Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Potwory (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=17)
-   -   Yeti - przypadek czy zrządzenie losu (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=65929)

Wisi 08-06-2006 20:48

Ja nigdy nie spotkałem yeti ale dużo czasu jestem na lodowych wyspach mam takie pytanko jakie on wali hity z dystansu :confused:

Zupek 08-06-2006 20:50

fejk...nie? OTS? tAAk : [

elit 09-06-2006 15:03

W jakiej czsci wyspy mozna go spotkac ?Probowalem go znalezc ale nici z tego:(

Dziutrix 09-06-2006 15:35

jest to fake, dość nędzny, źle powklejałeś okienka, i CAP sie nie zgadza.
raz masz malo many i duzo capa, a potem uzywasz rozdzki

Maniek-San 10-06-2006 22:59

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dziutrix
jest to fake, dość nędzny, źle powklejałeś okienka, i CAP sie nie zgadza.
raz masz malo many i duzo capa, a potem uzywasz rozdzki

Ja w oknach nie widzę nic niepoprawnego - jak powiedział na początku posta wyczyścił okna otwarte po prawej więc jak ręka mu się trzęsie mógł nierówno wytrzeć linie. Cap z SS'a nr 2 i 3 się nie zgadza. A jak myślisz dlaczego? Może wziął coś od kolesia ktory leży przy PZ?

Kolejna sprawa, waga - waga potwora nie pojawia się gdy jest on logicznie za duży do włożenia do baga. Przykład - Hydra. Więc, jak to upierał się przy tym Zenon Burcymucha, po prostu w moich oczach jest on dzieciuchem grającym w Tibię od około 1-2 miesięcy, ale on uważa, że wie o tej grze wszytko.

Co do Steel Force nie mam pojęcia ale prawdopodobnie mogła być to gildia.

Deady znikają równo po miesiącu. Jako, że incydent z Yeti zdarzył się w Lutym, a Bodziu postuje w Kwietniu, więc to naturalne, że nie ma już dead'a.

Sprawa baga została wyjaśniona. Po maksymalnym rozciągnięciu plecaka, po otworzeniu baga znajdującego się w nim okno się nie zmniejsza.

Pozostają dwie sprawy niewyjaśnione: Mapka i formułka "...due to attack by a (y)Yeti."

Ale według mnie jest to 90% wiarygodny SS. Ma ktoś co do tego jakieś wątpliwości?

Hamond 11-06-2006 19:59

Hymm
Dziwne wydaje mi się że jak sam mówisz Yety z daleka wali hity po ~150(czy jakoś tam)a sam na rycku masz słabe eq, 18 lvl i 335 życia i troche drogi do pokonania więc wystarczą ~3 hity i cie niema jest, to dziwne niemówie że to fake lecz raczej z na 18 lvl niemasz 4 mlv i uh chyba że ih ale Yety jest blisko ciebie a ty masz zamknięte bp więc by do ciebie dobiegł a jak sam piszesz wali hity z bliska po ~ 500
Więc jest to dziwne
A jeżeli to prawda to wielkie GZ

Maniek-San 11-06-2006 23:45

@up
Looknij na ss nr któryśtam i zauważ, że hity dla sorka są 150, ale są o wiele niższe. Jako, że knight ma więcej HP, a poza tym wyższy shielding skill, tak więc będzie dostawał mniejsze hity (do ~100). Wystarczy exura i po sprawie.

Dymek_sc 13-06-2006 01:28

lol ?

dodajmy jeszcze ze jak obrywasz ciosy i ci sie to zapisuje to imiona potworów z DUŻEJ LITERY sie zaczyna a nie tak jak tam u ciebie moim zdaniem podruba :P

DDoS 13-06-2006 08:43

Ech temat stary ale cóż napiszę coś.

1) Uderzenie od potwora zawsze jest z małej litery

http://img.photobucket.com/albums/v458/czuk85/hit.jpg

2) Lista Vip

Bił Yeti nie wyłączył listy, miał akurat pokazanego wroga, zamazał więc w paint

3) Na 3 screenie dead leży już poza PZ zone.
Krew zniknęła bo zapewne czekał aż yeti odejdzie kawałek, żeby mógł spokojnie wyjść i zabić go z runy.

