![]() |
Cytuj:
Żałosny jesteś... wyobrażasz sobie Seromontisa na żółwiach? Bo ja nie -.-. 250 EK może expić na Dragach, Dl'ach... widać, że nie masz jeszcze pojęcia o Tibii -.-. No tak jakbyś nie zauważył to bossy bloczy Knight... -.-, a nie ten twój super evul sorek, któremu skończy się mana i widzi napis "You are dendka". No ja znam zwykłych ludzi, którzy mają czas na wszystko i grają po 7h... 8h to jest nałogowiec? Looknij na ludzi ktorzy grają po 12-14h to są nałogowcy... 8h dziennie można różnie rozłożyć... przychodzisz z budy siadasz na 3h i idziesz gdzieś gdzie ci się podoba przychodzisz koło 20 i grasz 4-5h, no chyba, że chodzisz spać o 20 po dobranocce to nie mamy o czym gadać. Pozdro Bax. |
8h to juz chyba pod nalog mozemy zaliczyc bo widzisz spędza TYLKO i wyłacznie przed tibią 1/3 dnia, zakładając ze jest normalny to szkoła praca trwa również 1/3 dnia no i sen 1/3 dnia. Więc jego zycie ograniczało by sie do Sen-Praca-Tibia-Sen
|
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
|
Cytuj:
2) a co ty już byłeś? |
Takie tematy to chyba są robione tylko po to, żeby się kłócić... Ziomek co założył temat się cieszy, że ludzie w jego temacie się kłócą.
Wg mnie najt najwolniej expi, ale i tak nim gram. Gram tylko i wyłącznie dla przyjemności, jak mi się nie spodoba na wyżyszym lvl to trudno, zrobię palka lub sorca. Może przez takie granie do niczego nie dojdę, cały czas max 50 lvl, to trudno, gram da siebie... |
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
|
Cytuj:
|
W letnim update maja podobno wyrownac profesje [ulepszyc knightow].
Ciekawe jestem, co zrobia. Ale ulepsza i zacznie sie porzadne granie:) |
Dla mnie Palladyn powinien walic po 1k z Infernal bolta w ludzi
1)Dlatego ze wy mowicie SORC NIE WALI ZA DARMO (325 gp SD a taifun wali po 1,2k w potwory) a palladyn? 3-5k kosztuje infernal bolt i mi sei wydaje ze w czloweika wiecej niz 300 nie walnie 2) palladyn jest we wszystkim dobry ale w niczym doskonaly ,pora zeby w czyms byl doskonaly |
Knight
Ha ha Knight nargorsza profesja chyba cie porypało.Sam mam knight 70skille i bije guarda 150hp spokojnie.Druid tyle nie walnie z rózdzki(nawet z najlepszej)
Zrób sobie knighta wbij 70 skile kup war hammer i zobaczysz ze jest lepszy od druida.I więcej nie czepiaj sie tej profesji jest GZ i kropka!:evul: |
zolwie , lizardy , malpy ,of , cyclo <-- wszystkie nudne (oplacalne) expowiska dla knight
dragi , tomby, hydry ,guardy <-- dla sorca , druida dragi , gs , tomb itd <-- palek Knight moze expic najdluzej ale za to najkrocej.Sorc expi szybciej ale za to za wielka cene .Palek ma najslabsze hity ze wszystkich profesji ale moze expic na elitarnych potworach. Sami wybierzcie kogo wolicie a nie klucice sie ponad 20 stron ze knight jest do dupy. @btw expowiska dla middle lvl. pozniej to juz Wasz ukochanySORC ma przewage Kazdy ma swoje zdanie , w/g mnie knight jest najlepszy do ~80 lvl :2handed:. Moj pierszy taki dlugi post. :o @down do 80 lvl najlepiej sie knightem expi ma sie duzo kasy gdy sork jej zbyt wiele nie posiada . i zrozumcie ze PVP PROFESJI ZALEZY TYLKO OD OWNERA! |
Knight do 80 lvlu najlepszy? Dobra wytłumacze (mam nadzieje ze mowisz o pvp)
ja (wtedy 29 druid) mój qmpel (30 sorcc) i drugi qmpel (32 sorcc) pekowalismy sobie. No i napatoczył się 68 knight. Kazdy z nas postawił 2 dsy i podeszlismy do niego 6 dsow i nas 2 to 8 - trap. 68 Knight wytrzymał 2min waląc w dsa i poszedl na dsa tylko 1 uh potem poszedl spam sd (3x ~100) + normalne combo dsow (ok. 550) i kina sie złożył. Myślę ze zabicie 68 sorcca było by trudniejsze ze względu na to ze taki sorcc zazwyczaj nosi przy sobie ok 5bp mf i spokojnie mógł rozwalic dsa zwykłym e wave i uciec. Paladyn mógł nas rozwalić gdyż nie chcielismy stawiac fe a gdybysmy postawili dsy to utana vid i po sprawie. W tak oczywisty sposob mogl pasc TYLKO i wyłacznie kina |
Trzeba zakładać możliwość użycia Stealth Ringa przez rycerza.
