Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Profesje (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=21)
-   -   Knight uboga profesja?? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=29463)

Diamentowe Ostrze 13-07-2005 00:56

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Mumakil
chciałem się spytać czy ttesz tak sądzicie
ostatnio ogladalem duzo filmow hihg level knighto i onie expuia glownie z explosion -_-
czy tesz uwazacie ze na wyzszych levelach knoightowe zycie robi sie nieco nudne?

jestes ubogi w muzg-.-

Diamentowe Ostrze 13-07-2005 00:58

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Asieks
@Czubi
Sorc moze UE i co ?? na co sie ono przydaje ? zeby wyjsc z opałów, nie widzialam jeszcze sorca który by kupował manasy i expil urzywajac UE...wy macie jakas manie na tym punkcie...(Btw zgazam sie z MatKus'em)

pewnie chodzilo mu o ot serv:] lol

Karamba Rozi z Elysii 19-07-2005 15:17

Ja gram knightem wielu moich znajomych tez gra ta profesja. Nie mowie ze jest najlepsza ale mi akurat pasuje najlepiej.
Mozna przeprowadzic ankiete która profesja jest najlepsza.

emilok 19-07-2005 15:31

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Karamba Rozi z Elysii
Ja gram knightem wielu moich znajomych tez gra ta profesja. Nie mowie ze jest najlepsza ale mi akurat pasuje najlepiej.
Mozna przeprowadzic ankiete która profesja jest najlepsza.

i akzdy zaglosnuje na swoja

wazz 19-07-2005 16:01

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Diamentowe Ostrze
jestes ubogi w muzg-.-

przyganial kociol garnkowi lol xD muzg hahaha
a co do tematu to wg mnie knight sie nudzi po pewnym czasie bo ciagle musisz robic nim to samo... masz jeden rodzaj ataku... no plus runy (hmm, gfb, explo), i to wszystko, na wyzszych lv tylko blokujesz potworki, czasem dla rozrywki wezmiesz solo przy nie malych nakladach uh'ow (zalezy co blokujesz)
expi sie glowni na guardach, przy mocniejszych skillach, bo to najbardziej oplacalne
...dla mnie nuda... ^^

Karamba Rozi z Elysii 19-07-2005 19:06

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez emilok
i akzdy zaglosnuje na swoja

I wyjdzie jakas wiekszosc. W demokracji wiekszosc zazwyczaj wie lepiej. Tylko nie porównujcie do Polskiej polityki blagam bo to jest kleska na calej lini.

Vercenti 20-07-2005 10:56

Według mnie gra knightem jest fajna...jeżeli ma sie jeszcz 2 inne postacie*Sorca*i *Druida*na jednym serverze.A taktyka jest taka Sorc robi najlepsze runy w całej grze ,a Druid *UH-y* i dzieki temu nie będze łatwo jakiemuś potworowi na serverze NON PVP pokonać rycerza.Knight szybko i dobrze nabija lvl i szybko pokonuje potwory gdyż jego skille bardzo szybko rosnął. juz na 12lvl ma sie club fighting na 30lvlu :D

Karo22 20-07-2005 12:17

Knight blokuje i przez to ze jest blisko potworka to po śmierci raczej szybciej zabierze loot

MATI9630 20-07-2005 15:35

Knighty są fajne. Nie uzależniony od niczego z wyjątkiem życia, of course;](druid i mag- mana, pal - strzały).
Jak na to patrząc z innej strony, każda profesja jest uboga;P.

Arturos 20-07-2005 18:08

Ehhh sam zmienilem z druida na knighta bo druid to tylko uhy, skille w ciagu tygodnia o 1 urosnal. A knight.. skillowac mozna, 4 mlvl wyciagnac i co najwazniejsze ( dla mnie ) mozna byc blockerem i pomagac ziomom w robieniu lvli:PP A knight z wysokim lvl nie jest ubogi jak se pojdzie na dragony, beholdery, demony itd. to loot z nich moze starczyc na wieele fajnych zabawek:)

Noro 20-07-2005 18:39

Knight

Moim zdaniem knight jest troche nudny ale na high lvl wcale tak nie jest można nieźle zarobic, kupic najlepsze eq no i oczywiscie blokowac najlepsze potwory.Knight z wysokimi skillami jest bardzo mocny co pomaga we wszystkim ;) .

Xan Arcanist 20-07-2005 21:48

Życie knighta składa się z trzech etapów:
1. Exp do 20 poziomu i skille do ok. 45
2. Skille do ok. >70
3.Exp do końca.

