Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Inne (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=19)
-   -   Jaki świat mam wybrać? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=15857)

Nadrill 15-04-2006 18:56

Nie wiem, gdzie się o to spytać, więc tu...
A więc: troszkę mi się nudzi, chciałbym zrobić sobie postać, którą będę(nieraz) grać... tylko gdzie?
Poradźcie: chcicałym niemiecki serwer(do USA laguje), sporo polaków, miła atmosfera... myślałem nad Harmonią lub Secura, tylko którą wybrać? Może macie ciekawsze propozycje, np. Guardia?

lord kula 15-04-2006 20:31

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kredi
Hymm Azura jest fajnym serverem.
Polacy- Ok 40%
Br?- Ok 40%
Inni- 20 %
Pk? No jest dużo, miasta Carlin i Thais są na listach maist pk ( Ostatnio czekał pod dp 30level z Fire Elementalem i sczelał w ludzi). No run w spokoju nie porobisz zawsze musisz albo iść do dp albo w jakieś bezpieczne miejsce.
Ceny nie wiem jakie są bo sam niechandluje na poważnie :) ale chyba śa umiarkowane :)
Na server nie wcisniesz się po 16:00. Jak się wciśniesz po tej godzinie to jest cud :D. Rano na rooku jest pusto :)
Przyjemny server. Nie ma wojen iogulnie jest to spokojny server :) Choć zdażają sie czarne owce :)

Wymaga to poprawek...:p
Polacy okolo 40%
Br okolo 30%
Swe okolo 30%

Co do pk jest go BARDZO dużo...

Ceny:
eq dla 8-13lev
dark helmet-100gp
p-armor 400-500gp
p-legs 400gp
dwarven shield-100gp
serpent sword-600gp ,clerical mace 500gp i knight axe 1,5k-2k lub Orcish Axe 0-150gp

eq dla 13-20lev

crown helmet -2k
noble armor-1k-2k
p-legs 400gp-500gp
Scarf-100gp
fire sword-3,5k-4,5k,Dragon hammer 1k-1,5k,knight axe 1,5k-2k
dragon shield-3k

eq dla 20-30lev
warior(4k)/crusarder helmet5k-6k
knight(4k)/crown armor-12k
knight legs-9k
platinum amulet-5k
bs(8k),gs (15k) /skull staff(5k),war hammer(900gp) /fire axe(8k),g-halberd(7k)/dragon lance(15k)
crown(7k)/tower(7k)/medusa(10k)/vampire shield (okolo 20k)

Później już będziecie orientować się w cenach , to dalej nie pisze:p

Co do wojen:
Wojna jest na azurze (wanded vs. vision & dof).

Myśle ,że podobaja się Wam moje poprawki:D

Nyksus 20-04-2006 19:05

Elera

Widzę, że nikt nie opisał jeszcze świata Elera, więc i ja to zrobię :)

-Przeważnie Brazylijczycy i Amerykanie, choć też trochę Polaków.
-Około 30 % to Polacy.
-Stosunkowo niskie np.
Crown Armor - 15k
Knight Legs - 20k
Fire Sword - 5k
Bright Sword - 14k
BOHy - 35- 45k

-PA praktycznie nie ma, atmosfera jest bardzo miła i zawsze znajdziesz ludzi którzy ci pomogą. Wojen żadnych nie ma, i myślę że nie będzie. Dużo Polskich gildii.
-PKerzy... dość trudno powiedzieć, bo ich praktycznie nie ma ale zawsze się znajdzie trochę.
Thais - baaardzo mało PK, a jak już jest jakiś to bije do Red Hp i zostawia :)
Carlin - Tutaj już trochę PK biega ale żadko kiedy dobijają.
Ab'Dendriel - Ogółem mało ludzi tu mieszka a jak już to Polacy więc nie biją ;)
Kazordoon - Wieczorem można spotkać max. 5 ludzi stojących przed depo, PK nie ma.
Venore - Te miasto przoduje. Gdy na serverze rano jest 50 osób to w Venore 10 to PK.