4) Mape zakrył może miał coś do ukrycia, każdy ma swoje widzimisie.

5) Ciężar dla przedmiotów, które są tak ciężkie, że nigdy nie moglibyśmy ich włożyć do Backpack'u zostały usunięte.

6) Yeti zwrócony w tym samym kierunku, zbieg okoliczności?? 25% szansy na to że by się skierował w każdym innym kierunku.

7) Godzina - wyłączona w opcjach

8) Bag większego rozmiaru niż 8 kratek - gdy masz otwarty backpack powiedzmy na maxa i otworzysz bag, który znajduje się w ów BP wielkość okna nie ulegnie zmianie.

9) Różnica w cap między ss 2, a 3 jest prosta może coś wypadło z kolesia który zginął??

10) To co, że na jakiejś stronie pisze 140 od Snowball. Dostali informację od kilku graczy z takim maximum więc takie dali na stronie. Dla innych potworów pewnie jest trafniejsze bo częściej są zabijane i więcej informacji gromadzi się na ich temat.

Dobijają mnie wypowiedzi niektórych osób. Nie wiem jak można być tak .... (uzupełnijcie sobie). Nie dziwie się, po zachowaniu niektórych osób tutaj, że potem Polacy w oczach innych graczy na Tibii są postrzegani jak ...... (uzupełnijcie sobie).

Dolor 13-06-2006 09:29

Ehhh Yeti wcale nie jest taki silny jakieś 6 tygodni temu jak miałem jeszcze o 2 skilla mniej to specjalnie poszedłem na wyspy lodowe (Senja, Vega, Folda) i wywnioskowałem że najczęściej pojawia się on na foldzie na południe od tej góry a na Vedze koło domku świętego Mikołaja
Nie miałem zbytnich problemów z zabiciem tego potwora straciłem parę uh :) troszkę hmm i parę gfb :)
A hity wcale nie padają jak ty to napisałeś że nawet do 500hp :)
Dodam jeszcze że nawet fajnie jest wpierw poczekać aż troszkę osób tamtędy przejdzie ponieważ szybciej się zwróci za runki :D

Elevarm 13-06-2006 10:17

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez czuk85
Ech temat stary ale cóż napiszę coś.

1) Uderzenie od potwora zawsze jest z małej litery

Tylko że Yeti jest bossem, więc jego imię musi być z duzej litery.

Tak jak masz na tibia.com:

Died at Level XX by a dragon lord

ale

Died at Level XX by The Old Widow.

i tak samo kiedy zadaje obrażenia. Wystarczy obejrzeć pierwszy lepszy film z bossem. To juz nawet ci co wymyślili Spider Chain Mail zrobili fejka lepiej:

http://s47.photobucket.com/albums/f1..*****e_widow.jpg

Maniek-San 13-06-2006 17:12

@up

No... Fakt. Na to nie wpadłem :p. Ale dopiero teraz jakiś trafny argument na to, że to Fake ;) . Gratz :)

Thor Nephihean 13-06-2006 17:26

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kedlav17
to nabijałem się z kumpalmi że rozpykałbym go na luzach, ''los chciał'' bym to udowodnił.

No cóż...
Yeti się wkurzył i chciał ci za to nabijanie dołożyc.:)
Dobra rada: lepiej nie nabijaj się z demona:p .

Celoz 13-06-2006 19:42

Fake: 55% OTS: 25% Real : 20%

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Aroonia
hmmm... "Powiem tylko że musiałem na chwile wlogować się knightem"
to co jak miales X (mieczyki) wylogowales się i dales knighta....? bo nie rozumiem... a moze to jakis boot? (nie pamietam nazwy ale wiem ze wtedy mozna 2 charami naraz grac)

Multiclient

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Elevarm
i tak samo kiedy zadaje obrażenia. Wystarczy obejrzeć pierwszy lepszy film z bossem. To juz nawet ci co wymyślili Spider Chain Mail zrobili fejka lepiej:

http://s47.photobucket.com/albums/f1..*****e_widow.jpg

To nie fake! jeśli masz Reebow sprite editor i wypakowałeś sobie tibia.spr i przejżałeś WSZYSTKIE grafiki to zobaczysz, że taki item istnieje :baby:

