Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Mundurki w szkołach (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=55826)

Tibijska*Dziewczyna 26-07-2006 23:21

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Bellatrix Vampirica
MUNDURKI TAK!

dosyć oglądania pasztetów w zbyt ciasnych biodrówkach, wystających stringach i do tego wylewającego się sadła, pfu, pfu, pfu, rzygać się chce na widok czegoś takiego. Oceny to to ma beznadziejne a w głowie tylko najnowsze i najmodniejsze ubrania i jak najwięcej telefonów komórkowych i numerów gg od chłopaków. Mam już dość codziennego oglądania różowych pasztetów z wylewającym się sadłem które myślą, że są seksowne(muehahahaha). Poza tym mundurki na dziewczynach wcale nie wyglądają obciachowo - dobrze skrojony prezentuje się bardzo ładnie i nie wiem dlaczego mają być obciachowe. Nikt nikogo nie będzie wyśmiewał, że ma trochę bardziej ubogi ubiór niż jakaś wymalowana z przeproszeniem młodociana ****a z dżinsami za 200 złotych...

proponuję sobie obejrzeć japońskie uczennice w szkołach. One w mundurkach wyglądają bardzo ładnie, nie ma prawie wogóle objawów "seksownego pasztetu", wszystkie wyglądają na dobrze wychowane i dobrze wyuczone. I to ma być uczeń.

"Tłamszenie prawdziwej istoty ludzkiej" - a szkoła to jest pokaz mody i charakteru za wszelką cenę? Szkoła to jest szkoła, budynek publiczny przeznaczony do nauki a nie szpanowania ubraniem itp. a po szkole to hulaj dusza

Zgadzam sie =]
Ja nie mieszkam w Polsce od dluzszego czasu i mam w sql mundurki ....
Qurde to wcale nie musi byc obciach....Tylko strasznie mnie wq***
takie laski ktore pomimo mundurkow nosza czarne obcisle spodnie i tak obcisle koszule ze im sie cos wylewa :angry:
No i wiekszosc facetow nosi spodnie 'elo rap,gowno w gaciach' lol
No i ja jestem jak najbardziej za mundurkami x]
STop Rozowym 'Laska' ktore wygladaja jak z agencjii ....

PeAcE ouT!

PiXik 27-07-2006 00:29

a ja czasem po szkole nie ide do domu tylko do baru mlecznego i co mam za******* w mundurku albo wracac do domu 45autobusem w jedna a potem w druga strone?rotfl.NO WAY

Stoprocent 27-07-2006 12:33

Wydaje mi się, że większosć dziewczyn ktore wypisują aby mundurki wróciły, do najlpiękniejszych nie należą.. Z całym szacunkiem.

~Stopro.

Grue 27-07-2006 12:38

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Stoprocent
Wydaje mi się, że większosć dziewczyn ktore wypisują aby mundurki wróciły, do najlpiękniejszych nie należą.. Z całym szacunkiem.

~Stopro.

W pewnym stopniu sie zgadzam z Tobą ;) Niema to jak 50kg zajebistego ciała bez mózgu, w mini itp ;) Hehehe

Cytuj:

No i wiekszosc facetow nosi spodnie 'elo rap,gowno w gaciach' lol
No i ja jestem jak najbardziej za mundurkami x]
Ja nosze dresy <3 Eleganckie to i wygodne ;)

Smetana 27-07-2006 13:17

Ja też noszę dres, ale tylko w domu jak jest zimno :).

Dan the Automator 27-07-2006 16:59

Jak tak sobie czytam - boże, ale wy jesteście zakompleksieni! ;-)

Mundurkom ,tak jak giertychowi, mówimy WON!
Zaorać.

Ah, znajdzie sie i mundurek dla samego romusia:
http://upload.wikimedia.org/wikipedi...2002-01-09.jpg

Diego'Odin 27-07-2006 18:38

e tam mundurki nie dramatyzujcie
ja chodze do gimnazjum gdzie sa "obowiazkowe"
i wiecie co w gajerku pojawiam sie tylko na rozpoczecie i zakonczenie roku szkolnego. i co z tego ze sie czepiaja ja wole dres ( nie nie jestem lysym drese i nie nie zapuscilem wloskow pod kolor dresika i nie nie pod kolor tez)

Ville 27-07-2006 20:14

Osoby ktore zazdroszcza innym (bogatszym?) ubioru, ew. sposobu bycia na pewno sa za mundurkami.
Ja, pomimo tego ze nie nosze spodni za 2000000zl, majtek za 3000000000000zl, i koszulki za 2x tyle nie wstydze sie tego co nosze, bo chodze w czym chce, to jestem PRZECIW mundurkom. Jak macie kompleksy na swoim punkcie to do psychologa, ew. poproscie rodzicow zeby wzieli drugi etat zebyscie mieli to co chcieli. Tyle w tym temacie

spider-bialystok 27-07-2006 20:15

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dobo
Jak tak sobie czytam - boże, ale wy jesteście zakompleksieni! ;-)

Mundurkom ,tak jak giertychowi, mówimy WON!
Zaorać.

