Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Mainland (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=22)
-   -   Co was w Tibii najbardziej wkurza? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=6521)

Damianek 09-04-2005 19:59

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Anaconde
Niop, expisz se, a tu stworki zloorowane i deadzisz :/ . Przez cz lagami, freezami i kickami!

racja mnie tez to wnerwia ale nienawidze tez pk i cheaterow ktorzy mowia ci o klonowaniu a potem masz kika i co ... zabieraja ci loota i hunted!!!

dobry barbarzyńca 09-04-2005 20:19

do tego tematu powinna być sąda !!!! :D
najbardziej wkurzające:
- brak jakiegokolwiek kgosłupa moralenego u większości graczy.... (tak, wiem, to tylko gra, ale mimo to....)
- faceci w strojach female (ponoć łatwiej się się im gra... <lol>)
- PA (najbardziej wkurzające)

wszystko inne można przeżyć....

Abdal 09-04-2005 20:49

mnie najbardziej wku****ja 1 nooby ktore strsza najlepszymi postaciami na serwie
2 pk
3 lagi i kiki
4 nicki (np. kogut bez jaj)
5 hakerzy
6 thiefy
7 nooby ktore mowia "hunted" za nic
8 xserowanie nickow
9 zabijanie cudzych potworkow
10 i nooby ktore uwarzaja cie za kolege jak cos od nich kupisz

mr.marm 09-04-2005 22:53

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez dobry barbarzyńca
najbardziej wkurzające:
- brak jakiegokolwiek kgosłupa moralenego u większości graczy.... (tak, wiem, to tylko gra, ale mimo to....)
wszystko inne można przeżyć....

A ja się z Tobą zgodzę!! A nawet więcej - nie warto mówić "to tylko gra" - ludzie w Tibii pokazują, jacy są naprawdę, gdy są anonimowi i nic im nie grozi za ich zachowanie (moze poza DEADem :P ). Więc widać w tej grze jaka jest moralność młodych polaków... Wszyscy dzięki temu wiemy jaka jest niestety i musimy wstydzić się za nich czasem :/

Elesear 09-04-2005 23:30

1.Nicki tylu "Zwal mi konia" (knight z Fortery) badz inne nicki jak "Maciek of knight ziom'el" (muj ulubiony;])
2.Goscie co podlaza do ciebie i.."pokaz jakie masz itemy ale na ziemi bo trade mi sie zespulo"
3."Dasz mi cos?"-kazdy wie o co chodzi

Speed the Firee 10-04-2005 22:34

A co mnie

Mnie wkurzają nooby lub nowi gracze.Dlaczego nooby bo zawsze cos sepią lub pytają sie ubyleGuwno a Także kradną.Nie mam nic do noobuw bo każdy z nas chyba nim był :p

slammer 11-04-2005 08:20

ehh, co mnie najbardziej wkurza ? niewiele rzeczy potrafi mnie wkurzyć, zlewam na noobow, debili, spamerów etc. nooby mnie śmieszą (14 lvl do mojego uhmakera: hunded), reszte ignoruje. jedyne co mnie wkurza to power abusing. wyzszy lvl moze ci kazac wszystko co chce, a jak tego nie zrobisz to cie zabije. nie wiem nawet jak mozna bylo by sie tego pozbyc. troche dziwnie wygląda jak 16 lvl wygania 30 lvla (albo 130 master sorc go zabije). i to by bylo na tyle, wiecej nie napisze bo musze isc do szkoly.

Mikayosh 11-04-2005 08:21

lol

Oczywiście głupie ksywki, n00bowskie zachowanie, żebracy, wszystkich należy tępić

Może trochę nie na temat ale w związku z szerząca się niesprawiedliwością nie tylko w tibii ale i na świecie chce was zachęcić do wzięcia udziału w akcji "Precz Niesprawiedliwości", polega to na tym, że przesyłacie swoim znajomym w tibii haslo ---> "Jeśli chcesz żeby tibia była sprawiedliwa zacznij od siebie:nie kradnij, nie oszukuj, badz tolerancyjny"

--------------------------------------------------------------------------
Głupota ludzka i wszechświat nie znają granic lecz co do wszechświata nie jestem pewna...

Vermyn 11-04-2005 12:21

Odp: Nooby.

