Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Poradniki (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=31)
-   -   Wszystko o treningu... (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=7102)

Finve Paladyn 27-04-2005 23:21

Jeżeli chodzi o trenowanie to według mnie nalepszy sposób dla palladina na zrojenie distans fighting to do 30 dista i lvl 9 na trolach od 9 lvl do 12 ze na dwarfy
a od lvl 12i ze skilami 47 można kupić łuk i na full def bić pojedyncze cyklopy ( przydadzom sie conajmniej 3 uh)
od skili a jeśli chcemy potrenować sam shielding a zabijamy zauzmy dwarfa na strzała to idziemy gdzieś w róg gdzie niechodzom ludzie i lurujesz 2 potworki i poprostu zmieniasz broń jak jestes palladinem i walisz z distans to sobie bieżesz np: sword (ogulnie zbroniom chodzi o to abyś miał rodzaj broni krtuórego masz najmniej ) i bijesz na full defens i wtedy bijesz i i shield ci leci :). pamientajcie że gdy walczycie z cyklopami to uciekacie i co jakis czas sie zatrzymyjecie i :lucznik: strzelamy :) a gdzy jestesmy już bardzo silni to idziecie trenowac na solidachgdzies tak od 70 dista a gdzy mamy juz 80 to guardy na full def ale pamientajcie zawsze przydaje sie pare uha w bp bo nigdy nic niewijadomo ile cie czeka potworkuw na dole. Troche odchodząc od tematu to najlepsze eq dla pałka od 30 -40 lvl-u to crown armor,crusader helmet boh k-legsy :) to tyle co mam do powjedzenia :) to co pisze podspodem to trocze stare bo jeżeli chodzio dista to mam juz 50 a shielda 40 i lvl 14 i mlvl 5 :) ale to tez sie zmieni

Santes 28-04-2005 18:51

Prosze :baby: jak tak bedziesz trenowac n Paladynem to daleko niezajdziesz
jak ty chcesz pic z łuku na full def to ... (kilka linijek puzniej) :D daleko niezajniesz... moim zdaniem chociaz niezawiele zanm sie na trenowaniu Paladyna sam mialem 35 papa ze skilami 63 ... ale niewnimak , wracajanc do treningu .. to do 60 na Rotach da rade :P potem mozez isc na 15lvl na Hell gate Sieknanc 20 - 23lvl i nastempnego dnia na guardy siknanc z 30 - 34lvl:)
Ja tak zrobilem ... i muwili ze zadnie expie ...

:crusader:

Finve Paladyn 28-04-2005 21:10

eee czy ja wiem że sie nieda ,muj brat jakoś trenuje na cylkopach z łukiem na full def i ma 34 lvl i skile 74/54. B)

zaitsev 29-04-2005 10:06

@UP: edycja postów plx?

Co do skilli: mam najta na 28 levelu ze skilami (aktualnie 61/61)... wiem cienkie... ale mi to wystarcza... i mialem kiedys palka na ~20 levelu skille okolo 57/57.. tez cienkie, ale mi to wystarczało...

Santes 29-04-2005 10:15

No tak Kazdy robi jak lubi ... Ja nabilem najpierw lvl 35 palem a potem trenilem ... na 35 lvl mialem dopiero skile 67/-

Hubo of Danera 30-04-2005 10:10

A ja nie wiem czemu, ale jak trenuje na full devence to mi nic nie rośnie z potworkami, dopiero jak zaloze wooden shielda zamiast dwarfen i wezme balanced to jest efekt :confused:

simmone choule 02-05-2005 19:56

Pytam CaŁkowicie PowaŻnie!

Czy kiedy trenuję k vs k + potworki ( w tym szczególnym przypadku - pająki ), te ostatnie też "awansują" - z czasem uderzają mocniej i częściej? Spędziłam na treningu wiele godzin i poczynione wówczas obserwacje zdają się potwierdzać tę nieco absurdaną tezę.

P.S. Jeśli zostało to już gdzieś opisane - przepraszam za powiększenie i tak monstrualnego bałaganu.

