Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Tajemnice Rookgaardu (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=13)
-   -   Ghoul (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=30284)

Marcin24 17-12-2006 17:44

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez LolnY (Post 1134367)
Widzisz looka? Jak się da na inne ściany nie ma takiego napisu o ile się nie myle. Jeśli kogoś wprowadzam w błąd przepraszam.

Na wszystkie ściany to samo: "broken brick wall".
Coś czuje że się tam nie dostaniemy; nie ma żadnych wskazówek lub nawet pogłosek u NPC i w książkach.

LolnY 17-12-2006 17:54

Wiem, że nigdy nie będzie dojścia do Mino Maga ani Ghoula, ale wasze pomysły są ciekawe. Tylko dlatego tu zaglądam 8o

Fpitolony w sprawe 17-12-2006 17:58

@up
Tak..., tylko CIPsoft dodal w tym updacie dla nas niezla niespodzianke ;], wiec moze "przygotowuja" sie (albo nas :P) do wprowadznia questu czy dojscia do MM i ghoula ... Oczywiscie to tylko moje przypuszczenia :P. Ale pomarzyc nigdy nie zaszkodzi :D

Marcin24 17-12-2006 18:41

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez LolnY (Post 1134682)
Wiem, że nigdy nie będzie dojścia do Mino Maga ani Ghoula, ale wasze pomysły są ciekawe. Tylko dlatego tu zaglądam 8o

Do Ghoula pewnie nie ale do Mino Maga musi być dojście jak nie na Rooku to w Mintwaillin (przecież gdzieś musi być drugi teleport).

aubrey 17-12-2006 20:37

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Zenek (Post 304323)
Lol temat do kasacji....
kolezka kolezki kolegi znalazl droge do wejscia... NO COMMENT PLZ!!!!!

Ghoul jest na rooku ale.....
Nigdzie na rooku nie mozna znalezc klucza do Ghoula....
Dawno temu CipSoft juz zrobil aby nikt nie mogl wejsc tam..
tak jak z amulet of life.... X(

Wlasnie tak! nie ma klucza do tego ghoula!(chyba ze GM) A moze ten kolega kolegi twojego kolegi kolegi KLAMAL?!! Bo jesli stary wierzysz w takie bzdury to chyba noob jestes.

F.E.A.R 17-12-2006 21:43

Mleko

Fakt chyba klucz do gohula nie istnieje :( A szkoda bo tyle czasu z kumplem wytracilismy i on wyszedł na mineland :(

Pan Klocek 17-12-2006 22:44

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Marcin24 (Post 1134642)
Na wszystkie ściany to samo: "broken brick wall".
Coś czuje że się tam nie dostaniemy; nie ma żadnych wskazówek lub nawet pogłosek u NPC i w książkach.

A nieprawda, tylko ten kawalek w tym miejscu jest "broken".....

Hmmm to byla tylko propozycja, taka teoria. I jak tak sie zastanowie to byla chyba normalna, taka zwykla. ":Ghoul jest za sciana, ktora jest popekana, oslabiona, wiec moze by ja zniszczyc" ale widze ze to jest zbyt normalna teoria.

Wydaje mi sie, ze za bardzo oczekujecie czegos super dziwnego w rozwiazaniu questa. A moze jest tak jak Knightmare mowil? Ze wszyscy szukaja czegos malutkiego a rozwiazanie maja pod nosem?

Michoss 18-12-2006 08:14

Proszę, oto zaznaczone wszystkie broken brick walle w tym pomieszczeniu:
http://img222.imageshack.us/img222/6713/ghoulbb2.jpg
Poza tym są one również w jaskini skletów koło wasp tower. Wątpie żeby były do zniszczenia...

Marcin24 18-12-2006 16:53

Jak nie wiecie czym to zniszczyć to poszukajcie na mainie takiej ściany i próbujcie walić czym popadnie, może się uda. A jeśli nie uda się (czego jestem pewien na 99,99%) to trzeba będzie poszukać innej teorii... I może rozwiązanie jest tuż pod nosem...

LolnY 18-12-2006 17:04

@Do pewnych osób...

Macie racje... Klucza do Ghoula nie ma i nigdy nie będzie. Ale te wasze głupoty o tym że był i Cipsoft usunął są bez sensu... Nie wiem jak wy, ale ja nie wkładam żadnego klucza w ściane. Moji rodzice nie zamurowali mi wejścia/wyjścia i jestem przekonany, że nie chcą tego zrobić -.-'

Guzzik 18-12-2006 17:13

@Up: Chyba chciałeś powiedzieć Mainland.. ?
@Topic: Ghoul to tylko ozdoba i trzeba sie z tym pogodzić.
Pezetdeer.