Lordek Of Rubera 11-04-2005 15:55

A mnie looterzy ( zabijam ich -.-)

Thimburd 11-04-2005 16:31

1. IDIOCI (głównie małe, bezmózgie dzieci w wieku 0-13)
2. Thiefy
3. Dedy (za dużo się traci!!!)
4. Większość Polaków*
5. Lagi
6. Kicki
7. Zajęte spawny
8. Trapy
9. Zapchane depo
10. Kolejka w mięsnym.
11. Nooby
12. Hacki
13. Żebracy
14. Spammerzy
15. Afkerzy
16. Trudności w expieniu (strasznie dużo expa potrzeba na next level... męczące to już się robi).
17. Wkurzający ludzie którzy msg'ają do ciebie bo chcią pożyczyć kase i spamują "ej, jesteś?", "halo!", "odezwij się".
18. Ludzie stojacy hamsko pod moim domkiem.
19. PlxMeni
20. Lurerzy
21. Grajki
22. Krzykacze (ah ten caps lock)
23. Kłamcy
24. Chwalipiety
25. Huntedowcy
.

*Tak niektórzy bluźnią na br, ja uważam że u Brazylijczyków jest mniej noobów niż u Polaków. Wkurza mnie to, że Polak Polakowi nogę podstawia. Szwedzi naprzykład się szanują i lubią. Nigdy się nie zabijają. A taki Polak to ci potafi wszystko zrobić idiotycznego.

Seru 11-04-2005 17:05

Jak narazie to tak porządnie wkurzyli mnie tylko PK i PA

Quodion 12-04-2005 19:02

W Tibii wkurza duuużo rzeczy, szkoda tylko że wszystko jest spowodowane zachowaniami graczy, sama gierka jest spoko.

