![]() |
Dobra robota.. ale każdy to chyba wiedział :S Więc po co te tematy :/
|
Ja draga sorkiem zabiłem na 27lvl (wcześniej nie próbowałem) ze stone golemem:o
Mam jedno ale: ~Na draga wystarczy jeden summonek -demon skeleton Jest on wolny. ale wytrzymały. Zabiera się kilka ihów, manasów i oczywiście HMM, by zgarniać więcej expa. Jeśli ktoś ma PACC, to HMM są tylko na dobicie, a używa sie strike'ów (exori vis, exori mort). Myślę, że to wystarczy i jesteśmy mniej stratni. |
Heh ta porada byla napisana przed updatem. Teraz jest malo warta bo wczesniej na draga szlo mi 2-3 uhy a teraz sama mana [250+] wystarcza by po starciu z nim uleczyc sie do maxa. Oczywiscie przy samym gfb i ciosach bo jak poleci flam to ciezej wtedy. Co do 2h broni to ja tam wale z bs'a i dobrze idzie. Full atak i hity po 150+ a on we mnie gora po 50 i to rzadko :)
PS: Na samym koncu porady masz blad bo powinno byc "rzadko" a nie "zadko" ;P taka mala uwaga. |
Powiem ci że ja na 14 lvlu lub 15 juz moge ci zrobic solo z dragiem ze spearami ale ten temat jest chyba ze starej tibi ale wogule tam napisaleś bzdury żeby sorc lub druid używal sdków na draga? Troche przesadzasz.
|
Ehhhhhh chyba nie mialem racji :(
sorry za te glupoty co napisalem wczesniej bylem niedoswiadczony :confused: ale tera jak juz sporo dragow mam za soba :D to juz wiem wszystko, a wiec tak:
moje pierwsze solo dragona: 23lvl skille 70/70 serpent sword(:D) strata az o q*** 8 uhow :D ale to dlatego ze uzywalem uh po kazdym fb draga czyli dosc czesto ( to z braku doswiadczenie a nie z glupoty ). Sadze ze palladyni sa w stanie pokonac dragona ze skillami 55 na lvlu 18 tak okolo z boltow a na koniec moze dobijac gada z runow hmm no i oczywiscie sam musi wziac uhy/manaszki. inne profesje nie mam zielonego pojecia :P. @down: jezeli masz takowego druida to rzecz bedzie prosta. Zrob sobie caly bp uhow (tak dla bezpieczenstwa) i sie wybierz pokonasz napewno ale bedziesz mial waste.(I to spore). |
Nieiwem czy sobie poradze
juz od dluzszego czasu zastanawiam sie czy na 26 lvl pujsc na draga
Z eq W Helmet,K Legs,Golden Armor,Meduza Shield Wyvern Fag. Jestem knight"em ze skilami 57/51 Muj kolega hodzi na solo z gorszym eq ale ma lepsze skile wiec nieiwem czy isc Moze bym sprubowal;) No i jescze by mzapomial ze mam 4 m lvl i mam druta 25 lvl wiec jak bym srobil bp uh to kto wie:p |
Jak myślicie czy wogóle opłaca się sorcem lub drutem expic na dragach?? Bo ja myślę ze nie ale knightem jak najbardziej. Jak macie 30 lvl i skille 75+/75+ lub coś około tego to można jak najbardziej iść na dragony. Ale ja radze mieć UHmakera bo mi się UHy nie zwracały :(
|
Cytuj:
|
według mnie Hmm...
kompletne dno ... czemu niby nakazujesz ze zawsze zakładać dragon neklece ?.. jezeli lejac draga dostaniesz tylko z fb (fire ball 0-100 hit) a on wali to rzadko więc lepiej zaoparzyc sie w p-ammy :) |
[quote=Externus;131031]
2. Knight a) solowanie: lvl 35 skille 70/70 i można bić. bright sword / skull staff / fire axe + tarcza to bicie nieopłacalne. Używanie dwuręcznej broni to bardzo dobre posuniecie. Można powiedzieć ze bicie draga solo knightem robi się opłacalne tylko z dwuręczna bronią a i bez DUŻEJ dawki szczęścia się za uhy nie zwróci. No ale cóż Knight to nie postać do solowania dragów. OMFG -.-' |
Super Poradnik
rozmieszylo mnie to super, extra, hiper, power, eVul monster :D ale poradnik extra!!! zadzialalo jestem drutem i zabilem draga polecialo pare gp ale moge sie pochwalic ze juz go zabilem, DZIEKI!!!
|
[quote=lucyferrr;1648091]
Cytuj:
|
Lol
Art napisany na szybkiego bez mózgu wogóle.
|
mam 26 sorca - 38 mlvl.
