Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Poradniki Archiwalne (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=209)
-   -   Jak kupić pacc – Poczta Polska (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=9065)

Kamileo 05-05-2007 10:18

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Diego'Odin (Post 1408034)
em wydawalo mi się ze nie wkopercie kasa ale wplata/przelew na konto cipsoftu

A mi sie wydaje że poradnik jest przez poczte polska dlatego sie pytam o to... i prosilbym o udzielenie odpowiedzi na to pytanie a nie jakies inne nie zwiazane z poradnikiem...

Menmang 02-07-2007 17:09

Niby czemu pieniądze by niedotarły do niemiec??

Tam w Niemczech bardziej im zalerzy zebysmy mieli pacca bo oni nic nie płacą za zakladanie nam go i chca zeby jak najwiecej ludzi kupywalo go bo oni by mieli na czym zarobic. niemozecie sie martwic ze nie dojdzie im kasa bo to sie zdarza bardzo rzadko.:)

Astyx Zylad 25-07-2007 17:39

Pytanka

mam takie 2 pytania -
1 forma płatnosci to zaznaczyc : gotówka- płatne z góry ??
2 jak potwierdze dane to mnie przeniesie na strone z tym numerem - jak tak to czy jest jakas waznosc tego numeru ?? - chodzi o to czy musze wyslac im kase tego samego dnia czy moge np. tydzien puzniej

za wszelkie odpowiedzi dzinki ( jak odpowiedz to wolalbym zeby do mnie napisac wiadomosc , bo niewiem kiedy tu wejde znowu )

Skit'Elone 07-12-2007 15:41

Nowy adres!!???

A wiec gdy wykonalem wszystko dostalem na mojego emaila wiadomisc gdzie bylo napisane zeby kase wyslac na adres:
Digital River Ireland Ltd.
Level 0, Block 4
West Park
Shannon Free Zone
Co. Clare
Irlandia

Czy to nowy adres???
To muj pierwszy PACC i niewie:baby:.Z góry THX.

Skit'Elone 07-12-2007 16:49

Pomocy!!!

A wiec zrobilem wszystko tak jak pisze i weszlem na strone firmy element5 i tam zamuwilem pacca.Po 1 wszystko tam bylo napisane po polsku jak i email ktury dostalema to jest podajzane,po 2 pisalo tam aby kase wyslac na adres:
Digital River Ltd.
Block 4, West Park
Shannon
Co. Clare
Irlandia
A po 3 to niewiem czy numer zamuwienia = numer referencyjny.
Zamuwiena podobno niemoge cofnac bo wtedy ban i niewiem co mam robic!!:(
Wyslac ta kase tam do irlandi, wyslac kase do niemiec z tym numerem czy wogule nic nierobic i nieplacic ???

Skit'Elone 07-12-2007 16:49

Pomocy!!!

A wiec zrobilem wszystko tak jak pisze i weszlem na strone firmy element5 i tam zamuwilem pacca.Po 1 wszystko tam bylo napisane po polsku jak i email ktury dostalema to jest podajzane,po 2 pisalo tam aby kase wyslac na adres:
Digital River Ltd.
Block 4, West Park
Shannon
Co. Clare
Irlandia
A po 3 to niewiem czy numer zamuwienia = numer referencyjny.
Zamuwiena podobno niemoge cofnac bo wtedy ban i niewiem co mam robic!!:(
Wyslac ta kase tam do irlandi, wyslac kase do niemiec z tym numerem czy wogule nic nierobic i nieplacic ???

AdiZgOlek 24-12-2007 22:01

Tak, Cipsoft jest w Niemczech. Lecz, zamówiłem pacca i wyskoczył mi adres do którego mam wysłać pieniądze jest taki jak podaje ziomek wyżej, czyli Irlandia.

Jak ktoś wie co z tym fantem zrobić to niech podpowie.
Będę wdzięczny...

Leth333 09-01-2008 19:09

Mam małe pytanko. U mnie w rodzince nie ma NIKT ;( karty kredytowej, a potym co tutaj piszecie nie mam najmniejszej ochoty wysyłać listem. Przelewem też nie bo wychodzi 2x tyle co za 3 miesiace pacca. No i moje pytanie: jak jeszcze bym mogła zanmówić pacca, bo już se nawet domek upatrzyłam :p A jak pytam w tibii ludzi z paccem jaki sposób płatności wybrali to mnie olewają albo odpowiadaja jakie ś przekleństwa ;/

KatsuKnight 01-06-2008 23:24

Elo ja ma takie pytanka :D

*Mam wysłać równe 20 Euro?
* Listem Priorytetowym czy wartościowym? (ile ten drugi kosztuje?)
* Po wysłaniu priorytetem w ile dojdzie a w ile wysyłając wartościowym?