Pan Klocek 18-12-2006 19:06

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Marcin24 (Post 1136436)
Jak nie wiecie czym to zniszczyć to poszukajcie na mainie takiej ściany i próbujcie walić czym popadnie, może się uda. A jeśli nie uda się (czego jestem pewien na 99,99%) to trzeba będzie poszukać innej teorii... I może rozwiązanie jest tuż pod nosem...

Ty chyba nei bardzo rozumiesz, to nie jest "jakas sciana na mainie" to jest sciana w ghoul room. Juz niewazne, wiemy ze to nie dziala. Ale chodzi mi o to zebys zrozumial, tak wygladaja niektore questy! Jest np taki jeden gdzie sie pickiem uderza w skale i w tym momencie dostajesz klucz. I to nie jest tak ze jak walniesz "w jakas skale" to dostajesz klucz. Tylko ja walniesz pickiem i tylko pickiem w ta konkretna skale.

Ja na tej zasadzie rozumiem "ukryte" questy na rooku. To jest cos logicznego ale zarazem niespotykanego....... bede szukal dalej, ale wlasnei taich rzeczy jak "broken brick wall" a nie typu "rzucanie rybami na wyspe z spiked swordem" albo "uty chozenia po wodzie" czy "nasladowanie ghoula w chodzeniu" bo widze ze takei teorie tutaj przoduja

Marcin24 18-12-2006 21:45

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Pan Klocek (Post 1136789)
Ty chyba nei bardzo rozumiesz, to nie jest "jakas sciana na mainie" to jest sciana w ghoul room. Juz niewazne, wiemy ze to nie dziala. Ale chodzi mi o to zebys zrozumial, tak wygladaja niektore questy! Jest np taki jeden gdzie sie pickiem uderza w skale i w tym momencie dostajesz klucz. I to nie jest tak ze jak walniesz "w jakas skale" to dostajesz klucz. Tylko ja walniesz pickiem i tylko pickiem w ta konkretna skale.

Ja na tej zasadzie rozumiem "ukryte" questy na rooku. To jest cos logicznego ale zarazem niespotykanego....... bede szukal dalej, ale wlasnei taich rzeczy jak "broken brick wall" a nie typu "rzucanie rybami na wyspe z spiked swordem" albo "uty chozenia po wodzie" czy "nasladowanie ghoula w chodzeniu" bo widze ze takei teorie tutaj przoduja

Nie chodzi mi o quest w ścianie tylko o rozwalenie tej ściany o czym niektórzy mówią...

Pan Klocek 18-12-2006 22:17

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Marcin24 (Post 1137379)
Nie chodzi mi o quest w ścianie tylko o rozwalenie tej ściany o czym niektórzy mówią...

Mi tez nie chodzi o questa w scianie!!!! Chodzi mi o to ze np w tym miejsu ta sciana jest "questowa" i ze da sie ja rozwalic z picka bo ona jest questowa!!!
I to ja napisalem, ze "prawdopodobnie" cos mozna zrobic z ta sciana. PRAWDOPODOBNIE, nie mowilem ze na bank, to byla tylko taka hipoteza.....

Niewazne!! Juz wiemy ze nie dziala i koniec :/

^Trial^ 19-12-2006 10:06

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Guzzik (Post 1136481)
@Up: Chyba chciałeś powiedzieć Mainland.. ?
@Topic: Ghoul to tylko ozdoba i trzeba sie z tym pogodzić.
Pezetdeer.

Dokładnie. ;]

F.E.A.R 19-12-2006 17:08

Mleko

Coś mi sie wydaje że ten gghoul jest dla picu i nie można do niego dojść :(
<odkryłem ameryke>8o

filobossek2 19-12-2006 17:24

A według mnie xD, by dostać się ghoula, należy znaleźć dźwignię. Tak samo wygląda quest na mainie ~ tower - chyba wiecie o co chodzi. Na dezercie dźwignia, która otwiera mur.

dambibi 19-12-2006 17:30

ta dżwignia moi drodzy jak każdy rookstayer wie jest w pokoiku Toma The Tannera <ja odkryłem Antarktydę>:D

filobossek2 19-12-2006 17:48

A ja nawet wiem jak sie do niej dostać ;P

Mianowicie, trzeba tak zaludnić rookgaard wręcz niewykonalnie blokując każdą kratkę. Po zalogowaniu wloguje cię na paru jedynych wolnych miejscach, czyli gdzieś w zamkniętych pokojach, u mino mage lub w sklepach NPC.

LolnY 19-12-2006 18:04

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez filobossek2 (Post 1138531)
A ja nawet wiem jak sie do niej dostać ;P

Mianowicie, trzeba tak zaludnić rookgaard wręcz niewykonalnie blokując każdą kratkę. Po zalogowaniu wloguje cię na paru jedynych wolnych miejscach, czyli gdzieś w zamkniętych pokojach, u mino mage lub w sklepach NPC.

Jeden z niewielu pomysłów, które mogłyby zadziałać! Tylko żeby nie wywaliło na mainland. Niestety zbyt nierealny.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 07:13.