Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Poradniki Archiwalne (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=209)
-   -   Poradnik dla Druida [story] (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=58808)

Hunters-Head 24-06-2006 20:42

ale zapomniałęśnapisać że piszesz poradnik powyżej 36 lvl, że Mass Healing i Heal Friend jest dla pacców a nie dla facców

Mass Healing 2200 premium account 150
Heal Friend 800 premium account 70

Kaiser_of_Arcania 26-06-2006 01:11

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Flisik
Łoj, to cię ludzie zmieszają z błotem. Ja powiem tylko:
1. Sorc solo lepszy 10x

I tu się mylisz. Druid jest lepszy, a to dlatego: Zarabia więcej kasy na UHach -> Może kupić więcej manasów -> Ma większy mlvl -> Więcej ciągnie z SD -> Jest lepszy xD

harmonial druid 26-06-2006 17:10

poradnik jest super
:D
dzieki tobie będę wiedział gdzie łazić po mount sternum:cup:
:D

Always hunted 26-06-2006 17:11

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kaiser_of_Arcania
I tu się mylisz. Druid jest lepszy, a to dlatego: Zarabia więcej kasy na UHach -> Może kupić więcej manasów -> Ma większy mlvl -> Więcej ciągnie z SD -> Jest lepszy xD

Twoje rozumowanei jest bardzo mylne....wiem, bo grałem i Sorcem, i Druidem, i to Sorcem łatwiej i lepiej mi się grało...

Porównaj sobie ilość 100+ levelowych Druidów do ilości 100+ levelowych Sorców, i będziesz widział kim sie łatwiej gra....

deadlybeat 27-06-2006 07:42

Poradnik Suuuuper dokładny i przejżysty xDXd! Druid RoX!

Kumczak 27-06-2006 12:41

ej ja mam pytanie :
Jakie orki są w tym Ancient Temple i czy poradzę sobie z nimi na 8 lvl i 2 mlvl ??

prosze o szybka odpowiedz !!!

PS : Mam brass legsy, scale armora, dwarven shielda, legion helmeta i oczywiscie snakebite roda ;)

Flisik 27-06-2006 14:52

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kaiser_of_Arcania

Herezje. Wolę robić dla siebie HMM-y i kupować również HMM-y i manasy, do robienia lvl, który daje więcej możliwości niż kilka marnych mlvl. Poza tym po uptadzie z różdżkami mlvl idzie zarąbiście na guardach i na kopalniach. Zamiast, stac pod dp i meczyć się z uhami i manasami, ja chodziłbym i robił lvl, mlvl i byłbym bogatszy od ciebie. Do tego jeszcze trzeba dodać, że sorc ma good czary ofensywne jak UE (mało uzywany ale przydatny), Energy Wave, Sudden Death etc.

Ksiaze Slepy 28-06-2006 16:14

cud i miud:)
lepszego poradnika nie widzilem;)

Korkoland 29-06-2006 13:47

Brak slow zatkalo nie
:cup:

Teravista 30-06-2006 17:02

A ja widze mały błąd:P literówka ale trzeba poprawić bo po angielsku ;)
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Karmazynowy zwierz
Heal Frend (Exura Sio "nick") - Koszt = 700gp. Mana = 70.

Pisze sie raczej FRIEND :)

mati5000 01-07-2006 14:17

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Okrągły Kwadrat
@3 up

No chyba Nie ;[

Na 9 lvl na cycach to trzeba byc LOL'em

Snakebite Rod Wali bardzo slabo. . .
I jak cie cyc złapie no to chyba już masz deda w 90 % . . .

I Jakies n00by zawsze jak uciekasz to cie blokują ;(

Ja polecam iśc od 8 do 13 lvl na orc,rotworm
Później można przejść na Dark Katedre do 19 lvl . . .

I Dopiero cyce wtedy to jakoś szybko się nabija level ;)
Potem można iść już na potworki według uznania
Chociaż bez przesady :p
Ja tak Gram i obecnie mam 15 level expie na dark katedrze i jest COOL :]

ja gram sorcekiem ale mam maly problem nie wiem jak z thais dojsc do dark katedry.

kola11 04-07-2006 10:36

taki poradnik miło sie czyta:gazeta:

Knopek 04-07-2006 13:30

Niezly poradnik... Czytalem go, przy wypalani uhow ;)
Niepotrzebnie zaczeles od "gdy nabijesz 8lvl wybierz miasto Thais" itp.

