Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Niusy (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=12)
-   -   Konkurs SMS! (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=81392)

Speed-devil 21-06-2006 09:49

Mam pytanie... Konkretnie moja postać to Speed-Knight tylko że wasz seris sms nie obsuguje myślnika ,,-'' (wpisałem z myślinkiem i pisało żę zła nazwa)
czy jeżeli napisałem zamiast myślinka spacje moja postać będzie brana pod uwage??

Mc ciapa 21-06-2006 10:08

wiem ze 40% dla was ale sms mogly by byc po 3 złote.... i wtedy kazde wysle kilka sms i wiecej osób bedzie sie w to bawic i nawet wiecje an tym zarobicie logiczne co nie/ (po obliczeniu 40% jak kazyd wysle sms po 6 zł biorac udzial w tym 100 osó zarobiecie 600 zł to i tak duzoo)

Ozon18 21-06-2006 10:37

A jaka widzisz roznice w wyslaniu 1 smsa za 6 zl, a wyslaniu kilku (2) smsow za 3 zl?

Dwimenor 21-06-2006 10:54

"Biedaka nie stać na nowe buty z porządnego materiału. Dlatego kupuje 2 pary na sezon, które po kilku miesiącach do niczego się nie nadają.
Bogacz kupi sobie jedną parę porządnych butów i będzie w niej chodził przez lata. Wyda dużo ale raz. Biedak wyda wiele razy, ale po trochu. Gdyby to liczyć, bogacz mniej wyda na buty w dłuższym odcinku czasu niż biedak.
Biedakowi się wydaje, że zaoszczędził kupę szmalu. Bogacz takie drobne wydatki nie obchodzą.
Dlatego bogacze są bogaci a biedacy biedni"

Cytat z "Zbrojni" T.Pratcheta
Może być trochę niedokładny, ale sens został zachowany.
Niczego nie sugeruje.

DDoS 21-06-2006 11:05

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Mc ciapa
wiem ze 40% dla was ale sms mogly by byc po 3 złote.... i wtedy kazde wysle kilka sms i wiecej osób bedzie sie w to bawic i nawet wiecje an tym zarobicie logiczne co nie/ (po obliczeniu 40% jak kazyd wysle sms po 6 zł biorac udzial w tym 100 osó zarobiecie 600 zł to i tak duzoo)

1) Czy ktoś wyślę smsa za 6 zł czy kilka za 3 zł nie widzę różnicy
2) Tibia.pl nic na tym nie zarabia
3) Od tych stu sms'ów to nie dostają 600 złotych a 240 złotych jakbyś popatrzył na mój post wcześniej wiedziałbyś ile potrzeba smsów na Premium Account na 6 miesięcy (przy 40% od 6 zł, oraz 40% przy 6zł+Vat).

Vini Vidi Risi

bosal 21-06-2006 12:00

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Speed-devil
Mam pytanie... Konkretnie moja postać to Speed-Knight tylko że wasz seris sms nie obsuguje myślnika ,,-'' (wpisałem z myślinkiem i pisało żę zła nazwa)
czy jeżeli napisałem zamiast myślinka spacje moja postać będzie brana pod uwage??

skontaktujemy sie z wygranym aby potwierdzic info.

Grenni 21-06-2006 12:34

Easy to count !

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dwimenor
""Biedaka nie stać na nowe buty z porządnego materiału. Dlatego kupuje 2 pary na sezon, które po kilku miesiącach do niczego się nie nadają.
Bogacz kupi sobie jedną parę porządnych butów i będzie w niej chodził przez lata. Wyda dużo ale raz. Biedak wyda wiele razy, ale po trochu. Gdyby to liczyć, bogacz mniej wyda na buty w dłuższym odcinku czasu niż biedak.
Biedakowi się wydaje, że zaoszczędził kupę szmalu. Bogacz takie drobne wydatki nie obchodzą.
Dlatego bogacze są bogaci a biedacy biedni"

Hymm... biedak kupujac 2 pary na sezon jakby nie patrzec ma o 1 pare wiecej od bogacza, zatem gdy jedna para mu sie "zepsuje" zaklada drugą, w przeciwienstwie do bogacza (bez aluzji do sms-ow :D) Wszystko sprowadza się do okreslonych potrzeb i toku rozumowania. Jesli juz to ten "bogacz" nigdy nie ma tylko jednej pary butow.. zapamietaj to nigdy... :)) Tak, masz racje, bogacze sa bogaci bo wydaja duzo, a biedacy sa biedni bo musza oszczedzac :)

Jest jeszcze jedna opcja: biedak sprzedaje swoje buty za niebagatelne kwoty (np. +6 zł) i staje sie bogaczem . Bez aluzji oczywiscie ;]

Wracajac do statystki tego konkursu: Nieprawdobodobnym jest by Wam sie ten konkurs nie zwrócil z "mala nadwiązką" nawet...
Prosty rachunek potencjalnych przychodow na potwierdzenie: (przyjmuje ze jeden pacc costs 150 zl)
1 SMS to cena 6 zl (tak tak wiem, tylko 40 % idzie do serwisu.. ale przy takiej stawce to wyglada tak =>
6 zl * 0,4 = 2,4 zl na czystego od 1 sms'a
150 zl : 2,4 zl ~ 63 ( Ilość sms-ów po ktorych zakup pacca jest oplacalny)

A dalej to juz rachunek prawdopodobienstwa, zreszta bardzo prawdopodobny w tym wypadku :))
Przy 63 smsach wychodzicie na zero => 63 smsy to sie naliczy z samych odpowiedzi w tym temacie typu "juz wysylam/wyslalem", a tak by to bardziej realnie wygladalo, to przy ilosci odwiedzin tylko tego tematu na poziomie 4,5 tyś + na pewno jest info na stronce glownej Tibia.pl (trochę osob jednak wizytuje tę stronkę), to jakbys nie liczyl te magiczne 63 smsy zostaly juz dawno wyslane, a nawet w zwielokrotnionej ilosci. Pomysł był przedni, tak, wiemy ze hosting i utrzymanie serverow kosztuje, ale z takimi pomyslami to wy napewno dokladac do tego nie bedziecie :)).