-Server nie jest przeludniony, nigdy kolejek nie ma, czasem się zdarzy na Rookgardzie ale bardzo żadko. O expieniu nie ma mowy dopiero koło 19.00, wcześniej to wszędzie prawie wolne :)
-Rookgard, trudno powiedzieć, jak już wspomniałem czasem kolejki są ale do 19.00 jest looz.
-Hmm, co do odczuć to bardzo przyjemnie się tu gra. Polacy są bardzo mili i zawsze pomogą. Hmm, zapraszamy :)

Metal Master 27-04-2006 12:49

Witajcie !!
Ze względu iż na Valorii nie da się grać , pozatym hack , zamierzam zacząć grać na jakimś servie od nowa i czy mógłby mi ktoś doradzić jakiś serwer ?? Najlepiej Pvp (Normalny) i żeby dało się grać , expa w miare wolne i ogólnie opisać ceny itp. Z góry dzięki :)

Toxic! 28-04-2006 11:35

Metal Master polecam Ci Keletere... jeśli szukasz wrażeń to wbijaj!! Br się rządzom na serwerze a my (polacy) staramy się ich utemperować...
ceny:
-k arm 8k
-fire sword 12k
-crown shield 20k
itp...

Xijeg 30-04-2006 10:33

chcialbym aby ktos dal jakies aktualne info o Nebuli (ceny ilos pl itp.)

Muzzores 01-05-2006 22:34

Mam Problem , i bardzo bym prosił kogoś o pomoc.
Otóż szukam servera na ktorym jest duzo polaków najlepiej dobrych ( ktorzy rzadzą swiatem ) , oraz na ktorym nie ma wojen a jak juz som to "nasi wygrywajom". Chcialbym aby na tym servie bylo dosc mało h-lvl, ale jeśli bedzie duzo to nie bedzie i tak źle, PK mnie nie obchodzom, PA też nie zabardzo:P:P.
niechcial bym abyscie mi polecali servy takie jak. ( saphira(szwedy), anitca( za stary)tylko w miare normalne servy na ktorcyh szybko moglbym wbic jakis wyzszy lvl XD:)

Zyphiel 03-05-2006 09:00

Nova

Narodowości: Jak na każdym świecie. Dużo i Polaków, i Szwedów (aktualnie toczą ze sobą wojnę o serwer :p). Trochę Brazylijczyków i Hiszpanów.
Polaków na serwerze jest sporo, spotkasz ich w każdym mieście. Nie każcie mi oceniać w procentach, bo nie wiem.

Ceny: Ceny są strasznie niskie. Jeśli daną rzecz można sprzedać u djinna, od ludzi kupisz max 1k drożej, czyli: FS 4-5k, Dragon Shield 4k, K arm 5-5.5k, K legi 5-6k itd. Itemy nie sprzedawane u djinnów ciągle tanieją - G-arm to wydatek około 20-25k, demon shield tak samo.

Klimacik: Słoneczny ;) Tak na serio, jest dość spokojnie, chociaż wojna toczy się właściwie bez przerwy od roku (ten sam skład, tylko nowe gildie). Jeśli trzymasz się z dala od kłopotów, to Cię nie dosięgną.

PK: Trudno ocenić szczerze mówiąc... Dużo jest PK w okolicach Carlin, na Foldzie itd. Także koło Thais. W sumie jak wszędzie. Ale ich kariera nie trwa zwykle długo - zbyt dużo jest u nas high lvli.

Przeludnienie: Ano. W końcu to drugi najstarszy świat po Antice. Wieczorem bywa nawet 900 osób online, ostatnio troche mniej. Bywa i tak, że nawet rano znane expowiska są zajęte. Na kopalnie itd. czeka się czasem cały dzień. Ale jak masz głowę pełną pomysłów to poexpisz spokojnie ;)

Rook: Na Rooku jest dużo ludzi w godzinach wieczornych, przedpołudniem pustki. Po stronie dla PACC praktycznie zawsze jest pusto.