|
Fakt ale ile stealth ringów mógł mieć kina na 68 lvlu? Myśle ze mozemy rozmawiaco 1 a tyle czasu (jak mniemam 10 min ma stealth) moglismy spokojnie wytrzymac bijąc go z wandów/rodów + hmm i lecząc dsy jezeli by je bił zamaist nas. Inan sprawa gdyby był EK bo wtedy 1 exori mysle ze niezabrał by az 400hp dsowi ale ciezko by bylo wyuhac 6dsow
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
|
Dał sie trapnać będąc przy kompie w prosty sposob. Rom wyglądał tak jak lejek tzn 1 kratka na dole i potem robił się coraz większy.Qmepl rzucil fir bombe ustał zrobil 2x dsy które do niego podbiegły i my również. gdy podbiegło 6 dsów i my złapał trapa przez łóącznie 8 osób a 1 nadal uniemożliwiała ucieczke stojąc w 1 kratkowym przejsciu z fire bombą
|
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
|
Cytuj:
|
up@ o ile bijesz, ze gugo'wi bardziej na reke bic demony sd/explo + burst? Byl film z wojny na Antica krecony przez 210 rp Salve Knight ktory bil z burstow bo z boltow ledwo co ciupal.
|
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
|
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
a argument " i nie gadajcie ze tak nie jest bo sam probowalem" nadaje sie do oprawienia w ramki. |
Sie klucicie kto lepiej/ szybciej itd wykona Dhq?
Oczywiscie ze to bedzie knight czy palladyn , iz mag ma za malo zycia na takie wyczyny. Oczywiscie moze walnac ue i uciec do tp ale to juz na wyzszy lvlach.(~200 :P tak mi sie wydaje) Wiekszosc forumowiczy nie osiagnie wiekszego lvla niz 120~ a to tego czasu knight wymiata. (moje zdanie ofc) |
@Up a tu sie myslisz... Oglądałem filmik jak ~150ED wykonywał DHQ solo. Podszedł do switchta, demon podszedl, zabakarydował się z demonem mwallami i naparzal z SD ( utamo vita ), gdy brakowalo many, zaslonil sie mwallami, wymanasowal i tak w kolko. A knight moze bic demca z explo, exori, mealee(?) .
