Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Inne (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=19)
-   -   Co oznacza twój nick? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=23067)

nUUBBa 19-06-2007 04:32

nUUBBa

Wyjaśnienie dla ludzi inteligentmych:
- ciekawe co to może oznaczać :)

Wyjaśnienie dla ludzi mniej inteligentnych:
- nie miałem zamiaru sam siebie określać noobem w celu ostrzeżenia innych przed samym sobą. Jest to najczystsza forma ironii na temat noobów w Tibii :)

Wyjaśnienie dla ludzi, którzy nigdy nie słyszeli o inteligencji:
- nUUBBa wywodzi się od tibijskiego określenia "noob" czyli osoby chamskiej, nie przestrzegającej żadnych zasad etycznych, moralnych jak i niepisanych praw tibijskich. Wymyślając lekko przekręcony wyraz "noob" na nUUBBa miałem na celu wyśmianie wszystkich "noobów" w Tibii jak i na tym forum :)

Tomows 23-06-2007 15:20

a skąd mam wiedzieć?

Kup.Se.Musk 23-06-2007 15:27

Hmmm... a co mój oznacza?Aby nooby kupiły sobie "musk".W grze mam Yakoob.To od imienia Jakub.

Tuba^^ 23-06-2007 16:03

Tuba - rl nick

Galeon 23-06-2007 17:53

galeon - taki statek :p

Excalibug 23-06-2007 18:10

Excalibug-taki legendarny mieczyk :P

Assains 23-06-2007 18:48

Mój nick na forum jest taki sam jak nick w tibi.

Na początku gdy szukałem fajnego nicka, zaczołem pisać "Dark Knight" , "Fire Knight" itd. Niestety blokowalo więc niewiedziałem co napisać. Zacząłem się więc wzorować na potworach z uwagi na to że :
- nie chce zbyt dłygiego nicka np. The Evul Sword fightiner
- troche głupiego np. Koocham Duże Truskawki
- bardzo głupiego :p np. Co się tak na mnie patrzysz

Oglądałem outfit i spodobal mi sie outfit Assassin Dowiedizałem się że to po ang 'Zabójca'
Więc skróciłem i wyszło mi [CHAR]Assains[/CHAR]

Srry że torche dużo się opisałem

Nikast Shynix 23-06-2007 19:08

Nikast Shynix? Nie wiem... Ale kiedyś z nudów założyłem postać "Nagły Atak Ciotki Genowefy" (nie miałem zamiaru nią grać... Potem dopiero okazało się, że dobrze mi idzie grając nią), dostałem oczywiście namelocka i że nie miałem pomysłu na nowy nick to wziąłem suggesta. Nikast Shynix było jednym z sugerowanych imion.

Leitas 23-06-2007 19:17

Ja swój nick wziąłem z filmu "13 Dzielnica" - "Leito". Jako że ten nick jest często zajęty przerobiłem na "Leitas". A co do mojego nicku w Tibii: podoba mi się nick "Raven" ale jako że był zajęty, to wziąłem sugesta, i z pewnego imienia wziąłem drugi człon, połączyłem i wyszło "Raven Ghanta" :).

Liper 23-06-2007 19:36

Liper to poprostu moja ksywa ;p

Avallach 23-06-2007 19:49

Saqsashiro <--- taka magiczna roslina z krainy oz, co kiedys rosla w dolinie muminkow, a potem zabraly ja gumisie, ktore porwal smok i zaniosl do wiezy, potem shrek sie tam wpierdzielil i zawalil kwiatek, potem zjadl go osiol i wysral w krainie OZ, teraz juz tam wszedzie rosnie.

Dolor 23-06-2007 19:51

A mój nick nic nie oznacza :P Chyba że wy znajdziecie jakieś znaczenie to napiszcie na PW :D

Wladca sedesu 23-06-2007 19:55

moj nick na forum i w tibi sie wziął z ztego forum chyba. Był "Czerwony sedes" z racji ze taki nick był to postanowiłem go przerobic. 2 moj nick sie wziął od imienia czyli : Daniel - Danielasty i tak zostało

night_hunter 23-06-2007 20:26

Nick w Tibii:
Aron Therath

Pochodzenie:
Suggest name :p

Wybrałem to imię, ponieważ ładnie brzmi :D

Misiuuu 23-06-2007 20:36

na forum to poprostu w rl mówią mi Misiaczek więc przerobiłem na Misiuuu ;)
a w tibii "shenron" to poprostu taka rodzina a ghost nie wiem czemu :P

Cygan Slejter 23-06-2007 20:58

Cygan-U mnie w miescie jest taki śmieszny zul z taką ksywką:P
Slejter-powinno byc "sleyter" ale jak zaklaladalem pierwszy raz postac to nie myssalem o tym :P Slejter to takie slangowe znaczenie w ameryce, taki ewenement ;P

Ziellarz 24-06-2007 11:50

Na początku witam wszystkich na forum, ponieważ jestem nowy.

@topic

Zielarz wziął się od tego że hodowałem od zawsze rośliny w domu, a ostatnio zioła. A czasami piszę Ziellarz gdy nie ma wolnego nicku albo ot tak, bo lepiej brzmi.

Pozdro Ziellarz

janek@ 24-06-2007 12:06

Moj nick to mieszanka przezwiska i znaku.

janek- To moje stare przezwisko, ktore wzielo sie z przeksztalcenia nazwiska.
@- Bo moja babcia nazywa mnie taka biegajaca malpa. xD

ZenNeron 24-06-2007 12:38

tu na forum "zen" to faza snu a "Neron" to imię cesarza rzymskiego

Tibia: shein - alkohol(jak ktoś grał w morrowinda będzie wiedzieć)
habor - jest to nazwa mojego jak to powiedzieć klanu/rodziny posiadają ją tylko 2 postacie na świecie unitera

btw.jeśli jakiś polak będzie miał w tibii imię z napisem habor może mu pomogę

@Andrealfus dzięki =)

Andrealfus 24-06-2007 13:02

@up

Neron to był cesarz rzymski ;P

@topic
Andrealfus pochodzi z książki "Goecja" w tłumaczeniu Dariusza Misiuny

no i znaczenie mojego nicku na podstawie ksiazki :

ANDREALFUS - Jest sześćdziesiątym piątym duchem, potężny markiz, który ukazuje się, robiąc wiele szumu, pod postacią pawia. Z czasem przyjmuje ludzką postać. Naucza wtedy geometrii oraz wszystkiego, co wiąże się z pomiarami i astronomią. Potrafi zamieniać ludzi w ptaki. Rządzi 30 legionami duchów piekielnych.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 09:03.