Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Profesje (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=21)
-   -   Bogaty Paladyn. Czy wogole cos takiego jest możliwe? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=108421)

ottus95 22-05-2007 17:50

Ja uwazam ze pall mam malo kasy to straszne bzdury mam pall na danera skill 78/58.....Mam 19 lv a kasy mam jak lodu...Pall to jest naj naj podkreslam NAJ latwiejsza postac w tibi i wcale malo kasy sie nie ma jak dopijesz 19 to juz na strzaly tyle nie tracisz ...

ottus95 22-05-2007 17:51

Ja uwazam ze pall mam malo kasy to straszne bzdury mam pall na danera skill 78/58.....Mam 19 lv a kasy mam jak lodu...Pall to jest naj naj podkreslam NAJ latwiejsza postac w tibi i wcale malo kasy sie nie ma jak dopijesz 19 to juz na strzaly tyle nie tracisz

Patrykkk 22-05-2007 18:46

Ja se zbieram magiem kamienie na goblinach i belty na dwarfach soldierach i potem je przesylam na pallka. No i poco wydawac kase ? Wystarczy chciec zbierac :)

Salarigoth 22-05-2007 22:15

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez team_pk_druid (Post 1346909)
Daj mi 2 posty w którym kogoś obraziłem dam ci

"Nie 1 ale 10 e-plate"

...

Nie masz 10 e plate.

Endrju9 22-05-2007 22:26

Jak mówi że da to da :D

jedrolek 27-05-2007 10:50

Robisz se knighta ale z taką bronią żeby szło chodzić po foldzie na luzie i robisz lootbagi xD

Frapper 27-05-2007 12:09

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Patrykkk (Post 1444717)
Ja se zbieram magiem kamienie na goblinach i belty na dwarfach soldierach i potem je przesylam na pallka. No i poco wydawac kase ? Wystarczy chciec zbierac :)

Duzo szybciej i oplacalniej byloby to robic palkiem. Niedosc, ze exp z goblinow to
jeszcze dist z soldierow.

Hoxiu 27-05-2007 12:47

Kiedy byłem low lvlem myślałem, że nie ! Nie sądziłem, że dorobię się paruset K w nie tak długim czasie. Hunt na gsach ( 60 lvl i jest luzik ) - nigdy nie byłem na waste, nawet jak nic nie wypadało, sama kasa + steel helmy + p army = zwrot za bolty. Do tego dochodzą takie itemy jak k arm, k legs, p ammy, silk ...

Lurowanie też przynosi całkiem niezłe efekty, pod warunkiem, że trzeba umieć i wiedzieć gdzie. Na dragach też tak źle nie jest, ale nie da się ukryć, że gsy dla pala rox ( ja na samych boltach miałem około 30k/h na pohu ).

Ważny jest skill, nawet takim 20 lvlem możesz dobrze zarabiać, tylko trzeba mieć dużo dista :)

LasQa 27-05-2007 16:29

@Up
A bolty na te gs'y to chyba po 1 gp ea kupujesz, prawda?: >

Wg. mnie kazda profesja moze byc rownie bogata, a to czy tak bedzie zalezy tylko od tego jak kto gra.Ja dla przykladu kupuje bolty w sklepie wiec czesto jestem na - , ale to zalezy takze od szczescia do loota etc..

Piotrek Marycha 27-05-2007 18:16

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Hoxiu (Post 1452261)
ale nie da się ukryć, że gsy dla pala rox ( ja na samych boltach miałem około 30k/h na pohu ).

<wow> ja tyle robie na guardach na faccu bez bohow, bez ryzyka deada lub ze sie nie zworci... co lepsze?

A co do tematu:
Cytuj:

Zarabia gracz, nie profesja

Candi 27-05-2007 21:51

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Piotrek Marycha (Post 1452989)
<wow> ja tyle robie na guardach na faccu bez bohow, bez ryzyka deada lub ze sie nie zworci... co lepsze?

Według mnie chyba gsy, bo jak siedzisz ciągle na guardach to idzie zwymiotować , a tibia to gra, która ma nam dać rozrywki, a nie monotonności. Może i na gsach jest duże ryzyko, ale o to własnie chodzi! Jak masz dednąć to i tak dedniesz. Dostaniesz laga i zabije Cie gs, albo guard, a gs zrobi to tylko o kilkanaście sekund później...

Frapper 27-05-2007 22:54

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Candi (Post 1453465)
Według mnie chyba gsy, bo jak siedzisz ciągle na guardach to idzie zwymiotować , a tibia to gra, która ma nam dać rozrywki, a nie monotonności. Może i na gsach jest duże ryzyko, ale o to własnie chodzi! Jak masz dednąć to i tak dedniesz. Dostaniesz laga i zabije Cie gs, albo guard, a gs zrobi to tylko o kilkanaście sekund później...

Nie mowimy tu o rozrywce/adrenalinie(w tibi?!) a o konkretnych liczbach nie patrzac na gracza tylko na oplacalnosc i szybkosc danego expowiska.

Salarigoth 27-05-2007 23:44

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Frapper (Post 1453621)
Nie mowimy tu o rozrywce/adrenalinie(w tibi?!) a o konkretnych liczbach nie patrzac na gracza tylko na oplacalnosc i szybkosc danego expowiska.