Komentarz: Cóż, gram na Nova od 3 lat. Serwer ten uległ wielkiej zmianie - a kolejne wojny zapowiadają kolejne zmiany. Jest to świat stary, przeludniony, nieopłacalny na wyższym lvl - ale nie umiem przenieść się na inny. Dlaczego? Bo tylko Nova ma taki klimacik :)

Michnik of Celesta 03-05-2006 17:02

ja chcesz grac na normalnym PvP polecam Furorę - niskmie ceny duzo Polakow i ogolnie mila atmosfera :P a jak non- PvP to Celesta - tez sporo Polakow ,niskie ceny no i aktualnie gram na tym serwerze :D

Darth Cloud 03-05-2006 17:56

DANERA

-PL, BR, ESP <bardzo rzadko>
- ok.40% Polaków, najwięcej BR :confused:
-crown armor - 20-25K
knight armor - 5-15K
noble armor - 2-4K
plate armor - 600GP-1K
scale armor - 50-200GP
plate legs - 700GP-1,1K
brass legs - 100GP-300GP
dark, steel helmet - 200-500GP
-Raczej miła atmosfera, ludzie zazwyczaj mili i życzliwi. Niezwykle rzadko trafi się jakis PK.
-Najmniej PK jest w Carlin, a najwiecej to chyba w Ab'Dendriel
-Hmm, raczej mało ludzi, jest malo zaludnionych miesc, dlatego więcej dla nas ;)
-Średnio, ale raczej mało
-Bardzo fajny server, czuje sie tam bardzo dobrze, rzadko kto kogos deda lub huntuje, poprostu bardzo miły serv

Solien 03-05-2006 18:01

Pacera

Narodowości-Przede wszystkim Polacy i Brazylijczycy, no i trochę Amerykanów (amerykański serv)
Ceny-Są całkiem niskie, podam kilka przykładów
-p set 0.9-1k
-k armor 5.5-6k
-fire sword 5k
-d hammer 1.5k
-c helmet 2.5k
Klimat vel atmosfera- dość przyjemna, ludzie pomagają (np. ja:D ), n00bów i thiefów całkiem sporo, ale siedzą oni głównie w Carlin. A PK-erów nie ma bo to non-pvp serv jest:) .
Przeludnienie- tak gdzieś od 20 zaczynają się kolejki i te bardziej znane expowiska są wręcz zatłoczone. A na Rooku to tak jak wszędzie: rano pustki a wieczorem tłok, ale mimo tego da się go przejść w 1 dzień.
Moje odczucia?
Bardzo fajny i przyjazny server polecam go wszystkim.

Morgaroth 03-05-2006 19:38

Pandoria (Aktualizacja)

1. Polacy , Szwedzi , Brazylijczycy i inni , o których szkoda mówić ;p
2. Polacy to ogólnie 1/3 populacji pandorii...
3. Ceny były bardzo małeee , ale podobno dziś weszła jakaś rewolucja cenowa i wszystko podrożało , ale nie wydaje mi się , żeby to długo trwało... ( W starych cenach steel bootsy kosztowały ok. 70-80k)
4. Szwedzi rządzą serwerem , mimo to , że jest kilku Polaków high-lvli. Ogólnie serwer jest wielkim koszmarem... Bez przyjaciół nie warto tu grać , ale nawet najlepszy przyjaciel jest wstanie wbić ci nóż w plecy.
5. Wg. mnie najlepsze miasto to Ab. Nigdy nie wybierać Venore ! Panuje tam król PK Rabus Marius , a o dziwo ma 15 lvl... Większość ludzi ugina przed nim kolano... Oprócz tego na Pandori jest mnóstwo afer i wojen...
6. Na rooku można spotkać ciekawych ludzi. Większość rookstayerów to życzliwi Polacy. Oczywiście nie zabraknie thiefów czekających na twoją wpadkę. Zwykle nie ma tam wielu ludzi.
7. Świat dla ludzi o mocnych nerwach. Nie polecam ludziom zaczynającym gre. Mimo to , że średnio raz na miesiąc łapie hunta to kocham ten serwer ;]. Wystarczy tylko trafić na miłych ludzi. Co do gildi to nawet newbe mogą się do jakiejś załapać i pod tym względem Pandoria ma u mnie plusa.

