Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Wydarzenia ze światów (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=117)
-   -   Li Vs. Forsaken !!! (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=60671)

Elder Nagan 15-01-2006 17:59

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Mysta
kazdy by tak postapil... nikogo nie bylo na ghoulach wiec wzialem. a potem jak juz wyzej wymienilem... Avariany hehe znam was z titani mam bro u was tylko ze on gra na innym charze :p wiem jak to sie gra na swe servach bo titania praktycznie to swe i espanol server :p

daj mi na prv swoj name i world moze cie znam ;]

Mysta 15-01-2006 20:25

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Wobunio
Mysta , ode mnie padles ?? xD

wiem ze kogos za***alem w tych ghulach bo Krya prosila ;d

Pozdro ;D

nie to nie ty ten co mnie ubil juz nie w forsaken... on w Painbringers. radze wam(byli i owczesni czlonkowie gildi Forsaken) zebyscie zrobili porzadek na kyrze najlepiej od zaraz wprowadzcie price list itp... pozdro

Kozi Hetfield 15-01-2006 20:33

pooozdroo

omg :) Wobler w akcji... chłopie bo Ci RS nie zejdzie :D

Ka'cus 16-01-2006 01:14

Jakoś nie widac jakiś powarznijszych bitew :/

Elder Nagan 16-01-2006 05:57

Cytuj:

nie to nie ty ten co mnie ubil juz nie w forsaken... on w Painbringers. radze wam(byli i owczesni czlonkowie gildi Forsaken) zebyscie zrobili porzadek na kyrze najlepiej od zaraz wprowadzcie price list itp... pozdro

Painbringers to porzadna gildia -.- a z price list to i tak nie sluchaja to po co sie meczyc?

Hail Avarians!

Lord Dreathan 16-01-2006 07:24

Dobrze, że nasi mają kogoś do UE'kowania --.--

Mysta 16-01-2006 13:44

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Elder Nagan
Painbringers to porzadna gildia -.- a z price list to i tak nie sluchaja to po co sie meczyc?

Hail Avarians!

A kto powiedzial ze nie jest?:> bez meczenia nic niema :D price list mozna by wprowadzic ale to by najlepsze gildie musialy huntowac tych ktorzy olewaja price list.. nie zrobcie z kyry swiata do wyzywania sie na lov lvlach tylko zrobcie fajny serv dla kazdego...

Tasiorstrasz 16-01-2006 14:02

No trzeba poustawiac serwer na swoja korzysc :P mowie to jako obserwator , nie jako swoj 8 lvl :P

Elder Nagan 16-01-2006 16:05

Cytuj:

A kto powiedzial ze nie jest?:> bez meczenia nic niema :D price list mozna by wprowadzic ale to by najlepsze gildie musialy huntowac tych ktorzy olewaja price list.. nie zrobcie z kyry swiata do wyzywania sie na lov lvlach tylko zrobcie fajny serv dla kazdego...

taa wszysko by bylo fajnie gdyby nie 15 lvl- kupowaly po zanizonych i sellowaly bo zawyzonych cenach ;]

Riku 17-01-2006 17:22

JAka jest teraz sytuacja na servie kumpel mi mowil ze polacy wygrali :)

Elder Nagan 17-01-2006 18:45

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Riku
JAka jest teraz sytuacja na servie kumpel mi mowil ze polacy wygrali :)

****a nie tylko polacy...hiszpanie to liderzy

Raimel !!! 17-01-2006 18:56

Wczoraj pomagałem mojemu dupolizowi tetrzynie zrobić quest i przy okazji zblokowałem pierwszego Warlocka na servie. Loot z niego to poison dagger xD

Arte 18-01-2006 21:13

Następne wiadomości :P

Więc...Nie polacy tylko Forsaken(Hiszpania, Polska, Szwecja) wygrali wojne z Lucrum Ira, po czym gildia się rozpadła i powstały mniejsze odłamy (Next-Generation, Painbringers itp.).Z członków Lucrum Ira pozostało kilku (np. Phong) którzy nie grają już na tym serverze i okrojonymi siłami atakują pojedynczych członków Next-Generation w czasie gdy Ci expią.Teraz dominującą gildią wydaje się byc Next-Generation.Założył ją były gracz z Obsidii (nicku nie podam:]) który to stworzył gildie o tej samej nazwie na serverze Obsidia.
Teraz na serverze jest spokój, pojedyncze ataki ex-członków Lucrum Ira kończą się przeważnie ich odparciem i deadem :P.
Cdn :P

Vikos 18-01-2006 22:34

Cytuj:

lol. kogo obchodzi ta bzdurna price lista? slyszales kiedys o wolnym handlu? gospodarke centralnie planowana przerabialismy za komuny, ale wtedy nie bylo cie jeszcze na swiecie zeby pamietac ;)

tworzy sie drugiego chara na innym koncie. wystarczy 8lvl i to nim dokonuje sie wszystkich zakupow. B)
jeszcze by tego brakowalo zeby mi jakies obce osoby mowily ile mam za co placic. a jesli sprzedajacy beda sie tej listy trzymac...no coz to nie bedzie od nich nikt kupowal. :p