Poszczesci sie na gsach i prosta sprawa.

Piotrek Marycha 28-05-2007 20:28

Taa juz jeden taki byl co lubil palka za adrenaline która dostarczaja mu freezy i lagi...

Salarigoth 28-05-2007 22:46

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Piotrek Marycha (Post 1454697)
Taa juz jeden taki byl co lubil palka za adrenaline która dostarczaja mu freezy i lagi...

Wiem nawet ktory,ale nie rozumiem ludzi takich.

Hoxiu 28-05-2007 23:11

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez LasQa (Post 1452722)
@Up
A bolty na te gs'y to chyba po 1 gp ea kupujesz, prawda?: >

Wg. mnie kazda profesja moze byc rownie bogata, a to czy tak bedzie zalezy tylko od tego jak kto gra.Ja dla przykladu kupuje bolty w sklepie wiec czesto jestem na - , ale to zalezy takze od szczescia do loota etc..

bp bolt - 5k, biore jakies 1400 bolt ( okolo 3.5k powinno wyjsc ), z samymi shitami + kasa sie zwraca :) Pare tygodni expilem i nigdy nie bylem na -, a best loot to jakies 20k+ na czysto z jednego hunta

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Piotrek Marycha (Post 1452989)

A co do tematu:
Zarabia gracz, nie profesja

ee wybacz nie czytalem tego co napisalem, exp jest gowniany bo 30k/h, ale loot jest bardzo dobry :) To wlasnie mialem na mysli

Salarigoth 28-05-2007 23:22

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Hoxiu (Post 1455088)
ee wybacz nie czytalem tego co napisalem, exp jest gowniany bo 30k/h, ale loot jest bardzo dobry :) To wlasnie mialem na mysli

Pall to ogolnie guwno w expie 80 pall wyciaga 40k-50k/h na dragach.

Hoxiu 28-05-2007 23:50

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Salarigoth (Post 1455116)
Pall to ogolnie guwno w expie 80 pall wyciaga 40k-50k/h na dragach.

Niestety całkowicie się zgadzam, nie ma porównania jeśli chodzi o szybkość expienia ms/ed :< Zobaczymy co przyniesie update ( podejrzewam, że nic :P )

Fagaro 29-05-2007 09:19

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Hoxiu (Post 1455088)
bp bolt - 5k

Kiedy gralem paladynem, to kolo 30 levelu zaczalem zuzywac wiecej beltow niz bylem w stanie kupic od graczy. Na 80 levelu szlo mi 1-2 bp beltow na hunta, a sprzedajacego belty znajdowalem raz na tydzien(miesiac?) wiec jesli ktos mi proboje wmowic ze poluje na pohu przy pomocy beltow kupionych od gracza to sklonny jestem uwierzyc ze bije cyklopy i czasem wywrene a gs omija szerokim lukiem.

Hoxiu 29-05-2007 09:49

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Fagaro (Post 1455416)
Kiedy gralem paladynem, to kolo 30 levelu zaczalem zuzywac wiecej beltow niz bylem w stanie kupic od graczy. Na 80 levelu szlo mi 1-2 bp beltow na hunta, a sprzedajacego belty znajdowalem raz na tydzien(miesiac?) wiec jesli ktos mi proboje wmowic ze poluje na pohu przy pomocy beltow kupionych od gracza to sklonny jestem uwierzyc ze bije cyklopy i czasem wywrene a gs omija szerokim lukiem.

wiesz... harmonia to przeludniony swiat, kolejki sa od 14 do 22, poza tym mialem stalych sprzedawcow i co pare dni dni maja backpack :} Boltów PRAWIE nigdy nie brakowalo, ale gdy juz mi brakowalo to dlugo szukac nie musialem, na swiecie takim jak harmonia duzo osob bolty zbiera ;)

W sklepie tez kupowalem bolty ale i tak sie zwracalo bo zazwyczaj wypadaja jakis silki czy inne coś :]

Dziennie wystrzeliwalem do 2 bp bolt i tyle samo bylem w stanie kupic od graczy :)

Fagaro 29-05-2007 10:12

Zawsze myslalem ze to dziala w dwie strony, wiecej osob sprzedaje bolty, ale jest tez wiecej paladynow ktorzy chca je kupic. Ale nie bede sie sprzeczal, na swiatach non-pvp jest zupelnie innaczej pod wzgledem handlu.

Salarigoth 29-05-2007 21:31

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Fagaro (Post 1455460)
Zawsze myslalem ze to dziala w dwie strony, wiecej osob sprzedaje bolty, ale jest tez wiecej paladynow ktorzy chca je kupic. Ale nie bede sie sprzeczal, na swiatach non-pvp jest zupelnie innaczej pod wzgledem handlu.

Masz 130 knighta i nie wiesz ile trwa uzbieranie bp boltow a ile sprzedanie?

Fagaro 30-05-2007 01:00

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Salarigoth (Post 1456563)
Masz 130 knighta i nie wiesz ile trwa uzbieranie bp boltow a ile sprzedanie?

Nie wiem, bo belty leca z zaslabych potworow jak dla mnie zeby oplacalnie expic. Chyba tylko minosy i solidery, na ktore kompletnie mi sie nie oplaca chodzic.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 19:42.