Kheos Karth 05-05-2006 17:01

Aurea

niebede wymieniał różnych takich zbendnych rzeczy ale powiem pare cen tu w poruwnaniu do innych światów jest TANIO:

Bohy=45k
K armor=5k
F axe=10k
BP pełny ihów=1k
P armor=800gp
P legs=500gp
Dragon Shield=4-5k
F sword=5k

To wszystko dość tanio a na rooku dużo miejsca myśle że dominuje tu Venore chociarz sam jestem w Ab Cya!! :cup:

KoKo$ 06-05-2006 00:16

Który Wybrac?!

Chce przeniesc sie na inny serv . Narazie zastanawialem sie nad Obsidiol bo lud z mojego miasta w wiekszosci tam gra . Chcialbym sie dowiedziec czegos o tym servie . Otwarty jestem na inne propozycje uzytkownikow :)

Demokles 06-05-2006 01:05

@Koko$
Obsidia.. jak jażdy inny świat, średnie zaludnienie, nie trzeba czekać w kolejkach, niemiecki, dużo szwedów i polaków..

KoKo$ 06-05-2006 10:06

@Demokles
thx za odpowiedz ale bardziej obchodzily mnie ceny i atmosfera :p
no ale chociarz dobrze ze jest tam troche polakow :)

Groszek Fighter 07-05-2006 09:19

Guardia

więc tak
-Polaków duuużo , troche BR i mało swe :p
-Rook chyba mało ludzi (dawno tam nie byłem)
-Serw non-pvp
-na serw zawsze się dostaniesz :)
-Expowiska....hmmm trzeba wiedzieć gdzie szukac :D
-fajni ludzie jednak jest też duużo noobków (pl)
-CENY
Boh 60k blue robe 38k crown arm 30k plate set 1,2k rh 50k vamp shield 40k
bright sword 20k gs 25k golden armor 90k :d

Quarvir 07-05-2006 10:30

Harmonia

Ktoś chciał żeby opisać Harmonie, więc ja to zrobię.

Narodowości- Naj więcej jak dla mnie Polaków, są jeszcze BR(i ich głupie Ref. itamz PLX), trochę Niemców, Szwedów, Hiszpanów i innych.
Ilość Polaków- Co druga osoba w DP to Polak, więc jest nas dużo :P
Ceny- są bardzo tanie, podam ceny naj popularniejszych:
Miecze:
Spike Sword 500gp – 1k
Serpent Sword 500gp – 1k
Fire Sword 4k – 6k
Bright Sword 15k – 20k
Giant Sword 15k – 20k
Topory:
Knight Axe 1k – 2k
Fire Axe 7k – 10k
Guardian Halaberd 5k – 7k
Dragon Lance 13k – 19k
Obuchowe:
Clerical Mace 500gp
Dragon Hammer 1k – 3k
Skull Staff 5k – 8k
War Hammer 300gp – 1k
Pancerze:
Plate Armor 500gp
Noble Armor 1k –2k
Knight Armor 4k – 6k
Blue Robe 13k – 18k
Crown Armor 13k – 15k
Nogawice:
Plate Legs 300gp – 600gp
Knight Legs 15k – 20k
Hełmy:
Steel/Dark Helmet 100gp – 300gp
Crown Helmet 2k – 2,5k
Crusader/Warrior Helmet 4k – 8k
Buty:
Boots of Haste 35k – 40k
Steel Boots 70k – 80k
Tarcze:
Dwarven Shield 100gp
Beholder Shield 1k
Guardian Shield 2k
Dragon Shield 3k – 4k
Crown Shield 7k – 9k
Vampire Shield 15k – 20k
Atmosfera- Hmm, PK nie ma(non-pvp), za to dużo noobów, złodzieji(z Pal-Donią na czele). Ludzie na tym serie nie dadzą ci nawet potrenić, bo muszą zdobyć te 40 expa za rota -,-
Złodzieje(zamiast PK)- Są wszędzie, a w Thais, Venor, Carlin naj więcej, Uważać na zamykanie w domu i show items. Jeśli ludzie to robią chcą cię tylko okraść
Przeludnienie- Tak server bardzo przeludniony. Popularne expowiska często zajęte, a nawet przeludnione. Częste kolejki od 16-17.
Rook- Przeludnienie, newbie, nooby, złodzieje.
Odczucia- Mi się server podoba, ale nie polecam. Ciężko się expi, łatwo o strate itemów.