Hubo of Danera 03-05-2005 09:48

Ja jak trenowalem knight i knight + jakies bugi to tez mi czasem hita za 20 walneły :D Ale do tego wystarczy wziąć jakis armor 1arm. i obrażenia mniejsze będą

Rabanbar 03-05-2005 15:16

Przerwa w walce

Pisało że po 30 ciosach na tarcze licznik się blokuje. A co jeżeli raz na 30 przyjęć na tarcze na chwile przestane i znowu zaczne atakować? Czy wtedy licznik idzie od nowa. Wiem że odświeżyłem stary temat ale zanim założe nowy chciałem sprubować tu.

Raynold 03-05-2005 16:34

Sama przerwa podejrzewam, że nic nie da. Może przelogowanie, ale nie chciało mi się nigdy sprawdzić.

REXILIA 04-05-2005 19:13

ej ludzie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!shielding o co hasi?

ej ludzie !!!!!!!!!!!!!!!!! TIBIJCZYCY !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! mam pytanie co robic zeby SHIELDING WZRASTAL ?????????????!!!!!!!!!!!!!!!!?????????????!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Hubo of Danera 05-05-2005 18:59

Ale odpowiecie mi, czemu mi rosną skille lepiej z wooden shield i knife na balanced niż z dwarven shield i z full devence :??!!

MAster knight of Pythera 05-05-2005 19:05

Bardzo Ciekawy Poradnik B) Podoba Mi SiĘ . Napewno Bardzo Sie Przyda PoczĄtkujĄcym Graczom Jak I Tym Zaawasowanym ;) DziĘki Takiemu Poradnikowi Mozna SiĘ Dowiedziec Wiele Rzeczy. :)

S.z.k.o.Ł.a - Spoleczny Zaklad Karno OpiekuŃczy ŁĄczĄcy Analfabetuw

Sajgonek Fireblade 06-05-2005 07:13

Mam pytanie.... mam paladyna ze skillami 53 w dystansie i gram na swecie non-pvp i nie wiem na czym trenowac :( bo jak na cos pojde to zaraz padaja ;(

Finve Paladyn 07-05-2005 21:14

Jeżeli chcesz trenować sam szeldind to po prostu idziesz zauszmy na dwarfy lurujesz sobje 2 i stajesz w jakimś zakondku, zmjenieasz na broń w kturej masz najmniejszy skil i bijeż tą broniom (najlepjej żeby była czym słabsza B) :) ;) :p :] :D

kirhow 10-05-2005 09:54

Mam głupie pytanie...

Mam takie głupie pytanie...
Jestem początkujący i...
Możecie sie śmiać ile wlezie...
Mój gostek nie chce wejść na drabine :D

Matioh 11-05-2005 12:16

Tabelka na początku postu jest ostro niedokładna! :( Może mały Update plx :P

alien_m 11-05-2005 15:30

Przejrzalem temat, jednak nie znalazlem jednoznacznej odpowiedzi chociaz posrednio wynika z calej dlugiej dyskusji. Ale jednak sie zapytam:

Czy mozliwe jest zeby skille wogole nie rosly przy treningu PvP (na normalnym serwerze nie NoPvP)? Trenowalem chwile z kolega, mielismy slabe skille i powinny isc dosyc szybko w gore. Nie poszly nawet o 1%, ani atak ani shielding. Walczylismy w trybie party, 8lvl i 11lvl, czy jest jakas mozliwosc ze awans jest blokowany? a moze to bug?

I jeszcze jedno czy dostaje sie znaczek PK za atak na czystego gracza czy dopiero za zabicie?

Morzewik z Aurei 11-05-2005 16:54

@kirhow
kliknij troszeczke pod drabinka prawym i klikasz USE w menu które sie pojawi
:baby: (jak masz clasic control to wystrczy kliknac prawym)

your morz 8o

Sajgonek Fireblade 14-05-2005 10:23

hehe :p jest mozliwe.... jak mu nic nie zadajesz

a to 2 pytanie.... dostajesz czaszke jak zaatakujesz kogos bez czachy ;)

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 20:47.