Przejrzałem wszystkie 16 stron (troche mnie tyłuś rozbolał, ale mogłem się śmiać z noobków, więc bolał troche mniej), i wyciągnąłem wnioski:

1) Kedlav17 - Nie wie co to jest edycja posta
2) Nagle wszystkie modki wyjechały na urlop i nie widzą szajsu, jaki się wyprawia na forum
3) Nie należy jeść przypalonych frytek (ochyda!)
4) Od teraz nie będę expić na lodowych wyspach
5) Muszę posprzątać swój pokój
6) Kedlav17 - Facet ma słabą kartę graficzną :)

lightsmark 14-06-2006 09:35

Jaki typ to solo jest niemożliwe!!
1)Yeti ZAWSZE! wali z daleka +500
widze że teraz masz sorca level 35 więc wtedy miałeś mniejszy
2)Na utamo vita niestacza many z jego combo
3)w takim eq napewno uciekłeś (nieprawda że wolne yeti bo jest dość szybkie)
4)NAwet wysokie levele boją sie solować bez niewidki
5)A propo wysokości ustawienia Yeti to jest wporządku
6) OTO DOWÓD SOLO mojego kolegi Alex De'Caro Z Secura
on jakoś się nieboi pokazywać wszystkiego :O
http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=63875&page=2
troszke niżej na tych ss jest yeti

PS:jeśli masz zepsuty komp to może być rl tibia (prawdobodobieństwo 1%)<LOL>

Dolor 14-06-2006 09:50

Celoz@
Widzę że jesteś fanem Tząr czy jakoś tak się ta gra nazywa :P Ghiron :P

lightsmark@
Nie możliwe człowieku na jakim ty świecie żyjesz.
Ja solowałem niedawno Yetiego i ani razu nie dostałem od niego comba powyżej 250 ani z odległości ani z bliska -.- więc nie ryp głupot.
A nie mów że nawet hlvl się boją solować Yetiego bez niewidki bo to bzdura.
Yeti jest słabszy od dragon lorda.
Dowodem na to że nie tylko duże lvl solują yetiego bez problemów jest temat w zdjęciach "Fortera" czy jakoś tak :P
A po za tym kiedy ci hlvl tak solują tego Yetiego?? Yeti pojawia się strasznie rzadko więc nie mów o tym potworze jak by to było niewiadomo co -.-

Arkadio 14-06-2006 11:43

myślę że te screeny nie są Fake jak sam autor zdjęć powiedział tam koło kolesia który teleportuje na lodowe wyspy jest protection zone ... dlateog Yeti jest odwrócony gdyż przecież nie może atakować postaci w PZ a postac mogla sie nie ruszac i miec tak zaczerniona mape... kolo okna msg po prawej wyglada to ninaturalnie gdyz autor zdjęć WYCiĄŁ okno vipów pomyślcie jakto by wygladalo gdyby w tamtym miejscu bylo rozciągniente okno vip i co ?wyglada prawdziwie?wystarczy wyobrazic sobie uklad tego okienka

Nightstilker 14-06-2006 11:51

Też mi to wygląda na fake. Pierwsze- zle jest ten napis, poinien byc nad. skoro mowiles ze to wali z blsika pewnie po 500 to czemu do was nie podeszlo tylko stalow w miejscy i w takiej samej pozycji jak na ss pierwszym. Nie udalo ci sie chlopie

Carli 24-06-2006 19:38

Pomysl logicznie jak zabijesz mino pisze 1000oz. (chyba). To jesli przy cycku nie pisze ile wazy to Yeti ile by musialo wazyc? 100000oz. ! Albo koles podbiegl do yeti i wcisnl look. O ss-ach mysle ze to nie fake'i.

@edit: Ten napis Yeti jest na srodku poniewaz Yeti jest za duze. Tak samo jak bys uzyl czaru utevo res ina "cyclops albo stone golem to gdzie bedzie twoj nick? w srodku.

Zgredeczek 07-07-2006 01:09

dla mnie to fake cos zawyrazny ten yeti w porownaniu z mapka

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 03:17.