Zimpa 04-07-2006 20:22

niestety widzem mankament otoz siedzie ciut na hydrach i wiem ze ustawienie bloker+druid<vis> robi sie przy przesunieciu o jedno pole na poludniowy zachod poniewaz hydra wtedy nie ucieknie gdyby ds przeszedl na pole ognia<kocham jezyk newb> wiec jak mozesz dodaj jeszcze 1 obrazeczek i bedzie cacy ;D

Asim 04-07-2006 20:36

Ja mam druta lvl 22, i wlasciwie gralem zupelnie inaczej, zaczynałem w carlin, na Góry Cyklopów chodziłem mniej wiecej od 15 lvl z Moonlight rodem, ale wtedy zabijalem je pojedynczo, z P-armorem, Brass legsami i dwarven shieldem juz walcze z cyklopami w zwarciu, znaczy nie odbiegam a ewentualne ciosy pomagaja mi tylko nabic mlvl bo się lecze :)

Karmazynowy zwierz 04-07-2006 20:41

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Zimpa
niestety widzem mankament otoz siedzie ciut na hydrach i wiem ze ustawienie bloker+druid<vis> robi sie przy przesunieciu o jedno pole na poludniowy zachod poniewaz hydra wtedy nie ucieknie gdyby ds przeszedl na pole ognia<kocham jezyk newb> wiec jak mozesz dodaj jeszcze 1 obrazeczek i bedzie cacy ;D

Wiem, ale nie mialem pod reka zadnego ss, a nie chcialem zbednie opisywac calego procesu.

Zdechly kret kanalowy 05-07-2006 20:27

e tam ..poradnik dobry

e tam ..poradnik dobry ...eh lepiej sie go nie dalo zrobic dalbym mu 9/10 (sa male bledy) ..eh taki dobry bo nie da sie opisac tego lepiej..i moze kazdego to zdziwilo ze histroia druida konczy sie na 36 lev z exori visem,...z ktorego trzema miec....(mocny) ml ze bic naprawde dobrze czyli za 150....
nie komentuje...jesli chcesz tak walic druidem ;] wybierz go i nawet jesli mysilisz ze jest dobry bo robi uha to sie mylisz....

Karmazynowy zwierz 05-07-2006 20:40

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Zdechly kret kanalowy
e tam ..poradnik dobry ...eh lepiej sie go nie dalo zrobic dalbym mu 9/10 (sa male bledy) ..eh taki dobry bo nie da sie opisac tego lepiej..i moze kazdego to zdziwilo ze histroia druida konczy sie na 36 lev z exori visem,...z ktorego trzema miec....(mocny) ml ze bic naprawde dobrze czyli za 150....
nie komentuje...jesli chcesz tak walic druidem ;] wybierz go i nawet jesli mysilisz ze jest dobry bo robi uha to sie mylisz....

Od jakiegos czasu ciagle widze komentarze, gdzie sie ludzie sprzeczajal, ktora profesja jest lepsza.

Zacytowalem akurat ten post poniewaz nic z niego nie rozumiem i mnie smieszy.;p

Ale do rzeczy. Druid jest lepszy od sorca.

DRUID -- Leczenie na full za 70 many ~~~~ SORC -- Leczenie na full za 160

DRUID -- z uwagi na exura sio czesciej brany na hunty niz sorc.

DRUID -- mozliwosc robienia uhow, ktore sa najbardziej oplacalna do robienia runa w grze.

DRUID -- SORC to taka sama licza obrazen jesli wezmiemy pod uwage mlv i lv.

SORC -- posiada e wava i UE, ktore chociaz potezne sa raczej niepotrzebne, bo ile razy przyjdzie wam tego urzyc? UE moze kilka razy, a e wava raczej tylko w ciezkich sytuacjach.

DRUID -- W ciezkich sytuacjach ma mass healing, ktory ratuje dupsko calej druzynie, a exure sio wykorzystuje jak czesto jak policytcy klamial.

Nie wiem dlaczego druid jest uwazany za profesje slabsza czy trudniejsza w grze. Ten kto tak mowi gowno wie.

Prosze tez oszczedzic mi tutaj komentarzy na temat wywodow o profesjach.;p

Astrofighter 06-07-2006 10:08

Poradnik dobry.

Poradnik dobry. Ale ja druidem nie expiłem w ancient temple. Expiłem do 13 lvla w krypcie w carlin a potem przeniosłem sie na soldki. Na soldkach do 19 lvla a potem tiquanda. Ale robienie hmm'ów zajmuje troche czasu więc to bym sobie darowal. Reszta dobrze. 7/10

PS: Sorc według mnie lepszy, bo na wyższym lvlu w pvp drutowi walnąłby druidowi z UE i jeszcze moze robic sd i energy bomb

kola11 06-07-2006 10:42

czytałem wiele poradników do różnych profesjii ale ten jest o wiele lepszy od poradnika dla sorca bo tam napisano ze sorc wali z lapy lub mace ;( a on wali z wand'ów twój poradnik na 11/10

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 12:01.