pisales.

____

A ja "powiem", ze pd wypada z tego 1/10000000... z minotaura (Ktorys @up.. Ja tez tak kiedys napisalem, wiec nie mow, ze ty to napisales jako pierwszy xd), a to ze czesciej wypada on na main, to dlatego ze tam jest duzo wiecej respawnow mino, totez rzecz jasna tam jest wieksza szansa lootniecia :D.

Coray 28-11-2006 19:47

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ameriov (Post 1102017)
@up
A jeżeli CIPy ustawiły, że np. z co milionowego mino wypada pd, to jak myślisz, jaka jest szansa, że akurat ten milionowy zginie na rooku? 1/1.000.000.000? więc co sie dziwić, że nikt go nie ma? A jeśli rzekomo posiada, a nie chce pokazać to znaczy, że niema, proste nie?

Dokładnie, nic dodać nic ująć ;>

Shagarot 28-11-2006 20:12

gdy zaczynałemg rać 2 lata temu, to poleciał mi PD z mino na roock - wyszedłem z nim na main. Nawet nie wiedziałem ile to jest warte i czy coś warte ;p Pewnie sprzedałbym to za jakieś 300gp [Katana chodziła po 200 ;p]
A teraz tego żałuję, och jak żałuję..
TO był czasy... jeszcze pod tym dźwięcznym imieniem Dziewiczy Instynkt biegała na 53lvlu bodajze ;p

Horgar 28-11-2006 22:20

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Shagarot (Post 1102868)
gdy zaczynałemg rać 2 lata temu, to poleciał mi PD z mino na roock - wyszedłem z nim na main.

Jasne, a ja jestem Święty Mikołaj. A tak na serio to takie teksty co trzecia osoba pisze. Jak nie masz dowodu to się nie odzywaj.

Pan Klocek 29-11-2006 10:55

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rycerski Cinek (Post 1102326)
Zdecyduj sie , nie powinno byc: ??;p
Btw. Juz to kiedys pisales.

____

A ja "powiem", ze pd wypada z tego 1/10000000... z minotaura (Ktorys @up.. Ja tez tak kiedys napisalem, wiec nie mow, ze ty to napisales jako pierwszy xd), a to ze czesciej wypada on na main, to dlatego ze tam jest duzo wiecej respawnow mino, totez rzecz jasna tam jest wieksza szansa lootniecia :D.

Tygodniowo minotaurow umiera 80 000 na kazdym ze swiatow (srednio, bo na niektorych wiecej). Mamy 72 swiaty co nam daje 5760000 minosow tygodniowo zabitych wcalej tibi. Liczmy ze 2% z tych minosow padlo na rooku co nam daje 115200 minosow tygodniowo zabitych. Czyli srednio co 2 lata powinien wypadac jeden poison dagger. To teraz jak mi wytlumaczysz ze co 4 osoba ktora pisze na tym forum ma pd? Oczywiscie klamia.

Ale teraz widac ze jesli masz racje co do sznsy wypadniecia tego pd to powinno byc conajmiej 4 pd na rooku. Tylko jakos o nich nie slychac...

A tak na marginesie skad te dane ?? te 1/10000000??

Shagarot 29-11-2006 11:53

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Horgar (Post 1103125)
Jasne, a ja jestem Święty Mikołaj. A tak na serio to takie teksty co trzecia osoba pisze. Jak nie masz dowodu to się nie odzywaj.

Bo co? Mam rpawo sie wypowiadać jak każdy ;p
A Ty masz dowód na to, ze kłamie? Nie? To sam zamilcz :P

Horgar 29-11-2006 11:58

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Shagarot (Post 1103544)
Bo co? Mam rpawo sie wypowiadać jak każdy ;p
A Ty masz dowód na to, ze kłamie? Nie? To sam zamilcz :P

Mam dowód że ty nie masz dowodu (genialne, nie?) :P

Shagarot 29-11-2006 12:04

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Horgar (Post 1103548)
Mam dowód że ty nie masz dowodu (genialne, nie?) :P

:P
Jak poczytałem o tym PD to wiem czemu wtedy za ym trupem mino rzuciła się caął ekipa z Carlin Sword Quest ;p [wyobraź sobie 10 noobów lecacych i rpzerzucajacych mino] i tak się złożyło, że trup wylądował przed moimi stopami ;p a jak wszełem na main zaraz go wyrzuciłem bo znajomy dał mi scimitar ;p