Jestem ciekaw czy przedstawicie statystki dotyczace tego konkursu (przynajmniej ilosc nadeslanych sms-ow :)

Nekro Rafiq 21-06-2006 14:11

ciekawe na ile czasu jest pacc

Crusader'Phoenix 21-06-2006 18:21

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Nekro Rafiq
ciekawe na ile czasu jest pacc

Jak byś uważnie czytał temat to byś wiedział.

Harry Xin 21-06-2006 19:12

lol

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Speed-devil
Szkoda żę są małe szanse, bo miałem kiedyś pacc i po 2 dniach mi go shakowali (byłem noobem i dałem sie nabrać na list) w tym czasie tylko treniłem więc nie skozystałem z pacc... Chciałbym dostać drugą szanse od tibia.pl :(

Ty chyba żartujesz?

Kiko 21-06-2006 21:56

Nie czytałem poprzednich postów, ale jak by cena wynosiła 1,22zł z vat, to byłby lepszy efekt :)

Raz na miesiąc mógł bym tyle kase poświęcić :P i posałać xD ale 7,32zł to zbyt DUŻA kwota ;] więc nigdy takowego smsa nie wyśle

Musicie wziaść pod uwagę, że większość tibijczyków to dzieci i oni kasy zbyt dużo nie mają.
A jak już naciągają rodziców, to odrazu na pacca :P a nie sms xD

hiros2 21-06-2006 22:08

Cieszcie sie ze 6 zł B) wole 6 zł placic niz 100+ ;] Fajny pomysł mam nadzieje ze wygram ^^ :D

Co jezeli np. dajmy na to ze wygralem a bede na wakacjach...wy bedziecie mi pisac maile i co jezeli nie odpisze akceptacji szukacie innego winera?

Hmm.......mam prośbe tibio.pl ;] wyslalem wam smsa no i.. nie wpisalem komy jade na wakacje wiec jak wygram to byscie mogli sie skontaktowac tylko przez kome jezeli mogli byscie to napiszcie na moj email [email protected] i napisze wam ten nr.....bo zawsze jest szansa ze wygram ;]B)

bosal 22-06-2006 14:43

już teraz wiadomo, że będzie więcej nagród, kto wie może przed 1 lipca będzie jezscze więcej.

1. PACC na 180 dni
2. PACC na 90 dni
3. Nagroda specjalna - PACC na 90 dni za Najwiecej wyslanych sms

Dwimenor 22-06-2006 14:47

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kiko
Musicie wziaść pod uwagę, że większość tibijczyków to dzieci i oni kasy zbyt dużo nie mają.
A jak już naciągają rodziców, to odrazu na pacca :P a nie sms xD

A ty weż pod uwagę, że przy 1.22 zł za sms, aby uzbierała się wymagana kwota trzeba by baaardzo dużo tych SmSów wysłać. Im więcej kosztuje SmS tym mniej(%) zgarnieją pośrednicy.

Nynon 22-06-2006 15:34

a jak ja za 2 razem sma wyslalem to mi jakis error wyskoczyl ;/

fannet 22-06-2006 15:50

hmm, fajnie, no tak szczerze dzieki temu zwiększeniu nagród, wysłałem jeszcze sms, jak bede miał kasa to wyśle nastepnego xD, narazie dziewczyny nie ma to sie wysyła, heh :P

pregusia 22-06-2006 18:03

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Nynon
a jak ja za 2 razem sma wyslalem to mi jakis error wyskoczyl ;/

Podaj dokladnie treść błędu jaka ci wyskoczyła a ułatwi nam to rozwiązanie problemu :>

Pozdrawiam

Helixaw 22-06-2006 20:27

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez bosal
[..]
3. Nagroda specjalna - PACC na 90 dni za Najwiecej wyslanych sms [/b]

Lol, no tego to ja się nie spodziewałem ;) Ciekawe czy ktoś wyśle więcej smsów niż wart jest cały pacc :D
Wogóle widzę, że tibia.pl się koemrcjalizuje... A podateczek się płaci? :P

bosal 22-06-2006 20:49

ludzie co tu wspolnego z komercja... chcemy Wam pomoc tak trudono zauwazyc?

A ty myslisz ze aby dostac ta kase z tych smsow od operatorow to bez papierow sie da... otoz nie ... ponadto czeka sie na to dwa miechy.

Klapoo 22-06-2006 21:26

Problem...

ALE PROBLEM ROBICIE...
TIBIA.PL SIE STARA ROBI KONKURSY A WY TYLKO...
AAA... DO BANI KONKURS BO 6 ZL (+VAT).
NIE CHCECIE TO NIE BIERZCIE UDZIALU I PO SPRAWIE !!

(Wedlug mnie super pomysl !! Gratulacje !!)
B) B) B) B) B) B) B) B) B) B)

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 08:03.