Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Updates (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=166)
-   -   Co chcecie w nowym update? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=114757)

Salarigoth 02-06-2007 05:42

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez nobz (Post 1460790)
W jakim sensie strzec domków o.0 ? Przecież nikt ci nie może wejść do domku jak nie ma invita.

Chodzi mu o urozmaicenie gry a nie o to ze ktos ci sie wlamie.

Andrealfus 02-06-2007 10:45

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lirdej (Post 1458072)
A ja chciałbym jednego, a mianowicie tego, żeby było widać przedmioty jakie nosimy (choć wtedy by były problemy z outfitami nowymi). Choć i z tym nie widze problemu, bo rzeczy, które aktualnie byśmy nosili byłby jako dodatkowy addon (jak komuś by się nie podobało to zmienia). Myślę również, że powinni coś zrobić w kierunku knighta (nie wiem poprawić skuteczność, jakiś czar robiący food) poprostu go urozmaicić. Palka może bym nie poprawiał, ale bym poprawił częstotliwość wypada broni miotanych (i ich ilość) z potworów, oczywiście o trochę. Sorca i druta zostawiłbym takich jacy są.

tak szczere to jak by bylo widac to co nosimy to bylby to niezly kasek dla pk. Wiedzial by kogo zabijac np na 30 lvl cieszysz sie z c-arma podchodzi 2x wyzszy zabija cie bo wie co moze mu wypasc. BYlby wielki war moim skromnym zdaniem

Nargami 02-06-2007 11:54

ja chcialbym tylko jednego ... balance profesji

Gold_Kelvin 02-06-2007 17:15

a ja chce podróże statkami dla facc, może być drożej niż dla pacc który nie wykonał postmana:D

Sir szofer 02-06-2007 18:22

Zmniejszyć Maksymalny limit osób online na serwie czyli np z 950 na 800.Zmniejszyło by to lagi , w małym stopniu ale jednak.

Siwy_Sdz 02-06-2007 19:32

Mam nadzieje że w nowym update zostaną wyrównane profesje bo mam dosyć ogromnej przewagi sorca/druta nad knightem/pallem X( Wierze w Cipsoft i mam nadzieje że coś z tym zrobią :p

Xys 04-06-2007 21:07

Ja chcę żeby nad potworami pisało ile mają hp

Nuno 05-06-2007 00:23

Według mnie Cipsoft powinien zrobić kilka nowych światów non-pvp , bo te które już istnieją są bardzo zapchaneX(

Fazol 05-06-2007 08:30

Wyrównajcie profesje i styka... :p

Patrykusss 05-06-2007 15:22

Miej noobow szybsze skille knighta, więcej czarów dla knighta, więcej i szybciej ładująca się mana knightom:D

PLague 05-06-2007 16:26

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Sir szofer (Post 1461999)
Zmniejszyć Maksymalny limit osób online na serwie czyli np z 950 na 800.Zmniejszyło by to lagi , w małym stopniu ale jednak.

W ogóle by nie zmniejszyło. To zależy tylko od tego jakie masz łącze...

Sir-Rafalo-91 05-06-2007 19:57

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Sir szofer (Post 1461999)

zgadzam sie z toba zeby zmniejszyc ale tylko po to zeby nie bylo tak duzo ludzi na jednym servie online

alkoOholik 05-06-2007 19:59

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez LookamZzaRogu (Post 1448772)

PS: Knightem jako tako da się jeszcze normalnie grać, ale paladynem prawie zawsze jest waste i mówiąc szczerze - na chwilę obecną nie opłaca się nim grać.
Pal to b. ciekawa profesja, jednak ma sporo wad...

Pierdolisz głupoty... jak sie umie grać to waste nie ma (wiec ty chyba nie umiesz)... i opłaca się nim grać... ;)

Liper 05-06-2007 21:03

Myśle że rozwiazaniem problem "wyrówniania profesji" jest lekki fast attack dla knighta, więc tego bym chciał.
Down:Napisałem lekki nie umiesz czytac?

Salarigoth 05-06-2007 22:00

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Liper (Post 1467155)
Myśle że rozwiazaniem problem "wyrówniania profesji" jest lekki fast attack dla knighta, więc tego bym chciał.