Eq to b robe, crown h, crown l, vampire s i vand of cosmic energy. Z czego latwo by bylo zabic ta bestie o ile jestem w stanie ja zabic? :P |
Ja jako niedoświadczony jeszcze dragon killer wybralem się pewnego czasu na draga z 19 pallem. Byłem oczywiescie knightem<24lvl> z crystal swordem , k legs k armor boh i devil helmet. Skille 45/44 :p. Poszlem tam bez ihów ani uhów <3mlvl>. Ogólnie biorąć dostałem niezle w dupe , ale drag poszedł niestety bez loota. Tostawalem tylko ciosy z łapy , omijąc f wave. Niestety podczas ucieczki dostałem z f wave. Już wiem teraz że jeszcze nie jestem gotowy.
Pozdro tibia.pl |
To Niesprawiedliwe!!
Mam 41 kina skile 73/72 na dragi lubie sie wybierac i biore blacksteel sworda 42:22 srednio na draga nic nie zuzywam czasem uh a paladyn na lvlu 30 ze skilami ~65 moze expic na dragach praktycznie bez zadnych strat!! dostaje tylko z gfb ma exure vite i jeszcze do tego bezczelie bije wiecej ode mnie -.- powinni paladyna pogorszyc i to zdecydowanie po tym letnim update 07 co wchodze do dp to napisy typu:You see a bleblebleble lvl taki i taki. HE IS a PALADIN/ROYAL PALADIN. I praktycznie co trzeci w dp NIE JEST palem/royal palem to jest naprawde irytujace -.-
|
Knight niejest do solowania dragów?? Biłeś go kiedyś? Chyba nie
1. Knight po UP'ie chodzi na dragi na MF'ach 2. Knight jest wręcz stworzony na dragi -.- 3. Z 1h-weapon jest duzo lepiej niz z 2h-weapon... :cup: |
Jak to knight nie jest od blokowanie draga a kto sork dluid?? co wy gadacie? ja ubilem pierwszego draga ze skilami po 45 i mi posly 3 ihy :D
|
Ludzie!
Po 1. Ten poradnik był pisany trochę temu...(nie będe się czepiał błedów w poradniku) Po 2. Drag to nie jest jakaś super evul bestia... Teraz draga można ubić: Knight 20lv~ skile 60/60 4mlv Wbijamy, stajemy na ukos, napoczątku leczymy się exurą i manasujemy gdy nie mamy many oczywiście... Gdy będziemy mieli z 250hp~ leczymy się potionem Potem znowu lejemy lecząc się exurą. Zejdzie wam kilka mf i troszkę potionów. Paladin 15lv~ 60/40 10mlv~ Tak, nawet tak niski lvl da rade zabić smoka Otóz zakładamy na siebię bp mf, trochę hmm i bolty. Rzucamy Utamo vita i lecimy. Jeśli jest taka możlwość to biegamy w około jakiegoś kamienia by drag nas nie lał z bliska. I tak bijemy go z bolt i hmm, manasując się pod koniec many. Zejdzie nam kilka mf, bolt, hmm. Sorc, Druid 20lv~ 25mlv~ Musimy zabrać ze sobą kilka hmm, bp mf Wrzucamy utamo vita, i tak samo jak przy paladynie biegamy w okól kamienia lub czegoś by drag nas nie lał z bliska. Lejemy draga z hmm i wanda lub roda. Manasujemy się w połowie many np. 400 many- to manasujemy się na 200. Zejdzie nam kilka mf, hmm. Ludzie proste? |
Cytuj:
|
O co tu chodzi pierwszy post to że na 25lvl nie ołacalne
:D Nic smieszniwjszego wystarczy dobre miesjce i na 15lvl skille 50/50 i po dragu. Może stracimy tam 2 mana potiony |
super poradnik ;] ja na 20+ solo drag biore z rozga+frigo i z 3 manaski leca na 1 draga ;] ale i tak super poradni;]
|
spox poradnik
wszystkie wady zostaly wymienione przez Wieszoka |
Witam , dobry artykuł.
Ja na 9 lvl Palkiem dis-55 wziołem solo draga , ale uhy , uhy i jeszcze raz uhy ; p Pozdro :p |
nie piszcie, że bijecie z frigo i leczycie się potionkami, ten poradnik jest do tibii 7.5~ więc nie było frigo nie było potionów knight leczył się uhami i walił po 70 na dobrych skillach, a 50 sorc mógl z sd, który miał 1 ładunek wyciągnąć nawet 500!
|
Cytuj:
|
Na 40 lvl można spokojnie blokować draga bez utraty potionow. Po update uhy to kupa :(.