1. Żebracy (8/10 to polacy) - Tacy goście potrafią doprowadzić do baiłej gorączki. Stoi facet w depo i krzyczy "15gp plx". Czasami jeszcze jak się wróciło z hunta na DL i wypadło wtedy np. Royal Helmet to można już rzucić te 15gp. Szkoda tylko że najczęsciej tacy goście nie ryzygnują i chcą więcej, więcej i jeszcze więcej (p-set, spike/serpent sword, steel helmet (to zawsze niskie lvl)). A jak jeszcze nie dasz to są baardzo smutni, albo wyzywają od n00bów/skąpców. Podczas gdy na światach PvP można postraszyć ich huntem/zrokoowaniem, to co zrobić na non PvP. Tylko ignor...
2. Lurerzy i traperzy (5/10 to polacy) - Czyli kolejny przykład skączonego n00bstwa. Podczas gdy zlurowanego potworka można wybaczyć (jak się przed nim ucieknie), to taka osoba często jeszcze blokuje by jego ofiara zgineła. Traperzy też nie są bez grzechu. Umawiają się, robią pułapke i zabijają każdego kto w nią wejdzie. Szlag może trafić gdy właśnie szło się poexpic, a w rezultacie giniecie i tracicie cenny bp z uhami (chyba każdy nosi z sobą tak na wszelki wypadek).
3. Blokerzy... depotu (9/10 to polacy) - Takich to tylko zrookować bo NIC nie robią i blokują depo. Taki człek wrócił sobie z hunta, zdobył porządne itemki, kase, itp. Chce wejść spokojnie do depo i zostawić itemki, tyle że jest problem... nie można wejść do depo. Ludzie stoją sobie przed depo blokująć je. Najczęsciej to są runmakerzy, handlarze, żebracy i osoby zbierjące się na jakieś hunty (szkoda tylko że muszą się zbierać przed depo... 3 godziny). Dobijące jest też że to nie tylko niskie lvl które można jeszcze przepchać ale i wysokie... i co takiemu zrobić, w końcu jak go popchasz to może cię nawet przy odrobinie złej woli zrookować.
4. "BR?" (1(0?)/10 to polacy (niektórzy robią sobie tak jaja)) - Nie mam nic do inteligentych brazilijczyków uczciwie grających w Tibie. Ale do tych nie myślacych newbie pochodzącym z Południowej Ameryki i ciągle wołającymi do każdego "br?". Jak się gada naraz z 5 osobami i uczciwie expi to już ciężko się gra i jest się złym, a taki "br?" niestety przelewa szklankę (mam nadzieję że to zrozumieliście)...
5. Ciecie (7/10 polaków) - Mam na myśli osóbki kupujące/sprzedające u NPC godzinami. Na Rookardzie to już nie mówię, bo tam same newbie nie umiejące gadać z NPC, ale w takim porządnym mieście jak Carlin to lekka przesada by 6 osób stało w kolejce przez to że jeden nie wie jak napisać że chce sprzedać viking helmet. A gdy już jakiś średni lvl się przybłąką z zamiarem zabawy cudzym kosztem i rzuca fire fielda w drzwi i nimi się bawi to tylko sobie w łeb strzelić, bo ani nie sprzedasz, ani nie wyjdziesz z sklepu.
6. Expowice (5/10 pl) - Mam na myśli osóbki zajmujące sobie określone respwany i niedopuszczają do nich innych. Najlepszym przykładem powinny być kopalnie koło Kazordoon gdzie ludzie zajmują respwany dwarfów soldierów/guardów i zabijają każdego kto też by chciał sobie na nich poexpic. Wkurzające też jest że liściki które zostawiają by pisało że ONI tu expią i NIE wolno nikomu to wchodzić, rozpływają się w powietrzu (mówią że jest przez dziurą liścik, a nie ma). Szkoda tylko że rozpływają to inne n00bki...
7. Śmieciarze (10/10 polaków) - Baaaardzo wkurzające osóbki. Pewnie nie jeden chciał się pochwalić koledze i rzucił super itemki/grubą kasę na skrzynkę, a tu nagle jakieś parcele leża na jego miejscu, a jak je wyrzucasz to lecą inne. W takim wypadku należy przeczekać aż ustąpią i sobie pójdą, potem spokojnie już wyrzucać śmieci. Bądź dawać wszystko do jakiegoś bp, do siebie i czekać aż skączy im się amunicja, szkoda tylko że mają ją coś baardzo dużo...
8. Klauni (8/10 polaków) - Nie mam na myśli grajków, ale wysokie lvl, którym znudziła się Tibia i bawią się kosztem innym. Najczęsciej to pallowie. Stoją sobie przed depo i strzelają do pierwszysch lepszych osób bełtami/runami. Co do strzelających to jeszcze pół biedy. Gorzej jest że cała "publiczność" gromadzi się w depo, robiąć niemiłosierny korek. Nie można wtedy wejść/wyjść, a jak facet zauważy ciebie? Tylko sprint do świątyni i modlić się że tam też nie ma "publiczności".
9. Spamerzy (8/10 polaków) - "buy plate armor, buy plate armor, buy plate armor, [...]". Chyba nie trzeba tłumaczyć. Gostek chodzi po całym depo i pisze tak długo aż ktoś wreszcie mu sprzeda/kupi. Szkoda tylko że najczęsciej jest tego tak dużo że literki zajmują cały ekran. A gdy już caps lock włączy to kaplica (jego).
10. Kłamcy (7/10 polaków) - Tyczy się każdego rodzaju kłamstwa w Tibii. Od żebraków proszących o parę gp, bo ulegli hackowi (a nie dostali), do ludzi że mówią że nie ma nic zlurowanego czy "nic tam nie ma, złaź śmiało". Szkoda tylko że tam "coś" jednak jest.

To nie wszyscy oczywiście. Ale najgorsze zachowania według mnie. Chciałem się jeszcze bardziej rozpisać o innych (głupie nicki, AFK, thiefy, blokerzy respa itp. itd.) ale nie są tak bardzo wkurzające jak te powyższe...
Co ciekawe zauważcie jak dużo z nich to polaków. W kategoriach tych co wypisałem wychodzi że 68% to polaków...
no comment...

Resthin 13-04-2005 11:36

Oto co Mnie wkurza w tej grze :
1.Strata skillow po smierci. Rozumiem ze smierc musi wiazac sie z jakimis konsekwancjami i ze strata expa i eq mozna sie pogodzic, ale zeby skille, ktorych trenowanie zabiera duzo czasu i jest to zajęcie bardzo monotonne. Mniesz szlag trafia jak sobie mysle ze mam drogi raz robic te same skille. Bo przynajmiej expienie jest ciekawszym zajeciem.
2. Brak klimatu i zachowanie graczy. Kazdy patrzy tylko na siebie, co chwile slychac bluzgi, kazdy na kazdego jedzie, kazdy patrzy tylko kiedy komus cos zawinac. I to co mnie najbardziej zraza. A chodzi tu o honor bo mnie krew zalewa jak jakis pierd***ny 24 lv zabila 8 lv . Rozumiem moze to byc zemsta za " cos " , ale ja tu mowie o przypadkach zwyklego kurestwa. Prawie bym zapomnial - glopie polskie nicki SICK.
3. Brak waznego znaczenia party w tej grze. Pomijam tu wypady na twardsze stwory, ale chodzi mi tu o to ze gracz glownie expi sam.
4. Poniekad logaut i to ze trzeba czekac te 15 minut po zabiciu kogos.
5. A teraz duperelka- za malo outfitow ? :D
- chyba to juz wszystko jak sobie cos przypomne to napisze -