No najlepiej zeby 20 uderzen na sekunde strzelal albo inaczej wogole w otsa niech zmienia tibie to inna idea exp 2x dla knighta !!!!

crystal12 07-06-2007 11:13

=)

1. Piąta profesja - Shaman. Coś jak sork, lub druid tylko że różdżki jeszcze z inną nazwą np.
Obsidian Staff (łatwa do zdobycia)
Air Staff (łatwa do zdobycia)
Essence Staff (łatwa do zdobycia)
Staff of Fire (dość łatwa do zdobycia)
Staff of Lemon Energy (średnia do zdobycia)
Staff of Slime (średnia do zdobycia)
STaff of Nature (średnia do zdobycia)
Mud STaff (Średnia do zdobycia)
Staff of Water (średnia do zdobycia)
Ice Staff (średnia do zdobycia)
Lava Staff (średnia do zdobycia)
Zatragil Staff (trudna do zdobycia)
Staff of Zathroth (prawie niemożliwa do zdobycia)
Staff of Ozyrys (legenda)
2. Nowe rodzaje węży na przykład:
Desert Snake (exp 10) Opis: Żmija zygzakowata
Poison Cobra (exp 80) Opis: Zielona Kobra
Boa (exp 110) Opis: Boa Dusiciel
Red Cobra (exp 150) Opis: Czerwona Kobra
Blue Cobra (exp 210) Opis: Niebieska Kobra
Werecobra (exp 220) Opis: Kobrołak
Golden Cobra (exp 810) Opis: Złota Kobra.
3. Nowe sety np.
Manga set (odzwierciedlenie crown (lub amazon) seta)
Paladin set (coś jak knight set)
Set of Marret (jeden z najsliniejszych setów... Z tego setu niedostępny jest tylko Armor of Marret, który wygląda jak złote blue robe.
Ozyrys Set (set bogów... Można dostać po jednym elemencie (kolejność: Armor, Legsy, Staff, Shield, Helmet) za knight armor, paladin armor, crown legs, wszystkie wandy, rody i staffy).
To moje propozycje.

Lirdej 07-06-2007 13:16

Ja jeszcze raz napisze. Chciałbym coś dać do urozmaicenia profesji (w małym stopniu) i bradziej rozwinąć grę w sensie ustrajania domków, zabezpiecz do tibii itp. Dokładniej:
- exiva aby można było użyć w trochę więcej miejscach niż teraz (mało takich miejsc :()
- jakieś zwierzątka dla graczy (tu wiele pola do popisu) np. chodziłby z tobą wszędzie i byłby niezniszczalny lub tylko był w domku (po twojej śmierci by odnawiał się razem z tobą). Urozmaicenie zwierzątek (dla facc np. 4 rodzaje dla pacc więcej np. 6-7).
- zwiększyć celność hitów (może trochę siłę) knighta
- zrobić outfit, który by przedstawiał dane eq jakie nosimy w danej chwili (oczywiście byłby to outfit, który można zmienić na inny jak nam się podoba) tu raczej byłbym przechylny aby tylko dla pacc.
- zwiększyć troszkę ilość i częstotliwość wypada z potworów broni miotanych i amunicji lub dodać jakąś broń typu spear może słabsze, które by było prawie takiej samej ciężkości lecz byłoby łatwiejsze do zdobycia.
Myślę, że to nie są jakieś ful w kosmos marzenia i są raczej bardzo realne do zrealizowania. Chciałbym podkreślić, aby nie było nic dla druta i sorka. Poza tym rzadnych czarów i innych pomocy ułatwiających gre knightom i palkom (oprócz tych co podołem).

Lirdej 07-06-2007 13:16

Ja jeszcze raz napisze. Chciałbym coś dać do urozmaicenia profesji (w małym stopniu) i bradziej rozwinąć grę w sensie ustrajania domków, zabezpiecz do tibii itp. Dokładniej:
- exiva aby można było użyć w trochę więcej miejscach niż teraz (mało takich miejsc :()
- jakieś zwierzątka dla graczy (tu wiele pola do popisu) np. chodziłby z tobą wszędzie i byłby niezniszczalny lub tylko był w domku (po twojej śmierci by odnawiał się razem z tobą). Urozmaicenie zwierzątek (dla facc np. 4 rodzaje dla pacc więcej np. 6-7).
- zwiększyć celność hitów (może trochę siłę) knighta
- zrobić outfit, który by przedstawiał dane eq jakie nosimy w danej chwili (oczywiście byłby to outfit, który można zmienić na inny jak nam się podoba) tu raczej byłbym przechylny aby tylko dla pacc.
- zwiększyć troszkę ilość i częstotliwość wypada z potworów broni miotanych i amunicji lub dodać jakąś broń typu spear może słabsze, które by było prawie takiej samej ciężkości lecz byłoby łatwiejsze do zdobycia.
Myślę, że to nie są jakieś ful w kosmos marzenia i są raczej bardzo realne do zrealizowania. Chciałbym podkreślić, aby nie było nic dla druta i sorka. Poza tym rzadnych czarów i innych pomocy ułatwiających gre knightom i palkom (oprócz tych co podołem).