poszukiwacz przygód 07-05-2006 12:58

podtrzytmam darth clouda... DANERA... idealny swiat itemy srednie ale spadaja z cena... ludzi 300 do 500 przy szczycie... duzo bardzo polakow ;] ale tez duzo br i esp ;D jezeli chcesz wykupic pacc... to chyba sie oplaca bo bardzo duzo ludzi siedzi na facc :D lv wysokie ale nie pkuja... przyjazni :) w miare :)

Valgoss Sorcc 07-05-2006 18:58

Harmonia ist good

Harmonia fajny serv polaków sporo.
Na roku niezbyt poexpisz, tylko rano dobry exp.
Ceny dość niskie vamp shiedl-19-20k knight armor-4,5k-5k.
Mozna dobrze poxepic na Gohstland troche na kopalniach dwarfów koło Kazzo.:cup:

Jak bys gral to muj nick : Valgoss sorcc

NARKA!

wirtualnyraper 07-05-2006 23:16

Secura is thee best!!!

:cup: :cup: B) SECURA B) :cup: :cup:

B) IS THE BEST B)

Jory Vikarth 10-05-2006 16:27

Cytuj:

Polacy- Ok 40%
Br?- Ok 40%
Inni- 20 %
Pk? No jest dużo, miasta Carlin i Thais są na listach maist pk ( Ostatnio czekał pod dp 30level z Fire Elementalem i sczelał w ludzi). No run w spokoju nie porobisz zawsze musisz albo iść do dp albo w jakieś bezpieczne miejsce.
Ceny nie wiem jakie są bo sam niechandluje na poważnie :) ale chyba śa umiarkowane :)
Na server nie wcisniesz się po 16:00. Jak się wciśniesz po tej godzinie to jest cud :D. Rano na rooku jest pusto :)
Przyjemny server. Nie ma wojen iogulnie jest to spokojny server :) Choć zdażają sie czarne owce :)

O Carlin mozna powiedziec Miasto Psychicznie chorych

Jory Vikarth 10-05-2006 16:28

Cytuj:

Polacy- Ok 40%
Br?- Ok 40%
Inni- 20 %

O Carlin mozna powiedziec Miasto Psychicznie chorych (choc sa i dobrzy ludzie)np.:dzis bylem na rotach i druid z 12 lvl (ja mam 9lvl) powiedzial ze mnie zabije jak mu nie dam 100gp

Darth Cloud 12-05-2006 07:26

@poszukiwacz przygód

no BR trochę jest ;), Ale polaków najwięcej, DANERA jet najlepsza ;)

Dolor 12-05-2006 09:06

Świat: Slivera

Jak narazie jest więcej br ale to troszkę ponieważ zaraz więcej Polaków przybywa na ten świat.

Są 3 Polskie guildie:
1. Vampire Blood (srry jak źle napisałem nazwę) do tej guildi można wstąpić najszybciej ponieważ ma najmniejsze wymogi spośród tych 3 guildi.
2. Evul Cannibals guildia która dopiero się rozwija zobaczymy jak będzie dalej.
3. Moonchildren najlepsza Polska guildia na tym servie.

Cennik jest średni.

PK:
PK ostatnio na tym świecie jest mało dzięki guildi Old School która rozbiła guildie BB (Blood Briners) czy jakoś tak.
Guildia BB panoszyła się na silverze przez jakiś czas kto im się nie podobał lub miał lvl powyżej 80 i nie chciał do nich wejść dostawał hunta.
Przykładem jest Duffzenho jeszcze 2 miesiące temu najwyższy lvl na silverze.
Miał własna guildie która na początku była największym sojusznikiem BB lecz po krótkim czasie wybuchła pomiędzy nimi wojna i ED się rozpadło.

Obecna Sytuacja jest dość dobra ponieważ jest mało PK.
A większość Pk pojawia się przed restartem servera :D(tak jest chyba na każdym świecie) :D

Ogólnie Silvera jest miłym światem w tej chwili jest mało zagrożeń.
Zawsze można znaleźć miejsce w którym można poexpic itd.
Cenny nie są takie złe.