Antykwaczor_z_Calmery 29-11-2006 16:03

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Shagarot (Post 1103555)
:P
Jak poczytałem o tym PD to wiem czemu wtedy za ym trupem mino rzuciła się caął ekipa z Carlin Sword Quest ;p [wyobraź sobie 10 noobów lecacych i rpzerzucajacych mino] i tak się złożyło, że trup wylądował przed moimi stopami ;p a jak wszełem na main zaraz go wyrzuciłem bo znajomy dał mi scimitar ;p

Tia, a Kaczyński dał mi stanowisko wicepremiera.
<zieeeew> Stara gadka.

Zong 13-12-2006 22:54

Posion dagger na roku to jak hmm
Demon legi na mainie:D
To jest rar i tego sie niesprzedaje za 500gp:D

Horgar 14-12-2006 09:34

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Zong (Post 1127554)
Posion dagger na roku to jak hmm
Demon legi na mainie:D
To jest rar i tego sie niesprzedaje za 500gp:D

Nie, nieprawda. Demon legi niektórzy mają, a PD to jakoś nikt nie posiada.

Doom Terror 14-12-2006 15:34

hehe mozna sprobowac lootnac/kupic poison dagger na mainie , potem zalozyc jakas smieszna postac i ja zrookowac (z pd) a nastepnie przelozyc na rookstayera :P

MagField 14-12-2006 15:45

@up

Zrobiłem tak i sie nie da.Postać zaczyna sie odnowa i nic nie przechodzi.

Boximus 14-12-2006 16:17

Do wszystkich którzy twierdzą że mają PD:
Pokażcie :) Dam wam na Celescie nawet 20k za samo pokazanie go na trade ale najpierw pokażcie :D

Topic:
Wszyscy sie podniecają tak PD a on by nie miał wartości takiej, że broń najlepsza to z nią huntujemy. Zwykle rookstayerzy w wyzszych levelach trenują distance fighting a sword zostaje w cieniu dlatego zdobywając PD nie wiele by sie przydał chociaż hity też by ładne szły :P Jakbym go miał to bym go schował na depo chara albo sprzedał innemu rookstayerowi na przynajmniej 30lvl zeby taki nie był noobek :D Powód?
Po 1. istnieje ryzyko, że moja postać zostanie zhakowana.
Po 2. istnieje ryzyko, że mogę paść i jakiś noobek weźmie go w posiadanie
Po 3. kasa mi sie nie przyda na rooku chyba że po to aby kupić kilka bp lf.

Kupie go na Celescie za 50k a dam 20k za obejzenie go na trade. Nick mam pod avatarem.

PD miałby prędzej wartość kolekcjonerską.

A dlaczego nie ma takiego zamieszania na temat np. bronze amuletu? Bronze Amulet jest na Rooku BEZUŻYTECZNY bo - jak wiadomo - chroni on przed manadrain (wysysanie many) a na rooku:
Po 1. many do niczego nie używamy
Po 2. nie ma potworów które się respią w dostępnym dla wszystkich miejscu, wysysających manę.
Bronze Amulet wypada częściej z mino a przynajmniej wypadał bo kiedyś kiedyś noob-charem na Forterze zlootowalem i potem padłem bo sie pochwaliłem kolesiowi :D:D

Silver Amulet - wypada częściej niż BA lub PD z mino ale ten to na pewno wypada i nie wielu rookstayerów go nie posiada. Ja sam kupiłem go za 300gp ale wylootowałem ich około 10 w całej karierze rookstayerem (mialem ich 2 (15 - hacked / 12- obecnie nim gram)).

No więc, jak widzicie szanse na zdobycie PD są tyle możliwe co wcale. Lepiej polujcie na BA, który też nie często wypada ;)

Pozdro, Box.

Zong 14-12-2006 18:36

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Horgar (Post 1127808)
Nie, nieprawda. Demon legi niektórzy mają, a PD to jakoś nikt nie posiada.

skad ty mozesz wiedziec czy ktos posiada czy nie?
moze ktos ma a niechce sie przyznac;s

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 00:36.