Ja w chwili obecnej jestem na etapie nr. 2 i on mi się bardzo podoba :)

Tom@k 21-07-2005 09:09

Ja na początku załozylem sobie sorca nabiłem 18 lvl i mi sie znudził totalnie załozylem nowa postac i zrobiłem ja na knighta tylko kasy mało wiec biedny ekwipunek ale od czego ma sie sorca przez mniej wiecej miesiąc (ale raczej mniej) robiłem rózne runki i sprzedawałem i juz mialem kase na lepszy ekwipunek i zawsze tak robie jak mi jest kasa potrzebna

Jesli komus zal jest kilkunastu dni na trening to niech nawet nie probuje grac knightem bez treningu ani rusz

wazz 21-07-2005 10:01

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez MATI9630
Knighty są fajne. Nie uzależniony od niczego z wyjątkiem życia, of course;](druid i mag- mana, pal - strzały).

knight jest uzalezniony od jednej bardzo waznej dla niego rzeczy... mianowicie UH'ow. knight bez uha ani rusz... dla tego bardzo wazna jest dla niego mana, musi zrobic conajmniej 4 mlv zeby uzywac tych run... jesli chce pozniej miec czar 'berserker' to musi zdobyc 5 mlv... a zeby uderzac z explo 6... a wierz mi ze pozniej to sie bardzo przyda bo to po pierwsze pomaga w expie a po drugie urozmaica ta monotonna profesje -.- co do blokowania to bylem kilka razy na behe,demonach i dl'ach z palkiem na 100 lv, i szlo mu tak samo dobrze, jak nie lepiej, co knightowi (mial exure vite a to duzo daje :])

Dreamersik 21-07-2005 19:22

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Scream
lol knight solujacy demony na 100lv? na 200 moze zsolowac najwyzej dla zabawy, ale poniesie przy tym bardzo duze straty, zeby solowac z zyskiem to niewiem.... moze 400lv?

Buhhehehehehe ale zes mnie tym rozsmieszyl buahhahahahahaahah -.-
Bysiu [pozdro] na ~120 lvl solowal demony -.-

Gimlos 21-07-2005 19:41

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Tom@k
Ja na początku załozylem sobie sorca nabiłem 18 lvl i mi sie znudził totalnie załozylem nowa postac i zrobiłem ja na knighta tylko kasy mało wiec biedny ekwipunek ale od czego ma sie sorca przez mniej wiecej miesiąc (ale raczej mniej) robiłem rózne runki i sprzedawałem i juz mialem kase na lepszy ekwipunek i zawsze tak robie jak mi jest kasa potrzebna

Jesli komus zal jest kilkunastu dni na trening to niech nawet nie probuje grac knightem bez treningu ani rusz

Kolega ma 98 lvl, nie trenowal nigdy. Naprawde bez treningu ani rusz? Ma skille 80+
Trening tak naprawde knightowi nie jest tak bardzo potrzebny, skille szybko robia sie na samym expie, a lvl daje naprawde duzo wiecej

Maethi 21-07-2005 21:21

@gimli
To prawda, ale musisz przyznać , że z wyższymi skillami szybciej expić. No i u Polaków ważna rzecz. Muszą się pochwalić, oprócz lvl. skillami.

Sais 21-07-2005 23:18

Tak ale skillowanie knightem zajmie tyle samo czasu co expienie wiec wyjdzie na to samo
:P

janek@ 21-07-2005 23:39

Zycie knighta jest takie troche nudne ale proste przezucilem sie na knighta ale i tak mie to meczy na 20 levu jak wale guardowi za 2 za 10 ... ale musialem sie meczyc jak z palkiem speary speary straly bolty runki czary ! no zycie knighta jest poprostu latwiejsze czasem nudne ale i nawet fajne bo nie potrzebuje tyle uhow zeby sie uleczac mam duuzo cap i moge wszystko sobie wziosc duzo hp poprostu jest fajny

ale sorc na 40 levcu i 60 mlvl by pokonal z latwoscia 35knighta
krutka versja walki: knight podchodzi atakuje na follow sorc full def stoi wali z sd
koniec dsekow uhna sie UE (z paccem) koniec jak ma cos jeszcze to z hmmow i czegos innego :P

Thristen 21-07-2005 23:51

[up] A swistak siedzi bo sreberka byly kradzione ;>

nawet 25 sorc z dobrym mlvl i sd'kami poradzi se luzem z 35 knightem, wystarczy umiejetnie trafiac z sd :)

ale niepiszemy tu kto jaka profesja lepsza do pk'owania :D tylko czy Knight to uboga profesja,
Z tym sie niezgodze knightowi do 50lvlu moze jest trudno z uhami/ringami/dobrym eq, ale gdy juz zalapie dobre eq,skile i cash na uhy, chodzi na hunty dostaje wiekszosc lotu za blokowanie wtedy jego depo rosnie w gotówke ;)

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 14:33.