Qatinex 07-06-2007 15:03

Hmm...Ja bym chciał, aby troszkę szybciej leciały skille u Knighta lub żeby Knighci i Palle mieli mały fast attack.

Pablo134 08-06-2007 01:19

Ja bym chciał żeby wprowadzili w głównym oknie gry jak jest ilość życia i many np. 125/500. żeby było wiadomo ile się ma.

A drugi pomysł to zrobienie takiego bestiariusza tak jak jest zakładka Quests to można zrobić zakładkę Monsters i tam były umieszczane symbole pokonanych potworków i ich liczba, zarówno tych bardzo silnych jak też zwierząt.

Wiem że to tylko kosmetyczne zmiany ale wg mnie wyglądało by to wtedy lepiej

fachowiec 13-06-2007 11:11

chcialbym na zminimalizowanym eq dokladac bolty i klasc ringi , bo niektorzy gracze i ja mamy maly monitor i nie moge otworzyc wszystkich bp, a na fullscreen tez nie da rady ;(

Marionus 13-06-2007 12:15

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez fachowiec (Post 1482576)
chcialbym na zminimalizowanym eq dokladac bolty i klasc ringi , bo niektorzy gracze i ja mamy maly monitor i nie moge otworzyc wszystkich bp, a na fullscreen tez nie da rady ;(

I co jeszcze? może bolty które się nigdy nie kończą?:o:D

Salarigoth 13-06-2007 12:56

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez fachowiec (Post 1482576)

To kup se lepszy a nie placzesz na forum

Olfen 13-06-2007 13:39

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Salarigoth (Post 1482670)
To kup se lepszy a nie placzesz na forum

A może zasponsorujesz? :D

Kejmilo 13-06-2007 14:25

@up: Proszę cię, najpierw noobki płaczą że ich na pacc nie stać a teraz stęki, że nie stać na monitor? To nie graj w Tibię, jak ci nie odpowiada -,-

Salarigoth 13-06-2007 22:00

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kejmilo (Post 1482765)
@up: Proszę cię, najpierw noobki płaczą że ich na pacc nie stać a teraz stęki, że nie stać na monitor? To nie graj w Tibię, jak ci nie odpowiada -,-

Jak sie umie grac to pacc to czysty profit... ;]

kuva4 16-06-2007 11:30

u Sora więcej Capacity a u Knighta by sie przydało wiemcej many i Może jakies exura gran bo exura"guwno daje i tak sie nie przydaje.

szymon287 16-06-2007 11:39

Mogli by wprowadzic 'nowe dziny' np. od 100lv, wtedy gospodarka na kazdym swiecie sie znacznie poprawila _/

Karol-Sorc 17-06-2007 23:15

Mój pomysł to depo na hasło.Takie depo otwierało by sie tylko po wpisaniu swojego unikatowego hasła,takie hasło mielibysmy w głowie wiec nikt by nam jego nie wykradł.Ten mysl musi byc jeszcze dopracowana,ale sam pomysł jest chyba dobry:)

Salarigoth 18-06-2007 13:16

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Karol-Sorc (Post 1492694)
Mój pomysł to depo na hasło.Takie depo otwierało by sie tylko po wpisaniu swojego unikatowego hasła,takie hasło mielibysmy w głowie wiec nikt by nam jego nie wykradł.Ten mysl musi byc jeszcze dopracowana,ale sam pomysł jest chyba dobry:)

Pomysl sciagniety z runescape ale to jest bardzo dobre rozwiazenie na hackowanie.

Hunter Of Mystery 18-06-2007 22:36

-Criticale
-Szybkosc atakowania zalezna od wagi broni
-Wycofac aimbota
-Udostostepnic jakis czar offensywny kinia dla facc

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 20:42.