@Topic, jesli chodzi o facc to knight wymiata 8o ( OF, EF, Mintwallin ) |
Knight NIE jest najgorsza profesja sa ludzie ktorym gra sie nie podoba bo nie wyciga dostatecznie duzo expa/h.A skoro im sie to nie podoba to niech graja swoim poteznymi lvl sorkami.Poprostu ktos rzucil temat a polowa forum odpowiada ze najt jest taki zly ze az ryj piecze.Napisalem ten post, poniewaz denerwuje mnie juz to jak ktos pisze: ".. a szedlem swoim ek a tu nagle 2 behemothy wyskoczyly to je sparowalem tarcza a gdy przyaz 3 to juz padlem bo za duze kombo dostawalem..."LoL
Dziekuje. |
Cytuj:
2)Jak dla mnie guwno prawda 3)Skonczyla sie mana to co demon przestal on go odsunol sie i mw puscil? Cytuj:
2)Jest mnostwo RP ktorych na oczy infernal bolta nie zobacza a ty mi nie mow ze "wiecej walnie z i. bolta niz z ir knight" bo ice rapier stoji 1-2k a infernal 5k i na nowych serwach mozesz powachac najwyzej drzwi na poi |
Cytuj:
Cytuj:
Problem pojawia sie, gdy zaraz po wejsciu w teleport stworki przesuna sie w sposob inny niz 'fartowny' dla druida/ sorca, bo wystarczy ze nie bedzie sie dalo od razu biec w prawo i skonczy sie to tak, zebraknie many i nie bedzie nawet co zdrapywac z glazury. |
Krytykujecię Ciągle tego biednego kina, tak wiem, wiem ms lub ed mają wiele możliwości ale nie mają tej przyjemności gdy bloczy demca, otwiera go a tu mpa a ty spadasz z krzesła i się cieszysz jak dziecko ;]. Kina ma taki + że gdy trzeba uciekać między dużo ilością potworów bo uzyje uh i po bulu, zobaczcie teraz w akcji sorca, nienadąży się manasować i zobaczy Biały napis "You Are Ded" a puźniej rodzą się takie dzieci neo i rzucają krzesłami :D
Pozdrawiam Xyr~ |
@Shor'tugal
Ed na 150 mowisz?Szczerze Watpie :D [Ed na tym lvlu ma z 900 hp czy ile:p z taka iloscia jest to bardzo ryzykowne , oczywiscie moze da rade zrobic ale to raczej zalezy od umiejetnosci gracza. Jednakze i tak knight czy palladyn moze wykonac tez niesamowicie trudne zadanie na ~120 lvlu (widzialem jak 100 rp robil solo):baby: Dhq sie robi okazyjnie.... wiec nie ma sensu sie klucic kto jest w tym lepszy.Na wyzszym lvlu kazda profesji bez problemu robi to solo. W/g was sorc jest lepszy z tego powodu ze szybciej expi. Ale za to knightem mozna expic na "leżąco" a sorcem trzeba sie pocic naciskajac hotkeye i uwazac zeby jakis potwor nam combo nie walnol bo dostaniemy darmowego teleporta do temple. |
|
powiem tak...dla wiekszosci z was klocenie sie o to ktora profesja jest lepsza to jakis priorytet. kazda profesja jest dla osob ktore lubia nia grac. jesli do kurwy nedzy nie lubisz knighta bo masz evul sorca a knight z sca wali po 50 w czlowieka to nie truj dupy innym. Lubisz grac knightem?Graj.Nie?Nie graj. duzo rozumowania tu niema...Cipki zrobily 4 voc. zeby sie od siebie roznily. nie wiem po co sie klocic...lepiej wyslij maila do cipsoftu wiecej wskoracie
kthxbye Pzdr. |
Taka prawda gdyby nie Knighci to jak wykonano by POI(pits of Inferno) bez dobrego blokera nie ma dobrego hunta
sam jestem sorcem ale uważam że knight też jest dobry dajmy na to że knight walący ze sworda może wziąść "ice rapiery" i w ten sposób wali dobre hity Skillanie to tak jak ćwiczenie np. dista palladynem też monotonne ale przydatne. Dla mnie Knight nie jest taki słaby;) |
Cytuj:
|
Cytuj:
Porównywanie skillowania pallem do skillowania knightem to raczej glupia rzecz gdyż palek zrobi 50 dista co zajemie mu "troszke" mniej czasu niż zrobienie 70/70 przez knighta. Co do ice rapierów to zdadzam się w Vilem poza tym nie jest do zbyt wygodny spobób bo trzeba je zakładać poza tym możesz nie trafić(chmurka). @Down ty lepiej nie kozacz bo na większości swiatów kosztuje 2k a Vil nie ma czasu na pisanie pełnego spisu co i gdzie można kupić -.- |
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
|
Cytuj:
Cytuj: