![]() |
Cytuj:
|
Ale nie kradniesz temu, kto nielegalnie to na stronach zamieszcza, bo to ciągle własność twórcy. To jemu to odbierasz. A ten posiada to, rozprowazone po świecie za określone ceny. Posiadają to w postaci multimedialnej.
|
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
|
Cytuj:
|
To jest fakt, ściągając i nie rozpowszechniając nie jest się złodziejem.
Jednak czegoś nie rozumiem, w większości ludzkich przypadków jeśli coś mi się podoba, doceniam coś to jestem w stanie 'wynagrodzić'/'wspomóc' twórców. Biorą twój tok myślenia i idąc od tyłu ściągasz byle gówno bo jest darmowe. To tak jak w samochodach, kupujesz kradzione porsche bo jest dużo tańsze, jednak mimo tego, że masz porsche to wstyd się takim czymś pokazać znawcom/kolekcjonerom. @up: Polskie prawo dopuszcza kopie danego pliku na wypadek uszkodzenia oryginału. Niestety, ciężko jest udowodnić, że posiadałeś/nie posiadałeś oryginału. Sad but true. A jeśli wpadną na chatę i zobaczą stosy płyt i dwa komputery non toper ściągające i wypalające płyty to na pewno zabulisz |
Cytuj:
|
Polecam przeczytać te nartukuł, wyszukane kilkanaście minut temu w goglach
http://news.torrent.pl/old/prawo/pir...sy_prawne.html Nie chce mi się tego streszczać. To co o tym sądze już pisałem: W większości krajów to wszystko jest zabronione. Im więcej luk dot. poractwa w prawie danego państwa, tym bardziej produkty dostępne dla społeczności. A to bezsprzecznie jest strata dla twórców, wkońcu nie bez powodu wołają do walki z piractwem, największe firmy. Na konsole powstaje wiele więcej gier, z roku na rok, dlaczego, wiadomo, piractwo jest trudniejsze, to też twórcy zarabiają więcej kasy. Czyli szkodzi. Polecam przestudiować artukuł z linku. @Down: Nom. |
Mam tylko jednego oryginała na jakieś 100 gier pirackich. Naprawdę ciężko 14-latkowi znaleźć kasę na super wypasioną grę za 150zł, która nawet na starego kompa nie wejdzie bo kupił go na komunię. Dlatego ściągam z neta stare gierki, tych nowych nie - i tak nie pójdą. JESTEM PRZESTĘPCĄ
|
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
#down Zacznijmy od tego, ze trudno ocenic samemu gre jesli sie w nia nie gralo. Czasem nawet po demowkach. Inna sprawa to ta, ze ja w swojej dotychczasowej 'karierze' albo gralem w gry z gazet, albo w kupione. Te sciagniete z internetu moge policzyc na palcach jednej reki. |
No to wtakim razie po co ściągasz coś, co poprostu jest słabą grą? Bo jakby zasłużyła, to byś kupił, jak wyżej napisałeś. Coś jest krapem, to tego nie tykam.
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
Pozdrawiam, ten_co_pyskuje, lol. |
Cwaniakujesz ty, ja ci tylko pokazałem, że tak czy siak przestępcą jesteś.
|
Cytuj:
|
Cytuj:
A teraz pozwolisz, ze sie pozegnam, mam jeszcze pare spraw do zalatwienia przed snem, inna sprawa jest to, ze w moim mniemaniu temat ktory poruszylem zostal wyczerpany. |
Cytuj:
Cytuj:
|
Cytuj:
Całę te wasze flejmy o piractwo są gówno warte, piraci byli byli , są , i będa i chwała za to Bogu. Nie będe płacil 2x tyle co u sąsiadów w którą pogram 2 dni. |
idąc Twoim głupim tokiem rozumowania, to co, bez gier, jak nie masz kasy na kupno, a nie ukradniesz, to umrzesz czy jak ? :D
|
Cytuj:
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 13:25. |