Raimel !!! 19-01-2006 07:16

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Vikos
lol. kogo obchodzi ta bzdurna price lista? slyszales kiedys o wolnym handlu? gospodarke centralnie planowana przerabialismy za komuny, ale wtedy nie bylo cie jeszcze na swiecie zeby pamietac ;)

tworzy sie drugiego chara na innym koncie. wystarczy 8lvl i to nim dokonuje sie wszystkich zakupow. B)
jeszcze by tego brakowalo zeby mi jakies obce osoby mowily ile mam za co placic. a jesli sprzedajacy beda sie tej listy trzymac...no coz to nie bedzie od nich nikt kupowal. :p

Ludzie tacy jak ty będą zawsze biegać na 15 levelu i myśleć że im taniej tym lepiej. Lecz ludzie na wyższych levelach chodzą na hunty i wykładają na to pieniądze (runy) to przecież tanio tego nie mogą sprzedać (żeby przynajmniej się zwróciło).

Vikos 19-01-2006 10:18

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Raimel !!!
Ludzie tacy jak ty będą zawsze biegać na 15 levelu i myśleć że im taniej tym lepiej. Lecz ludzie na wyższych levelach chodzą na hunty i wykładają na to pieniądze (runy) to przecież tanio tego nie mogą sprzedać (żeby przynajmniej się zwróciło).

taka propagandowa gadke to wciskac mozesz przedszkolakom. skad wiesz na jakim lvlu biegam(biegalem)? jestes telepata? to zagraj w totka, wygrasz kilka mln i kupisz sobie tibie na wlasnosc. :D
co tu mi tlumaczysz jakies glupoty o huntach? jak to sie dzieje, ze w normalnych warunkach gady gracze tez chodza na hunty i rowniez wykladaja runy i jakos im sie oplaca sprzedac za rozsadna cene a teraz nagle ni z gruszki ni z pietruszki im sie nie oplaca? teraz jestem na nizszym lvl i zalezy mi na tym zeby bylo taniej, jak tobie zalezy na drozyznie, to naucz sie targowac z innymi. mam cie finansowac? co jeszcze moze owsianke pod nos podstawic?

pomiajam juz fakt, ze kupujacy to nie matka teresa i nie obchodzi ich to czy tobie sie zwroci czy nie. slyszales kiedys o prawie popytu io podazy? jak nie umiesz handlowac-to sprzedawaj swoj loot u NPC bedziesz mial stala cene. a skoro juz tak lubisz matematyke i wyliczenia, to policz sobie ile np potrzeba run za jaka kase gdy idziesz np we 3 na black knighta z ryckiem sorkiem i palkiem. a potem policz sobie ile kosztuje przykladowo k-axe skoro juz sie tak powolujesz na trzeszczaca biede. juz widze jak ta cyfra rosnie do 18-19k-duzo tych run zuzywasz 8o .
najlepiej to rozdaj wszystko co masz biednym zgodnie z komunistycznym haslem "czy sie stoi czy sie lezy wszystkim rowno sie nalezy"

Merkyon 19-01-2006 14:49

lol ahahahaha Vikos baranku to jest tylko tibia a nie rl zycie ze pie***lisz o jakims ekhmm HANDLU? ahahahahhaha n/c

Vikos 19-01-2006 16:05

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Merkyon
lol ahahahaha Vikos baranku to jest tylko tibia a nie rl zycie ze pie***lisz o jakims ekhmm HANDLU? ahahahahhaha n/c

no i....cos ci sie chlopczyku za duzo w tibie gralo a do szkolki nie chodzilo i umyslowo zostalismy na poziomie przedszkolaka, co nie biedactwo? :baby: co ma jedno do drugiego? handel jest realny kupujesz/sprzedajesz przedmiot w zamian otrzymujac pieniadze. to takie lopatologiczne wyjasnienie specjalnie dla ciebie, prosciej sie nie da chyba, ze mam ci narysowac. :baby:
rozumiem ze ty jak kupujesz w tibii cos od innego playera to placisz mu 3x wiecej niz dany przedmiot jest wart, np. kupujesz sobie bp uh za 9-10k. a gdy w rl idziesz do sklepu po chleb i mleko, to obchodzisz pol miasta zeby znalezc ten jeden w ktorym jest najdrozej. w takim razie gratuluje skutecznego wykorzystywania mozgu. :D
n/c

Mysta 19-01-2006 17:12

Vikos ty jestes taki po*******ony od urodzenia czy dopiero teraz korniki ci mozg zjadly??? wole miec price list a nie wiare co kupuje runki za bardzo niska cene a jak im nie chcesz sprzedac to huntuja... np takie cos zdarzylo mi sie na titani.. z price listem masz wszystkie najwarzniejsze ceny i to decyduje rowniez o porzadku na servie i jak glowna gildia lub gildie rzadzi/a na servie.. Gratz dla tetra i innych zalozycieli price list... p.s posluchali mnie haha :D

Mysta 19-01-2006 17:19

@Vikos za komuny byla gospodarka centralnie zarzadzana i nie bylo to dobre ale to nie komuna tylko Tibia i nie mieszaj tibi i rl bo potem wychodza koczkodany jak ty czy noobki z unitu(np. Rostein i Geggo). przy wolnym rynku na servie bylby nielad, co moze niektorymkojarzyc sie z slabymi rzadami gildi rzadzacych. Pozdro dla ziomow z titani:)

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 14:20.