Topic: poradnik fajny lecz we wszystkich to pisze, w tym może jest coś gdzie inne nie mają. Nie wiem8o |
po 1 nie czytałem wszystkiego bo dużo
po 2 porady do 8.1 (odnosnie run i dmg) sorc: lvl 45+ = sd, wszystkie przydatne czary Mozna również expić już od 30 lvl z anvalhe i woce (uhy itd.) ale sie nie opłaca bo to duże koszty więc JEŻELI koniecznie musimy expic na dragach to od 45 lvl druid: to samo co u sorca tylko że tu zamiast woce możemy biegać z hailstorm rod (33lvl) ew. blocker-> nieopłacalne oraz niebezpieczne (trzeba leczyć i siebie i blockera jeżeli to knight) Pall: chyba najbardziej opłacalny hunt jeżeli juz musimy gdybyśmy zapomnieli o innych huntach. dobrze by było chodzić z picring boltami lub royal spearami. można czekać do lvl 45 co jest bardziej opłacalne. reszta podobnie jak u sorca/druta knight: leczenie jest utrudnione więc pasowałoby poczekać do lvl 50 na strong health potion. jezeli na niższych lvl można zabrać shootera. reszta jak na starej tibi NA DRAGONY OPłACA SIĘ EXPIĆ WYłĄCZNIE W GRUPACH (2-4 OSOBY)!!!!! |
Cytuj:
Cytuj:
a co do poradnika no to faktycznie troche przestarzaly lecz porzadny ;) |
Poradnik bardzo mi się podoba. Ale z niego wynika, ze drag jest to dosyć silny potwór na wyzszy lvl. Ja sama zabilam smoka na 21 lvl druid z pomoca 19 palla ze skilami 55 dystans. bylo ciezko, zszedl bp uhow na nas dwoch i wiele razy mosielismy schodzic po drabince na dol na red zyciu i bez many ;P ja sama zginelam raz. wtedy drag juz prawie padal, moj kupel tez :D a mnie zabil maly smok, ten jakis dragon hatching czy jakoś tak. Ale byłam uparta, wróciłam tam, dobiłam go i wypadly mi 3 dragon hamy, mace i b sword. to znaczy, ze jednak da się zabić smoka na tak niskim lvl ale będą straty =]
|
hacker
Sam Pamientam mialem kidys knighta 11 i skile 80/80 ciekawe jak niewierzycie no to ponad pul roku skilalem i jakie hity ida wogule w cycka jakie hity z orish axe po 100 130
|
Cytuj:
|
Tamadadam
Zagrzmocisty poradnik o by takich więcej :-)
|
A Czy ja moge chodzic na wiverny ??? :D Bo ja jestem sorc:mag: mam 23 lvl i 23m lvl :]
Boje się że dedne :o a potem nie chce mi się expic X( A eq: noble armor;plate legs;stell helmet;tortoise shield i tyle Prosze o porade B) :baby: hehe ;) |
Dlaczego?
Więc Dlaczego dwureczna bron przeciez chodzi o to zeby Drag nas ni uderzal a tarcza nam w tym pomaga , Shielding itp X(
|
Cytuj:
|
ocena
nom drag niejes za mocny ale potrafi nieźle jebnąć:D ja na dragach odradzam expić.Poradnik spoko 10/10 pkt oby tak dalej
|
Nie dziwię się, że przed UPdate 8.1 draga można bylo zabic na 15 mlvlu sorcem lub drutem a pallkiem z uhami draga bez problemowo przed UPdate 8.1. X(X(X(
Knight też miał łatwą robotę z uhami a teraz ??? Teraz knight nie ma takiej prostej sprawy. X(;(;(X( Ogólnie dobry poradnik !!! |
Nom
Ja jestem słaby:D i mam bana xDDDDDDDD
ale drag mi nie budzi grozy na moim drutku :D ale jak go zobacze to odrazu ;(;(:D:(:Dale co tam napiszcie na gg 557692 jak normalnie najlepiej zabic draga heh starajac sie nie uzyc hhm pewnie nie wykonalne? moze dla noobow :p:p:p:p:p:p |
PS. nawet dobry poradnik newbie pomoże ... wg mnie jest na 8/10
MAM JEDNO ALE Cytuj:
posiadam knighta 30 lvl ze skillami 60/60 ( bez śmiechu prosze ). na ubicie schodzi 1-2 health potiony ( przy full manie 0 ) i zawsze mi się zwraca ( raz poleci serpent sword raz dragonka i zawsze na + jestem ). knightem można od 30 lvla już z 2-ręczną bronią solować i się będzie zwracać :)) pzdr :] EDIT: @down ops nie zauważyłem daty :| sorka xD |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 02:12. |