Ogólnie polecam Silvere :P

Quilg 12-05-2006 22:01

Chce zmienic swiat. Mam juz półtoraroczne doświadczenie z tibią, niestety tylko na non-pvp. Mógłby ktoś podać śwait (najlepiej non-pvp) na którym ceny będą średnie (k arm- 5k, fs- 5k itp.) i atmosfera byłaby miła.

lajtn 12-05-2006 22:12

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Quilg
Chce zmienic swiat. Mam juz półtoraroczne doświadczenie z tibią, niestety tylko na non-pvp. Mógłby ktoś podać śwait (najlepiej non-pvp) na którym ceny będą średnie (k arm- 5k, fs- 5k itp.) i atmosfera byłaby miła.

Polecam Refugię, sam tam gram i jak narazie bardzo niewielu noobów jest, atmosfera przyjazna.

domin3x 13-05-2006 23:09

@upup
ja polecam pacere, ale jak widze w opisie to wlasnie tam grales pol roku ;), wiec moze... harmonia? slyszalem ze calkiem fajnie

Laz'ar 14-05-2006 19:14

Hiberna

Tak jak wszedzie Pol Br Swe wmiare duzo Boshnia Eng
Ceny Fs 4k boh 25k K arm 6k Golden Armor 25-30k
PK najkwiecej w Carlin cały czas tam sie ktos napierdziela
Bardzo tani serv duzo polakow
Rook wmiare pusty
Mało noobow ;]
I wogole jest ok ;]
Zapraszam ;)

LordTomasz 15-05-2006 00:42

Doradzcie mi serwer, w którym:
1)nie ma bandy złodziei obrabiających początkujących (np. Selena)
2)znajdują się życzliwi ludzie i jeśli widzą postać na 10 lvl uciekającą przed postacią kilkanaście lvli mocniejszą to pomogą biedaczkowi
3)nie ma rasizmu
4)znajdę osobę, która będzie mnie bronić (ja nikogo nie zaczepiam ale mnie sadyści szantażują)
5)będę się dobrze czuł
6)poczuje się potrzebny
7)będę mógł być beztrosko newbie :baby: aż nauczę się grać ;)

lord kolo 15-05-2006 14:09

:dance: :P najlepszym dla palka :cup: swiatem jest luminera :)

wybies luminera super swiat :cup: :cup::cup::cup::cup::cup::cup::cup::cup::cup::cup: :cup::cup::cup::cup::cup::cup::cup::cup::cup::cup: :cup::cup::cup::cup::cup::cup::cup::cup::cup::cup:

Zyphiel 16-05-2006 12:46

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez LordTomasz
Doradzcie mi serwer, w którym:
1)nie ma bandy złodziei obrabiających początkujących (np. Selena)
2)znajdują się życzliwi ludzie i jeśli widzą postać na 10 lvl uciekającą przed postacią kilkanaście lvli mocniejszą to pomogą biedaczkowi
3)nie ma rasizmu
4)znajdę osobę, która będzie mnie bronić (ja nikogo nie zaczepiam ale mnie sadyści szantażują)
5)będę się dobrze czuł
6)poczuje się potrzebny
7)będę mógł być beztrosko newbie :baby: aż nauczę się grać ;)

Urocze. xd Chodź na Nova

Piotrk 17-05-2006 12:54

jaki świat mam wybrać z non pvp zastanawiałem się nad Refubią co o tym sądzicie???

kamillo-ja 19-05-2006 20:15

Only Harmonia

Dużo polaków jakieś 80% jak jhesteś na AB to expowiska całkowicie luźne tylko na rooku troche noobów ale jak wejdziesz na maina i sie wybijesz to cie będą lubić. Idź na AB'Dendriel

Restemon 19-05-2006 20:25

Secura

Gralem na wielu swiatah ale mysle ze secura najlepsza
-tanio fs4k crown arm 9k bohy 30k
-nie ma pk ale za to duzo thiefuw ja tez sie zaliczam ostatnio gosciowi 50k ukradlem :P
-duzo polakuw to tyle bo juz o securze sporo bylo