PinGOnE 13-04-2005 13:04

@offtopic :)
Czytam tak sobie i czytam i widze ze duzo osob narzeka na tych ktorzy maja Pacc ... to ze za szybko im mana rosnie, to ze moga podrozowac statkiem, ze loguja sie ... A Z CO MYSLICIE SIE PLACI TE NIESZCZESNE 90ZL/3MIESIACE ?!
(a jakby sie kto pytal to CIPowie robia na www.tibia.com sondy ... teraz akurat jest co w druidzie przeszkadza...zapewne wprowadza jakas mala poprawke i to tez bedzie dla pacc :P )

Spektra 13-04-2005 14:19

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Thimburd
1. IDIOCI (głównie małe, bezmózgie dzieci w wieku 0-13)
2. Thiefy
3. Dedy (za dużo się traci!!!)
4. Większość Polaków*
5. Lagi
6. Kicki
7. Zajęte spawny
8. Trapy
9. Zapchane depo
10. Kolejka w mięsnym.
11. Nooby
12. Hacki
13. Żebracy
14. Spammerzy
15. Afkerzy
16. Trudności w expieniu (strasznie dużo expa potrzeba na next level... męczące to już się robi).
17. Wkurzający ludzie którzy msg'ają do ciebie bo chcią pożyczyć kase i spamują "ej, jesteś?", "halo!", "odezwij się".
18. Ludzie stojacy hamsko pod moim domkiem.
19. PlxMeni
20. Lurerzy
21. Grajki
22. Krzykacze (ah ten caps lock)
23. Kłamcy
24. Chwalipiety
25. Huntedowcy
.

*Tak niektórzy bluźnią na br, ja uważam że u Brazylijczyków jest mniej noobów niż u Polaków. Wkurza mnie to, że Polak Polakowi nogę podstawia. Szwedzi naprzykład się szanują i lubią. Nigdy się nie zabijają. A taki Polak to ci potafi wszystko zrobić idiotycznego.

Wypraszam sobie punkt 1 :( ja mam móżg i mi z tym dobrze:P

Vashresamunuh 13-04-2005 14:19

Mnie najbardziej wkurza: "pliz fri itanz or ju are ban for GM!'

Mleczyk 13-04-2005 15:08

co najbardziej wkurza? chyba to, że ta gra jest bez sensu. nie ma żadnego celu, łazisz, nabijasz exp i tyle. nawet w HB są questy! owszem, nie przecze ze i w Tibii są questy, ale co to za questy? znaleźć to i tamto i koniec. wiem, w HB questy są równie głupie, ale są krucjaty, to samo tyczy się innych mmorpg. Ultima, Anarchy Online, wszystko - tylko nie tibia. cóż, obrazu tej gry nic nie zmieni, i powiem Wam, że niedawno znowu postanowiłem zabrać się za gre, ale szybko zrezygnowałem. właśnie dlatego, że tam nie robi się nic sensownego. zastanówcie się czy opłaca się Wam w to nadal grać - przecież to KOMPLETNA strata czasu. lepiej idzcie na boisko piłke pokopać, na rowerze pojeździć. byle nie marnować życia przed monitorem komputera, wpatrując się jak nasz bohater zdobywa kolejne poziomy. Za półroczny PACC macie oryginalne Diablo 2, z możliwością gry na BN. to już coś. zresztą - połowa, albo nawet większość obróci to w obelge i będzie na mnie najeżdzać. prawda w oczy kole.

pozdrawiam

sceptile 13-04-2005 16:54

a mnie wkurzają loorerzy... zrobiłem dzisiaj desert questa i wyszedłem... na spotkanie dwóm GS'om! ;(

Knight John 15-04-2005 19:23

Ban

Dzisiaj dostalem bana poniewaz pisalem zły topic na trade napisałem ze szukam ludzi na desert qesta ??oco gm chodzilo?(7dni)kurka wonda ktos mi moze wyjaśni? X(

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 01:29.