Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Thavenix
(Post 2759498)
btw, widziales Ty w ogole zdjecia owej dziewczyny z która uprawial seks Polański? Uwierz mi nazywanie pedofilem kogoś, kto zrobił to z dziewczyną, która wygląda jak kobieta mija sie z celem i jest to mylenie pojęć. Powiedz, który facet oparłby się młodej dziewczynie o pełnych kształtach ktora absolutnie nie wyglada na dziecko?
|
A jesli obcowalby z kobieta z wąsami, to nazwalbys go homoseksualista? Nie, bo to dalej kobieta. Tak samo niewiadomo jak dorosle wygladajace dziecko to nadal dziecko. Nie ma opcji, zeby 13 (14?) letnia dziewczyna wygladala jak dorosla kobieta. Nawet porzadnie "odstawiona" wyglada mlodo, co juz powinno dac do myslenia. Dwa, w przypadku takich podejrzen powinno sie zapytac o wiek. Trzy, ze sam Polanski wiedzial, kim owa dziewczyna jest. Cztery - dziewczyna wg zeznan zlozonych w sadzie sprzeciwiala sie temu, co chcial i zrobil jej rezyser. No, ale warto stanac w obronie Polanskiego, bo to w koncu "wielki artysa" i "wspanialy tworca". Jakos celebryci zapominaja o tym, ze prawo jest rowne wobec wszystkich, a takze o tym, ze badz co badz zgwalcil dziecko.
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez ponczus
Ktoś mi może napisać o co chodzi z tym honorowym komitetem? Trochę nie w temacie jestem.
|
Honorowy komitet ma skupiac osoby, ktore z racji swojego autorytetu (lub "autorytetu" o czym wspomnialem wczesniej) maja przyciagac ludzi do Komorowskiego. Cos na ksztalt poparcia aktorow z Hollywood dla Baracka Obamy.
Cytuj:
Yup. Homofob bo zamiast dyskutować, obraża. Btw. gdzie ta jego osławiona wolność i liberalizm? Hipokryzja tego człowieka mnie coraz bardziej bawi. Wolność dla każdego, broń dla każdego, ale jak ktoś postępuje inaczej niż Korwin sobie tego życzy, kula w łeb albo niech siedzi w domu i się nie odzywa.
|
A o czym tu dyskutowac? Pederasta to pederasta, nie ma nad czym sie rozwodzic. Co wiecej, liberalizm nie oznacza, ze znikna wszelkie zasady, prawa, normy i wartosci. Gdyby tak bylo, to nie mowilibysmy o liberalizmie, a o anarchii. Analogicznie moglibysmy powiedziec, ze gdzie ten liberalizm, skoro przestepcow trzymamy w wiezieniach. Akurat JKM jest przedstawicielem nurtu konserwatywnego liberalizmu, co oznacza, ze wszelkie wartosci chrzescijanskie nie sa mu obce. Temu sprzeciwia sie wszelim paradom gejowskim itd.
Cytuj:
BTW. co do tej dewiacji którą niby ma być homoseksualizm to zdania są podzielone, bo jeżeli odniesiemy się do biblii to tam każdy stosunek analny jest zakazany, ten kobiety z mężczyzną też. Co więcej z tego co pamiętam stosunek oralny także jest zakazany, jako obrzydliwy i niemiły Bogu. O zgrozo każdy rodzaj seksu nie prowadzącego do prokreacji jest zakazany i jest dewiacją. Tak tak, masturbacja to dewiacja taka sama jak homoseksualizm. My dewianci powinno zakrzyknąć 95% internautów.
|
Masz racje, jednak nie rozpatrywalem tego w odniesieniu do Biblii, lecz w odniesieniu do pojec psychologicznych. Wiadomo, ze dewiacja to rodzaj zaburzenia seksualnego, w ktorym do osiagniecia spelnienia potrzebne sa pewne specyficzne warunki. Normalny jest stosunek miedzy kobieta a mezczyzna, wiec dewiacja nie jest seks oralny i analny z kobieta, jest to tylko urozmaicenie (zakladajac, ze tak faktycznie jest, bo osiagniecie spelnienia wylacznie przez seks oralny pewnym rodzajem dewiacji jest). Natomiast homoseksualizm, tak samo jak i inne zboczenia (masochizm, pedofilia itd) jest pelnoprawna dewiacja, poniewaz wymaga spelnienia okreslonych warunkow (w tym wypadku kontaktu z drugim przedstawicielem tej samej plci) - a co jest odstepstwem od normy, ktora jest stosunek kobiety i mezczyzny. No, ale przyjmujac nawet bardzo konserwatywne stanowisko - uznajmy, ze kazde stosunki oralne sa dewiacja. Czy widziales parady dot. rownosci seksualnej dla wielbicieli seksu oralnego? Nie, bo nie ma co robic halo - kto chce tak robic, robi tak w domu, nie musi latac po ulicach jak geje.
Cytuj:
BTW^2 a demokracja oznacza właśnie to, że mogą sobie wyjść na ulicę, pokrzyczeć, transparenty ponieść i o zgrozo zmacać się i całować!!
|
Nie, to jest swoboda wyrazania mysli, a nie demokracja.
Ta sama demokracja zapewnia mi prawa, ktore nie powinny byc naruszane - a dla mnie i wiekszosci spoleczenstwa wszelkiego rodzaju wiece gejowskie sa naruszeniem dobrego smaku, jak i pewnych norm spolecznych.
Wracajac do tematu - zauwazyliscie, ze Napieralski bardzo chce sie dolaczyc do prowadzacej dwojki, tzn. Komorowskiego i Kaczynskiego? Taki cwaniaczek sie z niego robi, mocny w gebie, a obecne sondaze daja mu 3% poparcia. Widac, ze granie przeciwko kosciolowi i zabawy w jakies urojone problemy nie daja faktycznego popracia spoleczenstwa.