Piotrek Marycha 22-05-2006 17:19

Chce wsyztskich przestrzec przed Elysia!! nie grajcie tam !! (niepytajcie czemu - trust me) Polecam natomiast Xerene na której akutalnie gram - dosc miło jest, malo noobków, ogólnie wg mnie fajne są nowe światy ponieważ mało ludiz trafia tam "przez przypadek" , znaczy sie duzo ludzi mających już doświadczenie przenioslo sie tam ze względu na to że.... ee no że to jest nowy serwer :p

PS: jak potrzebuje ktos pomocy na Xerenie niech pisze na privie albo gg (pomocy! a nie że ubic kogos bo cie wqrzaX( )

Mentos23 25-05-2006 13:27

To ja się do ciebie zgłosze , bo zaczne grać na Xerenie, tylko czy tam nie ma non stop wojny, bo dopiero co przekroczono 100lvl jak widze ?

Dasha Kumagai 03-06-2006 14:14

SELENA

Osobiście Slena podoba mi się ;) z moich obserwacji jest tam najwięcej Szwedów i Polaków. Ceny przeciętne ale nie można powiedzieć że jest jakoś bardzo drogo np ceny bohów wahają się od 30-50 to zależy kto selluje ja osobiście kupiłam tylko za 30k..Jeśli chodzi o to czy Selena jest jakimś spokojnym światem to nie potwierdziła bym tego..Jak miałam jeszcze troche niższy lvl to gdzie nie poszłam zaraz jakis PA mnie wyrzucał jak chciałam poexpić z resztą teraz nadal tak jest bo mam druida na 25 lvlu, czasem to można się załamać jak idę na zamek koło Ab żeby nabić soul pointy, przylatuje jakiś 60+ i mnie wygania ( wogle nie wiem co oni tam robią - chyba lvl hahahah osobiście uważam ich za nooobków, na 60 lvlu nie poszła bym tam :P ale to ich sprawa jak chcą wiekami lvl wbijać )

Pkerzy hum jest troche jak na każdym świecie..Ale chyba nie jest to jakiś nadmierny problem na Selenie..Nigdy nie można uniknąć Pk a jak komuś się to nie podoba to niech gra na Non-PvP :P

I to chyba tyle co miała bym do powiedzenia na temat Seleny..
Jak chcecie to grajcie tu jak nie to nie xD

Dasha Kumagai 03-06-2006 14:16

SELENA

Osobiście Slena podoba mi się ;) z moich obserwacji jest tam najwięcej Szwedów i Polaków. Ceny przeciętne ale nie można powiedzieć że jest jakoś bardzo drogo np ceny bohów wahają się od 30-50 to zależy kto selluje ja osobiście kupiłam tylko za 30k..Jeśli chodzi o to czy Selena jest jakimś spokojnym światem to nie potwierdziła bym tego..Jak miałam jeszcze troche niższy lvl to gdzie nie poszłam zaraz jakis PA mnie wyrzucał jak chciałam poexpić z resztą teraz nadal tak jest bo mam druida na 25 lvlu, czasem to można się załamać jak idę na zamek koło Ab żeby nabić soul pointy, przylatuje jakiś 60+ i mnie wygania ( wogle nie wiem co oni tam robią - chyba lvl hahahah osobiście uważam ich za nooobków, na 60 lvlu nie poszła bym tam :P ale to ich sprawa jak chcą wiekami lvl wbijać )

Pkerzy hum jest troche jak na każdym świecie..Ale chyba nie jest to jakiś nadmierny problem na Selenie..Nigdy nie można uniknąć Pk a jak komuś się to nie podoba to niech gra na Non-PvP :P

I to chyba tyle co miała bym do powiedzenia na temat Seleny..
Jak chcecie to grajcie tu jak nie to nie xD

Skórek 07-06-2006 19:30

XANTERA!
Moj 1 serv
Gram tam czasami B)
Za duzo PK I RS szczegolnie w CARLIN!!!

LUCERA :D
Moj 2 serv i moj najlepszy
Naj:
-Brazylia
-Polska
-Meksyk, Hiszpania
-Anglia
-i inne takie jak Niemcy, Holandia, Szwecja

Serv pvp ale nie ma tam pk i rs jak na xancie :P
MAM TAM 22 knighta
MIALEM TAM 40 KNIGHTA ALE MI KOTS HACKNAL ;(

MOIM ZDANIEM NAJ SERV :D

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 21:55.