![]() |
Taka mała dygresja nt. keyloggerów. Nie zawsze warto wierzyć antywirom. :)
Wczoraj z nudów postanowiłem napisać sobie prostego KL (ukryte działanie; zbieranie wciśniętych klawiszy i wysyłanie ich co minutę mailem [firewall u mnie i 2 testerów milczał ;) ]; przesyłanie mailem pliku z zapisanymi hasłami w firefoksie). W sumie pół dnia zabawy, a virustotal jakoś niezbyt dobrze się spisał. ;) http://img519.imageshack.us/img519/9785/wtnc0.png A VBA32 to jakiś mało znany anywir chyba, więc pewnie przypadkiem coś znalazł. :P |
A aj sobie napisałem takie małe proste ale niewykrywalne ścierwo. Ale nie wysyła logów ;)
A-Squared Found nothing AntiVir Found nothing ArcaVir Found nothing Avast Found nothing AVG Antivirus Found nothing BitDefender Found nothing ClamAV Found nothing Dr.Web Found nothing F-Prot Antivirus Found nothing F-Secure Anti-Virus Found nothing Fortinet Found nothing Kaspersky Anti-Virus Found nothing NOD32 Found nothing Norman Virus Control Found nothing Panda Antivirus Found nothing Rising Antivirus Found nothing VirusBuster Found nothing VBA32 Found nothing Source: Ukryty tekst:
|
poprostu super poradnik!! dzieki niemu odzyskalemn swoja postac :D:cup:
|
Mam pytanie!!X( Bardzo potrzebuje pomocy!!!X( Mam numer do konta, ale zapomnielem hasla i nie mam tez hasla do meila na tym koncie;( Czy moge cos zrobic zeby odzyskac te konto ???:( Prosze o pomoc!!!:evul:
A zna ktos program ktorym odczytam haslo do tibi z kompa ??? |
Co do tego jak odrobić hacka to:
Jeżeli schackowano nas na 70 +poziomie radze isć na dragon lair i pozbierac śmieci (steel shieldy,mace,kusze,p legi itp) średni loot bag to 4-5k :D:)
|
Mam problem. Kiedyś jak byłem głupi nabrałem się i ściągnąłem plik z rzekomo zdjęciami z questu. Ale poprosiłem tą osobę i zrobiła tak, że mogłem spokojnie wykasować plik. Teraz mineło sporo czasu od tamtego incydentu. Dzis wchodze rano na tibie, patrze a w banku 0 gp. Tyle zostało z około 10k. Dziwne, że tylko to znikło, a nie np pancerz czy guardian shield. I moje pytanie jest takie, czy ta osoba od której ściągnąłem ten plik i zaraz po tym wykasowałem nadal może widzieć moje hasła itd?
|
Mam pytanie bo ja tez miałem podobną sytuację że ściągałem notatnik z Emule pt"Password and account Tibia" nic tam niebylo i to skasowalem i teraz niewiem :( powiedzcie jak przeskanowac szybko tak jak wy to robicie i piszcie na forum
|
Cytuj:
a) odzyskać dostęp do konta e-mail, b) użyć recovery key, c) pożegnać się z kontem. Cytuj:
Cytuj:
|
Mam znów problem. Zostałem zhackowany, zmienili mi hasło, ale później je odzyskałem i zmieniłem na swoje tylko, że haker zrobił to co ja i zgłosił account lost. Co mam zrobić? zna mój numer konta. Plx szybką odpowiedź Nie wiem co robić a mam PACC.
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Witam. Otóz mam wielki problem. :( Shackowali mnie. Odzyskałem konto dzień po
hacku. Dziwi mnie dlaczego hacker niezabrał ŻADNYCH, dosłownie ŻADNYCH itemów? Problem tkwi w tym, że hacker zarejestrował konto. Wpisał w pola jakieś bazgroły, i tu mam pytanie - czy przy rejestracji dostaje się recovery key? Nieposiadam Pacc, więc raczej nie.. tak myśle. Co mam zrobić? Z góry dzięki. |
@up: ojj jak nie byles zarejestrowany a on to zrobil to ma twoj rec key :( jezeli ty go nie masz to niestety ale nie pograsz zbyt dlugo jezeli hacker wykorzysta rec key, proste: jakby sie shackowal i zabral all rzeczy ale nie mial rec keya to zmieniasz haselko i grasz dalej... ale jak ma rec key a nic nie zabral to mozesz zbierac sobie kase i grac dalej ale w kazdej chwili moze wejsc ci na konto i ograbic postac :( dlatego pamietaj zawsze o rejestracji konta jezeli ci na nim zalezy...
|
Cytuj:
|
A jeśli zapłace 5 euro za nowego recovery key? Czy stary recovery key wygaśnie? Baardzo zależy mi na tym koncie. Wiem, że można zdobyć nowy recovery key.
|
Brawo!!!
wspaniały temat, użyłem praiwe wszystkich programów przez was poleconych, mam pytanie, czy jeśli będę używał 1 antyvir,1firewall,ad-aware i inne to sie nie beda ,,gryzły"?+hijack,regcleaner itp.
|
Cytuj:
|
help
Witam. Prawdopodobnie mam keyloggera na kompie, uzylem programu hijackthis i i znalazlem go(przynajmniej tak mi sie wydaje) znalazlem cos takiego: orcToByloLatwe i jeszcze C:\Windows\services*****.
orca usunelem a ten services usunelem przy pomocy killboxa i teraz jak sprawdzam loga to mi pokazuje ze ten services nadal jest tylko ze teraz w C:\!KillBox\services***** i nie wiem czy on jeszcze dziala czy jest usuniety i czy jeszcze cos powinienem zrobic. prosze o pomoc.:( |
Cytuj:
|
problem
Witam all mam pytanie jak sie tu robi wlasny post bo niewiem ?? aha i tak przy okazji mam prozbe wytlumaczcie mi dokladnie np znam rekowerkeya kolesia w tibi jak go zhakowac prosze pomoc pozdro
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 17:40. |