Nie ma to jak wyczerpujaca argumentacja:) A kompleksy ma kazdy, ale niektorzy nie umieja sobie z nimi radzic.
PS. Nazwiska piszemy z wielkiej litery, nawet Giertycha ;>

Smetana 27-07-2006 20:27

Ja jestem przeciwny mundurkom bo w takich 'formalnych' strojach czuję się skrępowany :P. O wiele luźniej jest w codziennym ubraniu.

Ghost Nieudany 27-07-2006 21:11

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ville
Jak macie kompleksy na swoim punkcie to do psychologa

Tu nie chodzi o kompleksy w związku z ubiorem, tylko dyskryminację na tle finansowym przez co debilniejszą, snobistyczną gównażerię.

Cytuj:

poproscie rodzicow zeby wzieli drugi etat zebyscie mieli to co chcieli.
A to już jest p********nie na całego, wybacz, VV. Jasne, w kraju, gdzie jest gigantyczne bezrobocie ktoś weźmie drugi etat (bo najczęściej ci, co mają niższej klasy ubiór, mają bezrobotnych rodziców). Więc z łaski swojej nie chrzań takich głupot. Sam jestem przeciw mundurkom (ale za dla karom dla osób dyskryminujących kogoś z powodu ubioru), ale takie argumenty można sobie w zadek wsadzić.

Ghost Nieudany 27-07-2006 21:13

Post do usunięcia, kochane forum zdublowało po niemożności połączenia z serwerem. ;]

Vandoz 27-07-2006 21:49

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Walekifa
Z tego co mi się wydaje,to niektóre mundurki szkolne dla pań mają dość krótkie spódniczki ;) więc się nie martw. A co za tym idzie?

W mojej szkole gdzie mamy dyrektorkę Katechetkę + Szalonego nauczyciela geografi duże kolczyki,dużo odsłaniające ubrania,farbowane włosy nie są zgodne ze statutem szkoły.Więc jeśli będą tam fajne krótkie spódniczki to mundórków nie wprowadzą,w przeciwnym razie na pewno tak.. ;l

Zgadzam sie co do krotkich spodniczek!

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ghost Nieudany
Tu nie chodzi o kompleksy w związku z ubiorem, tylko dyskryminację na tle finansowym przez co debilniejszą, snobistyczną gównażerię.

Racja, niektorych moze na te mundurki nie stac.
Co innego jesli rzad bedzie fundowal. B)

kaczi 27-07-2006 22:15

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Vandoz
Co innego jesli rzad bedzie fundowal. B)

4 mld brakuje a tu jeszcze by musieli kupić mundurki? Wątpie.

Vandoz 27-07-2006 22:56

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez kaczi
4 mld brakuje a tu jeszcze by musieli kupić mundurki? Wątpie.

No to niech w szkole zrobia np. liste, i dla uczniow mundurek (zeby sklepy mialy na chcleb B)) za 10zl. Zly pomysl? Kazdego by bylo stac. Np. mundurek kosztuje 70zl, a takto dla ucznia 10.

spider-bialystok 27-07-2006 23:23

Cytuj:

No to niech w szkole zrobia np. liste, i dla uczniow mundurek (zeby sklepy mialy na chcleb B)) za 10zl. Zly pomysl? Kazdego by bylo stac. Np. mundurek kosztuje 70zl, a takto dla ucznia 10.

He? A te pozostale 60zl to kto doplaci? Ty?
@down
Zacznij zyc rzeczywistoscia.

Vandoz 27-07-2006 23:41

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez spider-bialystok
He? A te pozostale 60zl to kto doplaci? Ty?

Np, zmienjszyc diety poslom, i za to.
Albo niech rzad zaplaci.
Taki biedy nie jest!

Smetana 27-07-2006 23:41

Cytuj:

Cytuj:

Racja, niektorych moze na te mundurki nie stac.
Co innego jesli rzad bedzie fundowal.
Przecież jemu nie chodziło o płacenie za mundurek, ale o dyskryminacje ze względu na normalny ubiór. A odnośnie tego nigdy się z tym nie spotkałem :P.

Vanhelsen 28-07-2006 02:03

Cytuj:

Np, zmienjszyc diety poslom, i za to.
Albo niech rzad zaplaci.
Taki biedy nie jest!

ba, wcale, dziura w 30mld, teraz dodatkowo zalatują 4mld na minusie a posłowie i tak sobie wysycą ogromne 13'stki -.-''
To jest wielka wada tego pomysłu, nie każdych stać na mundurki, a jeśli będą one finansowane tylko przez rząd, to znając życie będzie to coś, w czym wstyd nawet po pustej ulicy ciemną nocą przejść...

Appendix Vermiformis 28-07-2006 12:41

Jak dla mnie mogą być ^^' I nawet nie chodzi o równość, bo ja do szkoły na pokaz mody i tak nie chodze a przynajmniej dziewczyny musiałyby chodzic w spodniczkach, czyli tak jak nalezy, no a nie?

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 03:43.