Proszę o szybkie odpowiedzi :D

Matoto 04-06-2008 21:36

Niepewność

Czy mam jakąś gwarancje, że pieniądze zostaną dostarczone?? Jakie są szanse, że przestłka dojdzie?? :o

justi71a 10-06-2008 21:19

Ja mam za to inny problem nie wiem który adres podać pomuszcie i powiedzcie który
1:
4300 Atlantic Avenue
Westpark Business Campus
Shannon Co. Clare
Irlandia

2:
Digital River GmbH
Vogelsanger str. 78
50823 Koln (kolonia)
Niemcy

Fureyka 10-06-2008 21:57

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez justi71a (Post 2107540)
Ja mam za to inny problem nie wiem który adres podać pomuszcie i powiedzcie który

Digital River GmbH
Vogelsanger Str. 78
50823 Köln
Germany

lub

Level 0, Block 4
West Park Shannon Free Zone Co. Clare
Ireland

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Leth333 (Post 1834415)
Mam małe pytanko. U mnie w rodzince nie ma NIKT ;( karty kredytowej, a potym co tutaj piszecie nie mam najmniejszej ochoty wysyłać listem. Przelewem też nie bo wychodzi 2x tyle co za 3 miesiace pacca. No i moje pytanie: jak jeszcze bym mogła zanmówić pacca

Jeśli nie chcesz zrobić przelewu ani wysłać pieniędzy to możesz im je dostarczyć osobiście bądź kupić za gp.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Matoto (Post 2096259)
Czy mam jakąś gwarancje, że pieniądze zostaną dostarczone?? Jakie są szanse, że przestłka dojdzie?? :o

Masz taką samą gwarancje jak każdy inny nadawca pieniędzy i rzeczy.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez KatsuKnight (Post 2090787)
Elo ja ma takie pytanka :D

*Mam wysłać równe 20 Euro?
* Listem Priorytetowym czy wartościowym? (ile ten drugi kosztuje?)
* Po wysłaniu priorytetem w ile dojdzie a w ile wysyłając wartościowym?

Proszę o szybkie odpowiedzi :D

*Wszystko zależy od kursu. Musisz przeliczyć euro na złotówki i taką też sumę wysłać
*Obojętnie. Wartościowy jest z 2-3zł droższy o ile sie nie mylę.
*Teoretycznie do 3 dni roboczych jednak poczta strajkuje więc tydzień albo nawet więcej.

Matoto 12-06-2008 13:38

Gdy wpisuje swoje dane to muszą być prawdziwe i czy przychodzi potem na adres jakaś faktura??

elder13 27-06-2008 00:49

bardzo fajny poradnik zwieźle i zrozumiale 5/5:)

Pasquala 28-06-2008 11:50

Pisze to do tibia.pl ponieważ nie ma podanego kontaktu z wami ;/. telefon by sie przydał. Dałem kase kumplowi żeby mi kupił pacca. Mówi że wpłacił i że to wy nie przysyłacie tak długo ;/. mówił że pisał do was i że odpisaliście że za 3 dni bedzie. A tu nic ;/. Kasy nie mam i pacca też nie. MOżecie mi powiedzieć czy on wplacił tą kase ??;/ Mój nick to PASQUALA. Server: NEBULA. POMÓŻCIE PROSZE;(

Rybzor 28-06-2008 13:15

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Pasquala (Post 2145774)
Pisze to do tibia.pl ponieważ nie ma podanego kontaktu z wami ;/. telefon by sie przydał. Dałem kase kumplowi żeby mi kupił pacca. Mówi że wpłacił i że to wy nie przysyłacie tak długo ;/. mówił że pisał do was i że odpisaliście że za 3 dni bedzie. A tu nic ;/. Kasy nie mam i pacca też nie. MOżecie mi powiedzieć czy on wplacił tą kase ??;/ Mój nick to PASQUALA. Server: NEBULA. POMÓŻCIE PROSZE;(

Lol, kumpel chyba nie postąpił z Tobą za ładnie ;(. Nie sądzę, aby ktokolwiek z firmy Drom (o której chyba kumpel Ci mówił) odpowiedział mu, że "za 3 dni bedzie". Innymi słowy; zrobił Cie w konia :(

mr.kamil 01-07-2008 16:25

witam mam prosbe czy ktoś mógłby napisać jak kupić pacca w niemczech ponieważ jade tam niedługo a zawsze to taniej na miejscu kupić

Fureyka 01-07-2008 18:09

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez mr.kamil (Post 2153156)
witam mam prosbe czy ktoś mógłby napisać jak kupić pacca w niemczech ponieważ jade tam niedługo a zawsze to taniej na miejscu kupić

Sposoby płacenia są takie same, najwyżej za pocztę mniej zapłacisz. Możesz też im osobiście donieść jak będziesz gdzieś blisko ^^.

Rybzor 01-07-2008 18:18

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Fureyka (Post 2153326)
Sposoby płacenia są takie same, najwyżej za pocztę mniej zapłacisz. Możesz też im osobiście donieść jak będziesz gdzieś blisko ^^.

Osobiście? Już to sobie wyobrażam - biuro CipSoft GMBH, wychodzi Steve, bierze 19 dolców, loguje się na admina i dodaje mu 90 dni PACC, hahaha : D : x
Wątpie aby akceptowali taką formę płatności : PP

Rosiuu 22-07-2008 21:27

Post może głupi, pokroju 3/4 z tego tematu, jednak może ktoś wie lepiej niż ja!

Kase wpłaciłem w środę, na pacca trzeba czekać do 3 dni. Dziś jest wtorek następnego tygodnia, czy mam się o co martwić, czy też to normalne? :confused:

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 20:27.